1 432
1 713

Ble dekket av Ole Kristian Strøm

Hei og velkommen til livedekningen av kampen mellom Sarpsborg 08 og FK Haugesund.
    Lagoppstillingene har akkurat kommet ...
    Sarpsborg 08 (3-4-3): Kristiansen - Ødegård, Utvik, Dyrestam - Wichne, Næss, Salétros, Thomassen - Halvorsen, Kone, Ofkir.
    Haugesund (4-3-3): Selvik - Desler, Pallesen Knudsen, Tiedemann Hansen, Pedersen - Krygård, Therkildsen, Leite - Sandberg, Liseth, Velde.
    Anders Kristiansen er altså tilbake i Sarpsborg-målet. Han ble hentet hjem fra belgisk fotball i vinter, men har vært usikker etter at han måtte forlate banen skadet i generalprøven mot Mjøndalen. Men nå er han klar.
    Tidligere Haugesund-spiss Ibrahima Koné spiller fra start for Sarpsborg.
    Det har vært spenning rundt keeperplassen hos Haugesund. Egil Selvik har knepet den foran Frank Stople og Helge Sandvik. Stolpe sitter på benken. Selvik kom fra Odd før denne sesongen.
    Skader hos Sarpsborg: Sebastian Jarl, Gaute Vetti og Kristian Fardal Opseth.
    Rohit Sagge fra Drafn er dagens dommer.
    100 tilskuere kan se kampen. Sarpsborg 08 har forsøkt å få inn flere, men har fått nei fra myndighetene til det. Så de 100 skal jobbe hardt om det skal bli noen 16. mai-fest.
    Verdt å merke seg hos Sarpsborg er det at Mohamed Ofkir sikret seg plassen som venstre kantspiller i 3-4-3-formasjonen. Eirik Wichne vant duellen mot Sulayman Bojang om plassen som høyre vingback.
    Joacim Jonsson har på eurosport.no satt opp ei liste over de syv signeringene han mener har vært dårligst før eliteseriestarten. Av disse syv er to til Sarpsborg: Rashad Muhammed fra Erzurumspor og Benjamin Karamoko fra nettopp Haugesund. Begge disse er på reservebenken til Mikael Stahre.
    Det er en relativt pen mai-dag i det gamle Østfold. Gradestokken viser vel rundt 13-14 grader, og det ser ut til å bli opphold under kampen.
    Fredrik Pallesen Knudsen er altså foretrukket som midtstopper foran Ulrik Fredriksen. Nysigneringen Sondre Liseth henviser Ibrahima Wadji til benken.
    - Koné er en spennende spiller. Han er stor og flink til å holde på ballen. Han er bra på å sette andre i spill, sier sarpetrener Mikael Stahre til Discovery+ før kampen. - Jeg er glad for å være her. Det er hyggelig folk her, sier Koné selv.
    "Fossefallet" har fått 50 billetter til kampen.
    "Det vil blåse en vind..." runger som vanlig over Sarpsborg stadion.
    Halvorsen blir felt på egen banehalvdel. Frispark.
    2'
    Ofkir på farten, men misbruker muligheten og det blir utspark fra keeper.
    4'
    Liseth river ned Utvik - og får en muntlig advarsel fra dommeren.
    5'
    Haugesund bryter, men klarer ikke å skape noe ut av det. Thomassen ordner opp.
    6'
    Gult kort til FK Haugesund
    Thore Pedersen
    Thore Pedersen er for tøff mot Halvorsen.
    6'
    Før det gule kortet har Haugesund et bra angrep, men Deslers innlegg blir for langt.
    7'
    Stor sjanse til Sarpsborg for tidligere Haugesund-spiller Koné. Det ender med corner. Meget god inngripen av Selvik. Sjansen oppstår etter en grusom pasning fra Krygård - som blir fanget opp av Ofkir.
    8'
    Ødegaard header på corneren - men over.
    9'
    Nicolai Næss fordeler ballen vakkert på Sarpsborgs midtbane nå.
