Ble dekket av Magnus Gamlem

Hei og velkommen til denne livedekningen av Strømsgodset - Kristiansund!
    Strømsgodset (4-3-3): Myhra - Vilsvik, Valsvik, Leifsson, Parr - Jack, Hove, Krasniqi - Tokstad, Friday, Gulliksen
    Kristiansund (4-2-3-1): McDermott - Nilsen, Ulvestad, Coly, Aasbak - Hopmark, Diop - Mucolli, Isaksen, Bye - Mawa
    Moses Mawa forlot Godset til fordel for nordmøre og Kristiansund forrige måned. Kan spissen straffe gamle lagkamerater i dag?
    Kristiansund gikk seirende ut av begge møtene mellom lagene forrige sesong. Både på hjemme- og bortebane ble det en ettmålsseier til nordmøringene.
    Kristiansund har et historisk overtak på Godset, med seks seire på de ni siste kampene.
    Dagens dommer er Sivert Øksnes Amland.
    Der er kampen i gang på Marienlyst!
    1'
    Kristiansund som starter med ballen.
    1'
    Gjestene kommer til et tidlig innlegg, men det dømmes også frispark mot Kristiansund.
    1'
    Strømsgodset banker ballen langt, men det ender med innkast til KBK.
    2'
    Vilsvik vinner ballen, men pådrar seg et frispark på midtbanen.
    3'
    Godset slår langt mot Friday, men Coly har god kontroll på spissen og ballen.
    3'
    Mawa lager frispark på midtbanen i duell med Gulliksen.
    4'
    Hove slår inn, men ingen får foten på ballen. Kunne blitt en kjempesjanse!
    4'
    Friday får avsluttet fra spiss vinkel, men det er ikke i nærheten av å true McDermott.
    5'
    Corner til Kristiansund.
    6'
    Corneren fra Aasbak går forbi alt og alle.
    7'
    Tokstad prøver å dra seg forbi Ulvestad, men blir stoppet. Kunne blitt farlig.
    9'
    Parr slår inn lavt og hardt. Klareres og Jack prøver seg på returen. Ufarlig.
    9'
    Bendik Bye med et brukbart forsøk fra 16-meteren. Klemmer til, men ballen suser en liten halvmeter over krysset. Keeper hadde vel tatt den uansett.
    10'
    Mye pent spill fra Godset i det angrepet, men kommer seg aldri til avslutning.
    12'
    Leifsson får hodet på et innlegg, men hodestøtet går til side for mål.
    12'
    Mawa mottar ballen høyt i banen og forsøker å tre gjennom en lagkamerat på overlappen. Lykkes ikke.
    14'
    Det er to lag som vil mye i denne kampen, men foreløpig har det vært få store sjanser.
    15'
    Kristiansund får slått inn og det kommer også en slags avslutning. Men det er jo aldri i nærheten av å bli mål.
    16'
    Mucolli lemper ballen inn på bakerste stolpe. Der er Mawa, som får en enorm sjanse til å score. Det er imidlertid Gulliksen som er sist på den og header ballen ut. Men corner blir det ikke.
    18'
    Straffe til Kristiansund! Isaksen kommer i blindsonen til Krasniqi, som sparker ned motspilleren.
    19'
    Kristiansund scorer på straffe!
    Strømsgodset 0 - 1 Kristiansund
    Mål: Bendik Bye
    Spissen scorer på sin andre straffe for sesongen. Plasserer den hardt i hjørnet. Myhra kaster seg riktig vei, men er ikke i nærheten av å ta den.
    20'
    Godset går rett i angrep og får slått inn i boksen, men KBK rensker unna.
    22'
    Gulliksen roper på straffe. Mener han blir holdt i feltet. Dommeren lar spillet gå videre.
    23'
    Bye som holder Gulliksen der. Det ble uansett aldri blåst.
    24'
    Diop surrer det til og Godset får en strålende overgang. Friday spilles fri og banker til - i nettveggen! Så nære for vertene.
    27'
    Kristiansund er heldig når en klarering sender Isaksen alene gjennom. Nære at han får avsluttet, men Leifsson inne med en strålende blokkering der.
    29'
    Hjørnespark til Kristiansund
    30'
    Får ikke noe ut av den, men her kommer en ny corner.
