1-2
1-3

Ble dekket av NTB

Hei, og velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Sandviken og Rosenborg fra Stemmemyren kunstgress!
    I dag er det to medaljekandidater som møtes, og da kan vi likeså godt starte med hjemmelaget. Etter fem runder ligger Sandviken på 4. plass med ti poeng å vise til. Det er likevel kun tre poeng opp til Lillestrøm på 1. plass, så med noen gode resultater kan laget fra Bergen vippe de av tronen. Da må hjemmeformen imidlertid være sterk, og forrige hjemmekamp spilte Sandviken en skuffende kamp som endte i uavgjort mot Lyn. Siden den gang har de vunnet to på rad borte mot henholdsvis Røa og Avaldsnes. Mot sistnevnte lå de under før det var spilt tre minutter takket være scoring av Robyn Decker, men selvmål av samme dame og mål fra Hasund og Cordner sikret alle tre poengene for Sandviken.
    Ser man én plass opp på tabellen finner man dagens bortelag. Rosenborg er ubeseiret på sine fem første kamper og henger godt med i kampen om førsteplassen. Etter uavgjort mot Lillestrøm i serieåpningen etterfulgt av tre seire på rad møtte Rosenborg Klepp på hjemmebane. De store sjansene uteble og ingen av lagene klarte å få hull på byllen. Ti minutter før slutt dukket innbytter Isabella Hayes og sendte Klepp i føringen. Rosenborg presset på, og like før slutt kom utlikningen fra Sara Fornes. Det er andre kamp på rad at laget fra Trondheim har funnet nettmaskene på tampen av kampen og sikret fire poeng istedenfor ett på sine to siste. Får vi noe liknende drama i ettermiddag?
    Disse to lagene har møttes totalt 21 ganger tidligere (da Rosenborg het Trondheims-Ørn). Statistikken viser at Sandviken har vunnet seks ganger, Rosenborg har vunnet syv og åtte kamper har endt i uavgjort. Målforskjellen er 37-34 i favør Rosenborg, så her er det altså lite som har skilt lagene tidligere. Sist gang lagene møttes var i august i fjor under NM. Sandviken hadde vunnet begge oppgjørene i Toppserien, men Rosenborg slo tilbake, vant 4-2 og tok seg videre til semifinale. Cesilie Andreassen, Marit Clausen (x2) og Rakel Engesvik scoret målene for hjemmelaget, mens Maria Brochmann og Lisa Naalsund scoret for Sandviken.
    0'
    Hjemmelaget sparer i gang kampen.
    1'
    Sandviken går rett i angrep og Hasund jager en lang ball i bakrom. Vårhus er derimot frempå og får klarert ballen.
    1'
    Andreassen prøver å tre gjennom Clausen, men pasningen blir for hard og ballen ruller inn i fanget til Bogstad.
    2'
    Hasund kommer seg ned til dødlinjen og vinner til slutt en corner.
    3'
    Klareres.
    3'
    Cordner med en skikkelig slurvete pasning og bortelaget kan kontre, men Bergsvand er lynraskt oppe i Clausen og vinner ballen.
    4'
    Grøndal slår langt mot Brochmann som stusser ned til Hasund, men kantspilleren når ikke ballen og Rosenborg overtar.
    6'
    Veivåg inviterer til veggspill med Grøndal nedover høyrekanten, men pasningen fra sistnevnte er upresis og ballen går ut til innkast.
    7'
    Utland tester skuddfoten fra 20 meter, men avslutningen er svak og går til side for målet til Bogstad.
    7'
    Denne gangen er det Andreassen som prøver seg. Hun får skuddet på mål, men Bogstad har god kontroll og redder enkelt.
    8'
    I stolpen fra Andreassen! Bortelaget kontrer og Andreassen smeller til fra 25 meter. Skuddet er lavt og hardt, men går via stolpen og ut.
    9'
    Ender i ingenting.
    10'
    Frispark til hjemmelaget i god innleggsposisjon. Det tas kort, men ender i corner.
    11'
    Heades unna. Spord plukker opp klareringen, men smeller ballen over mål.
    12'
    Rosenborg vinner ballen på midtbanen og kommer fem mot fire. Andreassen prøver å tre gjennom Utland ute til venstre, men pasningen er upresis og Sandviken overtar.