    11'
    Fint innlegg fra Thomassen, men Saletros og Halvorsen blir ikke helt enig om hvem som skal ta den ballen. Utspark fra mål.
    13'
    Leite skyter fra langt hold - men langt utenfor.
    13'
    Skade hos Haugesund. Det er Pallesen Knudsen som ligger nede. Han kommer seg opp igjen.
    14'
    Utvik vs. Liseth ser ut til å kampens store duell.
    16'
    Sandberg smeller til, men Nicolai Næss blokkerer.
    17'
    Så er det Desler som prøver å skyte - langt utenfor.
    18'
    Therkildsen legger fint inn, og Liseth får et hode på ballen - men den går ikke i retning av Sarpsborgs bur.
    20'
    Velde legger inn - og ballen treffer tverrliggeren.
    21'
    Haugesund er på hugget nå!
    21'
    Lang ball i bakrom retning Liseth, men Anders Kristiansen er ute og snapper ballen.
    23'
    Liseth mot Utvik nok en gang. Rene brytekampen. Men dommeren lar det spillet gå.
    23'
    Liseth får frispark! Cirka 25 meter. Dette kan bli farlig.
    24'
    Saggi tegner opp ei linje som nok er lengre enn ni meter unna ballen :)
    25'
    Therkildsen står klar.
    25'
    Skuddet fra Therkildsen går i muren. Det var dårlig utnytting.
    25'
    Pallesen Knudsen er for hard mot Koné som blir liggende nede.
    27'
    Det ender ofte uavgjort mellom disse to lagene. Joacim Jonsson har vel antydet 0-0 på forhånd. Foreløpig har han rett.
    28'
    Selvik er ute og redder i en farlig situasjon. Innlegg fra Wichne til Koné, som prøver å flikke videre - og Selvik snapper ballen foran Thomassen.
    30'
    Halvorsen er ute og drikker - og få instruksjoner fra Stahre.
    32'
    Leite pådrar seg frispark i kamp med Halvorsen. Og mener at dommeren tar feil.
    33'
    Sarpsborg frispark midt på FKHs banehalvdel.
    33'
    Saletros legger inn. FKH klarerer, men vertene kommer tilbake med tre skuddforsøk, som alle blir blokkert. Først er det Thomassen, så Ødegaard og til slutt Næss.
    34'
    Velde med pasning som går ut over sidelinjen.
    35'
    Veldinho igjen. Kommer i bra posisjon og skyter - men i en sarpe-kropp.
    36'
    Ødegaard faller forkjært etter en duell og har vondt. Kommer seg på beina igjen.
    37'
    Ofkir og Koné kombinerer fint, men Benjamin Tiedemann Hansen ordner opp
    38'
    Liseth på farten, spiller til Sandberg - men han sender feilpasning til Ofkir.
    38'
    Krygård blir liggende etter en duell med Koné.
    40'
    Ødegaard legger inn, og Ofkir prøver å heade - men helt ufarlig.
    40'
    Desler er nok en gang farlig på ferde på Haugesunds høyreside. Og han oppnår corner.
    43'
    Sandberg legger corneren. Den er god - men går forbi alle og ut til over dødlinjen på motsatt side.
    43'
    FKH etablerer seg på Sarpsborg banehalvdel nå i sluttminuttene av omgangen.
    45'
    Haugesund får frispark inne på Sarpsborgs banehalvdel, men klarer ikke å skape noe ut av det.
    49'
    Det er en del spillere i oppvarming nå.
    50'
    FKH har et lite tak på det i starten av 2. omgang, men en pasning mot Desler på høyrekanten går ut over dødlinjen og til utspark fra Kristiansen.
    51'
    Sandberg er på farten, men blir stoppet av Næss.
    51'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Mikael Dyrestam
    Dyrestam stopper Liseth ulovlig og pådrar seg gult kort.
    52'
    FKHs frispark inn i Sarpsborg-feltet blir fint plukket av Anders Kristiansen.
    53'
    Niklas Sandberg kommer farlig frempå, men skuddet hans går en halvmeter over tverrliggeren til Kristiansen. Bra gjort av Sandberg.
