2-3
Holm68'
90'+2
3-3

Hjertelig velkommen til Sarpsborg Stadion og livedekningen av kampen mellom Sarpsborg 08 og Vålerenga.
    Sarpsborg 08 har en tapsrekke på to kamper inn foran dagens kamp, de har tapt henholdsvis mot Tromsø og Rosenborg med sifrene 0-5 og 2-4.
    Vålerenga tapte 0-1 borte mot Haugesund før de vant 2-0 hjemme mot Tromsø i forrige runde, og det blir spennende å se om de klarer å forsvare seieren sist mot et godt hjemmelag fra Sarpsborg.
    Forrige gang disse lagene møtte hverandre på Sarpsborg Stadion var i 2011, da tok bortelaget med seg alle tre poengene etter 0-2 ved kampslutt. Muri og Gunnarsson klarte å sette ballen i nettet og førte til jubel blandt Oslos østkant.
    Hjemmelaget har slitt med en del skader i sesonginnledningen, og rekken med spillere som er klare er ikke akkurat mindre til dagens kamp. Berthod er tilbake fra skade, mens Asgeirsson må stå over nok en kamp etter fem gule kort etter like mange kamper. Bjørnsson, Heieren Hansen, Baigorri, Thømt Jensen, Røn og Hoås er alle ute med skader.
    Vålerenga gjør ingen endringer fra troppen sist mot Tromsø. Det vil si at Ogude, Zajic, Fellah, Thomassen og Solli ikke er klare til kamp.
    Før dagens kamp er disse to lagene naboer på tabellen. Sarpsborg 08 ligger på en 10. plass med 13 poeng, mens Vålerenga befinner seg på plassen under med 12 poeng.
    Det er 18 grader og delvis skyet her i Sarpsborg og det er meldt nokså likt vær under kampens gang. Det er sendt ut flomvarsel i Glommaregionen etter midnatt, og det blir spennende å se om metereologene har rett i at dråpene holder seg vekk fra stadionmatten under eliteserieoppgjøret som skal avgjøres i kveld.
    Sarpsborg 08 gjør en endring etter kampen mot Rosenborg, Berthod kommer inn for Asgeirsson. Vålerenga stiller med identisk lag som sist.
    Begge lag er i gang med sin oppvarming og publikum kommer sakte, men sikkert inn på Sarpsborg Stadion.
    Det er i underkant av ti minutter igjen til kampstart og lagene har gått i garderoben. Klanen er på plass, det er også Fossefallet og vi gjør oss klar til kamp.
    Lagene entrer banen. Sarsborg 08 stiller i sin blåhvite drakter, mens Vålerenga stiller i svart og mørke grønt.
    Kampen er i gang, hjemmelaget med avspark fra venstre mot høyre.
    1'
    Sylling Olsen kommer til avslutning fra høyre, men blir blokkert.
    1'
    Sylling Olsen og Fredheim Holm ligger nede etter en duell, førstnevnte er kjapt oppe på beina igjen. Fredheim Holm kommer seg på beina igjen og ser spilleklar ut.
    2'
    Børven er i ryggen på Jørgensen og lager et frispark til Sarpsborg 08.
    4'
    Jørgensen kommer til innlegg fra kanten, og hjemmelaget er nære på få til en avslutning.
    5'
    Sarpsborg 08 har startet kampen best og er gode i gjenvinningsfasen.
    6'
    Mål for Vålerenga!
    Sarpsborg 08 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Morten Berre
    Der sitter den for bortelaget! Grindheim spiller en lang pasning ut til Lecjaks på venstrekanten. Forsvarsspilleren kommer seg forbi Jørgensen og får lagt et hardt og lavt innlegg inn i boksen. Der inne venter Berre som får kranglet ballen i målet bak Kerr.
    7'
    Sarpsborg 08s keeper ligger nede etter målet, men kommer seg etterhvert opp på beina igjen.
    9'
    Elyounoussi får ballen på midtbanen og setter i gang et raid. Unggutten kommer seg til 16-meteren, men blir til slutt pakket inn fra alle kanter og ballen ender med utspark fra Kongshavn.
    11'
    Sarpsborg 08 prøver å bygge opp flere angrep, men får ikke de siste trekkene til å sitte helt.
    13'
    Wawrzynkiewicz kommer med ballen langs høyrekanten og curler ballen inn til Børven som får ballen på mål, men han treffer ikke ordentlig og Kerr har kontroll.
    14'
    Jørgensen ender opp med ballen på høyre og slår et lavt legg inn i feltet, den går forbi nesten alle og ender opp hos Elyounoussi som prøver å plassere ballen lavt i lengste hjørne, men Kongshavn er patent og holder den.
    16'
    Elyounoussi header den videre til en duell der Kongshavn får frispark.
    17'
    Fredheim Holm sender avgårde en stikker til en stormende Børven, men ballen er litt for lang og ender hos Kerr.