    13'
    Cordner kommer seg ned til kortlinja og prøver å finte seg forbi Vårhus, men forsvarsspilleren lar seg ikke lure og vinner ballen.
    14'
    Clausen flikker gjennom Andreassen med hælen, men midtbanespilleren er i offside.
    15'
    Joramo finner Blakstad ute til venstre som legger inn tidlig, men innlegget går langt over målet til Bogstad.
    17'
    Hasund stormer nedover venstrekanten og får lagt inn. Minde må heade ut til corner.
    17'
    Lander hos Hjelmhaug som fyrer av, men avslutningen blokkeres.
    18'
    Rolig tempo i kampen nå. Ingen av lagene som klarere å etablere noe ordentlig spill inne på motstanderen sin banehalvdel.
    20'
    Andreassen slår tunnel på Hjelmhaug før hun stormer nedover høyrekanten, men backen jager etter og får til slutt taklet bort ballen.
    21'
    Mål for Rosenborg!
    Brann 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Marit Clausen
    Clausen sender gjestene i føringen! Grøndal skal spille ballen tilbake til Bogstad, men pasningen er utrolig svak og Clausen snapper opp ballen. Hun runder keeper og triller kula enkelt inn i det åpne nettet.
    22'
    Sandviken prøver å slå tilbake med engang. Cordner kommer seg inn i feltet og går i bakken. Hjemmelaget roper på straffe, men dommeren vinker spiller videre.
    24'
    Naalsund tar ned en lang ball og kommer seg inn i feltet, men istedenfor å avslutte sender hun den videre til Hasund. Bragstad leser pasningen og bryter fint.
    25'
    Hasund får ballen ute til venstre og slår inn. Innlegget går via armen til Lilleås Næss og hjemmelaget får et frispark.
    26'
    Hasund slår det påfølgende frisparket inn i feltet og ballen lander hos Spord som fyrer av, men avslutningen blokkeres.
    27'
    Nesten for hjemmelaget! Hasund sin corner finner hodet til Spord som header mot mål, men avslutningen går akkurat til side for målet til Nøstmo.
    27'
    Rosenborg spillerne jager høyt og vinner nesten ballen utenfor Sandviken sin sekstenmeteren, men hjemmelaget slipper med skrekken.
    29'
    Brochmann vender spillet ut mot Veivåg ute til høyre og kantspilleren stormer fremover. Hun finner til slutt Brochmann som har gått på løp inne i feltet, men spissen får en dårlig første touch og ballen ruller ut til utspark.
    30'
    Spord kommer altfor sent inn i en takling på Sørum og det blåses frispark inne på Sandviken sin banehalvdel. Heldig som ikke går gult der, Sandviken-spilleren.
    31'
    Sørum slår det påfølgende frisparket inn i feltet, og det ender med corner til bortelaget.
    32'
    Klareres.
    32'
    Sandviken vinner ballen høyt i banen og Veigvåg prøver seg fra 20 meter. Han klarer ikke å få nok kraft bak avslutningen, og Nøstmo redder fint.
    34'
    Rosenborg kontrer og denne gangen er det Andreassen som skyter. Rett på Bogstad.
    34'
    Blakstad vinner ballen ute til venstre og kommer seg nesten alene med keeper, men en takling fra Stenevik i siste liten forhindrer en stor målsjanse til gjestene.
    36'
    Spord river ned Sørum som er på vei fremover og det blåses frispark. Rosenborg-spillerne flytter seg opp og Sørum slår inn, men Bergsvand klarerer.
    37'
    Minde slår en lang ball opp mot Clausen som jager. Hun når pasningen, men ender til slutt med å slurve den ut over dødlinjen.
    39'
    Lite som skjer ute på gressmatta nå. Flere feilpasninger hos begge lag gjør at det blir vanskelig å komme til sjanser.
    40'
    Veivåg slår inn fra høyrekanten mot Brochmann inne i feltet, men innlegget lander rett i fanget til Nøstmo.
    41'
    Clausen plukker en løs ball og skyter fra 25 meter, men skuddet går over målet til Bogstad som har god kontroll.
    42'
    Heades unna.
    43'
    Straffe til Sandviken! Cordner kommer alene med Nøstmo som bringer henne ned. Soleklar.
    44'
    Nøstmo blir liggende nede etter duellen med Cordner. Ser ut som hun har fått seg en smell i hodet.
