Ble dekket av Magnus Gamlem

Hei og velkommen til denne livedekningen av Stabæk mot Sarpsborg 08.
    Sarpsborg 08 (3-4-3): Mitov-Nilsson - Ødegaard, Utvik, Næss - Lindseth, Coulibaly, Salétros, Thomassen - Halvorsen, Strand Larsen, Soltvedt
    Stabæk (4-3-3): Sandberg - Olsen Øveraas, Solheim, Hanche-Olsen, Jonassen - Vetlesen, Bohinen, Lumanza - Edvardsen, Maatsen, Normann Hansen
    Sarsborg fikk en horribel start på årets sesong i Eliteserien med fem strake tap. De to siste kampene har imidlertid ting sett bedre ut for de hvite og blå. Sarpsborg kommer til kveldens kamp med to seiere i bagasjen, og kan klatre opp på 10.-plass med seier over Stabæk.
    Et ungt Stabæk-lag har startet årets sesong varierende, men lovende. Forrige runde leverte de en sterk borteseier i Kristiansund takket være mål fra Emil Bohinen og Kornelius Normann Hansen, og befinner seg på 8.-plass.
    Sarpsborg 08 gjør én endring fra forrige kamp. Joachim Soltvedt kommer inn for Mohamed Ofkir.
    For Stabæk er det verdt å nevne at klubbens toppscorer Kornelius Normann Hansen er tilbake i startoppstillingen.
    Piiiiip! Dommeren blåser i gang kampen.
    1'
    De 200 hjemmetilskuerne lager godt med lyd på tribunen. Det er Stabæk som har hatt ballen hele tiden i starten av kampen. Gjør seg kjent med kula.
    2'
    Interessant spissduell mellom to av Norges mer spennende angrepsspillere, Normann Hansen og Strand Larsen. Stabæk-gutten som har gjort det best så langt denne sesongen, med tre nettkjenninger.
    4'
    Sarpsborg har lagt seg ganske dypt innledningsvis. Stabæk kan få en tøff oppgave med å bryte gjennom her.
    5'
    Maatsen ligger nede med en skade og får medisinsk hjelp.
    5'
    Stabæks angrepsspiller holdt seg til baksiden av låret, men går i det minste av banen for egen maskin. Det blir et bytte.
    6'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Magnus Strandman Lundal
    Ut: Darren Maatsen
    6'
    Soltvedt kommer nesten til avslutning innenfor 16-meteren, men ballen spretter litt vanskelig og angriperen bommer på ballen.
    8'
    Vetlesen spiller fri Edvartsen på høyrekanten. Legger igjen ballen til Næss, som slår inn. Men legget går for høyt og til innkast for gjestene.
    10'
    Sarpsborg forsøker å kontre nok en gang, men igjen er det for dårlig presisjon i angrepsspillet.
    11'
    Triller ballen rundt fra side til side, Stabæk. Men er ikke i nærheten av å finne veien gjennom et svært dyptliggende Sarpsborg-forsvar foreløpig.
    13'
    Lindseths innlegg treffer en Stabæk-spiller og gjestene får corner.
    15'
    ENORM SJANSE! Ødegaard får stå helt alene på en corner og header. Men litt for dårlig utført og over mål fra Sarpsborg-spilleren.
    16'
    Coulibaly blir stemplet av Bohinen og får frispark.
    16'
    Lundal ligger nede etter en stempling og det ropes voldsomt etter frispark. Men spillet går videre og Sarpsborg angriper. Ender med et skudd fra langt hold, som går laaangt over.
    18'
    Stabæk slår langt mot Lundal, men pasningen ender med utspill fra Sarpsborg. Lagene har nullet hverandre ut så langt, med Ødegaards heading som den desidert største sjansen.
    21'
    Soltvedt spiller ut på kanten til Thomassen, som legger tilbake til lagkameraten. Nok en gang bommer Soltvedt på ballen i avslutningsøyeblikket. Kunne blitt farlig der.
    22'
    Solheim stormer gjennom Sarpsborgs midtbaneledd og spiller Lundal gjennom. Angrepsspilleren blir akkurat tatt igjen før han får avsluttet mot mål.
    24'
    Corner til Sarpsborg. Ble svært farlig sist.
