1-2
187
403

Hei og velkommen til livedekningen av Stabæk-Sandviken fra Nadderud stadion!
    Hjemmelaget spiller sin første hjemmekamp i Toppserien på lenge. Stabæk rykket opp igjen til Toppserien etter å ha vunnet 1. divisjon kvinner i fjor. I år har de startet med to bortekamper mot Rosenborg og Klepp som begge har endt med tap. Toppserien er tydelig skilt i to etter de to første rundene. Fem lag står med to seiere og fem med to tap. Sandviken er et av lagene som står med to seiere. De har slått Kolbotn og Avaldsnes hjemme på Stemmemyren. Sandviken endte på 4. plass i Toppserien 2020.
    Stabæk har ikke scoret noen mål i sine to første kamper i år, men Sandviken har scoret fire. Elisabeth Terland har scoret to mål på to kamper. Engesvik og Bratberg Lund gjorde også hvert sitt mål i 3-0-seieren over Avaldsnes.
    På de siste 20 oppgjørene mellom lagene har Stabæk 15 seiere og Sandviken bare fire. Sandviken vant begge kampene da Stabæk rykket ned fra Toppserien for to år siden og har gode muligheter for å pynte på statistikken på de innbyrdes oppgjørene i dag.
    Det er en nydelig sommerdag i Bærum med godt over 20 varmegrader og sol. Stabæk jakter sesongens første poeng og scoringer, mens Sandviken på sin side vil fortsette sin perfekte sesongstart. Alt ligger til rette for en god kamp. Sarah Fatemeh Zangeneh dømmer dagens kamp med Linda Andresen og Niloo Kafili som assistentdommere. Mohammad Hafezi er dagens 4. dommer.
    Gressbanen på Nadderud har fått kritikk tidligere i år når Stabæks herrelag har spilt her. Men nå har det vært varmt og fint i Bærum en stund og gresset ser helt nydelig ut her det ligger og bader i sola. Det er nok fortsatt en del humper, men gresset ser fantastisk ut fra kommentatorplass. Kusinen min fikk et gigantisk brannsår etter å ha spilt på kunstgress nå nylig, men her på Nadderud er det liten fare for at det skjer i dag.
    Lagene er på vei ut på banen for å varme opp. Kun tre små kvarter til kampstart!
    Sandviken har den australske keeperen Teagan Micah mellom stengene som eneste utlending i troppen. Stabæk har to utlendinger i forsvareren Kim Maria Sundlöv og angriperen Zara Jönsson som begge er svenske.
    Grønli får sin hyllest for å ha rundet 300 kamper for Stabæk like før kampstart her.
    0'
    Bortelaget tar avspark i første omgang.
    1'
    Stabæk presser høyt og lager frispark godt inne på Sandvikens halvdel.
    1'
    Den svinges inn, men Skoglund holder den i fast grep.
    2'
    Sandviken vinner et par kast på høyresiden og vinner meter på meter, men Ryland bruker litt for mye muskler på det siste innkastet som spretter ut til 5-meter.
    4'
    Huseby setter inn presset og får blokkert et langt oppspill. Ballen spretter helt tilbake til Micah.
    5'
    Lund får vippet ballen over Normann, men ballen går ut over sidelinja og det blir innkast.
    6'
    Terland blir spilt gjennom alene mot Skoglund. Hun trekker seg ut mot høyre og hamrer ballen tilbake mot venstre. Skoglund får opp armene og gjør en god redning! Hun fanger også sin egen retur.
    7'
    Begge lagene presser aggressivt på midten og vinner ballen fra hverandre. Men ingen klarer å holde på den. Stabæk slår opp noe upresist og Sandviken roer det ned med noen pasninger på tvers på egen halvdel.
    10'
    Søndenå presses hardt, men klarer å vende av presset og spiller ballen tilbake til keeper. Sandvikens kollektive press har fungert bra her i starten.
    11'
    Sandviken avslutter fra langt hold, men skuddet går et stykke over mål. Bortelaget fører kampen nå.
    12'
    Stabæk får slått inn, men Sandviken klarerer til kast.
    13'
    Kastet stusses inn i feltet hvor Micah enkelt plukker ballen.
    14'
    Jönsson vrir seg fri inne i 16-meteren og går ned mot kortlinja. Innlegget hennes blokkeres til corner.
    14'
    Micah får bokset den unna.
    15'
    Aandal bruker muskler og vinner ballen på midten. Sandviken ligger godt organisert, så nå er det Stabæks tur til å bruke litt tid med ballen i de bakre rekker.
    16'
    Sandviken presser frem feil hos Stabæk og vinner et kast høyt i banen.
    17'
    Bøe Risa stjeler ballen fra Grønli og Sandviken kommer seg rundt på høyre og får lagt inn. Innlegget er for langt ut og hjemmelaget har få problemer med å klarere.
    18'
    Straus er den av trenerne som har laget mest lyd det første kvarteret, men nå er også Jacobsen ute med instrukser til sine spillere.
