Panik59'
4-1

Ble dekket av Håkon Østmoe Brandsnes

Hei og velkommen til denne livedekningen av Slovakia mot Norge i ishockey-VM!
    Norge er allerede sikret en plass i A-VM i 2024, men kan ikke gå videre til sluttspillet. Bare de fire beste lagene i gruppen går videre, mens Norge blir nummer fem ved seier mot Slovakia.
    Norge viste imidlertid i går at det ikke skal stå på motivasjonen selv om et sluttspill er utelukket. Da klinket de til med en 3-2-seier mot storheten Canada etter straffeslag. Det var den andre gangen i historien at Norge vant mot Canada i mesterskapssammenheng!
    VG Live svarer
    ..
    Hvor kan man se kampen?
    Kampen ser du på TV3+. Vi kommer til å legge ut høydepunkter i videovinduet øverst i saken!
    Da er det få minutter til kampstart.
    Og vi er i gang i Latvia!
    Det er Norge som har hatt mest puck i åpningen her.
    Norge farlig frempå! Ken André Olimb stjeler pucken og får nesten spilt frem Martinsen foran mål, men pasningen er hakket for upresis.
    Og skummel avslutning! Lilleberg skyter via armen til Salsten, før pucken forandrer retning mot mål og smeller i stolpen. Nesten 1-0!
    Mål for Slovakia!
    Slovakia 1 - 0 Norge
    Mål: Marek Hrivik
    Målgivende: Richard Panik, Pavol Regenda
    Men så er det Slovakia som scorer! Marek Hrivik blir spilt frem på kanten av målet og lirker inn 1-0. Norge sover litt i markeringene der. Haukeland blir litt forvirret over hvor pucken er og lar målet være åpent på Hriviks side også.
    4'
    Saltnes rapper til med et smart skudd, men Slovakias keeper redder.
    Erik
    Hva vil det si at vi har sikret plass i A-VM 2024? Og hvorfor er vi ikke i sluttspillet
    Bare 16 nasjoner får plass i toppdivisjonen, altså A-VM. Det spilles i to grupper, der de fire beste går til sluttspillet og det svakeste laget rykker ned til divisjonen under!
    Kjempesjanse for Engeland Andersen! Norges nummer 16 kjører først en nydelig finte som sender en motspiller i pølseboden, før han dundrer til, men heller ikke denne gangen vil det seg for Norge. I tverrliggeren!
    Så spilles Cehlarik alene med keeper av Grman, men Haukeland går seirende ut av den duellen.
    Slovakia 2 - 0 Norge
    Mål: Peter Cehlarik
    Målgivende: Mislav Rosandic, Samuel Knazko
    Men så sitter 2-0 likevel! Igjen får Cehlarik sjansen, denne gangen på en puck i returrommet, og slovaken er iskald. Marerittstart!
    8'
    - Nå får vi se hva vi er bygd av. Slovakia er enda litt mer hissigere enn det Canada var i går, sier Viaplay-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm.
    Slovakia trenger altså seier i ordinær tid, altså tre poeng, for å gå videre til sluttspillet.
    Der må du jo score, Berg Paulsen! Han får pucken helt umarkert foran mål, men avslutningen reddes. Uhyre nære redusering der!
    Så sitter nesten 3-0 på en kontring motsatt vei, men Haukeland varter opp med en god redning.
    Det gjenstår seks minutter av første periode.
    Sondre Olden prøver seg fra hold. Det er ikke langt unna at en nordmann får styrt det skuddet i mål.
    Slovakia 3 - 0 Norge
    Mål: Robert Lantosi
    Målgivende: Frantisek Gajdos
    Nå er det slovakisk lekestue og totalkollaps av Norge! Lantosi går hele veien fra egen sone, finter seg forbi det norske forsvaret og er iskald alene med Haukeland. Det skal jo ikke gå an på dette nivået.
    16'
    Akkurat nå handler det om ikke å slippe inn flere mål før hvilen. Slovakia har vært effektive, men det er lov, det!