    25'
    Soltvedts corner blir klarert til Coulibaly, som banker til. Går via en lagkamerat, som står i offside, og utenfor. Frispark til Stabæk.
    26'
    Nesten en fin kombinasjon mellom Strand Larsen og Soltvedt, men de kommer seg ikke helt gjennom forsvaret.
    27'
    Sarpsborg har skapt et bra press den siste tiden. Lå svært dypt i starten av kampen, men nå er det gjestene som har ballen og kontrollerer kampen i stor grad.
    27'
    Stabæk har ikke vært i nærheten av mål så langt i kampen. Vertene har vel knapt hatt en avslutning den første knappe halvtimen.
    29'
    Vetlesen ligger nede med en skade. Får tilsyn av legen.
    31'
    Stabæk med ti mann i øyeblikket og det er Sarpsborg som presser på.
    33'
    Hjørnespark til Sarpsborg 08
    33'
    Et innlegg finner Strand Larsen, som banker til på volley i halvliggende stilling. Avslutningen treffer hånden til en Stabæk-spiller, men dommeren overser det og lar spillet gå videre.
    34'
    Hjørnespark til Stabæk
    35'
    Vetlesen, som er tilbake på banen, slår kort til Bohinen, som får vendt opp. Innlegget går over på motsatt kant og slått inn igjen. Der er Vetlesen på plass og får avsluttet, men keeperen avverger.
    36'
    Det var Stabæks første mulighet i denne kampen.
    37'
    Strand Larsen blir stoppet på en kontring og Sarpsborg får frispark inne på motstanderens halvdel.
    39'
    Gult kort til Stabæk
    Andreas Hanche-Olsen
    39'
    Frisparket går rett til keeper Sandberg. Leter etter en kontringsmulighet, men finner den ikke. Stabæk angriper nok en gang mot etablert forsvar.
    40'
    Stabæk får frispark langs kanten etter at Lundal dyttes i bakken.
    41'
    Frisparket nikkes til corner av en Sarpsborg-spiller.
    42'
    Bohinens corner klareres til Edvartsen som fyrer løs. Laaaaaaaaangt utenfor.
    42'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Hugo Vetlesen
    Målgivende: Kornelius Normann Hansen
    VETLESEN! Normann Hansen kriger med seg ballen inne i feltet og etter litt krangling ender ballen hos Vetlesen. Han setter sitt tredje mål for sesongen fra kloss hold. Endelig klarte Stabæk å bryte gjennom Sarpsborg forsvar.
    43'
    Det er mulig at Normann Hansen får målgivende der. Litt vanskelig å se om det er han eller en Sarpsborg-forsvarer som er nest sist på den.
    45'
    Skal Stabæk gå til pause med ledelse? Scoringen kommer på et perfekt tidspunkt for hjemmelaget.
    45'+1
    Mål for Sarpsborg 08!
    Stabæk 1 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Joachim Soltvedt
    Målgivende: Jørgen Strand Larsen
    UTLIGNING! Strand Larsen triller ut til Soltvedt på venstrekanten. Han banker til mot det lengste hjørnet. Skuddet går via en forsvarer og inn i nettet bak keeper. For en start på omgangen!
    47'
    Sarpsborg-trener Mikael Stahre synes det var ufattelig at laget hans lå under til pause. Han var tydelig misfornøyd i intervjuet med Eurosport, men fikk raskt noe å smile for her.
    48'
    Bohinens frispark blir blokkert og Sarpsborg forsøker å kontre. Stabæk får kontroll over situasjonen.
    51'
    Mye mer fart og trykk i starten av andre omgang sammenlignet med det som skjedde første 45 minuttene.
    51'
    STOR SJANSE! Og nok en gang er det Soltvedt som får avsluttet. Thomassen header en crosser tilbake inn i feltet, hvor Soltvedt smeller til. Men rett på keeper denne gangen.
    52'
    REDNING PÅ STREK! Edvartsen drar seg fri og avslutter i det lengste hjørnet. Keeper er sjanseløs, men en forsvarer enr våken og får klarert.
    53'
    Nå skjer det mye her. Saletros får fyrt av fra utenfor 16-meteren og skuddet stryker stolpen til Sandberg i Stabæk-buret.