    20'
    Bjånesøy vinner den i lufta før Sandviken får lagt inn på nytt. Det blir ingen farligheter ut av hjørnesparket og Stabæk klarerer.
    21'
    Sundenå settes under press helt nede ved eget hjørneflagg. Hun klarerer i presset så ballen spretter ut til 5-meter.
    23'
    Mål for Brann!
    Stabæk 0 - 1 Brann
    Mål: Elisabeth Terland
    Målgivende: Lisa Naalsund
    Nydelig langskudd! Hun drar med seg ballen mot høyre som tidligere i kampen og skyter tilbake mot venstre denne gangen også. Skoglund kaster seg, men rekker ikke bort på den. Nå har Terland tre mål på tre kamper!
    23'
    Sandviken har god kontroll og Spord er komfortabel med ballen i beina på egen halvdel.
    28'
    Nå blir det en liten drikkepause i sommervarmen på Nadderud.
    29'
    Sandviken setter i gang spillet igjen når Bøe Risa tar frisparket laget fikk ute på høyrekanten før det ble drikkepause.
    30'
    Kielland snurrer rundt og byr opp til veggspill med Grønli. Pasningen tilbake er litt upresis og Sandviken får avverget.
    31'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Marthine Østenstad
    Ut: Guro Bergsvand
    32'
    Ryland blir forbanna når det blåses frispark mot henne i duell med Grønli. Der kunne bortelaget fått en god mulighet om de ikke hadde blitt avblåst.
    33'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 1 Brann
    Mål: Live Aandal
    Ballen faller perfekt ned til Aandal etter et blokkert skudd. Hun får kontroll på ballen og danser seg forbi keeper og pirker ballen over streken selv om hun blir felt i det hun skal til å avslutte. En meget god prestasjon! Og da har Stabæk scoret årets første mål.
    33'
    Engesvik får tak i ballen på midten og spiller hjemover. Stabæk spilte med mye energi etter målet og Sandviken velger å roe det litt ned for å få mer kontroll.
    36'
    Grønli legger inn fra venstre. Ballen skrur ikke og ender for nærme Micah som fanger den liggende.
    37'
    Kielland slår blindt i bakrom, men Bjånesøy har ikke startet og ballen spretter inn til Micah.
    38'
    Terland kommer gjennom og får avsluttet, men skuddet blokkeres og flagget kommer opp for offside.
    39'
    Kielland trer fint gjennom mot Bjånesøy denne gangen, men flagget kommer opp for offside på spissen.
    40'
    Stabæk 1 - 2 Brann
    Mål: Vilde Hasund
    Målgivende: Elisabeth Terland
    Når Stabæk ser ut til å ha kontroll vinner Sandviken ballen høyt i banen ved Terland. Hun sender gjennom Hasund som ikke gjør noen feil alene med Skoglund. Hun avslutter fra høyre med venstrefoten og triller ballen bort til venstre. Et flott mål!
    41'
    Lund legger inn fra venstre, men Stabæk blokkerer det ut til kast.
    44'
    Huseby holder Naalsund og bortelaget får frispark.
    45'
    Lund skrur det inn på bakerste, men Stabæk får den delvis unna før det skytes fra returrom. Skoglund har ingen problemer med avslutningen.
    45'
    Det legges til et minutt.
    45'+1
    45'+2
    En ganske jevn første omgang ender 2-1 til bortelaget. Sandviken har hatt overtaket i perioder av den første omgangen og kommet til fem avslutninger. Hjemmelaget har kun kommet til to skudd. Det er flotte spilleforhold på en litt humpete gressmatte.
    45'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Silje Bjørneboe
    Ut: Ingrid Katrine Søndenå
    46'
    Hjemmelaget tar avspark i den andre omgangen. De forsøker seg opp langs høyre, men Sandviken flytter over og gjør det trangt.
    46'
    Bjørneboe vil vise seg frem med en gang og fører ballen fremover i lange klyv. Hun blir presset og spiller ballen på tvers.
    47'
    Kielland er nære ved å miste ballen på egen 16-meter, men hun får spilt ballen i Terland som er i ferd med å stjele den fra henne og ballen spretter inn til keeper.
    49'
    Huseby får en pasning på ryggen og må kjempe for å vinne den tilbake. Det blir vanskelig og hun må heller klarere ut til kast.
    50'
    Sandviken kommer seg ned mot kortlinja, men der er det trangt og Stabæk får klarert halvveis. Ballen kommer inn igjen i boksen fra venstre, men Stabæk kontrer! Hjemmelaget legger inn fra venstre og Aandal får ballen omtrent på straffemerket. Ballen spretter mot henne og hun kliner til, men ballen flyr over tverrliggeren.
    51'
    Skoglund varter så opp med to kjappe redninger når Sandviken kjører den andre veien. Først redder hun Engesviks harde lave skudd før hun er kjapt oppe igjen og klar for skuddet som kommer på returen.
