Stabæk (4-4-2): Marcus Sandberg - Andreas Hanche-Olsen, Vadim Demidov, Madis Vihmann, Steinar Strømnes - Luc Kassi, Emil Bohinen, Nikolaj Kirk, Ola Brynhildsen - Franck Boli, Oscar Aga.
    Tromsø (3-5-2): Gudmund Kongshavn - Anders Jenssen, Simen Wangberg, Kent-Are Antonsen - Juha Pirinen, Magnus Andersen, Morten Gamst Pedersen, Onni Valakari, Lasse Nilsen - Daniel Berntsen, Robert Taylor.
    Dette er altså Jan Jönssons første kamp etter at han nå har kommet tilbake til Stabæk.
    Under Jönssons lederskap gikk Stabæk fra 1. divisjon i 2005 til seriegull i eliteserien i 2008.Han har derfor heltestatus i Bærum.
    Jan Jönsson var siden trener i Rosenborg. RBK ble i de to årene svensken var hovedtrener, nummer 3 både i 2011 og i 2012. De nådde gruppespillet i Europa League i 2012.
    Det er verdt å merke seg at Jönsson gir både dansken Nikolaj Kirk og 18 år gamle Oscar Aga tillit fra start.
    - Det gjelder å være velbalanserte, sier Jan Jönsson til MAX.
    - Det blir tøft. Jeg synes ikke Tromsø fortjener å ligge der de ligger, sier Vadim Demidov til MAX.
    - Vi må få poeng ut av denne kampen, sier Tromsøs Robert Taylor til MAX.
    Mikael Norø Ingebrigtsen er ute med karantene. Inn kommer den friskmeldte kapteinen Simen Wangberg.
    Tromsø blir på Østlandet etter kampen mandag kveld - fram mot cupkampen mot Kongsvinger torsdag. TIL skal trener i Bærum tirsdag og på Kongsvinger onsdag - og ser ut til å få finvær.
    Ifølge Demidov er gressmatten på Nadderud fin nå. Så da er det ingen grunn til å skylde på den ...
    Verdt å merke seg at Vetlesen allerede er tilbake - på benken. Han ble som kjent rammet av mononukleose.
    "Verdens beste Jönsson over høyttaleranlegget" mens de venter på Jönsson. Som klappes ut på Nadderud og spaserer over gresset,
    Simen Wangberg har tatt plass som spiss!
    1'
    Hehe, nå spaserer Wangberg tilbake til midtstopperplassen likevel :)
    2'
    Strømnes med fint innlegg for Stabæk. Men headingen går langt utenfor.
    3'
    Tromsø ligger i 3-5-2 - som kan justeres til 5-3-2.
    4'
    Gamst Pedersen legger et bra frispark, men Stabæk makter å klarere.
    5'
    Stabæk har vunnet bare én av de syv siste hjemmekampene mot TIL i Eliteserien.
    6'
    Dette er altså en veldig viktig kamp i bunnen, der disse to besetter de to nederste plassene i øyeblikket.
    7'
    Demidov er tilbake for første gang etter at han ble utvist mot Haugesund i slutten av april.
    8'
    Sandberg er ute og bruker hodet! Gamst Pedersen legger praktfullt i retning Taylor - men Stabæk-keeperen er altså våken.
    9'
    Vihmann får med nød og neppe ryddet opp. TIL er i støtet nå.
    9'
    Om noen skulle være i tvil: Gamst Pedersen har fortsatt en fot som går utenfor de aller fleste i norsk fotball.
    10'
    Stabæk har ikke spilt siden 16. mai på grunn av U-VM. De har bare ni kamper, inkludert denne. De fleste andre klubbene har 11.
    11'
    Jönssons lag ligger lavt. De lar Tromsø trille ball. Så får vi se om det er en god slagplan.
    12'
    Tromsø kommer gjennom på Stabæks høyreside - men makter til slutt å klarere.
    13'
    Forsvarstrioen til Tromsø har til nå hatt full kontroll.
    15'
    Kirk får frispark midt på banen.
    15'
    Taylor presset Stabæk-forsvaret - og Demidov slår en lang og meningsløs ball.
    16'
    Jenssen feller Aga. Frispark til Stabæk.
