Sarpsborg stiller med disse: Alexandre Letellier - Mario Pavelic, Bjørn Inge Utvik, Niklas Gunnarsson, Amin Askar - Matti Lund Nielsen, Gaute Vetti, Kristoffer Zachariassen, Jonathan Lindseth - Mustafa Abdellaoue, Jørgen Strand Larsen.
    Sarpebenken: Falch, Næss, Skålevik, K. Larsen, Ødegaard, Nangis, Coulibaly.
    Vålerenga starter med disse: Kristoffer Klaesson - Efrain Juarez, Johan Lædre Bjørdal, Pierre Kanstrup, Samuel Adekugbe - Magnus Lekven, Mohammed Abu - Aron Dønnum, Matthias Vilhjalmsson, Bård Finne - Mayron George.
    VIF-benken: Haug, Vega, Israelsson, Borchgrevink, Näsberg, Horn Myhre, Camara.
    Meget viktig kamp for Sarpsborg. Ligger ensomme på bunn med 16 poeng og er avhengig av seier for å komme opp til Ranheim og Strømsgodset. Sarpsborg spilte 2-2 mot Viking sist, men har ikke vunnet på hele 11 seriekamper. Seks av dem har endt uavgjort, men nå er Geir Bakkes mannskap avhengige av å komme tilbake på et vinnerspor de ikke har vært på siden 16. juni (2-0 over Odd).
    Vålerenga tørster - i likhet med Sarpsborg - veldig etter en seier. Knuste Bodø/Glimt 6-0 5. juli, men har siden ikke klart å vinne på seks seriekamper. 1-1 mot Rosenborg sist var ingen dårlig prestasjon isolert sett, men ingen i Oslo-klubben er fornøyd med å ligge på 8.plass. Avstanden opp til Odd på medaljeplass er hele 11 poeng.
    Vålerenga og Sarpsborg spilte 1-1 i Oslo i juni. Også høstkampen i fjor endte uavgjort (0-0). Før den tid vant Sarpsborg tre strake kamper mot Vålerenga. Det er all grunn til å vente en ny jevn kamp.
    Niklas Gunnarsson debuterer i Sarpsborg-forsvaret. Han spilte mellom 2014 og 2016 41 seriekamper for Vålerenga. Siden ble han lånt ut til Elfsborg og Hibernian før Gunnarsson skrev permanent kontrakt med Djurgården. Han inngikk i vinter en kontrakt på halvannet år med Palermo i italiensk serie B, men ble frigitt da klubben ble tvangsflyttet ned i Serie C.
    Også Sarpe-spiss Mustafa Abdellaoue har en fortid i Vålerenga. Han scoret åtte seriemål for VIF i perioden 2009 til 2013.
    Fine spilleforhold med sol fra skyfri himmel og litt vind. Etter hvert blir det flomlys på Sarpsborg stadion. Tom Harald Hagen dømmer.
    Vålerenga med ballen. Får frispark litt inne på Sarpsborgs halvdel.
    1'
    Vålerenga slår inn. Men Bjørn Inge Utvik avklarer.
    Sarpsborg triller ball nå.
    3'
    Gunnarsson slår langt, men upresist. Sarpsborg vinner et kast.
    4'
    Matti Lund Nielsen slår frem og følger etter. Men pådrar seg frispark.
    5'
    Vålerenga med ballen noen sekunder, men Sarp vinner den kjapt tilbake.
    6'
    Juarez slår inn får Vålerenga. Gunnarsson klarerer.
    6'
    Foreløpig har det skjedd null og niks foran målene.
    7'
    Lang ball mot Finne. Men for lang. Urytmisk forsøk fra Vålerenga.
    7'
    Jørgen Strand Larsen stusser en lang ball videre mot Mos. Innkast Sarpsborg.
    8'
    Pavelic kaster langt inn mot første stolpe. Men Vålerenga får rensket unna.