    19'
    Breive bommer på en pasning i overgangsfasen og gir bort et innkast.
    20'
    Calvo prøver å legge inn, men Berthod er der og blokkerer til innkast.
    21'
    Hæstad blir felt av Thorarinsson på 18 meter og skaffer Vålerenga frispark i god posisjon. Frisparket går via muren og til Elyounoussi som taper en duell som ender i nok et innkast høyt i banen for Vålerenga.
    22'
    Elyounoussi blir spilt alene gjennom, men linjedommer er oppe med flagget og markerer for offside til fortvilelse fra hjemmepublikummet
    24'
    Calvo kommer til godt innlegg med to mann i press, inne i boksen venter Børven som header ballen et par meter til side for mål.
    25'
    Innkast til hjemmelaget høyt i banen.
    28'
    Kongshavn bokser den ut.
    28'
    Brink kommer til avslutning fra 16 meter, han vender seg og sender avgårde en lompe som ender til side for mål.
    29'
    Berge misser og ballen ender til slutt opp hos Calvo som skyter via Berthod og til corner.
    30'
    Kerr glipper ballen, men Berge får tuppen den vekk. Det kunne blitt farlig for hjemmelaget!
    30'
    Berre ender opp med halve banen alene og får gå, men det går for tregt og Berthod har kommet tilbake i det han skal sende en pasning til en stormende Calvo på kant.
    32'
    Tas kort.
    33'
    Den er stor! Berthod får gå opp helt alene, men franskmannen klarer ikke styre ballen i mål. Ballen stryker stolpen til Kongshavn og ender med femmeter. Nære på for hjemmelaget!
    34'
    Begge lag etterlater seg store rom, og spillet bølger til de grader her i Sarpsborg.
    37'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 1 Vålerenga
    Målgivende: Mohamed Elyounoussi
    Der er vi like langt! Elyounoussi får ballen på høyrekanten av 16-meteren og slår en ball som sniker seg i rommet mellom Kongshavn og forsvaret, på bakerste er Valdimarsson våken og klinker ballen tibake i lengste kryss.
    38'
    Sarpsborg 08 styrer spillet på kunstgressmatten nå.
    41'
    Etter at hjemmelaget har spilt fotballtennis rundt 16-meteren til Vålerenga kommer Berthod til innlegg fra dødlinja, der inne taper Kongshavn duellen, men Vålerenga får kontroll.
    44'
    Sarpsborg styrer alt her nå! Etter en retur kommer Jørgensen til skudd, ballen ender opp hos Muri som fomler med kula, hjemmelaget kommer stormende mot bautaen, men Kongshavn hopper rett inn i duellen og får kontroll.
    45'
    Frispark til Vålerenga midt på hjemmelagets banehalvdel.
    45'+1
    Sarpsborg 08 1 - 2 Vålerenga
    Etter total Sarpsborg-dominans er det bortelaget som går opp i føringen! Lecjaks slår et godt frispark til Berre som får gå opp merkelig alene og header ballen tilbake i hjørnet som ballen kom fra.
    45'+1
    For en kalddusj for hjemmelaget.
    45'+4
    45'+5
    Det er pause på Sarpsborg Stadion og stillingen er 1-2. Etter en omgang hvor Sarpsborg 08 styrer det meste av spillet, men sliter med å skape det aller store så viser Vålerenga seg som effektiviteten selv, og scorer på sine to gode muligheter ved Berre ganger to. Mellom Vålerenga sine ledelser, var det Sarpsborg 08 som skapte sjansene og klarte til slutt å utligne ved Valdimarsson på bakerste stolpe.
    Jeg er straks tilbake.
    45'
    Der er vi i gang igjen, Vålerenga med avspark.
    46'
    Elyounoussi kommer til innlegg fra høyrekanten, men Muri får ballen vekk.
    47'
    Jørgensen ligger nede og holder seg til hodet. Dansken kommer seg opp på beina igjen.
    47'
    Slås lavt og Valdimarsson sparker den til innkast.
    49'
    Vålerenga triller mye ball for øyeblikket.
    51'
    Sylling Olsen får ballen fra Jørgensen og kommer til innlegg fra venstre, Elyououssi venter inne i boksen, men klarer ikke å press headingen ned. Kongshavn får kontroll.
    53'
    Frispark til Vålerenga midt på Sarpsborgs banehalvdel. Berthod header den vekk.
    53'
    Berge og Muri sine hoder kolliderer i en hodeduell, og begge ligger nede. Begge får behandling og Muri blir båret ut på båre. Berge kommer seg opp på beina igjen, men går utover sidelinjen. Etter en kjapptur inne i garderobe er forsvarsspilleren spilleklar igjen.
    55'
    Thorarinsson prøver seg på et innlegg fra langt hold, det er upresist og Kongshavn får kontroll.
    58'
    Valdimarsson og Larsen krangler etter en duell, dommer Johnsen roer begge ned og deler ikke ut noen gule kort.
