2-0

Ble dekket av VG Sporten

Sarpsborg 08 (4-3-1-2): Anders Kristiansen - Andreas Albech, Joackim Jørgensen, Sigurd Rosted, Joachim Thomassen - Ole Jørgen Halvorsen, Anders Trondsen, Kristoffer Zachariassen - Patrick Mortensen - Jonas Lindberg, Erton Fejzullahu.
    0'
    På benken for Sarpsborg: Stefan Cupic, Anders Østli, Ole Heieren Hansen, Tor Øyvind Hovda, Tobias Heintz, Jon-Helge Tveita, Jørgen Strand Larsen.
    0'
    Vålerenga (4-2-3-1): Marcus Sandberg - Robert Lundström, Jonatan Tollås Nation, Enar Jääger, Ivan Näsberg - Herman Stengel, Magnus Lekven - Abdisalam Ibrahim, Ghayas Zahid, Bård Finne - Mohammed Abdellaoue.
    0'
    På benken for Vålerenga: Aslak Flach, Markus Nakkim, Daniel Fredheim Holm, Daniel Berntsen, Christian Dahle Borchgrevink, Henrik Kjelsrud Johansen, Chidera Ejuke.
    0'
    Geir Bakkes gutter kommer til kamp som en del av toppkampen. De er nummer fire før kampen, kun fire poeng bak serieleder Rosenborg med én kamp mindre spilt.
    0'
    Ronny Deilas Vålerenga-prosjekt har ikke helt funnet formen ennå, men de har karret seg opp til en syvendeplass før dagens kamp. De er fire poeng bak dagens motstander.
    0'
    Hjemmelaget får et tidlig frispark når Stengel tråkker i overkant hardt til.
    1'
    Zahid løper på en sticker ute til venstre, men ballen er ikke godt nok vektet, og S08 får utspill.
    2'
    Nytt frispark til vertene sentralt i banen.
    3'
    De tar det kort og setter fart fremover, men det påfølgende innlegget blokkeres til corner.
    3'
    Lindberg skrur den mot første stolpe, men den heades unna.
    4'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Sigurd Rosted
    Målgivende: Jonas Lindberg
    Vålerenga får headet unna første bølge, men Sarpsborg står etter og fanger opp igjen. Lindberg får tid til å prikke inn innlegget, og i feltet finner han Rosted. Midtstopperen gjør ingen feil, og bredsider hjemmelaget i en tidlig ledelse.
    4'
    Vålerenga forsøker å kjøre fremover, men vertene tar et frispark før midtstreken.
    6'
    Moa er oppe med en arm over Rosteds skulder, og vertene får frispark rett utenfor eget felt.
    6'
    Kristiansen er ute og flakser litt på et langt Vålerenga-oppspill. Keeperen kolliderer med Moa på vei ut og får bare så vidt det er hånden på ballen. Den lander hos Zahid, som ikke får skutt.
    7'
    Moa blir liggende nede etter sammenstøtet, og domemren blåser av.
    8'
    Vålerenga-spissen er tilbake på bena.
    8'
    Fejzullahu beiner i offside når han forsøker å komme seg fri til høyre.
    9'
    Sarpsborg forsøker å spille raskt opp i bakrom eller i fot på Fejzullahu, men Vålerenga-forsvarerne ser ut til å ha god kontroll på ham så langt.
    11'
    Lindberg setter fart fremover før han triller ut til Thomassen. Han forsøker å finne lagkamerat i feltet, men Sandberg er ute og plukker.
    11'
    Nå bølger det raskt fra ende til ende, men begge lags forsvarere er på rett side og får brutt.
    12'
    Ibrahim og Stengel kombinerer bra ute til høyre. De vil ha corner når en pasning blir brutt, men dommeren sier det er utspill fra keeper.
    13'
    Sandberg er iskald under press, og spiller Vålerenga fint ut bakfra.
    15'
    Sarpsborg vrir spillet fint når Vålerenga stinger av, og tvinger gjestene til å løpe mye mellom.
    16'
    Sarpsborg vinner en ny corner, denne gangen fra høyre. Trondsen finner farlig rom med et hardt innlegg, men Sandberg får bokset unna.
    17'
    Finne prøver seg på en frekkas ute på venstresiden, men Albech leser den og bryter foran.
    18'
    Finne må ta telling etter å ha fått knottene til Albech i siden. Det er nok ikke vondt ment, men det ser ut som Vålerenga-spilleren kjenner den.
    19'
    Albech har full kontroll på Finne til nå, og stopper ham igjen. Vålerenga vinner igjen ballen og Näsberg sikter på Moa i feltet, men vertene får ryddet unna.
    20'
    Moa lobber over Albeck og løper rundt. Angriperen roper på hands, men ballen spretter i Moa selv og triller ut over linjen.
    21'
    Sarpsborg får frispark ute til høyre, og Trondsen gjør seg klar. Forsøket fra midtbanespilleren har god retning, men dommer Kristoffer Hagenes blåser frispark til Vålerenga.
