Hei og velkommen til livedekningen av søndagens første eliteseriekamp. Stabæk tar imot Kristiansund på Nadderud.
    Lagoppstillingene tikker inn. Vi tar hjemmelaget først.
    Stabæk (4-4-2): Sandberg - Hanche-Olsen, Amankwah, Demidov, Moe - Vetlesen, Skytte, Bohinen, Lumanza - Junker, Brynhildsen.
    Stabæks reserver: Lillevik, Hernández, Strømnes, Vogt, Braaten, Kinoshita, Geelmuyden.
    Kristiansund (4-2-3-1): McDermott - Sørmo, D. Ulvestad, Psyché, Aasbak - Isaksen, Diop - Bye, Gjertsen, Olsen - Coly.
    Kristiansunds benk: Mbaye, Gjesdal, Sivertsen, Kalludra, Sørli, Hoven, Amang.
    Stabæks ellever viser to endringer siden onsdagens 1-1-kamp mot Vålerenga. Daniel Braaten og Ronald Hernández åpner denne gang på benken. Inn på laget kommer Hugo Vetlesen og Tortol Lumanza.
    Kristiansund har også gjort to endringer etter 1-2-tapet for Bodø/Glimt i midtuken. Liridon Kalludra er plassert på benken, mens Pål Erik Ulvestad er ute av troppen. Jesper Isaksen og Meinhard Olsen er nye siden sist.
    Ellers ser vi, overraskende nok, Thomas Amang blant KBKs reserver. Amang, som er på lån fra Molde, var jo rapportert å være på vei til spansk fotball ganske nylig. Men slik er det altså ikke gått.
    Stabæk vant bortemøtet med KBK i juni, etter et sent straffespark satt inn av Franck Boli. Men hjemme i Bærum har Stabæk aldri slått KBK. Bæringene står faktisk uten hjemmeseier siden slutten av april.
    Flamur Kastrati er heller ikke denne gang tilgjengelig. KBK-spissen har slitt med en vond rygg en god stund nå. Dermed ser det ut til at den sentrale plassen i angrepet igjen tilfaller Aliou Coly - som jo ble matchvinner i fjorårets Nadderud-møte.
    Nevnte Coly har slitt litt på oppvarmingen. Vi får se om han er klar for kamp.
    Lagene står klare i tunnelen. Svein Oddvar Moen skal straks lede dem ut.
    Her kommer de. Solen skinner enn så lenge over Nadderud.
    Og Coly er blant KBKs 11 utvalgte. Da vet vi det.
    KBK i gråhvite bortetrøyer, Stabæk i vanlige blå overdeler.
    Vi er underveis.
    1'
    Hanche-Olsen med innlegg. Dan Peter Ulvestad stanger vekk. Garantert ikke for siste gang i dag.
    1'
    Junker stormer inn i boksen, setter ballen forbi McDermott, men også meteren på gal side av stolpen!!!
    2'
    Så er det KBKs tur. Isaksen tvinger frem en corner. Se opp for Psyché nå kanskje?
    3'
    Sandberg puffer ballen ut i feltet. Der klareres det videre.
    3'
    Men KBK kommer igjen. Meinhard Olsen nikker - like utenfor!!!
    4'
    KBK får enda en corner.
    4'
    Sandberg og Moe får ryddet opp.
    4'
    KBK enda en gang, Gjertsen skyter like utenfor fra distanse!
    6'
    Langt kast av KBK, stanges vekk av Stabæk-forsvaret.
    7'
    Så ligger Coly nede. Etter en tøff duell med Vetlesen.
    7'
    Christian Michelsen har stablet brikkene litt annerledes i dag. Coly er tilbake på høyre backplass. Sørmo, Diop og Isaksen danner en treer på midten. Fremme er det Olsen til høyre, Bye i midten og Gjertsen på venstre.
    8'
    Stabæk sliter med en trøblete motvind, særlig på dødballer imot.
    8'
    KBKs formasjon er en blanding av 4-3-3 og 4-1-4-1.
    9'
    KBK har styrt det meste de første 10, bortsett fra Junkers kjempesjanse helt i starten.
    10'
    Isaksen driver opp i midten, trer ut til høyre. Innlegget kommer, men helt inn til Sandberg.