    9'
    Utvik slår langt mot Mos, men ballen inn til Vålerenga-keeper Klaesson.
    10'
    Kristoffer Zahariassen setter fart på føtter og ball. Går i bakken. Ikke noe frispark mener dommer Hagen.
    10'
    Zachariassen er forøvrig kaptein i Joachim Thomassens farvær.
    11'
    Tøff smell for Matti Lund Nielsen. Blir liggende, men reiser seg etter 15 sekunder.
    12'
    Jonathan Lindseth prøver å finne Mos inne i feltet, men Vålerenga blokkerer forsøket.
    13'
    Aron Dønnum forsøker å bruke farten på Amin Askar. Går ikke.
    14'
    Sarpsborg lovte publikum å gå ut i 100 før kampen. Foreløpig har de knapt vært oppe i 50.
    15'
    Magnus Lekven stjeler ballen fra Jørgen Strand Larsen på egen 16-meter.
    15'
    Adekgkube og Finne kombinerer på venstre. Corner. Vålerengas første angrep med god struktur. Frispark Sarp på hjørnesparket.
    17'
    Frispark Sarpsborg midt på Vålerengas halvdel. Blir greit avklart.
    18'
    Adegkube slår inn. Rett i klypene på Sarpe-keeper Letellier.
    19'
    Hissige bevegelser fra Sarpsborg-trener Geir Bakke på sidelinjen. Jager på gutta. Ser ut til at det trengs.
    20'
    Sarpsborg utnytter en Vålerenga-feil. Skuddet via et bein til corner.
    21'
    Matti Lund Nielsen får en kjempemulighet etter corneren. Klaesson redder med foten. Kampens første sjanse.
    22'
    Vålerenga med ballen nå, men mister den raskt. Sarpsborg i førersetet.
    23'
    Utvik klarerer en Vålerenga-pasning rett i fjeset på Vilhjalmsson. Den kjente islendingen.
    25'
    Sarpsborg gode på gjenvinninger nå. Fremstår mer aggressive enn Vålerenga. Men angrepet ender i keeperhanskene til Klaesson.
    27'
    Frispark for Matti Lund Nielsen etter at Abu gjør en dårlig jobb med ballen for Vålerenga.
    27'
    Hjemmelaget er best nå. Vålerenga holder sjelden ballen mer enn i to-tre trekk.
    28'
    Bjørn Inge Utvik vinner ballen for Sarpsborg. Matti Lund Nielsen legger inn. Kristoffer Zachariassen noen hårstrå fra å heade inn den.
    30'
    Jørgen Strand Larsen starter et angrep, Lund Nielsen legger inn og 19-åringen nær scoring på hodestøt. Sarpsborgs tredje sjanse.
    34'
    Bård Finne får sjansen fra skrått hold. Smeller ballen på tvers av målet. Men ingen Vålerenga-spillere følger opp.
    34'
    Frispark Vålerenga langt inne på egen banehalvdel. Roer helt tydelig ned.
    35'
    Forferdelig svakt innlegg fra Juarez. VIF-backen med knallorange sko tydelig misfornøyd.
    36'
    Mario Pavelic blir liggende. Men Vålerenga får frisparket.
    37'
    Vilhjalmsson kommer til heading på et innlegg. Men rett i fanget på Letellier. Vålerengas første sjanse.
    38'
    Abu med ny feilpasning.
    39'
    Sarpsborg får en enkel corner på innkastet. Svakt av Vålerenga.
    39'
    Pavelic prøver Zachariassen på første stolpe. Men ballen opp i den vakre kveldshimmelen. Avklart.
    40'
    Ping-pong frem og tilbake på midtbanen.
    41'
    Gaute Vetti prøver å slå frem på Mos. Men for lang ball.
    42'
    George forårsaker et frispark for Sarpsborg. Nesten det første vi ser til VIF-spissen i kveld.
