2-0
2 198
3 582

Ble dekket av Geir Juva

Hei og velkommen til livedekningen av eliteseriekampen mellom Stabæk og Brann på Nadderud stadion. Lagoppstillingene er klare. Vi tar hjemmelaget først.
    Stabæk (4-2-3-1): Sandberg - Ottesen, Amankwah, Pignatel Jenssen, Solheim - Skytte, Solbakken - Edvardsen, Shala, Normann Hansen - Kinoshita. Benken: Brauti, Wangberg, Vogt, Isaksen, Torgersen, Lumanza, Nusa, Geelmuyden, Khoblenko.
    Brann (4-3-3): Opdal - Blomberg, Kolskogen, Forren, Kristiansen - Strand, Rasmussen, Skaanes - Simba, Bamba, Taylor. Benken: Holmen Johansen, Grøgaard, Wolfe, Tveita, Barmen, Jensen Wassberg, Delaveris, Heggebø.
    Stabæk-trener Jan Jönsson har gjort én endring på laget som startet 0-0-kampen borte mot Haugesund i helgen. Bernt Torgersen er plassert på benken. Inn kommer Markus Solbakken. Landslagssjef Ståle Solbakkens sønn får sin debut fra start i Eliteserien. 20-åringen spilte et snaut kvarter i Haugesund.
    Brann-trener Kåre Ingebrigtsen kjører samme ellever for tredje gang på rad. De to foregående kampene ga knappe tap mot Rosenborg (2-3) og Bodø/Glimt (1-2).
    Begge lagene jakter årets første seier. Stabæk har spilt 2-2 mot Odd og 0-0 mot FKH. Brann har tapt fem av fem.
    Marius Grøtta har blåst kampen i gang.
    1'
    Rasmussen ser mot Skaanes i bakrom. Sandberg er ute og snapper ballen.
    1'
    Stabæk kommer gjennom på høyresiden. Edvardsen slår flatt inn mot Hansen. Der er Kolskogen og får ryddet unna til corner.
    2'
    Forren får klarert såvidt.
    3'
    Kristiansen med svak ballbehandling. Stabæk får innkast på Branns halvdel.
    3'
    Markus Solbakken starter for første gang i Eliteserien. Spennende å se talentet sentralt for Stabæk.
    5'
    Shala vil ha straffe. Får det ikke.
    5'
    Stabæk kan kontre.
    6'
    Shala roter vekk muligheten.
    6'
    Enorm Brann-mulighet! Forren spiller gjennom Taylor. Finnen kommer alene med Sandberg. Stabæks keeper redder!
    7'
    Åpen kamp her så langt.
    9'
    Solbakken med en grov feilpasning, men Brann klarer ikke å utnytte overgangsmuligheten.
    10'
    Så er det Amankwah med en svak langpasning.
    10'
    Bamba spilles gjennom. Pignatel Jenssen kommer godt inn i Brann-spissen og rydder unna for hjemmelaget.
    11'
    Hjørnespark til Brann
    11'
    Sandberg fanger corneren fra Strand.
    11'
    12'
    Strand får en ny sjanse.
    12'
    Straffe til Brann
    13'
    Det er straffe til Brann!
    13'
    Rasmussen felles av Solheim. Ser ut til å være korrekt idømt.
    13'
    Brann bommer på straffe!
    14'
    Taylor skyter til venstre. Der kaster Sandberg seg og redder straffen fra Brann!
    14'
    For et mareritt denne sesongen har vært så langt for Brann. INGENTING går bergensernes vei. Null. Og de kan bare skylde på seg selv.
    15'
    Ny Brann-mulighet. Strand får ballen i 16-meteren, men velger å sentre mot Bamba i stedet for å skyte. Blir til ingenting.
    16'
    Straffe til Stabæk
    19'
    Så er det straffe til Stabæk!
    19'
    Simba er i en duell med Edvardsen. Dommere blåser for straffe.
    20'
    Sammy Skytte skal ta det for Stabæk.
    20'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 0 Brann
    Mål: Sammy Skytte
    21'
    Skytte sender Opdal til venstre og ballen til høyre. Marerittet fortsetter for Brann!
    22'
    Taylor kunne sendt Brann i ledelsen fra ellevemeteren, men bommer. Så havner gjestene i stedet under like etterpå. Krisen nærmer seg komplett.
    24'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Herman Geelmuyden
    Ut: Oliver Edvardsen
    27'
    Edvardsen fikk en smell i straffesituasjonen. Må gå ut her.
    27'
    Ottesen lager frispark i kamp mot Taylor. Finnen rykket forbi.
    28'
    Fint hold for Brann.
    28'
    Strand går for skudd. Sandberg gir til corner.
    29'
    29'
    Solbakken header unna for Stabæk.