    10'
    Stabæk forsvarer seg i 4-5-1, med Brynhildsen, Skytte, Bohinen, Lumanza og Vetlesen på midten, sett fra høyre.
    12'
    Skytte forsøker å runde KBK-forsvaret på høyre, takles av Diop. Vil ha corner, men får ikke gehør hos dommer Moen.
    13'
    Brynhildsen stikker i bakrom, men får ikke ballen. Var muligheter der, mot et statisk bortelag.
    14'
    Junker drar fint vekk Psyché, forserer inn i feltet, men pasningen innover styres til corner.
    15'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 0 Kristiansund
    Mål: Kasper Junker
    Diop mislykkes med et ambisiøst klareringsforsøk. Ballen havner hos danske Junker som setter inn sitt første mål for Stabæk!
    15'
    Mer Stabæk, men Brynhildsen taper duellen mot Diop i KBK-boksen. Langt bedre av Diop.
    17'
    Vetlesen løfter inn i bakrom til Brynhildsen. Han er alene, men også offside.
    18'
    Gjertsen er god og heldig. Får tråklet seg inn fra sin venstrekant. Leverer til Sørmo, men hans avslutning fra 16-17 meter sklir av foten. Ufarlig.
    19'
    Aasbak hekter Junker på vei inn i bakrom. Frispark. På høyre. Moe skal slå innoverskrudd.
    20'
    Lumanza forsøker å forlenge Moes serve, men mislykkes.
    21'
    Skytte finner bevegelige Brynhildsen på høyre, men pasningen innover klareres til innkast.
    21'
    Brynhildsen på farten igjen. Kommer ned til kortlinja, men den knallharde pasningen inn foran mål farer gjennom femmeteren.
    22'
    Lumanza er litt røff med Diop, men ikke nok til å få kort.
    23'
    KBK får innkast. Aasbak kaster langt. Hva kan det føre til?
    23'
    Ingenting. Amankwah renser unna.
    24'
    Men KBK kommer igjen. Sørmo vinner et frispark på 20 meter. Amankwah er synderen. Skummelt...
    24'
    Gjertsen får ikke ballen over muren. Treffer bare Amankwah. Men Gjertsen er ikke ferdig, vinner en corner via Bohinen.
    25'
    Småfarlig. Aasbak svinger corneren inn, nesten inn i bakre hjørne. Men Stabæk slipper med "skrekken".
    26'
    Moe med fint innlegg fra venstre. Junker tar ned på brystet, får ikke skutt. Men det får Vetlesen - liiike over!
    26'
    Brynhildsen stikker gjennom til Junker. Dansken kommer seg forbi Coly, men så rykker McDermott ut og slukker brannen.
    28'
    KBK får frispark langt ute til høyre. Aasbak skal svinge ballen inn.
    28'
    Helt inn til Sandberg.
    29'
    Stabæk med brukbart trykk nå. Fine bevegelser og plasskifter i hjemmelaget.
    30'
    Skytte skyter fra høyre hjørne av 16-meteren. Sikter vel på lengste kryss, men ballen går komfortabelt utenfor, sett med KBK-øyne.
    31'
    Coly kaster langt inn i Stabæk-boksen, men Moe klarerer effektivt med hodet.
    32'
    Aasbak med et tidlig innlegg, men forbi alle.
    32'
    Bohinen stemples av Diop. Smertefullt. Men Bohinen kan vel fortsette.
    33'
    Moe truer på venstre. Velger til slutt et skudd, men over.
    34'
    Hanche-Olsen får frispark imot på sin side. Gjertsen slår inn i feltet, men for lavt.
    35'
    Aasbak prøver et nytt innlegg, og det blir småskummelt. Over Sandberg, men til alt hell for vertene ikke inn i mål.
    36'
    Gult kort til Stabæk
    Yaw Amankwah
    Knallhard takling på Isaksen som ligger nede.
    36'
    KBK har frispark på cirka 20 meter. Gjertsen mislyktes for noen minutter siden. Hva blir det nå?
    37'
    Gjertsen skal ikke prøve seg.
    37'
    Meinhard Olsen blir kanskje mannen.
