1 585
2 568

Ble dekket av Simon Zetlitz Nessler

Velkommen til livedekningen av kampen mellom Stabæk og Strømsgodset!
    Begge lag vant i helgen og for Stabæk er kveldens kamp en mulighet til å komme seg opp kvalifiseringsplass, kanskje også helt opp på sikker plass ved en storseier.
    Strømsgodset kan på sin side få heng på lagene foran og bli det syvende laget i årets Eliteserie som bikker 30 poeng.
    Lagoppstillingene har kommet inn.
    Stabæk (3-5-2): Sandberg - Pignatel Jenssen, Wangberg, Mesik - Ottesen, Haugen, Kostadinov, Geelmuyden, Moe - Normann Hansen, Azemi.
    Strømsgodset (4-3-3): Myhra - Vilsvik, Leifsson, Valsvik, Grøgaard - Stengel, Jack, Hove - Stenevik, Friday, Gulliksen.
    Det er for øvrig ikke spesielt lenge siden disse to lagene spilte mot hverandre. For en uke siden spilte de mot hverandre i cupen og hjemme i Drammen vant Strømsgodset hele 5-1. Jordan Kadiri scoret da hat trick, men må nøye seg med en plass på benken i dag.
    Strømsgodset to siste kamper har altså endt 5-1 mot Stabæk i cupen (hjemme) og 5-0 mot Sarpsborg 08 i Eliteserien (hjemme). Fortsetter de i det sporet, kan det bli mange mål i dag!
    Da er vi i gang!
    1'
    Kast høyt i banen for Godset.
    2'
    Grøgaard kommer seg etter mye om og men til innlegg, men ingen lagkamerater får hodet på ballen.
    2'
    Stabæk kontrer og Azemi kommer seg forbi et par mann, men pasningen ut mot Ottesen er svakt og går ut til kast.
    3'
    Kampens første sjanse! Stabæk kommer seg til innlegg fra venstresiden. Valsvik er først på innlegget til Moe, men får ikke ballen langt unna og fra tolv meter fyrer Haugen av. Myhra er raskt nede og får slått unna.
    4'
    Stengel slår et frispark inn mot boksen. Det blir litt kort og Stabæk får ballen unna.
    5'
    Det bølger på Nadderud. Først er det Strømsgodset som slår farlig inn fra høyresiden, men Stabæk får klarert. De setter full fart fremover og kommer seg selv til et farlig innlegg. Inne foran mål lurer Azemi, men han klarer ikke å presse headingen under tverrliggeren.
    7'
    Ottesen løper seg fint fri ute til høyre og slår inn foran mål. Innlegget blir litt for nær keeper og Myhra får tak i ballen først.
    9'
    Åpen kamp så langt. Stabæk har sett farligst ut, men Strømsgodset styrer mye i banespillet og har også vist seg frem ved et par anledninger.
    12'
    Moe er god i duell med Vilsvik og skaffer et frispark på egen halvdel.
    13'
    Azemi kommer seg fint rundt på kanten og legger ut i feltet. Der får flere Stabæk-spillere gode skuddmuligheter, blant dem Kostadinov som får skutt fra 15 meter, men ingen av dem treffer spesielt godt.
    14'
    Hove slår inn fra høyre. Gulliksen får en fot på ballen bak i feltet, men det hele ender med utspark fra mål.
    17'
    Gulliksen prøver å flikke fri Friday, men verken løpet/samhandlingen eller flikken sitter skikkelig og ballen går inn til Sandberg.
    18'
    Kast til Godset høyt i banen.
    19'
    De flytter opp stopperne. Vilsvik skal kaste langt.
    19'
    Wangberg stanger unna.
    19'
    Lang ball opp igjen mot Vilsvik, som vinkes av for offside.
    20'
    Frispark til Stabæk 40 meter fra mål. Friday feller Haugen.
    20'
    Løftes inn i feltet. Wangberg får hodet på ballen, men det blir ingen farlig avslutning av det og enkelt inn til Myhra.
    21'
    Stabæk-innlegg fra høyre. Leifsson kommer foran Azemi og klarerer ut til corner.
    22'
    Vilsvik header unna.
    22'
    En del tøffe dueller like utenfor 16-meteren i etterkant. Hjemmefansen roper på frispark, men til slutt er det Godset som får frispark.
    22'
    Haugen ligger nede i etterkant av situasjonen. Ser ut til å ha vondt.
    23'
    Og det signaliseres bytte.
    23'
    Kan se ut til at det er armen som er problemet for Haugen.
    24'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Tomás Podstawski
    Ut: Fredrik Haugen
    25'
    Corner til Strømsgodset.
    26'
    Sandberg kommer ut, men han bommer med utboksingen! Istedenfor lander ballen på låret til Jack, som ikke får reagert raskt nok til å få avsluttet. Etter litt klabb og babb får hjemmelaget ballen unna.
    27'
    Innlegg mot Ottesen, men han rekker akkurat ikke ballen før den går ut av spill.
    28'
    Så er det Stabæks tur til å kaste langt og inn mot boksen.
    29'
    Heades enkelt unna.
    30'
    Vilsvik slår inn fra høyre. Sender ballen høyt opp i luften og da får Sandberg god tid til å komme ut. Keeperen får enkelt tak i ballen.
    32'
    Stabæk kontrer og spiller gjennom mot Azemi. Myhra kommer raskt ut og klarerer 25-30 meter fra egen mållinje.
    32'
    Stenevik drar seg lekkert forbi Mesik ute på kanten. Forsøker et innlegg, men det klareres ut til et hjørnespark.
    33'
    Tas kort. Etter en fin variant går Ipalibo Jack til værs i feltet, men ballen er akkurat litt for høy for ham. Han tyr til hendene og slår ballen i mål, via den andre armen.
