1-2
1 680
1 573

Ble dekket av NTB

Hei, og velkommen til livedekningen fra Nordre Åsen, hvor Skeid møter Lillestrøm til 2. runde i cupen.
    Dagens motstandere er begge i meget god form foran dette oppgjøret. Skeid topper sin avdeling i 2. divisjon med 21 poeng på ni kamper. På de siste fem kampene i serien har rødtrøyene vunnet samtlige fem. Gjestene fra Lillestrøm har også imponert stort i det siste. Geir Bakke og mannskapet hans er ubeseiret på sine ti siste kamper, og ligger i skrivende stund på en sterk tredjeplass i Eliteserien.
    I den første runden i cupen vant Skeid 2-0 borte mot Oppsal på Trasop kunstgress. Gabriel Andersen og Abdul-Basit Agouda scoret målene. Dagens bortelag fra Lillestrøm møtte i første runde FuVo på Funnefoss Stadion. LSK vant komfortabelt 4-0 etter to scoringer av Jonatan Braut Brunes, et selvmål fra Martin Rosenkilde og et mål fra Espen Garnås.
    Både Skeid og Lillestrøm har stolt historie når det gjelder cupen. Til sammen har lagene løftet kongepokalen hele 14 ganger. Skeid ble cupmester i 1947, 1954, 1955, 1956, 1958, 1963, 1965 og 1974. Lillestrøm vant i 1977, 1978, 1981, 1985, 2007 og 2017.
    Skeid og Lillestrøm har ikke møtt hverandre i en tellende kamp siden 2002. Det var også i cupen, og da var det Skeid som stakk av med en 1-0-seier på Åråsen.
    Begge lag har spilt én seriekamp hver etter sine seiere i cupen forrige helg. Skeid møtte Øygarden her på Nordre Åsen, hvor de vant 2-1 etter scoringer av Johnny Buduson og Abel William Stensrud. Lillestrøm tok imot Sarpsborg 08 på Åråsen, og vant 2-0 etter scoringer av Kaan Kairinen og Thomas Lehne Olsen.
    Dagens hoveddommer er Rohit Saggi. På linjene har han med seg Karwan Mamhassan og Erik Westrøm. Fjerdedommer for dagen er Hakan Catalgøl.
    Lagene entrer banen og det er straks klart for avspark på Nordre Åsen!
    0'
    Buduson sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Gjestene tar umiddelbart styringen her, men har enda ikke kommet seg gjennom vertenes forsvar.
    3'
    Mathisen felles på midtbanen. Frispark til gjestene som tas kjapt.
    5'
    Johansen forsøker å spille gjennom Buduson, men Christiansen er offensiv og er først på ball.
    7'
    Klareres.
    9'
    Slørdahl forsøker en ball i bakrom mot Braut Brunes, men keeper Gundersen er ute og fanger ballen uten problemer.
    11'
    Mathew og Braut Brunes kombinerer utenfor vertenes 16-meter, men det blir noe upresist og vertene vinner ballen.
    12'
    Knudsen legger inn lavt fra høyre mot Mathew inne i boksen. Lillestrøm-kapteinen får ikke helt kontroll på ballen og den ender ut over dødlinja. Femmeter til Gundersen.
    14'
    Berglie forsøker seg på et innlegg fra høyre som går langt over gjestenes mål.
    15'
    Heades ut til ny corner på motsatt side.
    16'
    Klareres.
    17'
    Gjestene forsøker seg på en avslutning etter et langt innkast som blokkeres. Hjemmelaget vinner så et frispark midt på egen banehalvdel.
    20'
    Det blåses frispark til gjestene inne i 16-meteren.
    21'
    Edh forsøker seg på et skudd fra distanse som går et stykke over målet til Gundersen.
    24'
    Mathew prøver seg på en avslutning fra 17 meter som blir svak og går til side for mål.
    26'
    Agouda mottar et innlegg fra høyre og forsøker seg på et brassespark. Ballen går over buret til Christiansen.
    28'
    Mathisen forsøker seg på et lavt innlegg fra venstre som blokkeres.
    31'
    Gustafsson utfordrer innover fra høyre, men stoppes til slutt av vertene som får klarert.
    33'
    Agouda slår et innlegg fra venstre som klareres til innkast.
    34'
    Så forsøker Tveiten seg på et innlegg fra venstre som også klareres.
    35'
    Slås kort til Knudsen som legger inn. Skeid klarerer.
    35'
    Knudsen slår et hardt og lavt innlegg fra høyre inne i 16-meteren, men vertene snapper opp ballen og overtar.
    37'
    En liten drikkepause for begge lag her nå.
    38'
    Vi er i gang igjen.
    38'
    Klareres ut til Mathew som header inn i feltet igjen. Ballen går ut over dødlinja. Femmeter til Gundersen.