    43'
    Vetti på visitt inne i Vålerenga feltet. Men bakoverheadingen rett i armene på keeper.
    43'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Jonathan Lindseth
    Målgivende: Jørgen Strand Larsen
    Strand Larsen setter på Lindseth på 18 meter. Sarpsborg-kanten får masse tid og rom av Vålerenga. Treffer nydelig med høyre fot. Ballen suser inn i hjørnet.Feirer med ballgutten. Fortjent ledelse til bunnlaget.
    44'
    Aron Dønnum fikk en sjanse helt til slutt i omgangen, men Sarpsborg leder. Det er greit etter 4-2 i målsjanser.
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Deyver Vega
    Ut: Mayron Antonio George Clayton
    46'
    Der starter den andre omgangen i Sarpsborg. Hjemmelaget fortsetter som de avsluttet, mens Vålerenga gjør et bytte. Dermed flytter de Vilhjalmsson fremst i banen.
    47'
    Mos spiles gjennom for Sarpsborg og setter ballen bak Klaesson, men han er i offside.
    48'
    Nå er ballen i den andre enden. Vålerenga ypper seg, og vinner innkast høyt i banen.
    49'
    Vålerenga presser og Vega sørger for corner til bortelaget.
    49'
    Vega slår og keeper Alexandre Letellier får bokset ballen ut. I returrommet ordner Mos frispark og Sarpsborg kan flytte opp laget.
    50'
    Begge lagene mister ballen litt om hverandre og spillet foregår rundt midten noen minutter før Vålerenga prøver å spille seg gjennom. Det ender i et utspark fra keeper og Aron Dønnum rister på hodet.
    52'
    Vålerenga har hatt ballen mest i den andre omgangen, men sliter med å spille seg helt gjennom. Sarpsborg får et frispark og kan flytte opp laget igjen.
    53'
    Sarpsborg hatt ballen litt nå og spiller seg fint gjennom. Lindseth passerer Juarez og setter opp Strand Larsen på lekkert vis. Klaesson får akkurat vippet avslutningen over mål.
    56'
    Bård Finne utfordrer på venstresiden og prøver å spille opp Adekugbe. Han hindres av en Sarpsborg-spiller, men dommer Tom Harald Hagen lar det gå til utspark. VIF kunne muligens fått frispark der.
    58'
    Men de får frispark i motsatt ende når Abu stanses av Vetti. Holder seg litt til kjeven der, Abu, men ser ut til å klare seg fint.
    59'
    Hvis Sarpsborg 08 holder dette resultatet klatrer de altså opp på kvallikplassen med like mange poeng som Strømsgodset og Ranheim. Østfoldingene er i så fall foran på målforskjell.
    61'
    Vålerenga har innkast høyt i banen nå.
    61'
    Får lite ut av det. Istedenfor ender det med et frispark til Sarpsborg etter at Dønnum er litt sent ute.
    62'
    Skummelt! Dønnum slår en smart ball i retning Vilhjalmsson. Niklas Gunnarsson gjør en god jobb og sørger for at keeper kan fange den. Nydelig slått av Dønnum.
    63'
    Nytt innlegg i retning Vilhjalmsson. Denne gangen fra Lekven. Spissen får til en stuss, men avslutningen blir aldri veldig farlig.
    65'
    Sarpsborg 08 legger inn, men Lædre Bjørdal klarerer og Vålerenga kan kontre. Et godt returløp av hjemmelaget, og VIF får ikke noe ut av kontringen.
    66'
    Ny overgangsmulighet for gjestene. Denne gangen er det Dønnum som fører fremover. Vega skyter og Letellier må gi retur - der står Bård Finne, men den franske keeperen rydder opp. Angrepet avsluttes av at Abu skyter over.
    67'
    Corner til Vålerenga.
    68'
    Ballen går gjennom hele feltet, men stusses av en Sarpsborg-spiller og det betyr ny corner fra andre siden.
