1 159
900
Feilkode: 14002, #18.5c9ad817.1713507879.f4ac60d

Ble dekket av Øyvind Herrebrøden

Stabæk har åpnet ligaen med to uavgjorte. Noen endringer fra forrige runde mot Vålerenga (2-2). Vi tror på 4-3-3 fra trener Jan Jönsson: Marcus Sandberg – Mats Solheim, Andreas Hanche-Olsen, Yaw Ihle Amankwah, Emil Jonassen – Emil Bohinen, Tortol Lumanza, Hugo Vetlesen – Kornelius Normann Hansen, Oliver Valaker Edvardsen, Luc Kassi.
    Sandefjord har seier mot Odd og uavgjort mot Start etter to runder. De er satt opp i 4-3-3 på lagoppstillingen vi har fått utdelt på Nadderud, men har åpnet i 4-2-3-1. I 4-3-3 vil det se slik ut: Jacob Storevik - Brice Wembangomo, Lars Grorud, Sander Moen Foss, Anton Kralj - Rufo, Emil Pálsson, William Kurtovic - Erik Brenden, George Gibson, Kristoffer Normann Hansen.
    Merk da at brødrene Kristoffer Normann Hansen (25) og Kornelius Normann Hansen (19) møtes for hvert sitt lag. Eldstemann er Sandefjord-spiller etter to gode år i Ull/Kisa i Obosligaen (spesielt i 2018 - med 13 mål og 9 assists). Stabæks Kornelius får sin første kamp fra start i Eliteserien etter at innhoppet mot Vålerenga søndag var debuten på toppnivå.
    Veteranen Tommy Skjerven fra Kaupanger dømmer dagens oppgjør. Da er vi sikret litt vestlandsdialekt i østlandsoppgjøret på Nadderud.
    Det ble 3-3 sist lagene møttes i seriesammenheng - på Nadderud i september 2018, året Sandefjord rykket ned sist, tross en god høst under Marti Cifuentes. Hos Stabæk er keeper Marcus Sandberg og midtbanespiller Emil Bohinen de gjenværende fra elleveren den gang. Også to igjen fra Sandefjords startoppstilling som starter igjen i dag: Emil Pálsson og Rufo.
    For dem som savner Peder Vogt, får vi opplyst at han er syk. 20-åringen har startet begge kampene på Stabæks venstreback hittil. Emil Jonassen erstatter ham og spiller sin første kamp fra start for Stabæk.
    Da er lagene på banen her.
    Hugo Vetlesen triller i gang.
    1'
    Frispark Stabæk på cirka 30 meter. Edvardsen blir lagt i bakken av en Sandefjord-forsvarer.
    3'
    Bohinen eller Kassi gjør seg klare for å ta det.
    3'
    Oi! Tror vi setter sjanse der. Kassi skrur frisparket på lengste stolpe. Amankwah når akkurat ikke frem med skallen, men Jonassen avslutter med venstrebenet. I nettveggen.
    4'
    Klar Stabæk-dominans første fem.
    4'
    Elegant touch av Kassi når han vrir seg forbi Webangomo på Stabæks venstreside. Går i bakken kort tid etterpå, men får ikke frispark. Lekker detalj.
    6'
    Sandefjord med det første som kan minne om et angrepsforsøk. Crosseren fra venstresiden heades vekk av Amankwah.
    9'
    Sjanse Sandefjord! Fint kombinasjonsspill ender på venstresiden. Innlegget er hardt og lavt fra Kralj og passerer gjennom feltet - inntil Rufo får foten på ballen. Får ikke dreisen på avslutningen. Der kunne Sandefjord tatt ledelsen!
    13'
    Stabæk svarer. Innlegg fra Solheim på høyre. To mann går i duellen - både Kassi og Vetlesen. Headingen fra sistnevnte blir svak.
    13'
    Edvardsen blir spilt gjennom presist i bakrom av Lumanza og får skutt! Litt spiss vinkel, men kan absolutt score. Kampens største sjanse, Stabæks tredje på vår telling. Storevik fikser corner!
    16'
    Corneren fra Kassi går til Hanche-Olsen, men får ikke dreis på avslutningen. Går rett på keeper.
    17'
    Stabæk presser bra her nå. Ny corner, fikset av Normann Hansen.
    20'
    Kassi slår igjen, utoverskrudd og flatt denne gangen. Sandefjord klarerer, men Stabæks Normann Hansen prøver seg på en frekkas av en volleydupper fra returrommet. Går over. Storevik kontrollerer den tilsynelatende over.
    22'
    Stabæk kommer igjen, nå på venstre, men Jonassen rekker ikke pasningen før den passerer dødlinjen.
