8 052
13 092

Ble dekket av Jostein Overvik

Velkommen til livedekningen av Sheffield United - Liverpool fra Bramall Lane.
    Liverpool skal forsøke å snu en forferdelig rekke - fire strake ligatap for den regjerende mesteren i Premier League. CL-seieren over Leipzig har vært det eneste lyspunktet gjennom februar for Jürgen Klopps mannskap.
    Bunnlaget Sheffield United har heller ikke mye skryte av i februar. Tre strake ligatap etter at West Bromwich ble slått 2. februar. Bristol City ble slått i FA-cupen.
    Alisson står som ventet over etter farens dødsfall. Her er Liverpools lag.
    Liverpool (4-3-3): Adrian - Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson - Jones, Wijnaldum, Thiago - Salah, Firmino, Mané. Benken: Hughes, Ojrzynski, N. Williams, R. Williams, Shaqiri, Oxlade-Chamberlain, Milner, Keita, Origi.
    Sheffield United (3-5-2): Ramsdale - Ampadu, Jagielka, Bryan - Baldock, Lundstram, Norwood, Fleck, Stevens - McBurnie, McGoldrick. Benken: Foderingham, Lowe, Maguire, Ndiaye, Osborn, Sharp, Mousset, Brewster, Burke.
    Jürgen Klopp gjør altså to endringer på laget som tapte 0-2 for Everton forrige helg. I tillegg til Alisson så er kaptein Jordan Henderson ute, med en lyskeskade. Inn kommer Adrian og Nat Phillips.
    Chris Wilder har også gjort to endringer etter forrige helgs 0-1-tap mot Fulham. Chris Basham (lårskade) og Billy Sharp er ute. Inn kommer Oliver Norwood og David McGoldrick.
    Lagenes forrige møte, på Anfield i oktober, endte 2-1 til Liverpool. Sander Berge ga United ledelsen på straffe. Men Roberto Firmino og Diogo Jota snudde kampen for Liverpool. Jota har trent i det siste, men går glipp av dagens kamp grunnet sykdom.
    Caoimhin Kelleher er skadet. Og dermed har Liverpool intet mindre enn to akademikeepere på benken. Liam Hughes (19), hentet fra Celtic i januar, og polske Jakub Ojrzynski (18).
    Spanske Adrian står i Liverpool-målet for første gang siden slutten av oktober. Den gang holdt han buret rent, borte mot Ajax i Champions League (1-0).
    Snur ligalykken for Liverpool i kveld? Kommer den første trepoengeren siden 31. januar?
    Ja
    60%
    Nei
    40%
    Antall stemmer: 4675
    Jonathan Moss er kveldens hoveddommer på Bramall Lane. Sist Moss dømte en kamp med Liverpool, var faktisk da Liverpool tok sin forrige ligaseier, 3-1-kampen borte mot West Ham.
    Billy Sharp og Jordan Henderson bærer vanligvis kapteinsbindet i Sheffield United og Liverpool. I kveld er vervet gått til David McGoldrick og Georginio Wijnaldum.
    Sheffield United setter det hele i gang.
    1'
    Liverpool i turkise bortedrakter i kveld.
    1'
    Begge lag forsøker å finne en rytme innledningsvis.
    3'
    Alexander-Arnold slurver, men gjestene kommer på plass.
    3'
    Nytt ballmist av Liverpool. Vertene slår langt, med dårlig adresse. Litt uryddig i starten her.
    4'
    Phillips er hardt inne i ryggen en United-spiller. Frispark til hjemmelaget.
    5'
    McGoldrick møter med hodet på bakre stolpe. Adrian redder. Samtidig er det offside.
    6'
    United kommer igjen, men Lundstram løper ballen ut over kortlinjen.
    6'
    Langt opp fra Kabak. Keeper kommer utenfor egen 16-meter. Ramsdale når ballen, men unødig risikofylt av sisteskansen.
    7'
    Virket alt annet enn trygg der, Ramsdale.
    8'
    Pasning opp i midten mot Mané som slipper ballen forbi seg. Jones er etter den, uten å nå frem.
    9'
    Jagielka forsøker å vri spillet ut mot venstre, men mislykkes. Slår ballen ut over sidelinjen.
    10'
    Kjempesjanse! Der skal det jo stå 0-1! Men Firmino som kommer alene med Ramsdale får ikke ballen forbi keeperen som avverger med en flott parade!
    11'
    Flott innlegg fra Alexander-Arnold, men Salah får ikke kontroll.
    12'
    Jones vender vekk en mann. Nydelig. Han finner Mané på venstre, men så stopper det opp. Lundstrams løp hjemover er viktig.
    13'
    Liverpool forsøker å lokke vertene ut fra eget forsvar. Mye ballkontakt nå.
    15'
    Robertson vinner en corner på venstre.