    68'
    Vålerenga presser nå, og Vilhjalmsson får satt hodet sitt på corneren fra Finne, men den går like over. I headingen krasjer Vilhjalmsson og Lindseth, og begge trenger litt tid på å komme seg.
    69'
    Sarpsborg svarer nå og har innkast høyt i banen. Det kastes langt, men Vålerenga får klarert og hjemmelaget må begynne på nytt.
    71'
    Askar har god kontroll på Vega som prøver å passere på den høyre siden. Ender med innkast for hjemmelaget.
    71'
    Abu spiller opp Dønnum som går for skuddet fra rundt 20 meter, men den går laaaangt utenfor.
    73'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Ismaila Coulibaly
    Ut: Mustafa Abdellaoue
    73'
    "Mos" forlater banen, og dermed blir det ingen scoring mot gamleklubben i dag. Han har scoret mot Vålerenga fire ganger tidligere (to for Tromsø og to for Aalesund)
    74'
    Går litt frem og tilbake nå uten de store høydepunktene.
    77'
    Inn: Felix Horn Myhre
    Ut: Magnus Lekven
    77'
    Sarpsborg prøver seg. Lund Nielsen vipper ballen mot Strand Larsen, men Lædre Bjørdal får headet unna.
    79'
    Adegugbe får seg en smell i hodet og forlater banen med blod. Men han vinkes inn igjen nå.
    81'
    Innkast til Vålerenga høyt i banen nå. Tar det kort, men ender i offsidefella.
    82'
    Ousmane Camara står klar på sidelinjen for VIF.
    83'
    Inn: Ousmane Camara
    Ut: Bård Finne
    83'
    Vega skyter fra like utenfor 16-meteren. Letellier får bokset ballen ut.
    85'
    De kjenner det nå Sarpsborg-spillerne. Lindseth må få hjelp med en liten krampe.
    85'
    Camara lager frispark til Sarpsborg, og hjemmelaget bruker tid og flytter opp hele laget.
    87'
    Det får de maks ut av når Abu gir bort et billig hjørnespark.
    87'
    For en redning av Klaesson! Det er en stur mulighet for Sarpsborg 08 når Zachariassen svever høyest i feltet på hjørnesparket. Vålerenga-keeperen må slenge seg langt ned og hindrer 2-0 til hjemmelaget.
    88'
    Det står sannsynligvis om livsviktige (i fotballmålestokk) poeng for Geir Bakke og hans menn nå. Bare minutter unna første seier på 11 kamper.
    89'
    90'
    Sarpsborg får headet unna. Vålerenga kan bygge opp på nytt.
    90'
    Det legges til 5 minutter. 5 smertefulle minutter for alle særpinger.
    90'+1
    Inn: Magnar Ødegaard
    Ut: Jørgen Strand Larsen
    90'+1
    Lindseth på nytt nede med krampeproblemer. Også Zachariassen nede og kjenner på det nå.
    90'+3
    Gult kort til Vålerenga
    Deyver Vega
    90'+3
    Frispark til Vålerenga like over midten. Flytter opp laget nå.
    90'+4
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Kristoffer Zachariassen
    90'+4
    Letellier får kontroll over ballen og roer heeeelt ned.
    90'+5
    Thomassen står på sidelinjen og tripper nervøst - forståelig nok.
    90'+5
    Amin Askar
    90'+5
    Vålerenga får frispark, men får ingenting ut av det.
    90'+6
    DER ER KAMPEN OVER! For en følelse det må være for de blå som vinner for første gang på 11 kamper. Jonathan Lindseth blir matchvinner for Sarpsborg 08.
    "Ekte særpehjerter" runger utover stadion i det tre poeng er i boks. Det ser verre ut for Vålerenga derimot som spiller sin syvende strake kamp uten seier. Men foreløpig er de et lite stykke unna bunnstriden som Sarpsborg må krige seg ut av.