Ble dekket av VG Sporten

Hei, og hjertelig velkommen til liveoppdateringen av oppgjøret mellom Southampton og Liverpool!
    0'
    Lagene er klare, og vi ser at Philippe Coutinho ble friskmeldt og klar for kamp. Den lille magikeren har slitt med en hamstringskade, men nå kan Liverpool-fansen puste lettet ut. Han, Roberto Firmino og Sadio Mané skal forsøke å rive Southamptons forsvar i filler - som de stort sett har gjort mot alle lag denne sesongen.
    0'
    Sofiane Boufal, som ble hentet fra belgiske Lille i sommer, starter sin første kamp for hjemmelaget. Han og Nathan Redmond skal forsøke å servere giftige Charlie Austin i boksen.
    0'
    Det er Mark Clattenburg som skal dømme oppgjøret.
    0'
    Da lagene møttes på St. Mary's Stadium i mars, var det hjemmelaget som tok alle tre poengene. Liverpool ledet 2-0, men ble hentet opp. Sadio Mané som scoret to mål for Southampton.
    0'
    Southampton ligger på 10. plass på tabellen, og de har ikke vunnet på sine tre siste kamper.
    0'
    Liverpool topper Premier League-tabellen. 26 poeng på 11 kamper er hva Jürgen Klopps gutter har sanket så langt i år. De ligger ett poeng foran Chelsea - som møter Middlesbrough på bortebane i morgen.
    0'
    Liverpool (4-3-3): Loris Karius - Nathaniel Clyne, Joel Matip, Dejan Lovren, James Milner - Jordan Henderson, Emre Can, Georginio Wijnaldum - Philippe Coutinho, Sadio Mané, Roberto Firmino.
    0'
    Southampton (4-3-3): Fraser Forster - Ryan Bertrand, Virgil Van Dijk, José Fonte Cédric - Oriol Romeu, Steven Davis, Pierre-Emile Højberg - Sofiane Boufal, Nathan Redmond, Charlie Austin.
    0'
    Adam Lallana ble ikke kampklar for Liverpool. Den engelske midtbanemannen skadet seg da han representere landet sitt onsdag.
    0'
    Lagene står klare i tunnelen, og det er kun minutter til matchen sparkes i gang.
    0'
    Kampen er i gang.
    1'
    Liverpool presser voldsomt høyt, og José Fonte spiller ballen ut til innkast. Tar ingen sjanser bakerst, den portugisiske midtstopperen.
    3'
    Ryan Bertrand skyter via en Liverpool-spiller ut til til corner.
    4'
    Davis svinger ballen inn, men Matip dunker den ut. Ufarlig.
    4'
    Hjemmelaget har hatt ballen i 67% av tiden, mens bortelagets ballbesittelse har vært 33%.
    5'
    Coutinho og Can forsøker å brodere seg gjennom midten, men de avbrytes.
    6'
    Det har ikke skjedd all verden de første sju minuttene.
    7'
    Liverpool spiller og spiller, men de sliter med å komme inn bak Southamptons solide forsvar.
    9'
    Mané forsøker å spille fri Clyne på høyresiden, men pasningen er upresis. Vertene får innkast.
    11'
    Miler finner Coutinho inne i feltet, men han klarer ikke å ta imot. Southampton tar over ballen.
    12'
    Clyne legger inn fra siden, men igjen er en Southampton-forsvarer først på kula.
    13'
    15'
    Boufal prøver et tidlig innlegg, men Matip leser den og header unna.
    18'
    Cédric Soares svinger ballen inn fra høyresiden. Karius kommer ut og bokser.
    20'
    Wijnaldum forsøker å vippe ballen over en forsvarer og ta den igjen. Det klarer han derimot ikke. van Dijk leser forsøket til landsmannen.
    24'
    Coutinho forsøker å spille gjennom kvikke Mané, men van Dijk har tatt ut noen meter og vinner ballen.
    25'
    Matip mister ballen ved midtstreken, men han blir reddet av en en ooppofrende Henderson.
    28'
    Stor mulighet til Liverpool! Wijnaldum får ballen like innenfor 16-meteren. Han tar imot og spiller på tvers. Der står Mané klar. Han prøver å sette ballen oppe i det lengste krysset, men Forster gjør en god redning. Corner.
    28'
    Coutinho svinger ballen inn, og Mané går høyest. Etter litt klabb og babb får Romeu kula unna.
    30'
    Southampton er på en sjelden visitt, men Clyne får ballen unna.