    16'
    Kampens første corner ryddes kontant unna av McBurnie.
    16'
    McGoldrick skyter fra distanse, Adrian tar ingen sjanser, dytter ballen ut til corner. Skuddet var innom en spiller, og skiftet litt retning.
    17'
    Adrian bokser ut. Nytt innlegg kommer, men bak mål.
    18'
    Mané slår inn i bakrom, mot Firmino. Men Ramsdale er først på ballen.
    19'
    Alexander-Arnold forsøker å komme rundt på høyre, men mislykkes.
    21'
    Kabak vinner i luften mot McBurnie. Viser bra spenst.
    21'
    Nesten igjen for Liverpool! Jones får ballen på bakre stolpe, men får ikke dyttet den forbi Ramsdale!
    22'
    Thiago får frispark mot seg etter en duell med McBurnie. Cirka 30 meter fra mål.
    24'
    Fleck løfter inn, med dårlig adresse. Liverpool kontrer.
    24'
    Fleck reparerer med et godt defensivt løp.
    25'
    Skummelt innlegg fra Bryan på venstre. Men McBurnie kommer ikke til avslutning.
    26'
    United kommer igjen, men pasningen inn i feltet er upresis.
    26'
    Firmino stikker inn i boksen, mot Jones. Men Jagielka kommer imellom. Corner.
    27'
    Ballen klareres ut på 16 meter. Thiago møter, går i duell med Ampadu inne i feltet. Hode mot hode. Dommer blåser. Frispark til Sheffield United.
    28'
    Sheffield United med innkast på venstre. Ryddes unna. Liverpool overtar.
    29'
    Firmino trer opp Salah på høyre. Fotrappe Salah tripper inn mot mål, men avslutningen reddes igjen! Ny benparade av Ramsdale!
    30'
    To-tre store Liverpool-sjanser nå. Men fortsatt er det målløst på Bramall Lane.
    31'
    Godt gjort av Alexander-Arnold på høyre i boksen. Drar vekk Stevens, men det harde venstrebensskuddet reddes av Ramsdale!
    33'
    Lundstram prøver seg på høyre, men kommer ikke forbi Robertson.
    34'
    Ball i bakrom av Sheffield United. McBurnie er etter den, stresser Kabak som setter ballen forbi egen keeper. Men til alt hell for tyrkeren, så er McBurnie offside!
    37'
    United truer igjen. Fleck på venstre i boksen, men innleggsforsøket styres til corner. Tror man. Men igjen kommer det et offsideflagg.
    38'
    Alexander-Arnold finner Salah foran mål. Salah kjører en piruett, men avslutningen blokkeres.
    38'
    Uhyre nære! Wijnaldum fyrer av fra 16 meter. Ramsdale redder. Returen går til Firmino som i stedet for å skyte, velger en pasning innover. Den avskjæres av Ampadu.
    40'
    Snart pause på Bramall Lane. Utrolig nok står det fortsatt 0-0.
    41'
    Wijnaldum funderer på nytt skudd, men velger i stedet pasning ut til Robertson. Skottens innlegg slår i en forsvarer. Ballen går inn til Ramsdale.
    42'
    Så er det frispark til Sheffield United. Litt inn på Liverpools halvdel.
    43'
    Det ender med innlegg i boks fra venstre, før ballen omsider blir klarert.
    43'
    United kommer igjen, men stikkeren inn mot McBurnie er for lang.
    43'
    Sheffield United forsøker å jobbe seg til en corner på venstre. Men en United-spiller er sist på ballen før den passerer kortlinjen.
    45'+1
    Ikke noe å legge til på Bramall Lane. Liverpool har hatt en rekke målsjanser, men Aaron Ramsdale har stått i veien for alt. Dermed er det 0-0 halvveis. Heng med videre om litt.
    Da gyver vi på igjen. Liverpool med avsparket.
    46'
    Baldock tvinger frem en corner på høyre.
    47'
    Corneren svinges inn. Ballen ender på bakre stolpe, men der får Liverpool frispark for en dytt i ryggen.
    48'
    Mål for Liverpool!
    Sheffield United 0 - 1 Liverpool
    Mål: Curtis Jones
    Jones feier ballen i mål fra 11 meter etter innlegg fra høyre. Men var ballen over kortlinjen før Alexander-Arnold fikk slått inn?
    48'
    Nei, målet er godkjent! Og det er jo riktig. Den siste tv-reprisen viser at bare halve ballen var over kortlinjen da innlegget ble slått.
    51'
    Liverpool kommer igjen, men Jones sklir idet han forsøker innlegg. United får ryddet opp.
    52'
    Innlegg fra høyre. Jones nikker fra 12 meter. Ballen spretter før den kommer frem til keeper, men Ramsdale har kontroll.