    17'
    Boli felles av Wangberg. Frispark for Stabæk. TIL ville hatt frispark før - men dommeren hører ikke på det.
    19'
    Kassi løfter inn i feltet - men Vihmann nå ikke fram.
    21'
    Jenssen ligger nede og har vondt. Kan han fortsette?
    21'
    Jenssen er utpå igjen.
    22'
    Tromsø triller ball - men det blir ikke så mye ut av det.
    24'
    Kjempesjanse Tromsø! Magnus Andersen legger inn, men Daniel Berntsen blir taklet i riktig øyeblikk av Stabæks Strømnes. Pirinen er hjernen bak angrepet.
    25'
    Gamst Pedersen misser - og Stabæk får en sterk kontring. Bohinen og Brynhildsen i hovedrollene. Men avslutningen blokkeres.
    28'
    Sandberg klarerer rett i Berntsen. Publikum på Nadderud får hjertet i halsen. Men ballen går ikke innenfor rektangelet. Heldigvis for Stabæk.
    29'
    Taylor legger bra inn - men det er ingen TIL-spillere på plass til å omsette det innlegget.
    30'
    Kongshavn under kraftig press. Det blir corner til Stabæk. Mener selv han skal ha frispark, det mener ikke dommeren.
    31'
    Lang ball mot Hanche-Olsen. Men ballen går over ham.
    31'
    Gutan roper på straffe. Lasse Nilsen går i bakken. Det er Kassi som Stabæk-spilleren i situasjonen, men dommer Moen gjør nok rett i å la spillet gå videre.
    34'
    Det begynner å dra seg til. Det er et par tøffe dueller nå.
    36'
    Gult kort til Tromsø
    Juha Pirinen
    Helt riktig gult kort etter at Pirinen går i beina på Brynhildsen. Men Valakari er rasende. Han får svar fra Demidov. Nå er det temperatur!
    37'
    Lang ball mot Boli, men Kongshavn er våkent ute og tar ballen. Upresist fra Bohinen.
    40'
    Ut fra det vi har sett hittil så er det neppe bare tilfeldigheter at disse to lagene ligger på de to siste plassene på tabellen.
    41'
    Robert Taylor dundrer til. Ballen skrur feil vei og ender tre-fire meter utenfor Stabæk-målet.
    41'
    Gamst holder på å rote seg bort, men får frispark.
    42'
    Pirinen felles av Kassi. Frispark i bra posisjon for TIL.
    43'
    Gamst Pedersens frispark blir klarert.
    45'
    Stabæk kontrer, men blir avblåst for offside. Stabæks to i front, Boli og Aga, har vært nesten usynlige i denne 1. omgangen.
    45'
    To minutter er lagt til.
    45'+1
    Gult kort til Stabæk
    Oscar Aga
    Aga for sen mot Gamst Pedersen. Helt riktig gult kort.
    45'+1
    Pirinen har imponert med sine pasninger. Denne gang blir den litt for lang for Taylor. Utspark fra mål.
    45'+2
    45 søvndyssende minutter på Nadderud.
    - Vi kontrollerer kampen. Det blir en interessant 2. omgang, sier TIL-trener Valakari til MAX.
    - Vi håper det blir lettere med vinden imot. Og så skal vi spille blå til blå, sier Jönsson til MAX.
    Valakari får corner. Nei? Hmmm, merkelig.
    46'
    Kassi skyter med venstrefoten. Bra redning av Kongshavn. Corner!
    49'
    Stabæks corner skrur bak streken. Utspill fra femmeter.
    50'
    Stabæk er kommet litt sterkere i 2. omgang. Det skulle i og for seg ikke så mye til ...
    52'
    Pirinen skyter. Rett på Sandberg.
    52'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Daniel Braaten
    Ut: Oscar Aga
    Aga har vært nærmest usynlig - men det er ikke bare hans skyld. Han har hatt minimalt å jobbe med.
    53'
    Daniel Berntsen legger inn - corner til TIL.
    54'
    Simen Wangberg skyter rett over med venstrebeinet etter corneren. Dårlig klarering av Kassi gir Wangberg sjansen.
    55'
    Det er altså to 37-åringer på banen nå: Braaten og Gamst.
    56'
    Kongshavn holder igjen på å rote seg bort. Ikke alle lagkameratene setter like stor pris på det.