    59'
    Sarpsborg 08 2 - 2 Vålerenga
    Mål: Gudmundur Thorarinsson
    For et spill! Jørgensen ser ut til å slå en kort pasning til Thorarinsson, men islendingen hopper over og stikker i bakrom. Ballen får Breive og oppfatter situasjonen, han spiller på vakkert vis gjennom Thorarinsson som klinker ballen i mål bak Kongshavn. Et stykke kunst på Sarpsborg Stadion.
    60'
    Frispark til Vålerenga ved hjørneflagget. Berthod sparker den vekk.
    62'
    Thorarinsson ender opp med ballen i mellomrommet og spiller en frekk bakromspasning til Valdimarsson som kommer stormende, men ballen er litt for lang og ender med femmeter. Nære på for hjemmelaget.
    64'
    Sarpsborg Stadion har virkelig våknet til liv nå, trampeklapp blandt de fremmøtte fra Olavs by.
    65'
    Frisparket fra Lecjaks ender i offside.
    65'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Mustafa Abdellaoue
    Ut: Torgeir Børven
    Børven går ut til fordel for Abdellaoue.
    65'
    Wawrzynkiewicz kommer til innlegg fra høyrekanten, men hjemmelaget får klarert.
    68'
    Sarpsborg 08 2 - 3 Vålerenga
    Mål: Daniel Fredheim Holm
    Målgivende: Diego Calvo
    Vålerenga er nok en gang i føringen! Fredheim Holm får ballen av Calvo midt på 08s banehalvdel og får gå merkelig alene før han fyrer av, skuddet er godt og ballen sniker seg inn i venstre hjørne bak Kerr.
    68'
    For en mulighet! Wiig får stå helt alene og vente på at ballen faller ned på pannebrasken hans på fem meter, men spissen får ikke nok kraft i headingen og sender den rett på Kongshavn.
    70'
    Dagens tilskuertall er 3669.
    71'
    Sylling Olsen prøver å spille ballen gjennom til Wiig, men de misforstår hverandre og ballen ender opp hos Kongshavn.
    74'
    Inn: Mathias Blårud
    Ut: Morten Berre
    Vålerenga foretar seg sitt siste bytte for kvelden, og det er tomålsscoreren Berre om takker for seg. Meget godkjent kamp.
    75'
    Calvo trekker seg inn i banen og kommer til avslutning, men Kerr har god kontroll.
    76'
    En større sjanse skal man lete lenge etter! Thorarinsson slår ballen til Wiig som får ta ned ballen mutters alene, men spissen sklir i avlutningsøyeblikket og pirker ballen inn til Kongshavn.
    78'
    Hjemmelaget presser på for en utligning nå.
    79'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Snakker på seg et unødvendig gult kort.
    81'
    Blårud header den til side for mål.
    83'
    Berthod legger et godt innlegg som blir headet opp i lufta, på blir Sylling Olsen skubbet over ende, men dommer lar spillet gå.
    85'
    Calvo legger inn, men Brink får sparket ballen til corner.
    85'
    Valdimarsson header ut.
    86'
    Gult kort til Vålerenga
    Daniel Fredheim Holm
    Får det gule etter å ha gått inn i en takling mot Elyounoussi med knottene først.
    87'
    Elyounoussi legger inn og ballen blir headet videre og ender i klypene til Kongshavn.
    89'
    Brink får headet den vekk.
    89'
    Det er lagt til fire minutter.
    90'+1
    Header vekk.
    90'+2
    Sarpsborg 08 3 - 3 Vålerenga
    Målgivende: Christian Brink
    3-3!!! Hjørnesparket blir headet vekk, returen blir curlet inn i feltet. Der venter Brink som spiller ballen tilbake til en umarkert Berthod som smeller ballen i mål!
    90'+2
    Calvo legger inn, via en 08-spiller og til Kerr.
    90'+4
    90'+4
    Kampen er over i Sarpsborg og seksmålsdramaet ender med sifrene 3-3. I førsteomgang var Vålerenga dødelig effektive og scorte på sine to sjanser ved Berre, mellom disse målene var det hjemmelaget som styrte det meste og Valdimarsson satt inn utligningen fra kloss hold. Andreomgangen startet tamt, men Sarpsborg 08 fikk spillet mer og mer inn i sitt spor og satt inn utligningen på vakkert vis ved Thorarinsson. Etter dette var det hjemmelaget som fortsatte å styre, men det var Vålerenga som skulle gå opp i ledelsen. Fredheim Holm fikk ballen fra Calvo og fikk gå merkelig alene før han smalt ballen i mål, og Kerr måtte inn i nettet og plukke ut sin tredje ball for kvelden. Kampen så ut til å ende med borteseier helt til Berthod fikk ballen alene inne i feltet to minutter på overtid, franskmannen bredsidet ballen i mål bak Kongshavn og dermed ender det med poengdeling her på Sarpsborg Stadion.