5 382

Ble dekket av Simon Zetlitz Nessler

Hei og velkommen til livedekningen av kampen mellom Strømsgodset og Brann.
    Det har vært noen turbulente dager rundt Brann-laget de siste dagene, etter at det natt til onsdag i forrige uke ble kjent at tolv Brann-spillere hadde hatt et nachspiel inne på Brann Stadion.
    I en følelsesladet kamp forrige søndag tok Brann en svært viktig seier hjemme mot Sandefjord, men Brann ligger fremdeles sist i Eliteserien og trenger hvert poeng de kan få i kampen for å holde seg.
    Fredag ble det kjent at Kristoffer Barmen har fått sparken i Brann, mens den danske keeperen Mikkel Andersen har valgt å terminere kontrakten med klubben.
    Strømsgodset har tapt sine to siste kamper og står i fare for å falle ned i nedrykkskampen igjen med tap her, mens Brann kan komme seg opp på 15. plass.
    Lagoppstillingene er inne ...
    Strømsgodset (4-3-3): Myhra - Vilsvik, Leifsson, Valsvik, Parr - Hove, Jack, Stengel - Stenevik, Friday, Gulliksen.
    Brann (4-3-3): Opdal - Horn Myhre, Kolskogen, Pallesen Knudsen, Kristiansen - Pedersen, Heltne Nilsen, Grøgaard - Finne, Heggebø, Taylor.
    Det er Bård Finnes første kamp for Brann siden 2013. 26-åringen signerte for Brann tidligere i sommer igjen.
    Kampen mellom Stabæk og Brann er for øvrig straks ferdigspilt. Begge lagene lå to poeng foran Brann før dagens kamp og fem minutter før slutt står det 1-1 på Nadderud. Det vil i så fall bety at Brann har muligheten til å komme seg opp på like mange poeng som de to lagene med seier i dag (men med klart dårligere målforskjell enn Mjøndalen).
    Lagene kommer inn på banen.
    Brann har kun vunnet to kamper i Eliteserien denne sesongen, men det er verdt å huske at den første av de to seirene kom mot nettopp Strømsgodset tilbake i mai. Brann vant da 3-0 i Bergen.
    Brann sparker kampen i gang.
    1'
    Tett og jevnt de første minuttene.
    2'
    Pallesen Knudsen sitter nede og tar seg til det ene beinet. Må Brann gjøre et bytte allerede?
    3'
    Pallesen er oppe på beina og spillet er i gang igjen.
    4'
    Brann får et frispark inne på Godsets halvdel, rundt 35 meter fra mål. De flytter laget opp og skal slå inn i boks.
    4'
    Valsvik stanger unna.
    4'
    Pallesen feller Friday midt på banen. Ser altså ut til at Pallesen kan spille videre etter den lille smellen tidligere i kampen.
    7'
    Friday går i bakken etter en tøff duell med Pallesen. Spillet vinkes videre, til Godset-fansens store overraskelse. Trener Håkon Wibe-Lund skjønner lite av dommerens avgjørelse.
    9'
    Strømsgodset skaffer seg kampens første corner.
    10'
    Opdal feilberegner! Men heldigvis for Brann står Pedersen på streken og header unna.
    10'
    Strømsgodset får en ny corner, men klarer ikke å få noe ut av den.
    11'
    Brann har foreløpig sett ganske tamme ut offensivt.
    14'
    Kampens første sjanse. Stenevik kommer rundt på kanten og legger inn. Der er det to mot to i feltet og Friday vinner duellen med Kolskogen og får styrt headingen mot mål, men det blir litt for lite kraft i headingen og Opdal redder.
    14'
    Branns første mulighet. Finne stikker gjennom til Heggebø, som skyter fra skrått hold inne i boksen. Myhra redder fint og holder ballen.
    17'
    Ny ball mot Friday, som får hodet på ballen, men han får ikke styrt den mot mål.
    17'
    Friday skyter fra 20 meter - høyt over!
    18'
    Brann kommer fint fremover og Taylor kommer seg til skudd fra drøyt 20 meter, men han treffer bare Valsvik.
    20'
    Heggebø er igjen på vei gjennom. Leifsson kommer inn i duellen og Heggebø går i bakken inne i feltet, men spillet vinkes videre av Svein Oddvar Moen.
    21'
    Ingen store protester fra Brann-leiren, så ser ut til at de var ganske enige i det, men det var kontakt der og det ville vært mulig å blåse straffe.
    21'
    Mål for Brann!