    23'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Andreas Hanche-Olsen
    Målgivende: Emil Bohinen
    Akkurat da vi skulle skrive at det er litt roligere her nå, får Stabæk ny corner. Bohinen overtar ansvaret og serverer sin lagkaptein Andreas Hanche-Olsen på brasken. Stabæks duellkonge gir laget ledelsen kontant!
    30'
    Og der kunne det blitt to. Kassi har ballen fra spiss vinkel på sin venstre. Skyter istedetfor å spille Vetlesen som gjør et hopp av irritasjon over ikke å få ballen. Utførelse x valg = svakt fra ivorianeren. Utspill Sandefjord.
    33'
    Stabæk fortsetter å ha ball og press. Lumanza tvinger frem nok en corner fra høyresiden, der goalen kom. Stabæks midtbanemaestro har vært fin i første omgang!
    36'
    Utålmodig Kurtovic prøver - kanskje litt i frustrasjon - over det fraværende angrepsspillet til Sandefjord å dundre til fra langt holdt. Hardt - og høyt. Fint spilt opp i mellomrom. Vetlesens fremskutte midtbaneposisjon gjør at Sandefjord får en fri mann i rommet melleom midtbanen og Stabæk-forsvaret der. Godt sett og spilt opp av kaptein Lars Grorud.
    38'
    Ny Stabæk-corner, nå fra motsatt side, svinges mot Hanche på bakre. Kapteinen setter frem hodet, men ballen kommer ikke helt frem.
    39'
    Lekkert, flyvende volleyforsøk fra Kassi! På et Lumanzaesque fremspill fra Andreas Hanche-Olsen. Nå er Stabæk-kapteinen angrepsvåpen på alle mulige måter!
    40'
    Jonassen får frispark helt nede ved cornerflagget etter en litt ivrig takling av Rufo. Kassi slår inn, men etter en utilsiktet stuss holder Storevik kula i duell med Bohinen.
    44'
    Jonassen fri på venstre. Løfter innlegget, men går bak mål og til utspill for Storevik.
    45'
    To minutter tillegg på Nadderud.
    45'+1
    Nytt ålreit pasningsspill av Stabæk. Ender i at Vetlesen får snudd seg fint rettvendt og prøver å tre gjennom Jonassen. Litt sløv pasning, og det blir aldri farlig.
    45'+3
    Og der var det pause. MEGET fortjent Stabæk-ledelse.
    Da har Sandefjord trillet i gang 2. omgang.
    46'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Vidar Ari Jónsson
    Ut: Erik Brenden
    46'
    Inn: Sivert Gussiås
    Ut: George Gibson
    46'
    Inn: Ze Eduardo
    Ut: Kristoffer Hansen
    46'
    Cifuentes bytter hele angrepsrekken fra 1. omgang. Et klart signal!
    47'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Jørgen Øveraas Olsen
    Ut: Yaw Amankwah
    Debutant inn for Stabæk.
    55'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Rufo
    Tar Emil Bohinen. Altfor sent ute.
    57'
    Stabæk har corner. Upresist fra Bohinen. Det blir innkast til hjemmelaget.
    58'
    Andre gule kort til Sandefjord Fotball
    Emil Pálsson
    Tok Hugo Vetlesen. Gult. Det andre i kampen.
    60'
    Lumanza nede.
    64'
    Luc Kassi kommer til en god mulighet, men skyter like utenfor.
    68'
    Stabæk står for all den offensive fotballen her.
    68'
    Sandefjord fremover. Ufarlig.
    70'
    Vetlesen spiller Edvardsen. Godt fremspill av Vetlesen, men Edvardsen prøver litt for mange driblinger. Blir corner.
    71'
    Sandefjord i angrep. Spiller på tvers. Når fremspillet kommer er de i offside.
    73'
    Drikkepause.
    73'
    Inn: Enric Vallès
    Ut: Brice Wembangomo
    75'
    Stabæk stormer fremover, prøver å finne Kassi foran mål. Pasningen ikke helt god nok.
    78'
    Inn: Magnus Strandman Lundal
    Ut: Tortol Lumanza
    79'
    Stabæk. Luc Kassi slår. Ballen ut. Innlegget fra cirka 20 meter var sjanseløst.
    80'
    Stabæk bygger opp. Midtstopperne spiller flere pasninger seg imellom.
    82'
    Stabæk 2 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Hugo Vetlesen
    Målgivende: Oliver Edvardsen
    Luc Kssi spiller Edvardsen som sender en kort ball videre til Vetlesen. Fra cirka 13 meter setter han ballen perfekt i lengste hjørnet.