    22'
    Lindberg forsøker sticker ute til venstre, men den er alt for upresis.
    24'
    S08-venstreback Thomassen kommer rundt på kant og slår inn, men ballen seiler ut bak mål.
    25'
    Sandberg sliter med utspillene, og sender rett til kast for andre gang i kveld.
    25'
    Zachariassen legges i bakken til venstre, ikke langt utenfor feltet. Ibrahim er ikke i nærheten av ballen, men slipper unna med tilsnakk.
    26'
    Rosted er ivrig i duellen i feltet og løper ned Jääger, men vertene vinner corner.
    26'
    Igjen fra Trondsen venstrefot, og igjen bokses den unna av Sandberg.
    27'
    Gjestene kan kontre og Ibrahim setter fart nedover venstreflanken, men to Sarpsborg-spillere blir én for mye for Vålerenga-kanten.
    28'
    Lundström meier ned Thomassen ute til venstre, og Hagenes er raskt oppe med fløyta.
    30'
    Frisparket slås mot bakre stolpe, men der er kun Sandberg.
    31'
    Vålerengas frispark er ikke stort bedre enn motastandernes for to minutter siden, og ballen heades enkelt ut.
    32'
    Ibrahim blåses av for holding.
    32'
    Fejzullahu er for ivrig i ryggen på en Vålerenga-spiller, og får frispark mot seg.
    34'
    Nå er det veldig lite flyt, og spillet stykkes opp av frispark på frispark. Denne gangen er Trondsen oppe med en vinge i ansiktet på Zahid.
    34'
    Sarpsborg bryter og er raske i omstillingen. De beiner fremover, men en upresis pasning hindrer det som kunne blitt et veldig farlig overtallsangrep.
    35'
    Mortensen stikke hodet frem i jakt på et innlegg fra venstre, men Vålerenga får den ut til corner.
    37'
    Lindbergs forsøk fra venstre heads unna av Ibrahim, men Sarpsborg beholder ballen. De får slått inn på nytt, men rett i klypene på Sandberg.
    37'
    Sarpsborg 08 2 - 0 Vålerenga
    Mål: Anders Trondsen
    Målgivende: Joackim Jørgensen
    Sandberg ser bare luftbølgene etter den kanonkula fra Trondsen. Han får ballen på godt over 20 meter, vender opp og smeller til. Ballen går i en perfekt bue mot lengste kryss, og dermed står det 2-0!
    38'
    Det er et lite stopp i spillet etter at noe skal ha blitt kastet inn på banen. Meldinger fra stadion sier at stein skal ha blitt kastet mot Sarpsborgs keeper.
    41'
    Dommer Hagenes konfererer med dommersjefen på stadion og viser frem en steinbit, før spillet fortsetter.
    42'
    Sarpsborg får nok en corner, men igjen klareres den unna.
    42'
    Mortensen er ikke langt unna å nå et godt innlegg, men taper duellen i feltet.
    45'
    Vålerenga får frispark i innleggsposisjon, men Stengel treffer kun nærmeste motspiller.
    45'
    Det vi får opplyst om akkurat nå er at det har blitt kastet stein på keeperen til Sarpsborg. Jeg vil påpeke at vi ikke har fått bekreftet 100 prosent at det er det som har skjedd, men det er det de har snakket om her nede. Han skal være truffet i kneet, sier Eurosports reporter på stadion.
    41'
    Vålerenga får en corner helt på tampen av omgangen, og Stengel løper ut for å ta det. Han skrur ballen inn i feltet, men der er Kristiansen ute og bokser.
    45'+2
    45'+2
    Sarpsborg fikk en drømmestart på kampen da Rosted bredsidet inn 1-0, før Trondsen banket inn 2-0 på vakkert vis fra 25 meter. Vålerenga har en stor job foran seg nå.
    45'+2
    Ifølge Eurosport-reporter Gunhild Toldnes bekrefter dommersjefen at en stein ble kastet fra Vålerenga-supporternes seksjon, og at den traff Sarpsborg 08-keeper Anders Kristiansen. Politiet er nå koblet inn i saken.
    45'+2
    46'
    Lindberg roter med touchen når han setter fart mot dødlinja, og ballen triller ut av spill.
    46'
    Ingen av lagene har gjort noen endringer i pausen, og stiller med de samme spillerne som i første. Sarpsborg-keeperen ble altså truffet av en stein som ble kastet innpå, men han spiller videre.
    48'
    Mortensen får en god mulighet til høyre i feltet, men skuddet blokkeres. De kjemper tilbake ballen og vinner en corner.
    51'
    Corneren ender i en stor, stor mulighet for Rosted, etter at Mortensen har fått headet tilbake foran mål. Han får avsluttet, men Lekven redder på streken.
    52'
    Vålerenga vrir via Stengel og legger press ute til høyre. Det ender til slutt i corner.