    - Det har vært litt for store hull bakover i banen, sier Viaplay-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm.
    Utvisning Norge
    Emil Martinsen Lilleberg
    2 minutter
    Så må Lilleberg sette seg også! Han får utvisningen for boarding.
    19'
    Da er det slovakisk overtall ut perioden.
    Og der er første periode over. Slovakia leder 3-0!
    1. pause
    - Vi må være påskrudd når matchen starter. Vi vinner ingen dueller, da blir det som det blir, sier Lilleberg til Viaplay.
    Da er det straks klart for andre periode!
    - Jeg tror alle vil spille bra ishockey, men det var en svak periode, det er alle i garderoben enige om. Vi ønsker å gjøre det bedre, sier landslagssjef Tobias Johansson til Viaplay.
    2. periode
    Og der er vi i gang med andre periode!
    Norge holder unna og er nå fulltallige etter Lillebergs utvisning i slutten av første periode.
    Nydelig spill av Norge, der Trettenes setter opp Martinsen, men han bommer fra kort hold! Svært nære redusering, det var leit!
    Det stemmer ikke for Norge i midtsonen og foran eget mål. Slovakia får nesten 4-0 ved to anledninger nå, men Haukeland blokkerer.
    Mål for Norge!
    Slovakia 3 - 1 Norge
    Mål: Markus Vikingstad
    Målgivende: Thomas Berg Paulsen, Thomas Olsen
    Så kommer reduseringen! Slovakene blir ikke enig om hvem som skal plukke opp Vikingstad foran mål. Han lirker inn 3-1 etter pasning fra Berg Paulsen.
    24'
    Men så setter Slovakia nesten 4-1 med en gang. Huff og huff.
    Utvisning Slovakia
    Michal Ivan
    2 minutter
    Noah Steen finter ut Michael Ivan blir hektet. Utvisning og norsk overtall!
    25'
    Gode muligheter for 3-2 nå!
    Utrolig nære for Thomas Olsen, men Slovakias keeper Stanislav Skorvanek redder skuddet fra kort hold.
    Fortsatt minuttet igjen av overtallet.
    Michael Haga spilles fint opp på høyrekanten. Han smeller til, men skuddet blokkeres!
    Har du sett?! Richard Panik sendes alene med Haukeland, men går for en fiks og mister kontrollen på pucken i skuddøyeblikket. Underlig i en så viktig kamp sett med slovakiske øyne. For å dra en sammenligning: Den tidligere Manchester City-spilleren Mario Balotelli ble byttet rett ut etter at han gjorde en lignende variant i en treningskamp for cirka ti år siden.
    Vi er snart halvveis ut i andre periode.
    Slovakia skyter fra skrått hold - rett på Haukeland.
    Olsen får skutt etter herlig forarbeid av Berg Paulsen, men pucken går i blokken. Fine tendenser.
    Det gjenstår åtte minutter av andre periode.
    Slovakia skyter fra skrått hold. Haukeland med god kontroll.
    Atle Johnny
    Er dette en viktig kamp for Norge eller Slovakia?
    Veldig viktig for Slovakia: De spiller om en plass i sluttspillet. For Norges del handler det kun om plassering, de kan ikke gå videre til sluttspillet. Seier vil bety en femteplass i gruppen for Norge.
    Kjempesjanse for Slovakia. Haukeland redder først, før det blir en farlig retur, men Olimb får ryddet unna pucken i samarbeid med Krogdahl.
    Max Krogdahl
    2 minutter
    Men så får Krodahl en utvisning for hekt. Den kommer på et leit tidspunkt i en periode der Slovakia har styrt det meste.
    37'
    Det blir nok avgjørende å unngå 1-4 her dersom Norge skal få med seg et resultat fra kampen.
    Isak Hansen får klarert unna pucken og da er Norge fulltallig igjen.