    39'
    Svendsen spiller gjennom Mathisen som avslutter, men Gundersen hindrer scoring med en god redning.
    43'
    Vestvatn stanger ballen unna.
    43'
    Det er lagt til minimum ett minutt.
    45'+1
    45'+2
    Dommer Saggi blåser av til pause, og stillingen er 0-0 på Nordre Åsen. Det har vært en ganske sjansefattig førsteomgang. Lillestrøm har hatt ballen mest, men Skeid har absolutt vært på høyde med gjestene fra Eliteserien, og har kommet seg til noen farligheter. Vi er straks tilbake med andre omgang.
    45'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Igoh Ogbu
    Ut: Philip Slørdahl
    46'
    Inn: Thomas Lehne Olsen
    Ut: Jonatan Braut Brunes
    46'
    Gjestene sparker i gang andre omgang.
    46'
    Gjestene tar styringen i åpningen av denne andreomgangen.
    48'
    Gustafsson slår et innlegg fra høyre som blokkeres til corner.
    49'
    Klareres til ny corner.
    49'
    Slås mot Lehne Olsen på bakerste stolpe, men gjestenes spiss får ikke kontroll på ballen og den går ut til femmeter.
    50'
    Mål for Lillestrøm!
    Skeid 0 - 1 Lillestrøm
    Mål: Tobias Svendsen
    Målgivende: Daniel Gustafsson
    Svendsen sender Lillestrøm i ledelsen! Gjestene kombinerer fint ute på høyresiden og innover mot mål. Ballen ender så opp til Gustafsson inne i 16-meteren som spiller inn til Svendsen foran mål. Moldenseren setter så ballen høyt i mål bak Gundersen.
    52'
    Ogbu river ned Vestvatn inne i gjestenes 16-meter, og dommer Saggi peker på straffemerket!
    57'
    Gult kort til Lillestrøm
    Igoh Ogbu
    Får det gule i situasjonen.
    57'
    Skeid scorer på straffe!
    Skeid 1 - 1 Lillestrøm
    Mål: Johnny Per Buduson
    Buduson er sikker fra straffemerket! Straffen settes høyt til høyre for en sjanseløs Christensen i LSK-buret.
    58'
    Johansen slår en ball i bakrom mot Buduson, men Skeid-spissen avvinkes for offside.
    62'
    Spillerbytte - Skeid
    Inn: Marcus Melchior
    Ut: Mikkel Tveiten
    64'
    Inn: Stian Kommandantvold Pettersen
    Ut: Abdul-Basit Agouda
    64'
    Buduson blir liggende nede midt på egen banehalvdel og må ha hjelp fra det medisinske apparatet.
    66'
    Lehne Olsen fyrer av et skudd fra rundt 16 meter som går midt på Gundersen.
    67'
    Buduson er på banen igjen.
    67'
    Knudsen slår et innlegg fra høyre som Gundersen fanger uten problemer.
    69'
    Knudsen slår et innlegg fra venstre som klareres ut til innkast. Presser på her nå, Lillestrøm.
    70'
    Espen Bjørnsen Garnås
    Forsøker å stoppe en kontring på midtbanen og belønnes med det gule kortet fra dommer Saggi.
    74'
    Dragsnes forsøker seg på et innlegg fra venstre som går over alt og alle og ut til innkast.
    75'
    Dragsnes er for tøff i en duell med Vestvatn ute til høyre for gjestenes 16-meter. Frispark til Skeid i fin posisjon.
    79'
    Inn: Gjermund Åsen
    Ut: Ulrik Mathisen
    80'
    Inn: Dreni Ademaj
    Ut: Øystein Vestvatn
    80'
    Heades ut til ny corner av Mathew.
    80'
    Johansen får hodet på ballen og headingen sniker seg på utsiden av stolpen. Nære 2-1 der!
    80'
    Gundersen er ute i feltet og glipper ballen, så får vertene klarert til innkast.
    85'
    Mathew tester slegga fra distanse, men ballen går langt over målet til Gundersen.
    87'
    Pettersen slår et innlegg fra høyre som går over dødlinja. Femmeter til LSK.
    88'
    Begynner å nærme seg ekstraomganger her nå. Lillestrøm sliter med å finne åpninger i Skeid-forsvaret.
    89'
    Det legges til minimum tre minutter.
    90'+1
    Går over alt og alle. Femmeter til Gundersen.
    90'+1
    Gustafsson fyrer avgårde et skudd som Gundersen redder til corner.
    90'+3
    Klareres.
    90'+3
    Nå tikker det mot ekstraomganger her.
    90'+4
    90'+4
    Dommer Saggi blåser av, og det skal spilles ekstraomganger på Nordre Åsen!
