Ble dekket av Øyvind Herrebrøden

Hei og velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Southampton og Manchester City i kvartfinalen i ligacupen.
    Manchester City (4-3-3): Ortega - Cancelo, Walker, Laporte, Gomez - Gündogan, Phillips, Foden - Palmer, Álvarez, Grealish.
    City-benken: Ederson, Aké, Haaland, Rodrigo, De Bruyne, Bernardo Silva, Akanji, Mahrez, Lewis.
    Haaland starter på City-benken for andre kamp på rad. I søndagens 4-0-seier over Chelsea i FA-cupen ble jærbuen sittende hele kampen på benken, så blir det spennende å følge med på om det blir noen minutter i dag - kun fire dager før lørdagens Manchester-derby.
    Southampton (3-5-2): Bazunu - Luanco, Caleta-Car, Salisu - Walker-Peters, Diallo, Ward-Prowse, Lavia, Djenepo - Mara, Armstrong.
    Southampton-benken: Caballero, Perraud, Finnigan, Elyounoussi, Edozie, Aribo, Orsic, Morgan, Adams.
    Hvem tror du vinner?
    Southampton
    50%
    Manchester City
    50%
    Antall stemmer: 2186
    Ingen nordmenn på banen i kveld, da både Mohamed Elyounoussi og Erling Braut Haaland starter på benken.
    Manchester City skaffer en corner.
    3'
    Cornereren svinges inn fra Phil Foden, men klareres enkelt ut av Southampton-forsvaret.
    4'
    Jack Grealish skjærer inn fra venstrekanten og forsøker et innlegg. Det går innom et Southampton-ben, og målvakt Bazunu plukker enkelt ballen.
    4'
    Phil Foden snapper ballen fra en ufokusert Salisu, og Cole Palmer overtar ballen nedover høyresiden. Finner etterhvert kaptein Gündogan på 16-meteren, men tyskerens avslutning er for svak og går til side for mål.
    6'
    Djenepo tvinger frem en corner for Southampton.
    7'
    Corneren tas kort og Southampton holder trykket oppe rundt Citys 16-meter. Midtstopper Caleta-Car får fyrt av et skudd, men Ortega varter opp med en solid redning.
    8'
    Southampton har vært friske i åpningsminuttene og gir et smått reservepreget City en utfordring.
    9'
    Southampton ligger sist i Premier League men fikk seg en opptur i helgen med 2-1-seier mot Crystal Palace i FA-cupen. Spennende å se om det gir gutta fra sør-kysten et ekstra gir mot City.
    9'
    Manchester City har fått kampen inn i et særdeles vant spor etter noen småhektiske åpningsminutter. Holder ballen i laget nå.
    13'
    En fryktelig feilpasning fra midtstopper Kyle Walker gjør at Southampton får kjenne litt på kula.
    15'
    Hjemmelaget har vært nærmeste nettsus det første kvarteret og da koser publikum seg: «When the Saints Go Marching In» runger utover St Mary's.
    17'
    Igjen er Grealish på farten på City sin venstreside, men igjen blokkeres innleggsforsøket og Bazunu får plukket ball.
    18'
    Sekou Mara sniker seg bak City-forsvaret. Mottaket er fint, det samme er den påfølgende piruetten, men avslutningen blir for svak og seiler bak målet til Ortega.
    20'
    Mål for Southampton!
    Southampton 1 - 0 Manchester City
    Mål: Sekou Mara
    Målgivende: Lyanco
    Southampton står høyt og nekter City å spille seg ut. Midstopper Lyanco bryter på høyrekanten, tar seg fremover og legger inn foran mål. Ved straffemerket venter Sekou Mara. Franskmannen tar ballen på halvspretten, holder den nede, og Southampton leder 1-0!
    22'
    Gult kort til Southampton
    Romeo Lavia
    Havner på etterskudd og pådrar seg det gule mot gamleklubben.
    23'
    Southampton 2 - 0 Manchester City
    Mål: Moussa Djenepo
    For en scoring! Moussa Djenepo mottar ballen, tar seg fremover i banen og fra 20 meter bare vipper han ballen over Stefan Ortega, som står alt for langt ute fra eget bur. Svakt keeper-spill, men en ordentlig genial løsning fra Djenepo. 2-0 til Southampton!