    34'
    Gult kort til Strømsgodset
    Ipalibo Jack
    Naturligvis et gult kort.
    35'
    Stabæk styrer mer av spillet nå.
    40'
    Strømsgodsets første sjanse. Friday varter opp med et par fine finter og kommer seg til skudd fra 16 meter. Via foten til Jenssen og på mål, men ganske rett på Sandberg, som redder fint.
    40'
    Stenevik slår hardt inn fra høyre. Mesik står i veien og ballen går ut til corner.
    43'
    Slås lavt. Klareres enkelt.
    44'
    Det er lagt til to minutter.
    45'
    Frispark til Strømsgodset i en fin innleggsposisjon helt på tampen av omgangen.
    45'+2
    Slås farlig inn, men bortelaget får ikke helt kontroll på ballen. Hove skaffer etter hvert et hjørnespark, men dommeren har sett nok og blåser av omgangen før de får tatt det.
    45'+3
    Pål Alexander Kirkevold skal inn for Azemi her til den andre omgangen.
    Inn: Pål Alexander Kirkevold
    Ut: Fitim Azemi
    46'
    Hodesmell her helt i starten av omgangen. Det er Tomas Podstawski og Ipalibo Jack som ligger nede.
    46'
    Spillet er i gang igjen.
    47'
    Lang ball opp mot Friday. Litt for lang og ut av spill.
    49'
    Vilsvik prøver seg med et skudd fra 25 meter. Ikke noe godt treff og langt til side for mål.
    52'
    Høy fot fra Stenevik. Frispark til Moe og Stabæk på egen halvdel.
    53'
    Pignatel Jenssen setter seg ned noen sekunder, men er raskt oppe på beina igjen.
    54'
    Kirkevold prøver å dra seg forbi Valsvik inne i boksen. Han går ned i bakken og enkelte roper på straffe, men ingen store protester fra Kirkevold selv, som istedenfor prøver å få ballen ut igjen i feltet. Godset får ballen unna.
    56'
    Jack klarer nesten på merkelig vis å løpe seg helt gjennom Stabæk-forsvaret, men Sandberg hindrer en flause for midtstopperne ved å komme raskt ut.
    57'
    Frispark til Stabæk i fin innleggsposisjon.
    57'
    Frisparket slås inn mot feltet. Der blåses det mot Wangberg. Frispark til Godset.
    58'
    Lang ball i bakrom mot Vilsvik. Igjen er Sandberg fint med på notene og header unna, 20 meter fra mål.
    60'
    Vilsvik kaster langt inn i boksen. Sandberg får bokset unna.
    60'
    Hove med en fin pasning opp mot Vilsvik, som fra noe spiss vinkel fyrer av fra 12-13 meters hold. Skuddet er hardt, men går like over mål!
    61'
    Stenevik jages rundt nede i hjørnet, men klarer å holde ballen i spill. Ender opp med et kast til Godset høyt i banen.
    63'
    Gulliksen skyter fra 18 meter. Over mål.
    64'
    Nesten en halvsjanse! Valsvik nikker til Jack, som forsøker skudd - det blir i stedet en slags pasning tilbake til Valsvik, som ikke når frem.
    65'
    Som Drillo ville sagt: Vi noterer en halvsjanse.
    66'
    Inn: Mathis Bolly
    Ut: Herman Geelmuyden
    66'
    Lovende tendenser for Godset, store rom i Stabæk-forsvaret. Hjemmelaget får til slutt klarert litt halvpanisk.
    67'
    Frispark til hjemmelaget.
    70'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Kreshnik Krasniqi
    Ut: Ipalibo Jack
    70'
    Inn: Valdimar Thor Ingimundarson
    Ut: Johan Hove
    70'
    Normann Hansen drar seg innover i feltet og blir felt, men ser ut som han oppsøker situasjonen selv. Greit å ikke dømme straffe på den.
    71'
    Litt gammeldags temperatur her nå. Frispark til gjestene.
    73'
    Innbytter Ingmundarsson inn i full kraft på Wangberg, som ikke er happy.
    74'
    Valdimar Thor Ingimundarson
    Ser greit ut - litt for høyt tenningsnivå.
    74'
    Wangberg brøyter vei og vinner frispark.
    76'
    Finfin frisparkvariant, men de får ingenting ut av det, Stabæk.
    76'
    Stengel drar en lekker luke og vinner frispark.
    78'
    Hvilket terningkast gir du denne kampen?
    Friday vinkes av for offside.
    83'
    Inn: Jordan Attah Kadiri
    Ut: Fred Friday
    83'
    Kadiri scoret tre da Godset smadret Stabæk i cupen for en ukes tid siden.
    84'
    Kadiri starter med å få frispark.
    84'
    Inn: Victor Wernersson
    Ut: Jeppe Moe
    85'
    EN MÅLSJANSE! Og den er stor! Sandberg er på bærtur og Stenevik lobber over, men Wangberg kommer ned på linja og banker den unna.
    87'
    Inn: Ole Enersen
    Ut: Tobias Fjeld Gulliksen
    88'
    89'
    Frispark til hjemmelaget igjen.
    90'
    Kjappe føtter fra Normann Hansen, som får frispark i duell med Stengel.
    90'+1
    NOK EN MÅLSJANSE! Litt babb og klabb i feltet, ballen havner hos Kirkevold - men Mål-Pål lever ikke opp til navnet og banker den langt over på halv volley.
    90'+2
    Fire minutter ble lagt til, for øvrig.
    90'+4
    Kadiiiri! Nei og nei. Fint gjennomspill, men innbytteren kommer akkurat for sent til å styre den på mål.