0-8
0-10
128
269

Hei, og velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Skånland OIF og Tromsø IL. Det er meldt 12 grader og regn når første runde i NM cupen skal spilles på Skånland Kunstgress foran 400 tilskuere i dag.
    Den lange ventetiden for hjemmelaget er over og endelig kan de spille kamper igjen. Siden opprykket til 3. divisjon og allnorsk fotball oktober 2019 har de bare spilt en kvalifiseringskamp til NM, den var i februar 2020. De møter Tromsø med 3 treningskamper bak seg. De spilte 1-1 mot divisjonskollega Finnsnes for en uke siden, de har slått Landsås 5-0 og tapt 7-0 mot Mjølner. Skånland har for øvrig oppfostret en av bortelagets største profiler på 2000-tallet, Tom Høgli. Dette er også første gang siden 2002 at de tar imot et eliteserielag, forrige gang endte det med 0-15 mot Rosenborg.
    Tromsø kommer til Evenskjer og Skånland Kunstgress med 0 seire på de siste 6 kampene. De har scoret 3 mål i samme periode og innehar kvalikplassen i Eliteserien med 10 poeng på 13 kamper. De har tidvis hatt en lang skadeliste i løpet av sesongen og viktige spillere som Runar Espejord, Lasse Nilsen, Eric Kitolano, Jostein Gundersen, Magnus Andersen og Mikael Norø Ingebrigtsen har alle hatt sine avbrekk. Tromsø har vunnet norgesmesterskapet 2 ganger tidligere, mot Lillestrøm i 86 og mot Bodø/Glimt i 96. De kom også til finalen i 2012 der 1.divisjonslaget Hødd ble for sterke.
    Skånlands tikitakainspirerte trener, Tor Anders Hustad har før kamp uttalt at de «ikke skal legge seg flate å spille ræva fotball». Så vi krysser fingrene for en fartsfylt og spennende kamp!
    Lagoppstillingene til kampen er klar. Tromsø gjør 5 endringer fra søndagens 1-3 tap mot Rosenborg. Øyvann, Vesterlund, Thomas, Berntsen og Opsahl kommer inn for Amundsen, Totland, Karlstrøm, Kitolano og Yttergård Jenssen.
    Skånland starter med blant annet 17 årige Kristian Lysvik i mål, 16 år gamle Ah Pa på kant og 16 årige Theodor Hustad på midten. Sistnevnte er sønn av trener Tor Anders Hustad. På topp spiller Sebastian Andreassen, sønn av tidligere Tromsøspiller, Svein Are Andreassen. I tillegg har Skånland Eirik og Stian Christensen på benken, sønner av Tromsøs tidligere trener Agnar Christensen.
    Nå varmer begge lagene opp og regnet har enda ikke meldt sin ankomst. Så alt ligger tilrette for en nydelig dag med fotball på kunstgresset til Skånland. Kampen ble utsolgt i går. 400 billetter ble satt som maks antall for at klubben skulle klare å overholde koronarestriksjonene.
    0'
    Skånlands Adrian Sørensen sparker igang kampen.
    1'
    Skånland prøver å ødelegge Tromsø i oppbyggingsfasen og lager frispark og innkast.
    3'
    Lasse Nilsen slår inn og Moses får ikke avsluttet, ballen faller ned til Opsahl sok skyter utenfor fra omlag 16 meter.
    4'
    Mikkelsen vender opp og sender en avslutning til høyre for keeper Lysvik. Ballen går rett i stanga bak Lysvik!
    5'
    Skånland får avverget.
    6'
    Skånland er aggresive og er nære på å vinne ballen høyt i banen.
    8'
    Berntsen skyter over fra 17-18 meter. Ett innlegg fra Tromsøs høyreback Vesterlund havner hos Berntsen, men han skyter ballen over.
    9'
    Moses skyter rett på keeper. Kent Are Antonsen spiller Moses nærmest alene med Lysvik, men Moses avslutter rett på Skånlands sisteskanse.
    12'
    Tromsø styrer det meste her. Det har vel knapt skjedd noe på deres egen halvdel.
    13'
    Kent Are Antonsen skyter over fra 20 meter.
    13'
    Sher Hay Htoo med en fin dragning. Ordner frispark og pustepause for Skånland.
    16'
    Terje Balteskard lager hjørnespark. Slås inn mot keeper, men Sebastian Andreassen header ut.
    18'
    Lasse Nilsen kommer fri igjen langs Tromsøs venstreside. Forsøker å nå Mikkelsen inne i boksen, men lykkes ikke.
    20'
    Mål for Tromsø!
    Skånland OIF 0 - 1 Tromsø
    Mål: Ebiye Moses
    Målgivende: Niklas Vesterlund
    Niklas Vesterlund kommer fri på høyresiden og slår ballen lavt inn til Moses, han banker ballen opp i nettaket! Flott spill av Tromsø i forkant.