    29'
    Southampton har altså tapt 12 av 18 kamper i ligaen denne sesongen, men nå leker de seg hjemme mot stormakten Manchester City. Riktignok et reservepreget City, der flere får hvile før lørdagens derby mot Manchester United, men allikevel en imponerende første halvtime for hjemmelaget.
    29'
    Produsent fokuserer på benken til City, og der sitter store profiler som kan komme inn og snu kampen for gjestene: Haaland, Bernando Silva og Kevin De Bruyne, for å nevne noen...
    32'
    Pep Guardiola har reist seg fra benken og roper instrukser fra sidelinjen. Langt fra fornøyd her, City-sjefen.
    33'
    For tredje gang skjærer Jack Grealish inn fra sin venstrekant, men for tredje gang stoppes forsøket, og det ender med corner til City.
    34'
    Corneren svinges inn - Bazunu er ute og bokser og ballen ender til slutt i et innkast for Southampton.
    35'
    Romeo Lavia har vært frisk på midtbanen til Southampton. Den 19 år unge belgieren ble hentet fra nettopp Manchester City i sommer. Det gule kortet han pådro seg er et av få feilskjær i denne første omgangen.
    35'
    Manchester City triller ball igjen, men foreløpig har Southampton god kontroll og nekter «The Citizens» rom å spille i fremover i banen.
    36'
    Phil Foden svinger den inn fra høyre, men det vil seg ikke for City. Caleta-Car stusser ballen ut av farlig sone og det ender med innkast for City.
    38'
    En meget betenkt Pep Guardiola på City-benken nå. Det må være en god stund siden spanjolen har sett enn så svak omgang fra sine gutter. Gode sjanser for at vi får se Erling Braut Haaland i andre omgang?
    42'
    Pause på St Mary's. Southampton er nok veldig godt fornøyd med denne første omgangen. Manchester City har hatt mye ball, men et aggressivt hjemmelag har fått brudd etter brudd og skapt gode muligheter. Sekou Mara, og en frekk variant fra Moussa Djenepo gjør at Pep Guardiola har en del å tenke på i pausen.
    44'
    Ut: Sergio Gomez
    46'
    Inn: Manuel Akanji
    Ut: Kyle Walker
    46'
    Inn: Kevin De Bruyne
    Ut: Cole Palmer
    46'
    Tre bytter fra Guardiola etter hvilen her!
    47'
    Innbytter De Bruyne fyrer av fra like utenfor 16-meteren. Ikke spesielt farlig for Bazunu i Southampton-målet, men et signal om at De Bruyne er lysten på å snu denne kampen!
    47'
    Erling Braut Haaland er i oppvarming. Blir Guardiola tvunget til å kaste innpå jærbuen kun tre dager før møte med erkerivalen Manchester United?
    48'
    Adam Armstrong fyrer av fra kanten av 16-meteren, men ballen sklir til side for målet til Stefan Ortega.
    50'
    Manchester City inne i en ny periode der de triller ball. Southampton er strukturerte og disiplinerte og nekter City rom å angripe i.
    52'
    En halvsjanse for City. Kevin De Bruyne slår inn fra høyre, Jack Grealish får en liten touch på ballen, men den faller ned i feltet og er enkel å plukke for Bazunu.
    53'
    Moussa Djenepo blir liggende etter en liten klinsj med Jack Grealish.
    55'
    Erling Braut Haaland tar på seg drakta. Nå skal jærbuen inn!
    56'
    Inn: Erling Braut Haaland
    Ut: Jack Grealish
    56'
    Spillerbytte - Southampton
    Inn: Romain Perraud
    Ut: Moussa Djenepo
    Byttes ut her Djenepo, men går helt for egen maskin og applauderes av banen. Blir husket på St Mary's den 2-0-scoringen i første omgang.
    57'
    Ut: Romeo Lavia
    60'
    Inn: Che Adams
    Ut: Sekou Mara
    61'
    Ny nordmann inn på banen når Mohamed Elyounoussi kommer inn for kampens kanskje beste spiller i Romeo Lavia!
    61'
    Inn: Rodri
    Ut: Kalvin Phillips
    62'
    Kaster inn flere av stjernene sine nå Guardiola. En svak Kalvin Phillips byttes ut med Rodri. En mer velkjent midtbane-trio for City nå med Rodri, Gündogan og De Bruyne.
