Hei, og velkommen til livedekningen av Stabæk mot Rosenborg på Nadderud Stadion!
    Stabæk (3-5-2): Sandberg - Pedersen, Wangberg, Pignatel Jenssen - Ottesen, Solbakken, Tomás, Haugen, Wernersen - Azemi, Edvardsen.
    Stabæk-benken: Ulla, Bolly, Kirkevold, Normann Hansen, Moe, Andresen, Kostadinov, Harrison, Geelmuyden.
    Rosenborg (4-3-3): Hansen - Dahl Reitan, Eyjolfsson, Hovland, Andersson - Skarsem, Henriksen, Holse - Islamovic, Holm, Ceide.
    Rosenborg-benken: Faye Lund, Konradsen, Tagseth, Vecchia, Serbecic, Røsten.
    Det er duket for den nest siste serierunden av årets eliteserie, og Stabæk kriger i bunn. Før kveldens runde ligger bærumsklubben på kvalifiseringsplass, med tre poeng ned til både Mjøndalen og Brann under streken. Stabæk er sikret minst kvalikplass dersom de tar flere poeng mot Rosenborg, enn det Mjøndalen og Brann tar mot henholdsvis Vålerenga og Bodø/Glimt denne søndagen.
    Stabæk har faktisk også en mulighet til å krige seg opp på sikker plass, dersom resultatene går deres vei i de to siste rundene. Det er fem poeng opp til Odd, og i siste serierunde møtes nettopp Stabæk og Odd på Skagerak Arena.
    Rosenborg kan ikke lenger ta medalje i årets sesong, men har fortsatt mye å spille om. Fjerdeplassen gir nemlig kvalifisering til Europa Conference League dersom ett av lagene som ender topp tre i serien vinner cupen. Rosenborg har ett poeng opp til Lillestrøm som akkurat nå ligger på fjerdeplass. Kanarifuglene møter Molde borte i kveld.
    Til tross for lagene skilles av ni plasser på tabellen, er det nedrykkstruede Stabæk som er i klart best form. Eirik Kjønøs mannskap har to strake hjemmeseire, og totalt syv poeng de siste fire kampene. Åge Hareides Rosenborg har på sin side fem kamper uten seier, og bare én seier siste åtte.
    Antall stemmer: 1262
    Dommer Tom Harald Hagen leder lagene ut på Nadderud-matta.
    Gjestene tar avspark.
    1'
    Solbakken sparker i gang de siste 45.
    Mye ball på Stabæks halvdel så langt, uten at noen av lagene klarer å holde på den spesielt lenge. Fryktelig mange innkast...
    2'
    Dahl Reitan slår opp på Islamovic. Stabæk forsvarer seg godt.
    3'
    Stor jubel på Nadderud i det speaker forteller at Bodø/Glimt har tatt ledelsen mot Brann!
    4'
    Så kommer Stabæk med sitt første angrep i kampen, men det blir ikke noe mer ut av det enn et innlegg som går gjennom hele feltet.
    6'
    Rosenborg-innlegg som går langt bak Stabæk-målet. Nei, det er ikke mye som fungerer offensivt i starten her.
    9'
    Ceide skaffer et hjørnespark.
    10'
    Stanges ut.
    10'
    Rosenborg vinner ballen tilbake, og Ceide kommer til innlegg. Over alle.
    10'
    Azemi får ballen høyt i banen, og kan egentlig bare utfordre en mot en. Det går ikke, og Stabæk-spissen mister ballen.
    11'
    Mye ball på midten nå. Hvilket lag som har den veksler litt frem og tilbake, men inn på den siste tredelen kommer ingen seg.
    14'
    Tomás spiller til Haugen i mellomrommet, men hans pasningsforsøk inn bak Rosenborg-forsvaret sitter ikke.
    15'
    Rosenborg med det som må være kampens lengste angrep så langt, før ballen stikkes mot Skarsem i sekstenmeteren. Han vinkes av for offside.
    16'
    Der kommer kampens første skuddforsøk, og det er Haugen som prøver seg fra distanse. Godt over mål.
    17'
    Henriksen spilles fint inn i feltet, før han prøver å legge inn. Den blokkeres før ballen går utover dødlinja. Dommer mener den var nær Henriksen på vei, og dømmer femmeter.
    21'
    Edvardsen vinkes av for offside.
    22'
    Rosenborg prøver å presse Stabæk høyt i banen, men vertene spiller seg fri ut i de bakre ledd.
    24'
    Stabæk ruller opp et fint angrep, før Wernersson legger inn. Heades unna, før Rosenborg får frispark like utenfor eget felt.
    26'
    Lang ball opp mot Edvardsen, som sklir inn i Eyjolfsson. Frispark til Rosenborg-stopperen.
    28'
    Islamovic trekker seg inn i banen, før han banker til fra 25 meter. Langt over mål, og det er større sjanse for at ballen triller i et av målene på kunstgressbanen bak kortsiden på Nadderud enn at ballen treffer målet til Sandberg.
    30'
    Hjørnespark til Rosenborg.
    32'
    Heades vekk igjen, før ballen kommer tilbake i feltet. Stabæk får den ut nok en gang.
    32'
    Tomás vinner mesterlig ballen på midten, før han setter fart oppover i banen. Spiller så til Edvardsen, som slår på tvers av feltet. Der bankes det til fra Haugen, men ballen suser noen meter utenfor stolpen.
    33'
    Frispark til Stabæk midt på Rosenborgs halvdel. Hjemmelaget flytter opp laget.
    35'
    Ballen løftes mot feltet, men den klareres bort fra gjestene.
    35'
    Wernersson spiller opp på Solbakken, som får et kast. Stabæk tar det kjapt, før det spilles tilbake til det bakre ledd.