    20'
    Stor sjanse for Vesterlund! Opsahl slår en vakker ball mot bakre stolpe, der venter Vesterlund. Setter ballen både til side for Lysvik og Skånlandmålet. Burde scoret der, dansken!
    23'
    Skånland OIF 0 - 2 Tromsø
    Mål: Kent-Are Antonsen
    Målgivende: Ebiye Moses
    Antonsen banker ballen via stanga og i mål! Moses mottar ballen inne i 16 meteren til Skånland, han drar av en mann før han serverer ballen ut til Antonsen på 16 meter. Kapteinen plasserer ballen nydelig i mål.
    25'
    Skånland OIF 0 - 3 Tromsø
    Mål: August Mikkelsen
    Mikkelsen chipper ballen i mål! Moses spiller August Mikkelsen helt alene med keeper, som på nydelig vis chipper ballen over en utrusende Lysvik i Skånlandmålet.
    27'
    Skånland ypper seg. Sebastian Andreassen får hodet på et innlegg, men ballen går rett i klypene på Thomas i Tromsøburet.
    30'
    Skånland mer frempå nå. Den havner på bakerste hos Kaptein Erik Hustad. Han header i tverrliggeren og over!
    31'
    Skånland tør mer nå og tvinger Tromsø til å løpe litt imellom.
    35'
    Lasse Nilsen drar seg forbi flere spillere og får til slutt hjørnespark. Harstadgutten, Anders Jenssen er sist på ballen ved første stolpe, men ballen går utenfor.
    36'
    Stor sjanse for Moses! Et innlegg fra Berntsen havner på hodet til Moses, men ballen går like utenfor stolpen.
    37'
    Skånland OIF 0 - 4 Tromsø
    Mål: Niklas Vesterlund
    For en scoring av Vesterlund! Moses helsparker ballen vakkert igjennom til Vesterlund. Han kommer ganske skrått mot keeper, men banker bare ballen utagbart opp i krysset!
    41'
    Moses er nær å score! Moses forsøker å plassere ballen i lengste, men Lysvik redder mesterlig!
    45'
    Skånland får avverget!
    45'+1
    45'+1
    Her har det stort sett vært Tromsø fra start til slutt i første omgang. Skånland har vært frempå et par ganger, men Tromsø har levert det meste av det som har vært av muligheter. Moses har levert en fantastisk kamp til nå! Han står med 1 mål og 3 målgivende etter første omgang. Det må vel sies å være godkjent. Vesterlund har også vært aktiv fra sin vingbackposisjon. Han har levert en vakker scoring og en målgivende, begge kombinasjoner med nevnte Moses. August Mikkelsen leverte en av kampens prestasjoner når han chippet inn Tromsøs tredje mål. Skånland var nærmest scoring når kaptein Erik Hustad headet i tverrliggeren etter et hjørnespark. Vi gleder oss allerede til de neste 45 minuttene.
    45'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Ruben Yttergård Jenssen
    Ut: Kent-Are Antonsen
    46'
    Inn: Joachim Rothmann
    Ut: Ebiye Moses
    46'
    Spillerbytte - Skånland OIF
    Inn: Stian Christensen
    Ut: Sindre Dons Dybvik
    46'
    Andre omgang er igang.
    47'
    Skånland OIF 0 - 5 Tromsø
    Målgivende: Lasse Nilsen
    August Mikkelsen setter ballen i åpent mål. Lasse Nilsen slår ballen inn lavt i boks og Mikkelsen lurer på bakerste stolpe. Han får en enkel oppgave med å sette inn 0-5.
    47'
    Gult kort til Skånland OIF
    Erik Hustad
    Lager frispark like utenfor 16 meteren.
    49'
    Mikkelsen skyter det påfølgende frisparket utenfor.
    50'
    Halvsjanse for Anders Jenssen. River seg løs inne i feltet, men skyter ballen langt utenfor.
    52'
    Ruben Yttergård Jenssen har altså kommet inn til pause. En spiller med hele 39 a-landslagskamper. Det blir nok en håndfull for Skånland.
    53'
    Sebastian Andreassen vinner ballen høyt og setter fart for Skånland. Prøver å ta med seg Adrian Sørensen, men de får ikke noe ut av muligheten.
    54'
    Terje Balteskard setter inn en vakker sklitakling når Lasse Nilsen prøver å dra seg forbi han.
    56'
    Hjørnespark til Tromsø
    58'
    Skånland OIF 0 - 6 Tromsø
    Mål: Anders Jenssen
    Målgivende: Ruben Yttergård Jenssen
    Tar en kort corner og Ruben Yttergård Jenssen svinger ballen på hodet til Harstadgutten som header ballen til høyre for Lysvik! Det smakte sikkert godt for Jenssen som nok har mange kjenninger på tribunen i dag, da han er oppvokst i nabokommunen.