    29'
    Gult kort til Brann
    Ruben Kristiansen
    31'
    Hjørnespark til Stabæk
    32'
    Shala slår inn for Stabæk. I feltet faller ballen til Simba. Han roter den ut til et innkast for hjemmelaget.
    33'
    Ottesen skal kaste langt.
    34'
    Solbakken kommer til avslutning. Stabæk-spilleren treffer ikke rent og ballen går til femmeter for Brann.
    35'
    Stabæk angriper nå.
    39'
    Kolskogen gir til kast.
    39'
    Solheim skal ta det kort.
    39'
    Han finner Kinoshita, som vinner en corner for vertene.
    39'
    40'
    Stor Stabæk-sjanse! Corneren er nydelig slått av Ottesen. Solheim kommer på ballen på første stolpe, og header like utenfor.
    41'
    Stabæk løfter en dødball inn i Branns 16-meter. Kinoshita vinner duellen, før Opdal kaster seg og fanger ballen.
    43'
    Stabæk går til pause med ledelse, hvis Brann ikke finner på noe helt spesielt her.
    45'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    Stabæk får frispark rundt 30 meter fra mål.
    45'+1
    Normann Hansen klinker til. Opdal redder.
    45'+2
    Kåre Ingebrigtsen mener at det ikke skulle blitt gitt straffespark til Stabæk.
    Ingen bytter er gjort i pausen.
    46'
    Vegard Forren sikrer godt når Kinoshita tar seg forbi Blomberg.
    47'
    Rasmussen lager frispark på midtbanen.
    49'
    Mathias Rasmussen
    Altfor sent inne på Skytte.
    50'
    Innlegg mot Simba, men hjemmelaget får klartert ut til corner.
    53'
    De får ingen uttelling for den.
    55'
    Simba jobber hardt og blir pakket godt inn, men kommer fra det med frispark.
    55'
    Skaanes går for gull! Han drar seg inn i banen og fyrer løs, men den går i en Stabæk-forsvarer og ut til corner.
    55'
    Forren går i bakken, men igjen får Brann null uttelling for en dødball.
    56'
    Gult kort til Stabæk
    Herman Geelmuyden
    Stopper Forren med en stempling etter å ha mistet ballen.
    56'
    Bamba blir for ivrig i sitt press ved hjørneflagget og lager frispark.
    57'
    Brann har en god periode nå. Klarer å holde ballen høyt i banen - dog uten å skape det helt store.
    60'
    Kristiansen slår inn mot Simba, men Solheim stanger fint unna. Corner igjen.
    61'
    Upresist igjen. Brann forsøker fra distanse, men Blombergs skudd går rett på Sandberg.
    61'
    Inn: Simen Wangberg
    Ut: Mats Goberg Solheim
    Tidligere Brann-spiller Wangberg inn.
    62'
    Rasmussen fyrer av fra distanse, men de skyter Sandberg god nå. Rett på igjen.
    63'
    Kinoshita drar seg inn og fyrer av! Kristiansen redder mesterlig med en blokkering.
    64'
    Ole Didrik Blomberg
    Godt dømt av Hansen. Blomberg får kort for en takling i forkant av Kinoshitas sjanse.
    64'
    Stabæk 2 - 0 Brann
    Mål: Yaw Amankwah
    Målgivende: Sturla Ottesen
    DET MÅTTE VÆRE HAM! Han bruker alle sine muskler og stanger inn 2-0 - og feirer på storslått vis mot gamleklubben. Dette er brutalt for Brann!
    64'
    Og det er Brann som har vært best i andre omgang. Det hjelper imidlertid lite.
    66'
    Forren feller Shala på midtbanen.
    68'
    Hjørnespark til Stabæk igjen, men denne gangen får Brann klarert.
    70'
    Ny corner, motsatt side. Blomberg stanger unna.
    70'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Filip Møller Delaveris
    Ut: Robert Taylor
    72'
    Inn: David Møller Wolfe
    Ut: Ruben Kristiansen
    72'
    Kinoshita kommer til avslutningen, men er på feil side idet pasningen går.
    73'
    Flott Brann-kontring, men hjemmelaget får rensket unna i feltet. Gjestene sliter med presisjonen i den siste tredjedelen av banen.
    76'
    Sjanse på corneren! Men det er mange i feltet og én Stabæk-spiller står i veien.
    77'
    Inn: Aune Heggebø
    Ut: Moonga Simba
    78'
    Rasmussen forsøker å finte, men spenner bein på seg selv. Et godt bilde på Brann 2021.
    79'
    Kasper Skaanes
    River ned Geelmuyden, som forsøker å kontre.
    82'
    Delaveris lager frispark til Stabæk.
    83'
    Tror du Brann rykker ned i år?
    Ja
    72%
    Nei
    28%
    Antall stemmer: 1478
    Solbakken bryter og fører frem! Kinoshita får ballen og slår hardt inn foran mål, men Brann er heldige som slipper unna med det.