    57'
    Veldig bra takling av Demidov. Har vært god til nå i 2. omgang.
    58'
    For noen minutter siden sto Hugo Vetlesen klar til å komme innpå. Men nå ser det ut som om Stabæk har ombestemt seg?
    59'
    Wangberg vinner duell mot Boli. Igjen.
    60'
    Bra defensiv jobb av Kirk der. Stopper et TIL-angrep. Dansken kan bli en kar som Stabæk kan få mye nytte av utover høsten.
    61'
    Inn: Hugo Vetlesen
    Ut: Steinar Strømnes
    61'
    Gamst klarerer Stabæk-corner.
    62'
    Kirk legger inn - over på motsatt side til Braaten. Han oppnår corner.
    62'
    Endelig får Stabæk til et visst press på TIL-forsvaret. Det hele ender imidlertid med at Vetlesen blir avblåst for offside. Men Stabæk er muligens på vei opp nå.
    64'
    Wangberg stopper Boli for ørtende gang. Og dommeren hører ikke på Stabæk-protester om frispark.
    65'
    Danske Kirk er frisk hos Stabæk nå.
    65'
    Lasse Nilsen skyter - Sandberg redder. Stor TIL-sjanse!
    66'
    Gamst Pedersen kaster langt - men ballen går helt inn til Sandberg i Stabæk-buret.
    67'
    Magnus Andersen har vært god hos TIL nå. Blir spilt igjennom av Taylor - men ballen er hårfint for lang.
    68'
    Bra skudd av Kassi. Men Kongshavn har bra kontroll på skuddet.
    69'
    Kirk spiller igjennom til Braaten, som imidlertid aldri kommer til avslutning.
    71'
    Taylor blir fint spilt igjennom. I stedet for å skyte, prøver han å drible seg helt inn. Blir stoppet av Sandberg.
    72'
    Inn: Peder Vogt
    Ut: Nikolaj Kirk
    72'
    Innbytter Vogt legger inn, men Tromsø-forsvaret klarerer med hodet i duell med Braaten.
    74'
    Kassi legger ned Lasse Nilsen. Dommer Moen mener det er innenfor. Og det er nok riktig. TIL-straffe!
    76'
    Tromsø scorer på straffe!
    Stabæk 0 - 1 Tromsø
    Mål: Robert Taylor
    Taylor setter ballen opp til høyre for Sandberg.
    76'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Mushaga Bakenga
    Ut: Daniel Berntsen
    Bakenga er tilbake etter skade.
    77'
    Bakenga skaffer corner.
    79'
    Gamst legger corner. Ny corner!
    80'
    Stabæk sliter med å klarere Gamst-corneren - men makter det til slutt.
    80'
    Tromsø har hatt 58 prosent ballbesittelse.
    81'
    Stabæk spiller mot Boli - men den går bak ham. Ballen spretter inn til TIL-keeper Kongshavn.
    83'
    Tromsø ligger lavt nå. Og har tilsynelatende full kontroll. Stabæk skaper ingen verdens ting.
    84'
    Boli dras ned. Straffe igjen. Nå til Stabæk. Men er det riktig? Tja, kanskje. Jenssen er synderen.
    85'
    Stabæk bommer på straffe!Kassi skyter - i tverrligger og ned på målstreken. Men neppe over ... MAX' ekspertkommentator Skullerud tror det er mål, men dommeren og hans menn mener altså noe annet. Kassi var mannen som ga TIL straffe, og kunne ha gjort det godt igjen med å score her.
    86'
    Hvor er VAR når Stabæk trenger det som mest?
    89'
    Inn: Artjom Sokol
    Ut: Lasse Nilsen
    89'
    Boli skyter i steget - utenfor.
    90'
    Fire minutter er lagt til.
    90'+1
    Etter ti repriser er det fortsatt vrient å si om Kassis straffespark var inne eller ikke. Men vi heller til at dommeren hadde rett: Ikke i mål.
    90'+2
    Klasseavslutning av Boli! Vogt legger inn, Boli dundrer til - men Kongshavn redder.
    90'+5
    Tromsø vinner bunnoppgjøret. Dette er nok to lag som kommer til å få en slitsom høst med å redde plassen i Eliteserien.