    53'
    Begge lagene har kommet til store muligheter og kampen lever virkelig.
    54'
    Bjånesøy forsøker å stusse gjennom Jönsson, men hun får ikke nok kontakt med ballen og Sandviken får kontroll på overgangen.
    56'
    Normann jobber hardt på Stabæks høyrekant. Hun jobber seg inn igjen i situasjonen etter å ha blitt spilt rundt og vinner ballen.
    57'
    Hansen bryter spillet og går av presset fra en spiller før hun kjapt spiller videre til Bøe Risa. Der kom Stabæk farlig, men Hansen løser det utmerket.
    60'
    Bjørneboe setter inn en saftig sklitakling nede ved hjørneflagget. Hun treffer ballen rent og det blir innkast til bortelaget.
    61'
    Bøe Risa får tilsnakk av dommer Zangeneh.
    61'
    Gult kort til Brann
    Ingrid Marie Spord
    61'
    Engesvik dribler seg ned mot linja og slår inn på tvers av boksen. Ingen Sandviken-spillere kommer på den og ballen triller gjennom feltet. Godt innlegg, men dårlig timing på innløpene.
    64'
    Bøe Risa vinner ballen når Stabæk prøver å spille seg ut bakfra, men presses hardt og mister ballen ut over sidelinja.
    66'
    Reinås er tilgjengelig for Skoglund når Sandviken presser Stabæk høyt. Hjemmelaget er mer komfortable med ballen på egen halvdel i andre omgang.
    68'
    Gult kort til Stabæk
    Stine Reinas
    River i trøya og lager frispark sentralt i banen et lite stykke utenfor 16-meteren.
    68'
    Bratberg Lund klemmer til på frisparket! Det går i en flott bue mot det venstre hjørnet og Skoglund er etter den! Keeperen får henda på ballen og dytter den opp i tverrliggeren! Kjempemulighet!
    69'
    Inn: Thea Loennecken
    Ut: Live Aandal
    69'
    En liten pause når det skal være en kjapp drikkepause her i andre omgang også.
    71'
    Lund setter i gang spillet igjen.
    72'
    Naalsund prøver å skjerme ballen ut til kast, men Stabæk får tak i den og vinner selv innkastet.
    74'
    Bjørneboe legger flott inn fra høyre, men Huseby får ikke kontrollert innlegget.
    75'
    Inn: Maria Dybwad Brochmann
    Ut: Rakel Engesvik
    76'
    Risa er på den på første stolpe, men Skoglund fanger ballen som spretter mot mål.
    78'
    Inn: Cornelia Fladberg
    Ut: Linn Huseby
    80'
    Inn: Maiken Bjørndalen
    Ut: Zara Jönsson
    80'
    Loennecken gjør noen såledragninger ute på kanten, men dribler seg og ballen ut av spill.
    81'
    Bjørndalen klemmer til fra drøye 20 meter, men hun treffer bare toppen av ballen som triller inn til keeper.
    83'
    Bjånesøy sender gjennom Bjørndalen med en flott pasning i bakrom, men flagget kommer opp for offside. Straus er ikke fornøyd med forsvarsspillet nå og roper på sine spillere.
    84'
    Det rives inne i feltet og Stabæk roper på straffe, men spillet får fortsette.
    85'
    Det er mange slitne bein ute på banen nå og Stabæk spiller ballen ut av spill når Reinås legger seg ned. Hun får hjelp av Skoglund til å tøye ut det som ser ut til å være krampe.
    88'
    Bjørndalen sendes gjennom i bakrom på høyre. Det er få spillere fremme og innlegget går gjennom feltet.
    89'
    Inn: Maren Thoresen
    Ut: Stine Reinas
    89'
    Inn: Ingrid Stenevik
    Ut: Vilde Hasund
    89'
    Bjørndalen forsøker å slå gjennom Normann, men pasningen er for nære Micah som kommer ut og holder ballen i fast grep.
    90'
    Det legges til minimum fire minutter i den andre omgangen.
    90'+1
    Sandviken tar seg god tid med det meste de foretar seg nå på tampen av kampen. Stabæk sliter med å finne rytme.
    90'+2
    Terland klemmer til fra nesten 30 meter. Skuddet blokkeres til corner og hun får akkurat det hun er ute etter.
    90'+2
    Skoglund bokser den ut til hjørnespark på den andre siden.
    90'+2
    Den tas kort til Bøe Risa som blir taklet. Bortelaget får kast og tiden til å gå.
    90'+3
    Skoglund kommer opp, men det slås på første stolpe og bortelaget klarerer.
    90'+5
    90'+6
    En ganske jevn kamp ender med seier til Sandviken som var et lite hakk bedre enn Stabæk i dag. Terland scorer i sin tredje kamp på rad og blir banens beste spiller i dag. Stabæk fikk sitt første mål for sesongen, men må fortsette å vente på poengene. Sandviken styrer mot toppen av tabellen med tre seiere på tre kamper.