    53'
    Mané setter ballen i mål, men jubelen dør fort. Mané var offside da pasningen til ham ble slått.
    54'
    Liverpool kommer i stadig nye fremstøt. Sheffield United har nok med å demme opp akkurat nå.
    55'
    Alexander-Arnold tråkler seg inn i feltet, avslutter i nettveggen. Via en spiller? Nei, sier dommerne.
    56'
    Spillerbytte - Sheffield United
    Inn: Ben Osborn
    Ut: Phil Jagielka
    56'
    Inn: Oliver Burke
    Ut: David McGoldrick
    56'
    Farlig! Perfekt innlegg fra høyre. McBurnie setter pannebrasken på ballen som går rett på utsiden av keepers venstre stolpe! Var umarkert der, McBurnie.
    58'
    Fine kombinasjoner i hjemmelaget. Men Burkes pasning inn i feltet går til en forsvarer.
    60'
    Robertson driver frem på venstre, men innlegget klareres.
    61'
    McBurnie kommer inn i feltet, avanserer, men idet han skal skyte, griper Kabak inn, takler ballen til corner. Viktig inngripen!!
    62'
    Adrian bokser ut på 20 meter. Norwood klemmer til på volley, men treffer ikke mål.
    63'
    Sheffield United scorer selvmål!
    Sheffield United 0 - 2 Liverpool
    Mål: Kean Bryan
    Firmino er både god og heldig! Han spiller vegg med to mann, tråkler seg fri, skyter via føttene til Bryan og i bue inn i nettet! God prestasjon, men like fullt registrert som selvmål.
    65'
    Fleck fyrer fra hjørnet av 16-meteren, i en forsvarer og til corner.
    67'
    Adrian bokser unna.
    67'
    Burke parkerer Phillips nede ved kortlinjen, sikter på lengste hjørne, men får ikke ballen inn mellom stengene!
    68'
    Burke skaper igjen trøbbel for Phillips, men klarer ikke å finne Lundstram.
    70'
    Liverpool kontrer, men Mané kommer ikke forbi Ampadu.
    71'
    Sheffield United med mye ballkontakt nå, men det er ikke så mye ledig rom å finne.
    72'
    Premier League har tatt en nærmere kikk på Liverpools andre mål. Det går i bøkene som et selvmål av Kean Bryan.
    74'
    Robertson klinker til fra hjørnet av 16-meteren. Ballen blåser knallhardt over!
    76'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: James Milner
    Ut: Thiago
    Milner overtar kapteinsbindet.
    76'
    Salah er fri på høyre. Egypteren legger over til Robertson som nikker, i bakken og harmløst inn til keeper.
    78'
    Liverpool kan kjøre en overgang, men velger å holde på ballen.
    79'
    Farlig! Jones driver opp i midten, trer ut til venstre til Robertson slår inn på bakre stolpe. Salah styrter til, men setter avslutningen utenfor!
    80'
    Inn: Naby Keita
    Ut: Curtis Jones
    81'
    Inn: Billy Sharp
    Ut: John Fleck
    81'
    Naby Keita gjør sine første minutter for Liverpool i 2021.
    81'
    Sheffield United jobber hardt for en redusering, men Liverpool-forsvaret demmer opp.
    83'
    Keita vender fint vekk en mann, men lykkes ikke med gjennomspillet mot Mané.
    84'
    McBurnie går i offside. Rister oppgitt på hodet.
    85'
    Baldock spiller vegg med Ampadu på høyre, men får et dårlig touch og ballen stikker avgårde.
    86'
    Fin pasning opp i midten av Sheffield United, men Burke mislykkes med forsøket på å bryste med seg ballen.
    87'
    Mané lurer vekk Ampadu, men ballen ruller over kortlinjen.
    88'
    Liverpool ser ut til å ha god kontroll på dette.
    89'
    Firmino lykkes nesten med en utsidepasning gjennom til Salah.
    90'
    Osborn svinger ballen inn fra venstre. Robertson klarerer.
    90'
    Nesten! Burke er gjennom på høyre, men Adrian rykker ut og forstyrrer tilstrekkelig!
    90'+1
    Minimum tre minutters tillegg, viser tavlen.
    90'+1
    Liverpool holder i ballen. Sheffield United tvinges til løpeturer.
    90'+2
    Baldock legger inn fra høyre, finner bare Phillips.
    90'+3
    Mané får frispark ved eget cornerflagg. Det er bare 20 sekunder igjen av tilleggstiden.
    90'+3
    Dommer Moss blåser av. Liverpool bryter tapsrekken i ligaen og tar en høyst fortjent seier på Bramall Lane. De røde er nå to poeng bak West Ham på fjerdeplass. Sheffield United som fort kunne gått på et større tap, er håpløst fortapt i bunnen av tabellen. Takk for følget!