    53'
    Sarpsborg gir fra seg ballen, og FKH får en gratismulighet. Heldigvis for vertene faller først Velde, men FKH får tak i ballen igjen - men det ender med et ufarlig skudd fra Sandberg.
    56'
    Lindseth skal inn på Sarpsborg.
    57'
    Det samme skal Michel Melki George Felix.
    57'
    Corner til Haugesund. Ballen går ut til Krygård, som prøver å skyte, men ballen blir blokkert.
    58'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Jonathan Lindseth
    Ut: Mohamed Ofkir
    58'
    Inn: Felix Michel Melki
    Ut: Ole Jørgen Halvorsen
    Debut for Michel, som er på lån fra svenske AIK.
    58'
    Saletros skyter - og Selvik redder godt! Kommer etter innøvd cornertrekk.
    61'
    Nicolai Næss blir skadet etter at lagkamerat Felix har gått inn i samme duell. Kommer seg opp igjen.
    66'
    Ny skade. Denne gang er det Leite som har vondt.
    67'
    Sarpsborg-spillerne har møte ute på gresset.
    67'
    Audun Stølås varmer opp.
    68'
    Sarpsborg har frispark midt på Haugesunds banehalvdel. Det blir det ikke noe ut av .
    69'
    Innlegg fra Velde går ut til utspark fra keeper.
    70'
    Velde skaffer corner til Haugesund. Bra gjort av Utvik.
    71'
    Pallesen Knudsen er høyest på corneren fra Velde - men klarer ikke å styre ballen på mål.
    73'
    Wadji varmer opp.
    73'
    Bra sjanse til Sarpsborg når Saletros og Felix kombinerer fint. Men skuddet fra Saletros går utenfor vinkelen hos Selvik.
    75'
    Haugesund på farlige visitter nå - men klarer ikke å skape noen sjanser ut av det.
    76'
    Koné fyrer, men skuddet blir blokkert. Etter hvert havner kula hos Salétros som feier til fra distanse, men baller går over.
    77'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Ibrahima Wadji
    Ut: Sondre Liseth
    Nå blir det tempo!
    77'
    Koné fyrer og fyrer! Denne gangen løper han seg fri før han klemmer til fra 25. Får bra klem på kula, men skuddet går en halvmeter over mål.
    79'
    Inn: Sulayman Bojang
    Ut: Eirik Wichne
    80'
    Bojang kommer rundt på høyresiden og feier inn et innlegg, men Tiedemann Hansen beiner ut til corner.
    81'
    Lindseth finner Koné i boks som setter hodet til, men stussen går til side for mål.
    83'
    Inn: Kristoffer Gunnarshaug
    Ut: Bruno Leite
    83'
    Wadji blir spilt gjennom i bakrom. Spissen løper ned til dødlinjen og prøver å legge 45 grader ut, men triller ballen rett i beina til Utvik.
    85'
    Pallesen Knudsen! Sarpsborg kommer til en kjempesjanse hvor Michel fyrer fra 14 meters hold, men Pallesen Knudsen kaster seg inn og blokkerer med kassa!
    86'
    Velde prøver å trille i bakrom mot Wadji, men avleveringen blir for hard. Triller inn i klypene på Kristiansen.
    88'
    Ødegaard rager høyest på en corner fra Næss, men midtstopperen klarer ikke å styre den under tverrligger.
    89'
    Wadji blir felt noen meter fra hjørneflagget. Frispark i fin posisjon for et innlegg.
    90'
    Den er stor! Velde hamrer ballen inn, men ingen klarer utrolig nok å få avsluttet! Der er det bare å få en kroppsdel på ball, så er det mål!
    90'+1
    Det legges til fire minutter.
    90'+1
    Inn: Joachim Soltvedt
    Ut: Mikael Dyrestam
    90'+2
    Inn: Steffen Lie Skålevik
    Ut: Ibrahima Koné
    90'+2
    Kampen er over! Det ender 0-0 i Sarpsborg i det som må kunne beskrives som en svært kjedelig serieåpning for de to lagene.