    45'
    Det legges til tre minutter.
    45'+1
    Gult kort til Rosenborg
    Kristine Nøstmo
    Får det gule for kollisjonen med Cordner.
    45'+1
    Brann scorer på straffe!
    Brann 1 - 1 Rosenborg
    Mål: Lisa Naalsund
    Banker straffen opp i venstrehjørnet. Utagbart for Nøstmo.
    45'+2
    Hjørnespark til Rosenborg
    45'+3
    Brann 1 - 2 Rosenborg
    Mål: Julie Blakstad
    Målgivende: Emilie Bragstad
    Sørum slår corneren inn i feltet og ballen lander hos en Rosenborg-spiller. Hun avslutter, men skuddet blokkeres og etter litt klabb og babb foran mål smeller Blakstad til fra skrå vinkel. Bogstad klarer ikke å redde og Rosenborg er tilbake i ledelsen.
    45'+3
    45'+4
    Da er det pause på Stemmemyren kunstgress. Bortelaget leder 2-1 og har nok vært hakket bedre enn vertene. Andreassen traff stolpen før det var spilt ti minutter, men en tabbe fra Grøndal var det Rosenborg og Clausen trengte for å ta ledelsen. Sandviken slo tilbake like før pause med Naalsund sin straffe, men Blakstad fikk satt inn 2-1 med omgangens siste spark. Vi er straks tilbake med andre omgang.
    45'
    Trønderne sparker i gang de siste 45.
    46'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Ingrid Ryland
    Ut: Kristina Grøndal
    46'
    Inn: Marina Jensen
    Ut: Madeleine Veivåg
    46'
    Blakstad vinner ballen høyt og slår mot Andreassen på bakerste, men innlegget går forbi midtbanespillerne og ut til utspark.
    47'
    Spord vrir spillet og finner Hasund ute til venstre, men vingen bommer på ballen i det hun skal ta den i mot og den ruller ut til innkast.
    48'
    Bragstad stjeler ballen fra Brochmann før hun løper fremover. Midtstopperen kommer seg helt frem til Sandviken sin sekstenmeter før hun prøver tre videre til Utland, men pasningen er ikke like god som løpet og hjemmelaget overtar.
    50'
    Hjemmelaget bryter og Stenevik prøver å tre gjennom Jensen ute til venstre, men Minde er med på notene og snapper opp pasningen.
    52'
    Clausen jager en lang pasning i bakrom, men Stenevik er raskere enn målscoreren og er først frempå og får klarert.
    53'
    Naalsund avanserer fremover mot Rosenborg sin sekstenmeter og har flere pasningsalternativer. Hun prøver å spille videre til Brochmann, men Vårhus bryter. Spørs om hun ikke skulle gått selv der.
    54'
    Ryland kommer seg nedover høyrekanten og får lagt inn. Innlegget er godt slått, men Bragstad rager høyest i lufta og header unna.
    55'
    Spord vinner ballen høyt før hun trer videre til Brochmann. Hun smeller til fra 20 meter, men skuddet går over målet til Nøstmo.
    56'
    Ryland kommer seg rundt på høyrekanten igjen og legger inn. Denne gangen er innlegget lavt slått, men igjen får Rosenborg-forsvaret klarert.
    57'
    Utland bruker armene i duell med Spord og det blåses frispark til hjemmelaget. Sandviken-spilleren holder seg rundt ansiktet en liten stund, men ser ut som det gikk bra.
    58'
    Ender til slutt hos Ryland på bakerste som legger inn, men Vårhus klarerer til innkast.
    59'
    Ryland får ballen ute til høyre før finter seg innover. Innbytteren skyter mot lengste, men avslutningen blokkeres.
    60'
    Cordner blir spilt alene med keeper, men linjedommeren er oppe med flagget og spissen avvinkes for offside.
    60'
    Utland kommer seg ned til dødlinjen og får lagt inn. Rett i armene til Bogstad.
    61'
    Hasund kombinerer fint med Naalsund og kommer seg ned til kortlinja. Hun slår lavt inn foran mål hvor Cordner har tatt løpet, men Bragstad er tett oppe i spissen og blokkerer avslutningen.
    62'
    Sandviken er det førerende laget nå. Holder tempoet oppe og kommer til flere brukbare sjanser.