    38'
    Ja. Han får ballen over muren, men Sandberg har god kontroll.
    38'
    Lumanza finner Vetlesen feilvendt på hjørnet av 16-meteren. Vetlesen snur seg og sikter på lengste stolpe - liike utenfor!
    39'
    Pasningsslurv i Stabæk-forsvaret. Isaksen plukker opp ballen, klemmer til fra langt hold. Utenfor.
    41'
    Lumanza finner Skytte ute til høyre. Dansken forsøker å komme til innlegg i boksen, men stoppes.
    42'
    Andreas Hanche-Olsen
    Gult til kaptein Hanche, og det betyr karantene i neste runde. Klipper ned Isaksen.
    42'
    Stabæk slår i bakrom. Junker stormer etter. Coly når ballen først, spiller til McDermott. Litt løst, men keeperen får renset unna.
    43'
    Sen takling av Coly, på Vetlesen. Men ikke kort, tross hjemmefansens protester.
    45'
    Sørmo kommer unna et par taklingsforsøk. KBK kommer på venstre, men innlegget plukkes av Sandberg.
    45'+1
    Ett minutts tillegg.
    45'+2
    Vetlesen kjører en piruett på 16-meteren, men neste manøver mislykkes. Og da er det pause.
    45'+2
    Stabæk leder 1-0 midtveis, og er så langt på vei mot sin første hjemmeseier siden april. Stabæk har spilt småfikst og morsomt. KBK truet litt før målet, men har totalt sett en god del å gå på.
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Kristoffer Hoven
    Ut: Meinhard Olsen
    46'
    Brynhildsen driver oppover, forsøker å finne Junker skrått venstre, men pasningen når ikke fram til dansken.
    47'
    Innbytter Hoven er gått inn som midtspiss. Bye er flyttet ut på sin vante høyrekant.
    48'
    Christian Michelsen roste unge Isaksen etter førsteomgangen. Etterlyste samtidig mer av sine mer erfarne spillere.
    49'
    Skytte serverer noen tekniske delikatesser. Får frispark når Gjertsen går på en av fintene.
    50'
    Psyché nøler. Er nær ved å miste ballen til Brynhildsen i farlig posisjon.
    51'
    Nesten 2-0! Junker vender fint på fem meter, men McDermott redder!
    53'
    Så er det Skytte som truer. Klemmer til med venstrebeinet, via Aasbak. Corner.
    55'
    Kalludra skal inn for KBK.
    56'
    KBK kommer på høyre. Coly legger inn. Sandberg er på ballen, men puffer den ut i feltet. Der er det bare Stabæk-spillere. Flaks for Sandberg.
    57'
    KBK med langpasning i bakrom. Amankwah har kontroll på nedfallsfrukten.
    58'
    Inn: Liridon Kalludra
    Ut: Jesper Isaksen
    Unge Isaksen gir seg. Kalludra er på sitt beste en farlig mann i det såkalte mellomrommet.
    58'
    4-2-3-1 for KBK nå, ja.
    59'
    KBK ruller opp på venstre. Gjertsen fosser ned til kortlinja, ser etter Bye, men blir bare corner.
    59'
    Bye møter på første stolpe, headingen går harmløst utenfor.
    60'
    Lumanza forstyrrer Coly tilstrekkelig. Stabæk overtar.
    61'
    Brynhildsen kommer til skudd på høyre i feltet. McDermott er ikke nevneverdig plaget.
    61'
    Så skal Stabæk bytte. Ronald Hernández gjøres klar.
    62'
    Aasbaks innleggsforsøk blokkeres. Stabæk slår kontra.
    62'
    Junker spilles fri av Lumanza, men dansken klarer ikke å overliste McDermott. Enorm sjanse til å doble ledelsen! Vil missen straffe seg?
    63'
    Bohinen mister på vei ut av eget forsvar, men Sørmos skudd er ikke i nærheten av godt nok.
    64'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Ronald Hernández
    Ut: Tortol Lumanza
    64'
    Utfordrende halvtime for Stabæk nå. Uten midtbanesjef Lumanza.
    65'
    Bohinen er på Kalludras hæl. Au-au.
    65'
    Stabæk faller tilbake med mye folk nå. Overlater initiativet til gjestene.