    59'
    16 årige Htoo Ah Pa skaffer frispark for Skånland utenfor 16 meteren. Han tar frisparket selv, men sender det på utsiden av stolpen.
    62'
    Inn: Mikael Norø Ingebrigtsen
    Ut: August Mikkelsen
    62'
    Inn: Eric Kitolano
    Ut: Daniel Berntsen
    63'
    Mikael Norø Ingebrigtsen går rett på mål og ordner corner.
    63'
    Skånland OIF 0 - 7 Tromsø
    Mål: Jostein Gundersen
    Josten Gundersen stiger til værs og header inn 0-7! Yttergård Jenssen leverer sin andre assist når han planter et hjørnespark på hodet til Gundersen, som ruver høyest ved bakerste stolpe.
    64'
    Skånland OIF 0 - 8 Tromsø
    Mål: Joachim Rothmann
    Rothmann scorer sitt første mål for Tromsø! Fint spill fra Tromsø og Lasse Nilsen kommer seg fri på venstresiden. Inne i boks lurer den innleide dansken og setter inn 0-8.
    66'
    Hjørnespark til Skånland OIF
    67'
    Inn: Magnus Andersen
    Ut: Anders Jenssen
    Vesterlund inn som stopper.
    69'
    Jostein Gundersen skyter ballen langt over fra 25 meter
    71'
    Magnus Andersen med et farlig innlegg, men Skånland får avverget.
    71'
    Flere muligheter for Tromsø. Først står Tromsøspillerne i kø på et innlegg, så skyter Mikael Ingebrigtsen rett på Lysvik.
    72'
    Norø Ingebrigtsen skyter utenfor.
    74'
    Inn: Henrik Killie
    Ut: Theodor Hustad
    75'
    Stor mulighet!
    75'
    Lysvik klarerer
    75'
    Skånland får ballen unna!
    76'
    Vedvarende Tromsøpress nå!
    77'
    Skånland OIF 0 - 9 Tromsø
    Mål: Mikael Norø Ingebrigtsen
    Målgivende: Magnus Andersen
    Norø Ingebrigtsen skyter ballen opp i nettaket! Magnus Anderen har herjet på høyresiden til Tromsø etter han kom inn. Han serverer også ballen på sølvfat til Norø Ingebrigtsen.
    78'
    Inn: Eirik Christensen
    Ut: Terje Balteskard
    78'
    Inn: Marius André Jakobsen
    Ut: Adrian Kristoffer Bergvik Sørensen
    79'
    Skånland OIF 0 - 10 Tromsø
    Nydelig Tromsøspill! Lasse Nilsen chipper ballen på bakerste til Magnus Andersen, som serverer den vakkert til Rothmann. Han får en enkel oppgave med å sette ballen i mål.
    81'
    Ingebrigtsen skyter like utenfor, Andersen igjen servitør!
    83'
    Skånland OIF 0 - 11 Tromsø
    Målgivende: Eric Kitolano
    Mikael Ingebrigtsen triller ballen i mål! Blir spilt på åpent mål av Kitolano. Nå renner det inn her.
    83'
    Nå må vi vel nærme oss rekordsiffer her! Jeg er usikker på om Tromsø har vunnet med slike siffer tidligere, men Skånland tapte 0-15 her i 2002 mot Rosenborg. Nå begynner den rekorden å stå i fare.
    84'
    Gult kort til Tromsø
    Lasse Nilsen
    Lasse Nilsen prøver seg på en elastico. Det ender med frispark i mot, da han mister ballen og drar ned motstanderen. Pådrar seg gult kort i situasjonen.
    87'
    Mange slitne ben og hoder på Skånlandlaget nå.
    89'
    1 minutt lagt til.
    90'+1
    90'+2
    Det ender 0-11 på Skånland kunstgress! Fullstendig overkjøring fra start til slutt. I første omgang ledet Moses ann for Tromsølaget. Han gikk ut til pause, men innbytterne Rothmann, Ingebrigtsen, Andersen og Yttegård Jenssen tok definitivt over stafettpinnen! Etterhvert var nivåforskjellen stor på de to lagene. Vi fikk hele 4 tomålscorere i denne kampen og Tromsø vartet opp med den ene vakre scoringen etter den andre. Skånland hadde nok med å springe etter Tromsøspillerne ute på kunstgressmatta, selv om de yppet seg i første omgang når hjemmelagets Erik Hustad headet i tverrliggeren. Gaute Helstrup er nok fornøyd med at så mange av spillerne kan ta med seg selvtillit til kampen mot Mjøndalen 8. August. Simen Risbøl takker for følget og ønsker alle en riktig god lørdag.