    54'
    Stengel skrur den ut og bak i feltet, men der er det ingen medspillere. Finne får fanget opp ballen og sikret mot bakre stolpe, men alt for langt.
    55'
    Sarpsborg bryter i forsvar og setter full fart fremover. Fejzullahu drar seg inn på skudd, men rett i blokka.
    57'
    Lindberg serverer lagkameratene gang på gang. Nå treffer han Mortensen i feltet, men stupheadingen går i bakken, via treverket og ut!
    58'
    Sarosborg har hatt to feite muligheter de siste minuttene, og er nærmere 3-0 enn Vålerenga er å redusere.
    60'
    Zahid setter den i stolpen! Vålerenga biter seg fast etter et godt angrep. Ballen havner hos Zahid som drar seg inn og skrur mot lengste stolperot. Kristiansen er sjanseløs og må se ballen smelle i stolpen, før Lekven blåser returen over.
    62'
    Nå er det litt kaos i hjemmelagets felt, men Thomassen får til slutt frispark.
    63'
    Deilas disipler har virkelig løftet seg de siste minuttene etter Mortensens skremmeskudd, men de greier ikke å få hull på byllen.
    65'
    Isteden er det igjen Sarpsborg som kommer farlig fremover, men Sandberg er våkent ute og fanger innlegget mot Mortensen.
    66'
    Albeck får frispark på egen halvdel.
    67'
    Innbytter Tveita får ballen i beina på seks-syv meter, når et innlegg blir litt for langt for Mortensen, men skuddet blåses himmelhøyt over.
    68'
    Ibrahim tråkker av Trondsen skoa, og får firspark mot seg.
    69'
    Halvorsen smeller til med en markkryper når Vålerenga-spillerne gir ham urovekkende mye rom, men skuddet går utenfor. Mortensen jager ballen, men er litt for sent ute til å pirke den i mål.
    70'
    Nytt frispark til Sarpsborg inne på egen halvdel.
    72'
    Zahid tar en kort variant til Stengel, som så slår ballen over og bak mål.
    74'
    Sarpsbrog kontrer igjen, men broker lang tid på å spille inn og så vinkle ut, og Vålerenga rekker seg hjem.
    75'
    Näsberg feller Halvorsen, og Sarpsborg får frispark helt nede på dødlinjen.
    76'
    Trondsen slat den inn i feltet, hvor Sandberg ruver høyset og bokser unna.
    76'
    Klokken tikker unektelig mot tre Nye Sarpsborg-poeng, med mindre Deilas menn har et ekstra gir å sette inn på tampen her.
    77'
    Og der er det nesten så det stemmer. Stengel vinkler ut før Näsberg slår inn i feltet. Der er Fredheim Holm i full spurt innover. Han kommer først på ballen og får skutt, men utenfor.
    78'
    Trondsen finner Halvorsen fri til høyre på et frispark, men han får aldri kontroll over kula.
    80'
    Näsberg er mer i angrep enn tilbake nå, og får igjen ballen ute til venstre. Innlegget er igjen godt, men vertene får klarert til corner.
    81'
    Ballen slås bak i feltet mot Kjelsrud Johansen, før den spretter ut til utspill fra Kristiansen.
    82'
    Vålerenga befester Sarpsborg-feltet nå, men hjemmelaget er sterkest i luftrommet og får beinet unna det meste av det som kommer. Sarpsborg 08 har rett og slett vært et nummer større i lufta i dag.
    84'
    Lundström finner Stengel i feltet, men han får ikke kontroll nok til å skyte. Vålerenga beholder ballen og vinkler ut på Berntsen til venstre, men innlegget går ut over linja.
    85'
    Thomassen finner nesten debutanten Strand Larsen rett foran mål, men ballen spretter centimeter for langt frem og inn til keeper.
    88'
    Det legges til minimum fire minutter.
    90'
    Berntsen vinner et frispark få meter inne på Sarpsborgs halvdel, og kan flytte opp laget. De tar det raskt, og får ikke noe ut av det.
    90'
    Nytt frispark til gjestene, som de igjen tar raskt.
    90'+1
    Tveita har et hav av rom, men bommer helt med touchen. Isteden prøver Halvorsen seg mot en Sandberg på halvdistanse, men forsøket går utenfor.
    90'+2
    Vålerengafår frispark på skuddhold til venstre.
    90'+3
    Stengel sender ballen mot bakre, men der er Kristiansen først ute og får slått unna.
    90'+4
    90'+4
    Sandberg må ut i en aller site strekk på overtid. Strand Larsen har sneket seg fri bak i feltet og får hodet på et godt innlegg, men målvakten redder.
    90'+4
    Sarpsborg 08 vinner komfortabelt, og klatrer opp på 20 poeng. De er dermed kun ett poeng bak serieleder Rosenborg, mens Vålerenga må se luken til teten bli enda større.