    66'
    Bye truer på høyre i feltet, men finner ikke Hoven.
    66'
    KBK vinner dueller på midten. Kalludra forlenger til Gjertsen, men hans skuddforsøk blokkeres. Blir dog corner.
    68'
    Kort variant. Diop kommer til skudd, blokkeres.
    68'
    Grusomt fremspill av Coly. Opp i midten, inn til Sandberg.
    69'
    Det er vilje i KBK, men presisjonsnivået må opp.
    69'
    Kalludra slurver. Stabæk kan komme. Men Skytte mister. KBK kjører en hurtig overgang.
    70'
    Bye legger inn. Hoven får ikke satt beinet på ballen. Ooohhh!
    71'
    Nytt langt oppspill av KBK. Demidov mister nesten, men henter seg inn.
    71'
    Aasbak raider på venstre, men Hanche-Olsen står i veien. Viktig.
    72'
    Så skal Daniel Braaten inn for Stabæk.
    72'
    Coly med nok et upresist fremspill.
    73'
    Mye frem og tilbake nå.
    73'
    Gjertsen brytes på 20 meter. Stabæk kommer fort kontra, men den siste stikkballen når ikke akkurat ikke fram.
    74'
    Gult kort til Kristiansund
    Amidou Diop
    Hindrer Brynhildsen på en overgang.
    75'
    Inn: Daniel Braaten
    Ut: Kasper Junker
    75'
    Frisparket fører ikke til noe.
    76'
    Det meldes om 3831 solgte billetter i dag.
    76'
    Bye med yttersideinnlegg, på pannebrasken til Demidov. Vekk med ballen.
    77'
    Så rotes ballen over kortlinja. Utspill fra Sandberg.
    77'
    Hernandez slår inn fra høyre. Coly bryster kontrollert ballen tilbake til McDermott.
    78'
    Skytte drar seg elegant forbi en mann, så roes det ned. Stabæk er ikke så hissige på overgangene nå.
    80'
    Brynhildsen dytter fint ut til høyre til Hernandez, men hans overlegg når ikke frem.
    81'
    Stabæk 2 - 0 Kristiansund
    Mål: Emil Bohinen
    EMIIIIIL! RETT I SNEKKERBODEN MED BALLEN! Drar seg innover fra høyre hjørne av 16-meteren. Setter ballen opp i første kryss med venstre fot! Vakkert!!!
    81'
    Skal Stabæk endelig lykkes på hjemmebane da?
    83'
    Inn: Kosuke Kinoshita
    Ut: Ola Brynhildsen
    83'
    Inn: Sondre Sørli
    Ut: Bent Sørmo
    83'
    KBK roter i eget forsvar. Gir bort en corner.
    85'
    Skummelt! Amankwah snuser på 3-0, men forstyrres av Skytte. Headingen går ikke på mål.
    85'
    Kinoshita er gjedda i sivet på topp for Stabæk nå. Voldsomt bakrom å utfordre.
    87'
    Skytte elegant igjen, ut til Hernandez, men innlegget er igjen upresist.
    88'
    Sørli med innlegg fra venstre. Beines vekk av Amankwah.
    88'
    KBK prøver langt innkast. Men Amankwah er på rett plass der også.
    89'
    Gjertsen løpes ned av Braaten. Snaue 30 meter fra mål. Frisparket MÅ KBK få noe ut av.
    90'+1
    Tre minutters tillegg.
    90'+1
    Aasbak hamrer frisparket i muren.
    90'+1
    Braaten går veldig hardt inn i Coly på sidelinja. Vinner ballen og tror han har fri bane mot mål. Men så blåser Moen. Frispark.
    90'+2
    Stabæk Support koser seg nå. Lenge siden sist det var en seier i siktet på Nadderud.
    90'+3
    Moe vinner en siste corner.
    90'+3
    10 sekunder igjen.
    90'+4
    Kort corner. Og da er det vel gjort.
    90'+4
    Stabæk tar tre meget viktige poeng på Nadderud. Fortjent hjemmeseier, Stabæks første siden april. Junkers første scoring for Stabæk og en perle i krysset av Bohinen senker gjestene fra Kristiansund. Vi takker for følget!