    36'
    Ceide har vært den friskeste spilleren så langt, og driver inn i banen før han prøver å finne Holm i bakrom. Det forsøket blir for langt, og triller helt inn til Sandberg.
    37'
    I tverrliggeren fra Stabæk! Igjen bryter de høyt i banen, før ballen spilles ut til Edvardsen. Han ser ut til å ikke få noe ut av den muligheten, men tar med seg Wernersson på utsiden. Han legger inn, før Tómas header i tverrliggeren og ut. Kampens første mulighet.
    39'
    Hjørnespark til Rosenborg, som nok en gang klareres vekk.
    42'
    Frispark til Stabæk på midtstreken.
    43'
    Stabæk angriper, men gjestene får frispark nede ved eget hjørneflagg.
    45'
    Speaker forteller at det er gratis is i kiosken på Nadderud. Det blir nei i de syv minusgradene jeg sitter i her.
    45'
    Ikke noe grunn til å legge til noe etter den første omgangen. Kos dere med is de av dere som skulle ha lyst på det denne andre søndagen i advent.
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Stefano Vecchia
    Ut: Emil Konradsen Ceide
    Åge Hareide gjør ett bytte i pausen.
    46'
    Stabæk får sin første corner i kampen.
    48'
    Ottesens hjørnespark klareres til enda et hjørnespark.
    49'
    Noah Holm skaller unna.
    49'
    Azemi presser Eyjolfsson, og Rosenborg-stopperen går i bakken og får frispark. Azemi er fryktelig uenig i den avgjørelsen fra dommer Hagen.
    51'
    Så er det Stabæk sin tur til å få frispark. Skarsem som lager ned midt på egen halvdel.
    52'
    Stabæk flytter opp mange spillere, men frisparket er fryktelig slått. Klareres ved første RBK-spiller.
    53'
    Så lager Skarsem nok et frispark når han feller Edvardsen.
    53'
    Gult kort til Rosenborg
    Olaus Skarsem
    53'
    Frisparket løftes inn i feltet, hvor Andersson får en fot på den før den går over dødlinja. Corner til hjemmelaget.
    54'
    Hjørnesparket heades ut, før Solbakken prøver seg fra distanse. Godt utenfor.
    54'
    Ikke de store sjansene ennå i denne andre omgangen, men uansett mer som skjer enn i den første.
    55'
    Mål for Rosenborg!
    Stabæk 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Carlo Holse
    Målgivende: Olaus Skarsem
    Så sitter scoringen! Flott angrep, før Skarsem slår lavt inn i boksen. Der kommer Holse stormende, og banker ballen opp i vinkelen. Vakkert!
    56'
    Nå blusses det så kraftig fra bortesupporterne på Nadderud, at det er ikke lett å se gressmatta fra her jeg sitter på pressetribunen.
    57'
    Stabæk 0 - 2 Rosenborg
    Mål: Dino Islamovic
    Målgivende: Adam Andersson
    Rosenborg dobler! Ballen løftes inn i Stabæk-feltet, og på bakerste har Dino Islamovic løpt seg fri. Han er sikker som bare det, og header ballen i det lengste hjørnet.
    60'
    Veldig gode nyheter for Mjøndalen og Brann dette, og bunnkampen ser ut til å leve helt inn i siste serierunde.
    61'
    Viking har snudd kampen mot Odd, så dersom Stabæk skulle klare en spinnvill snuoperasjon vil de bare være to poeng bak Odd på sikker plass. Stabæk og Odd møtes som nevnt i siste serierunde. At Stabæk skal snu denne kampen, ser derimot ikke veldig sannsynlig ut.
    62'
    Ottesen felles på midten, og får frispark. Stabæk tar det kort.
    63'
    Der er Stabæk og Azemi nærme! Strålende innlegg mot Stabæk-spissen, men han klarer ikke å presse headingen på mål. De der bør sitte hvis man ikke vil spille Obos-ligaen 2022!
    64'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Mathis Bolly
    Ut: Kasper Pedersen
    Offensivt bytte fra Kjønø, som da legger om til en backfirer.
    65'
    Hjørnespark til Rosenborg
    66'
    Klareres ved første stolpe.
    66'
    Rosenborg kommer seg til et nytt skudd. Sandberg redder enkelt.
    67'
    Brann ligger nå under 0-2 for Bodø/Glimt. Da ser det ut til å skille tre poeng mellom bergensklubben og Stabæk før siste runde.
    68'
    Rosenborg roter ballen ut til et hjørnespark. Stabæk klarer ikke å utnytte den.
    68'
    Så tar det fullstendig av på Nadderud når nyheten om at Mjøndalen ligger under mot Vålerenga leses opp av speaker. Bluss og hele pakka fra Stabæk-supporterne!
    69'
    Rosenborg bruker fryktelig lang tid på å ta et hjørnespark. Blir ikke noe ut av det når det først tas.
    70'
    Inn: Edvard Tagseth
    Ut: Olaus Skarsem
    71'
    Inn: Anders Konradsen
    Ut: Noah Jean Holm
    71'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 2 Rosenborg
    Mål: Fitim Azemi
    Målgivende: Fredrik Haugen
    Stabæk reduserer og blåser nytt liv i denne kampen! Haugen sender ballen i bakrom mot Azemi, og denne gangen er Stabæk-spissen sikker og banker ballen i nettet bak Hansen!
    73'
    Så roper Stabæk på straffespark, men de får ingenting!
    74'
    Stabæk 1 - 3 Rosenborg
    Mål: Anders Konradsen
    Målgivende: Erlend Dahl Reitan
    Men så slår Rosenborg til igjen, og da er vel denne kampen avgjort?! Dahl Reitan slår inn, og i feltet får Konradsen en fot på ballen og sender Rosenborg foran med to mål igjen!