    31'
    Liverpool har vært overraskende tamme i dag. Det er langt mellom høydepunktene.
    35'
    Firmino forsøker å spille ballen inn flatt mot landsmann Coutinho, men Cédric Soares bryter.
    36'
    Mané blir snytt for et soleklar frispark på Southamptons halvdel, og han gestikulerer og kjefter mot Clattenburg.
    37'
    Mané går ned til linja og legger inn. På bakre bryter Cédric Soares. Coutinho viser at han gjerne skulle hatt ballen ute på 16-meterstreken.
    39'
    Yaya Touré har gitt City ledelsen borte mot Crystal Palace, og det betyr at de ligger likt med Liverpool på toppen av tabellen.
    41'
    Stor mulighet til Liverpool! Mané blir spilt gjennom, og han er tilsynelatende alene med Forster. Han toucher ballen ut mot høyre og skyter, men der kommer en oppofrende van Dijk og kaster seg foran ballen. Corner.
    41'
    Philippe Coutinho tar en kort corner ute til høyre for Liverpool. Jordan Henderson på Liverpool prøver å slå inn i feltet, men forsøker blokkeres av en motspiller.
    42'
    Boufal prøver seg på en finte, men han blir enkelt tatt hånd om av Matip.
    43'
    Boufal prøver å spille gjennom Austin, men Matip ligger riktig og bryter. Bra forsvarsspill.
    45'+1
    Georginio Wijnaldum bommer på målet med et skudd fra utenfor 16-meteren.
    45'+1
    Pause.
    45'+2
    45'+2
    Liverpool hadde ballen i store deler av omgangen, men uten å skape de helt store mulighetene. Nærmest var Sadio Mané, men både Fraser Forster og Virgil van Dijk stoppet ham.
    45'+2
    Lagene er ute på banen igjen.
    45'+2
    46'
    Roberto Firmino går i bakken i duell med van Dijk, og han mener at han skulle hatt straffe der. Den hadde vært billig.
    48'
    Mané drar seg ut mot siden og skyter. Forster kommer seg raskt ned og redder.
    49'
    Stor sjanse til Liverpool! Firmino og Coutinho kommer i en to mot en-situasjon mot José Fonte. Sistnevnte får ballen på 20 meter, tar den med seg og skyter. Han sleiver ballen utenfor - samtidig som han blir taklet av stopperen. Det ender med utspill.
    50'
    Andreomgangen har startet langt friskere. Det henger en goal i lufta her.
    53'
    Clyne slår inn fra høyresiden, men Bertrand ligger fint i banen og bryter.
    55'
    Stor sjanse til Liverpool! Coutinho svinger et korridorfrispark inn fra siden, og i boksen kommer Matip løpende inn. Han kommer ikke først på ballen, og Austin får - noe heldig - slått ballen ut til corner.
    58'
    Milner svinger ballen inn, og Southampton får kontroll.
    58'
    Charlie Austin får gå opp i duell med Clyne, og han header ballen like til siden for stolpen. Hadde den gått på riktig side, hadde Southampton tatt ledelsen. Den hadde ikke Karius vært i nærheten av å plukke.
    60'
    Milner svinger det påfølgende frisparket inn. Stopper van Dijk klarerer.
    62'
    Can får ballen av Firmino cirka 20 meter fra mål. Han tar imot, drar kula med seg og skyter med venstre. Utenfor.
    65'
    Firmino får ballen 12 meter fra mål, og han tar den med seg innover. Han har nesten hele målet åpent, men brassen tupper kula like utenfor.
    66'
    Cédric Soares tar ingen sjanser da han header ballen ut til corner - med Miler i ryggen.
    70'
    Coutinho svinger corneren inn, og ballen går rett opp. Henderson tar imot kula på 20 meter. Han mister ballen.
    71'
    Liverpool har skapt en haug av sjanser, men det vil seg ikke på den siste tredjedelen.
    73'
    Milner slår inn fra venstresiden, og en Southampton-forsvarer kommer seg akkurat foran Firmino. Corner.
    76'
    Coutinho svinger corneren inn. Cédric Soares får ballen unna.
    77'
    Coutinho forsøker å tre gjennom Sturridge, men igjen blir ballen brutt av stopperne.
    79'
    For noen sjanser Liverpool har brent! Sturridge kjører karusell med Redmond og legger inn mot bakre stolpe. Clyne møter ballen i stor fart. Headingen ser ut til å gå inn i det motsatte hjørnet, men sniker seg på utsiden av stolpen.