    Strømsgodset 0 - 1 Brann
    Mål: Aune Heggebø
    Målgivende: Robert Taylor
    Heggebø sender Brann i ledelsen! Fint Brann-angrep. Taylor kommer seg rundt på kanten og slår inn i feltet. Der stiger Heggebø til værs og stanger inn kampens første mål. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
    23'
    Myhra fikk en hånd på ballen, men ikke nok til å hindre scoring ...
    24'
    Pedersen skyter fra drøyt 25 meters hold. Ballen kommer seg frem til 16-meteren, hvor Finne står i veien og blokkerer skuddet til lagkameraten.
    25'
    Bra tenning hos Brann-laget nå. Horn Myhre står opp etter at laget mister ballen og feier ned Gulliksen. Klart frispark.
    28'
    Vilsvik felles like ved cornerflagget og frispark til Godset i god innleggsposisjon.
    30'
    Klabb og babb inne i feltet, men Godset kommer seg ikke til avslutning og Brann får ballen unna.
    31'
    Jack skyter fra 20 meter. Via Heltne Nilsen og ut til hjørnespark.
    33'
    Ballen stusses bakover i feltet. Strømsgodset får tak i ballen, men spiller helt tilbake til egen keeper.
    33'
    Brann vinner ballen og kontrer. Heggebø er på vei gjennom i bakrom, men Myhra kommer raskt ut og får klarert like foran spissen.
    34'
    Vilsvik nærmest skyter et innlegg inn foran mål. Dessverre for hjemmelaget står det ingen Strømsgodset-spillere der og ballen går forbi alle.
    35'
    Jack tar seg til baksiden av låret. Ingen som var i nærheten av ham, ser ut som at det bare nappet i muskelen.
    35'
    Innkast for Godset høyt i banen.
    36'
    Vilsvik kaster langt inn. Pallesen header unna.
    36'
    Brann får en god kontringsmulighet, men det går litt for sakte med Heggebø og innleggsforsøket blokkeres. Brann får et hjørnespark ut av det.
    37'
    Redning på strek! Finne slår hjørnesparket fint inn foran mål og der får en Heltne Nilsen hodet på ballen og header ned mot lengste hjørne. Myhra er sjanseløs, men Parr står på streken og får klarert.
    37'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Kristoffer Tokstad
    Ut: Ipalibo Jack
    Jack må ut med det som virker til å være en strekkskade.
    40'
    Finne dribler seg forbi to mann, men blir stoppet av den tredje. Det gjør imidlertid ikke så mye, for han blir raskt spilt gjennom av Heggebø. Under press går han for en rask avslutning og en god, gammel tupp. Det går et par meter utenfor fra god posisjon.
    43'
    Heltne Nilsen fikk seg en smell i forkant av Finnes sjanse, men er oppe på beina igjen.
    45'
    Tøff duell mellom Friday og Pallesen. Førstnevnte får frispark.
    45'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'
    God mulighet for hjemmelaget! Kolskogen mister balansen og Tokstad kommer seg fri på kanten. Han prøver å legge til Friday inne foran mål, men en oppofrende Pallesen kommer skliende inn og gjør at Strømsgodset må nøye seg med et hjørnespark.
    45'+1
    Hjørnesparket ender ikke med noe og da leder Brann 1-0 til pause. Brann vant kun én av de 14 første kampene i Eliteserien denne sesongen, men har nå mulighet til å ta sin andre strake seier. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
    Antall stemmer: 3191
    Strømsgodset går offensivt ut i den andre omgangen.
    47'
    Hva er det du gjør, Friday? Vilsvik svinger inn og Friday er helt alene bak i feltet. Fra fem meter skal han bare stange ballen mot målet, men han bommer helt og ballen treffer han nærmest bare og fortsetter videre ut mot sidelinjen.
    47'
    Nesten for Friday igjen! Kolskogen med et dårlig tilbakespill og Friday snapper nesten ballen foran Opdal. Det ender med at Opdal får en fot på ballen først og skyter i Friday. Brann kan trekke et stort lettelsens sukk når ballen triller like utenfor målet.
    48'
    Hjørnespark til Brann.
    49'
    Heggebø header over mål.
    50'
    Stenevik river ned Pedersen på vei fremover.
    53'
    Litt lavere tempo nå enn det var i de første minuttene av omgangen.
    56'
    Horn Myhre sklir og feller Stenevik på klønete vis midt på banen.
    58'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 1 Brann
    Mål: Herman Stengel
    Pang! Stengel smeller inn utligningen fra 25 meter! Ballen hedes ut etter et innlegg og ruller sakte mot Stengel. Midtbanespilleren fyrer til og Håkon Opdal hører bare suset av ballen som går inn i målet bak ham.