    1. ekstraomgang
    90'
    Målscorer Buduson triller i gang første ekstraomgang.
    91'
    Ademaj felles like utenfor gjestenes 16-meter. Frispark i meget fin posisjon for Skeid.
    92'
    Ademaj tar frisparket selv og dunker det rett i muren. Skeids nummer 21 får så ballen tilbake og drar til, men ballen går til side for gjestenes mål.
    94'
    Det er Skeid som har åpnet best i denne første ekstraomgangen.
    94'
    Inn: Kaan Kairinen
    Ut: Magnus Knudsen
    94'
    Lillestrøm forsøker å spille seg gjennom Skeid-forsvaret, men hjemmelaget vinner ballen og får klarert.
    96'
    Skeid 1 - 2 Lillestrøm
    Mål: Thomas Lehne Olsen
    Målgivende: Gjermund Åsen
    Lehne Olsen sender Lillestrøm i ledelsen! Åsen slår en nydelig lang ball opp mot Lehne Olsen inne i Skeids 16-meter. LSK-spissen tar så ballen ned på kassa og triller den til side for Gundersen.
    97'
    Inn: Lars Ranger
    Ut: Eskil Edh
    98'
    Skeid får et frispark ute til høyre som svinges inn av Ademaj, men gjestene får klarert.
    101'
    Hestnes tester slegga fra distanse og skuddet går så vidt over målet til Christiansen.
    103'
    Inn: Gabriel Andersen
    Ut: David Hickson
    103'
    Inn: Shadi Ali
    Ut: Felix Leenborg Anthonessen
    103'
    Det legges til minimum ett minutt i denne første ekstraomgangen.
    105'+1
    105'+2
    Den første ekstraomgangen er over, og takket være brennhete Thomas Lehne Olsen leder Lillestrøm 2-1 her på Nordre Åsen.
    2. ekstraomgang
    105'
    Målscorer Lehne Olsen triller i gang andre ekstraomgang.
    106'
    Shadi Ali forsøker seg på et skudd fra distanse som går til side for mål.
    107'
    Inn: Abel William Stensrud
    Ut: Anders Johansen
    108'
    Inn: Kent Håvard Eriksen
    Ut: Tobias Svendsen
    108'
    Ademaj forsøker å curle ballen mot mål fra distanse, men skuddet blokkeres.
    111'
    Ranger legger inn fra høyre. Vertene klarerer.
    112'
    Stensrud er for tøff i en duell med Mathew like utenfor Lillestrøms 16-meter. Frispark til gjestene.
    113'
    Buduson drar med seg ballen mot gjestenes mål, han spiller så videre til Ademaj som prøver seg på et skudd som blir blokkert.
    115'
    Lillestrøm ligger lavt nå.
    115'
    Ademaj forsøker å finne Buduson foran mål, men Christiansen er først på ballen og gjestene overtar.
    117'
    Skeid presser på for utligning her nå.
    118'
    Ademaj slår et innlegg fra venstre som Christiansen plukker uten problemer.
    119'
    Vært veldig aktiv etter at han kom inn her, Ademaj.
    119'
    Trilles kort og det skal drøyes ved cornerflagget.
    119'
    Nærmer seg slutten her nå, men Skeid er absolutt med og presser på mot et lavtliggende Lillestrøm.
    120'
    Det legges til minimum to minutter.
    120'+1
    Berglie river Lehne Olsen i bakken ved midtbanen. Frispark til Lillestrøm.
    120'+1
    Gustafsson er for tøff i en duell med Stensrud til høyre utenfor gjestenes 16-meter. Frispark til Skeid, noe som mest sannsynlig blir den siste muligheten her i dag.
    120'+3
    Lillestrøm får klarert.
    120'+3
    120'+3
    Rohit Soggi blåser i fløyta for siste gang i kveld, og Lillestrøm er videre til 3. runde etter et spennende oppgjør på Nordre Åsen. Førsteomgangen var nokså sjansefattig og tam, og resultatet til pause var 0-0. I andre omgang skjedde det mer, og etter 52 minutter sendte Tobias Svendsen gjestene i ledelsen. Bare seks minutter senere var innbytter Igoh Ogbu klønete i egen 16-meter og lagde straffe som Johnny Buduson sikkert satte i mål. Begge lag hadde sine muligheter utover i omgangen, men etter 90 minutter var det 1-1 som var resultatet. I første ekstraomgang dukket Thomas Lehne Olsen opp foran mål, og som så mange ganger tidligere i sesongen var spissen fra Moelv sikker alene med keeper og sendte gjestene i ledelsen. Flere mål ble det ikke, og det er Lillestrøm som går videre til 3. runde. Martin Jansrud takker for følget og ønsker alle en fortsatt fin kveld!