    64'
    Hasund smeller til fra 14 meter. Via et Rosenborg-bein og ut til corner.
    64'
    Ender i ny corner.
    64'
    Går rett på Nøstmo som må slå til enda en corner.
    65'
    Klareres.
    65'
    Rosenborg kontrer og Blakstad prøver seg fra 18 meter. Hun skyter mot lengste, men Bogstad er kjapt nede og redder.
    66'
    Cordner stjeler ballen fra Minde rett utenfor Rosenborg sin sekstenmeter, men spissen avblåses for å ha vært for hard i duellen. Sandviken-benken er langt i fra fornøyd med den avgjørelse.
    68'
    Hjelmhaug slår inn fra venstre og finner hodet til Brochmann, men hun klarer ikke å styre headingen mot mål.
    69'
    Bergsvand prøver å slå langt mot Hasund ute til venstre, men der er Lilleås Næss og får headet unna.
    70'
    Nære på for Sandviken! Naalsund smeller til på helvolley fra 22 meter, og Nøstmo i målet redder så vidt.
    70'
    Klareres.
    71'
    Frispark til hjemmelaget ute på venstrekanten. Ballen slås inn, men den går over alt og alle og ut til utspark.
    72'
    Clausen vinner ballen på midtbanen og ser at Bogstad står langt ute. Hun skyter fra 30 meter, men keeperen redder fint.
    73'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Celine Nergård
    Ut: Marit Clausen
    73'
    Inn: Sara Kanutte Fornes
    Ut: Lisa-Marie Utland
    73'
    Ryland kommer seg ned til dødlinjen og får lagt inn, men ballen går rett i fanget til keeper. Var for øvrig ingen Sandviken-spillere som hadde tatt løpet inn i boksen.
    76'
    Denne gangen legger Hasund inn fra venstre, men innlegget er svakt og går rett i nettveggen.
    76'
    Fornes vinner ballen på midten og slår en gjennombruddspasning mot Nergård, men ballen er for hard og ender i beina til Bogstad.
    77'
    Roligere tempo i kampen nå. Virker som det er mange slitne bein ute på banen i det vi nærmer oss de siste ti.
    79'
    Andreassen finter seg ned til dødlinjen og legger inn. Rett i fanget til keeper.
    80'
    Nergård jakter en lang ball i bakrom og kommer seg inn i feltet. Hun er i ferd med å avslutte, men Stenevik er frempå og får blokkert.
    82'
    Igjen jager Nergård en ball i bakrom, men denne gangen er det Bergsvand som er frempå og får klarert.
    83'
    Inn: Siw Døvle
    Ut: Cesilie Andreassen
    83'
    Ryland slår inn fra høyrekanten og ballen klareres ut til feltet. Jensen plukker opp den løse ballen og skyter fra 18 meter, men skuddet går akkurat over mål.
    84'
    Rosenborg kontrer og til slutt avslutter Joramo fra skrå vinkel inne i feltet. Skuddet går langt over mål.
    86'
    Hasund finter seg forbi to Rosenborg-forsvarere før hun legger inn fra venstre, men Lilleås Næss får blokkert.
    87'
    Inn: Rakel Engesvik
    Ut: Elin Sørum
    87'
    Ryland prøver seg fra 25 meter, men avslutningen går over målet til Nøstmo.
    88'
    Stenevik slår inn i feltet mot Cordner, men Bragstad er råsterk i duell med spissen og får headet unna.
    90'
    Brann 1 - 3 Rosenborg
    Mål: Sara Kanutte Fornes
    Rosenborg øker til 3-1! Bortelaget vinner ballen høyt og innbytter Døvle slår inn mot bakerste. Der har Nergård tatt løpet og får lagt igjen ballen. Fornes kommer akkurat foran Stenevik og setter kula kontant i nota fra fem meter.
    90'
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+3
    90'+3
    Da er det over på Stemmemyren og Rosenborg vinner 3-1. Sandviken kom til flere gode muligheter i andre omgang, men bergenserne maktet ikke å finne utlikningen. Hjemmelaget virket veldig slitne på tampen av kampen, og like før slutt dukket innbytter Forsnes opp og satte spikeren i kista. Dermed rykker Sandviken ned til 5. plass bak Avaldsnes på målforskjell, mens Rosenborg kaprer 1. plassen før Lillestrøm møter Arna-Bjørnar i morgen.