    60'
    Det er så nære for Strømsgodset! Ballen svinges inn fra venstre og bak i feltet legger Vilsvik ut mot Hove, men sistnevnte får akkurat ikke en fot på ballen fra tre meters hold.
    62'
    Det er vel faktisk Opdal som så vidt får noen fingre på ballen og gjør at ballen ikke faller ned i beina til Hove.
    64'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Petter Strand
    Ut: Thomas Grøgaard
    66'
    Inn: Kasper Skaanes
    Ut: Daniel Alexander Pedersen
    66'
    Inn: Mathias Rasmussen
    Ut: Robert Taylor
    66'
    Trippelbytte fra Brann. Skal det gjøre at Brann får en avgjørende scoring?
    66'
    Finne skyter fra 20 meter. Han prøver å skru den bort i hjørnet, men får den ikke langt nok ut til siden. Myhra gir likevel en farlig retur, men fanger ballen først selv.
    69'
    Skaanes legger lavt inn i feltet, men han finner ingen lagkamerater.
    70'
    Finne kommer seg til et nytt skudd, denne gangen inne i boksen. Han er litt i ubalanse og skuddet går også via en Godset-spiller og ut til kast.
    70'
    Brann presser på nå og skaffer seg et hjørnespark.
    72'
    Vilsvik stanger unna.
    72'
    Godset får en kontringsmulighet.
    72'
    Kolskogen leser spillet godt og stopper kontringen.
    72'
    Sugende takling fra Pallesen like foran egne fans. Midtstopperen ser ut til å like responsen han får fra bortesupporterne.
    73'
    Frispark til Godset i god innleggsposisjon.
    74'
    Strømsgodset 2 - 1 Brann
    Mål: Gustav Valsvik
    Målgivende: Herman Stengel
    Strømsgodset har snudd det! Stengel slår frisparket fint inn i feltet og Valsvik vinner duellen inne i feltet og header i mål fra 11 meter.
    74'
    Parr ligger nede etter en duell med Heggebø. Spissen gikk hardt inn i Parr der.
    77'
    Parr får tilsyn ute på banen. Han tar seg til hodet ute på banen og ser ut til å ha tydelig vondt.
    78'
    Parr går av banen.
    79'
    Nesten for Godset igjen! Stengel slår et frispark inn foran mål og den går nesten direkte i mål, men Opdal får slengt ut en arm og redder.
    80'
    Temperatur ute på banen nå. Det er Stengel og Heltne Nilsen som er i en litt opphetet diskusjon.
    80'
    Inn: Filip Møller Delaveris
    Ut: Bård Finne
    Ingen mål på Finne i Brann-comebacket.
    82'
    Corner til Godset.
    82'
    Brann får klarert.
    83'
    Parr kom seg tilbake i spill, men har satt seg ned igjen. Det signaliseres bytte.
    83'
    Inn: Nico Mickelson
    Ut: Jonathan Parr
    83'
    Ny Godset-corner...
    84'
    Vilsvik går høyt til værs, men det er Pallesen som får headet unna.
    84'
    Brann kontrer raskt og Rasmussen spilles fri i bakrom, men han får en dårlig berøring og ballen triller inn til Myhra. Dårlig utnyttet!
    84'
    Frispark til Strømsgodset i en fin innleggsposisjon igjen.
    85'
    Heggebø får headet ut til kanten. Vilsvik får tak i ballen der, men hans innlegg blir blokkert og Godset vender helt tilbake til Myhra.
    85'
    Strømsgodset 3 - 1 Brann
    Mål: Tobias Fjeld Gulliksen
    Målgivende: Johan Hove
    Da er vel kampen avgjort? Gulliksen spiller vegg med Hove og inne i feltet skaffer han seg rom til å skyte. Unggutten får ikke ballen helt ned i hjørnet, men det er godt nok til å score hjemmelagets tredje mål!
    86'
    Inn: Niklas Wassberg
    Ut: Aune Heggebø
    88'
    Inn: Niklas Gunnarsson
    Ut: Lars-Christopher Vilsvik
    88'
    Stenevik dribler seg ut av banen.
    90'
    Det er lagt til fire minutter.
    90'
    Gult kort til Brann
    Fredrik Pallesen Knudsen
    Treffer Gulliksen i ansiktet med en arm.
    90'+1
    Delaveris skyter fra skrått hold. Myhra må gi en liten retur, men får tak i den selv.
    90'+2
    Godset har god kontroll på dette.
    90'+4
    Strømsgodset vinner 3-1! Brann ledet til pause, men i den andre omgangen var hjemmelaget klart best og vant til slutt komfortabelt.