    31'
    31'
    For en redning av Myhra! Refleksene er på plass. Bye som får flikket den mot mål fra første stolpe, men keeperen henger med.
    31'
    Det er Kristiansund som har vært det beste laget så langt. Kan Godset mobilisere det siste kvarteret av omgangen?
    32'
    Nære! Godset kommer på en overgang. Friday header et innlegg tilbake til Tokstad, som fyrer løs - et stykke til side for mål.
    32'
    Det er en kjempemulighet! Gulliksen trer gjennom Tokstad, som prøver å tuppe ballen i det lengste hjørnet. McDermott tar den.
    34'
    Frispark til Kristiansund inne på Godsets halvdel.
    36'
    Tar det kort.
    37'
    Friday får lagt inn - eller kanskje var det et skudd? McDermott fanger uansett enkelt.
    37'
    Oioioi! Et innlegg finnet Mawa på bakerste og det må en strålende redning fra Myhra til for å stoppe avslutningen.
    40'
    Bye stikkes gjennom og er alene med keeper, men det er vinket for offside.
    41'
    Krasniqi tråkker på Isaksen og lager frispark på midtbanen.
    42'
    Tikker mot pause på Marienlyst.
    44'
    Godt innlegg fra Vilsvik, men McDermott fanger den. Kolliderer med Coly, men det går bra med keeperen.
    45'
    45 minutter igjen på Marienlyst
    46'
    Friday legger igjen til Hove, som fyrer løs. Blokkeres.
    47'
    Fantastisk redning av Myhra! Bye får stå alene på bakerste og bredsider mot nærmeste hjørne. Keeperen er med på den!
    47'
    48'
    Tokstad får en ny enorm sjanse! Godset kombinerer fint og sender Tokstad alene med keeper. Avslutningen er svak.
    49'
    Frispark til Kristiansund. Slår inn i boksen, men den klareres.
    51'
    Friday kommer alene med keeper, men den går rett på McDermott! Ny stor sjanse!
    52'
    Parr klemmer til - en meter til side for mål.
    53'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 1 Kristiansund
    Mål: Kristoffer Tokstad
    Endelig sitter den for Tokstad! Godset presser og får avsluttet. Får en styring mot Tokstad på bakerste stolpe. Han setter foten på ballen og styrer inn utligningen.
    54'
    Myhra stopper Isaksen! Brukbart skudd, men keeperen tar den greit.
    58'
    Ulvestad sitter nede med en blodig nese.
    58'
    62'
    Tokstad prøver seg langs kanten og får slått inn. Ender til slutt opp utenfor 16-meteren, men KBK klarerer - enn så lenge.
    63'
    Parr med en stygg feilpasning på egen halvdel. Ender med å lage frispark imot. Her kan det komme et innlegg.
    66'
    Assbak slår inn, men ballen fyker forbi alt og alle.
    67'
    Friday er nære å straffe KBK på en overgang.
    67'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Torgil Gjertsen
    Ut: Jesper Isaksen
    68'
    Gjertsen tester skuddfoten med en gang. Blokkeres.
    69'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Thomas Grøgaard
    Ut: Jonathan Parr
    71'
    WOW! Det er voldsomt nære 2-1 til Godset. Hoves skudd reddes og ballen stryker stolpen.
    72'
    Hjørnespark til Strømsgodset
    73'
    Corneren ender hos Vilsvik i returområdet. Klemmer til, men skuddet blokkeres.
    74'
    75'
    Klareres ut til en ny corner fra Vilsvik.
    75'
    75'
    Bye får flikket ballen videre, men høyt over.
    76'
    Inn: Liridon Kalludra
    Ut: Bendik Bye
    76'
    Inn: Pål Erik Ulvestad
    Ut: Amidou Diop
    77'
    Frispark til Godset. Kan slås inn i feltet.
    79'
    Offside på Vilsvik.
    79'
    Inn: Valdimar Thor Ingimundarson
    Ut: Ipalibo Jack
    79'
    Inn: Jordan Attah Kadiri
    Ut: Kristoffer Tokstad
    80'
    Inn med den nye spissen, Kadiri!
    80'
    Gjertsen forsøker en stikker, men hjemmelagets forsvar henger med.
    83'
    FOR EN SJANSE! Hove slår inn foran mål og Friday er en skostørrelse unna å sende Godset i ledelsen.