    63'
    Southampton er kun 25 minutter unna en semifinale i Ligacupen. Foreløpig ikke mye som tilsier at City skal snu dette.
    65'
    City klarer ikke å klarere ballen i egen 16, og plutselig faller ballen til Walker-Peters. Avslutningen blir et ordentlig sleivspark og City slipper med skrekken.
    66'
    Southampton får frispark fra drøyt 35 meter. Flytter opp stopperene.
    66'
    Haaland med sin første halvsjanse. Innlegget fra Phil Foden er litt for upresist, og jærbuen strekker venstrefoten så langt han kan men avslutningen seiler over buret til Bazunu.
    68'
    City klarer endelig å spille av seg det høye presset til Southampton og får til en brukbar kontring. Fra skrått hold slår Kevin De Bruyne inn til en Erling Braut Haaland på full fart fremover. Pasningen er et par centimetere for kort, og Bazunu får kastet seg på ballen like foran beina på Haaland.
    71'
    Nervøse minutter for Southampton-manager Nathan Jones nå. Hans mannskap leder 2-0, men 49-åringen vandrer hvileløst rundt på sidelinjen.
    73'
    Che Adams triller ballen i mål, men avvinkes for en korrekt offside.
    77'
    Kjempesjanse for City! Julian Alvarez kaster seg frem på fem-meteren etter glimrende forarbeid fra Gündogan, men den ferske verdensmesteren fra Argentina avslutter rett på Bazunu og Southampton holder nullen.
    78'
    Frispark i god posisjon for City.
    79'
    Ibrahima Diallo
    Får det gule for en takling på Phil Foden.
    79'
    Frisparkes slås inn fra Phil Foden, Southampton klarerer enkelt. Det vil seg ikke for City på dødball i kveld.
    79'
    Julian Alvarez får en hånd i ansiktet og blir liggende i noen sekunder.
    80'
    City beleirer 16-meteren til Southampton, men etter mye frem og tilbake ender ballen i armene til keeper Gavin Bazunu.
    81'
    Inn: Mislav Orsic
    Ut: Adam Armstrong
    83'
    Orsic inn for Southampton. Et navn noen kanskje drar kjensel på: mannen som scoret 1-0-målet da Dinamo Zagreb slo Bodø/Glimt 4-1 i Champions League-kvalifiseringen.
    83'
    Lenge siden vi har sett et så tamt City-lag. Har mye ballbesittelse, men det blir mye trilling og lite sluttprodukt fra gutta fra Manchester.
    85'
    Hvem tror du vinner Manchester-derbyet på lørdag?
    Manchester United
    61%
    39%
    Antall stemmer: 3688
    Rodri legger inn i retning i Haaland, men jærbuen får akkurat ikke ballkontakt, og for endte gang ender kula i hendene på Gavin Bazunu i Southampton-målet.
    88'
    Nå koser Southampton-fansen seg: jubler for hver eneste fullførte pasning i laget.
    89'
    James Ward-Prowse blir liggende.
    90'+1
    Det er lagt til seks minutter på St Mary's.
    90'+1
    Ward-Prowse er på beina igjen. Lagt ned sin andel av kilometere i kveld, Southampton-kapteinen.
    90'+1
    Kyle Walker-Peters skaffer Southampton et frispark like ved cornerflagget.
    90'+3
    Che Adams skaffer Southampton en corner. Bruker godt med tid nå hjemmelaget.
    90'+4
    Hjørnesparket tas kort og etter en liten duell blir det nok en corner for Southampton.
    90'+4
    Hjemmefansen har startet festen på tribunen. Allsang nå.
    90'+5
    Southampton vinner 2-0 og tar seg til semifinale i ligacupen! Et uvanlig svakt City-lag skaper nesten ingen sjanser på St Mary's, og gutta fra sør-kysten vinner meget fortjent.
    90'+6
    Sekou Mara sendte Southampton foran etter 22 minutter, men kveldens lekreste variant var det Moussa Djenepo som sto for: 24-åringen la merke til at City-keeper Stefan Ortega sto et par meter for langt fremme og vippet ballen vakkert i mål.
    Kun fire lag gjenstår i ligacupen: Manchester United, Nottingham Forest, Newcastle og Southampton. Trekningen av hvem som møtes i semifinalene er straks i gang.