    53'
    Det har vært en langt mer åpen kamp etter pause. Begge lag har kommet til gode muligheter, og sjansene er store for at andre omgang blir mer underholdende enn den første.
    55'
    Strand larsen får vendt opp og skutt, men over mål fra 20-åringen.
    57'
    Stabæk kommer til innlegg fra venstre, men ballen klareres unna.
    59'
    Vetlesen og Stabæk roper etter straffe. Midtbanespilleren er først på ballen og får en liten dytt, men dommeren lar spillet gå.
    59'
    Et innlegg finner Edvartsen i lufta, men headingen er litt for svak og går rett på keeper.
    61'
    ENORM SJANSE! Strand Larsen som kommer til avslutning inne i feltet og treffer stolpen!
    63'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Jonathan Lindseth
    64'
    Ole Jørgen Halvorsen
    64'
    Lindseth handser og stopper Lundal langs kanten. Halvorsen ewr uenig i kortet og krangler på seg sitt eget.
    64'
    Coulibaly lager frispark like utenfor 16-meteren på venstre side av banen.
    65'
    Lundal slår inn og det er en Sarpsborg-spiller som kommer på den. Stusser den ut til corner.
    65'
    66'
    Sarpsborg kontrer godt og kommer til innlegg fra høyresiden. Går via en Stabæk-spiller og til corner.
    67'
    67'
    Et innlegg detter ned hos Edvartsen, som banker til så hardt han kan. Suser til side for det venstre krysset.
    69'
    Inn: Filip Valencic
    Ut: Kornelius Normann Hansen
    70'
    Inn: Romain Gall
    Ut: Hugo Vetlesen
    70'
    Edvartsen finner Gall på motsatt kant, men Næss får stoppet innbytteren før det blir skikkelig farlig.
    72'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Sebastian Jarl
    Ut: Ismaila Coulibaly
    72'
    Inn: Sulayman Bojang
    Ut: Ole Jørgen Halvorsen
    72'
    SKUDD! Sarpsborg kontrer hurtig langs kanten og slår inn til Soltvedt. Han har fått mange sjanser i kveld, og ett mål er det blitt, men denne gangen får Sandberg avverget.
    74'
    Valencic i løpduell med Saletros. Dytter Sarpsborg-spilleren ut over sidelinjen, men dommeren bedømmer det som en fair og tøff duell.
    75'
    Lumanza går ned i en duell med Jarl. Frispark på skuddhold for Stabæk.
    76'
    Gall som fyrer løs, men rett i muren. Ballen ender til slutt hos keeper.
    77'
    Jarl klarerer et frispark ut over dødlinjen.
    78'
    Stabæk triller ball nå. Men det er litt som i starten av første omgang: veien gjennom forsvaret er lang og vanskelig. Skal vi få en vinner på Nadderud?
    81'
    Inn: Mohamed Ofkir
    Ut: Joachim Soltvedt
    82'
    Da er begge dagens målscorere tatt av banen.
    82'
    Nesten farlig i Stabæk-boksen. Ballen slås inn fra venstre og finner nesten veien til Strand Larsen. Ender med corner til gjestene.
    84'
    84'
    Utvik kommer seg på corneren med hodet, men over mål. Stabæk med ballen nå, fem minutter før full tid.
    85'
    Inn: Kosuke Kinoshita
    Ut: Magnus Strandman Lundal
    86'
    Inn: Mustafa Abdellaoue
    Ut: Jørgen Strand Larsen
    87'
    Tiden er i ferd med å renne ut på Nadderud. Skal noen klare å få med seg alle poengene?
    88'
    Sarpsborg kontrer og "Mos" klarer nesten å få ballen inn foran mål til en lagkamerat i farlig posisjon.
    88'
    Kinoshita som får avsluttet, men god kontroll i Sarpsborg-buret.
    89'
    Sarpsborg kontrer hurtig og Ofkir får to muligheter til å skyte. Begge forsøene blir blokkert.
    90'
    Valencic drar med seg ballen innover i banen og skyter. Rett i blokka også på denne siden av banen. Fortsatt angrepsvilje fra begge lag. Det er fire minutter tillagt.
    90'+1
    Emil Bohinen holder seg til lysken og hjemmelaget har brukt opp byttene. Han skal møte far Lars til duell kommende helg.