    2. pause
    Og der er andre periode slutt! Norge hever seg litt etter den svake førsteperioden og "vinner" andre periode med 1-0. Det står 3-1 til Slovakia før den siste perioden.
    3. periode
    Der er vi i gang med den siste perioden! La oss håpe på litt spenning i det minste!
    Det er Slovakia som styrer åpningen her.
    Nå er det veldig åpent, med sjanser begge veier. Martinsen får nesten skutt, men hindres i siste liten.
    Ludvig Hoff er litt hissig på grøten og går i offside.
    Samuel Knazko rapper til med en skikkelig suser fra distanse. Haukeland har ikke kontroll der, men ser pucken dundre til sides for mål.
    Håpløs pasning av Martinsen, men han henter seg inn igjen og avverger en stor sjanse.
    Det offensive spillet sitter ikke for Norge. De sliter rett og slett med å sette sammen flere pasninger etter hverandre, svært ulikt kampen mot Canada i går.
    Det ser ut som en interference på Thomas Olsen i et norsk angrep, men dommerne lar den passere.
    Olden med et farlig skudd, men det blokkeres. Så får Slovakia en farlig kontring!
    Haukeland redder Norge med en sterk redning! Svært nære 4-1. Han holder Norge inne i kampen, keeperen.
    Tredje periode nærmer seg halvspilt.
    Walter
    Du sier at kampen har betydning for Slovakia, men de kan da max få 11 pts, samme som Latvia. De har vel dessuten allerede tapt for Latvia innbyrdes(?)
    Slovakia vant 2-1 mot Latvia :)
    Og enda en horribel pasning i egen sone av Norge, denne gangen av Engeland Andersen. Det gir Slovakia to muligheter alene med Haukeland, men Norges keeper redder begge skuddene.
    Oskar
    Tror du norge kan snu kampen
    Det ser ikke sånn ut for øyeblikket, Slovakia er nærmere 4-1 enn Norge er 3-2. Men du vet aldri, to mål kan komme kjapt i ishockey!
    Unggutten Noah Holm blokkerer et skudd etter at det er blåst. Kjenner den, skjærer skikkelige grimaser mens han skøyter av banen.
    VG Live Bruker
    Og stillingen er…?? Står ingen steder
    Stillingen er 3-1 til Slovakia!
    Pucken spretter plutselig i fanget på Milos Kelemen rett foran det norske målet, men igjen reddes Norge av Haukeland.
    Trettenes reduserer nesten til 3-2, men Slovakia får ryddet opp utenfor egen målgård.
    Hrivik havner alene med keeper, men vinkes av for en offside. Norge må jo bare pøse fremover nå, så det blir nok flere kontringer på Slovakia her de neste seks minuttene.
    chris
    hvem har vært norges beste bekk i vm??
    Jeg har ikke sett nok kamper til å bedømme det, dessverre!
    Vesterheim settes opp av Engeland Andersen og prøver seg på en dristig avslutning. Lykkes nesten!
    Tobias Johansson sender ut noen instrukser før avslutningen. Norge tar nok ut keeper og skal spille 6 mot 5!
    3 minutter og 24 sekunder gjenstår!
    Norge mister pucken og Slovakia avslutter på åpent mål, men bommer.
    Nå gjenstår det under to minutter!
    Norge spiller fortsatt 6 mot 5.
    Vikingstad faller, Slovakia har igjen åpent mål, men setter pucken i stanga.
    Slovakia 4 - 1 Norge
    Mål: Richard Panik
    Og der sitter spikeren i kista. Richard Panik har åpent mål og får ikke panikk. Kliner den midt i mål. Da kan vi nok bare gratulere Slovakia med seieren her.
    59'
    Slovakia trenger altså sveitsisk seier mot Latvia for å gå videre til sluttspillet. Sveits står med seks av seks seirer hittil, så de er enorme favoritter i den kampen selv om de kanskje hviler sine beste spillere.
    Der er det slutt! Norge ender som nummer syv i gruppen sin. Det betyr at det blir A-VM også i 2024!