1-0
1-1
Ruud90'
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og god cuponsdag! Vi har kommet oss til tredje runde og her kan du følge kampen mellom Sandefjord og Odd.
    Et aldri så lite derby kan vi jo kalle det. Vestfold mot Telemark, nabofylkene som fra nyttår blir en stor region. Muligheter for å legge et hoveringsgrunnlag her!
    Sandefjord har gjort sine saker bra etter nedrykket i fjor. Etter elleve spilte kamper ligger de på andreplass i OBOS-ligaen med statistikken 7-3-1. Nå i helgen slo de Notodden 2-0 på bortebane i det som var en lite severdig kamp.
    Odd befinner seg også på andreplass, men da selvsagt i Eliteserien. De har imidlertid to kamper mindre spilt enn Molde og kan sånn sett ta over tabelltoppen. Fasit så langt er 7-1-2 etter at de i helgen tapte 0-2 for Sarpsborg 08.
    Det er ventes litt endringer på Sandefjord sitt lag til denne kampen. «Cupkeeper» Jacob Storevik vokter trolig målet fra start. I tillegg er nok Marius Høibråten tilbake etter at han stod over med sykdom i helgen. Fremover på banen nærmer Pontus Engblom seg en startplass etter skadeproblemer.
    Rullering ventes også hos Odd. Dag-Eilev Fagermo har meldt at Fredrik Semb og Fredrik Oldrup Jensen blir spart i denne. Dermed kommer trolig Odin Bjørntuft inn på stopperplass og Joshua Kitolano inn i midtbanetreeren.
    Ingen store overraskelser fra noen av trenerne. Det viktigste å merke seg er vel at toppscorer Pontus Engblom stadig ikke er fit nok til å starte for Sandefjord. Vi ser også at Marius Høibråten er benket. Ifølge trenerteamet har han slitt med sykdom den siste tiden. Hos Odd er alt som forventet.
    Mens vi venter på avspark kan vi jo kjøre en rask værmelding. Ikke noe sommerværbingo for Vestfold om dagen. Dette deilige sommerfylket har rundt 18-19 grader, men solen glimrer med sitt fravær. Lett overskyet og noen regndråper ventes ut over kvelden.
    Da har lagene entret gresset. Kan ikke kalle det øredøvende applaus, for det er det ikke nok folk til her. Vi får dog gi skryt til bortefansen som har møtt opp i et godt antall.
    Så har vi fått en endring på tampen her. Høibråten har kommet inn for Vales i Sandefjord sin forsvarsrekke.
    Kampen har startet
    0'
    Odd tar avspark.
    1'
    Et par lange varianter i åpningen. Ingen uttelling.
    2'
    Det er Odd som foreløpig triller balle. Mest på egen halvdel.
    4'
    Rashani jobber frem en corner til gjestene.
    4'
    Kort variant før Rashani slår inn. Klareres.
    4'
    Sandefjord har ingen planer om å kjøre den vanlige ballbesittende fotballen. Måker bare unna foreløpig. Da blir det nitti lange minutter.
    5'
    Odd kommer til et par innlegg på høyrekanten. Sandefjord vinner duellene foran egen keeper.
    7'
    Kontringsmulighet for Sandefjord når Wembangomo sendes på løp. Innlegget stoppes. Backen får tilbake ballen, men velger da støtte.
    7'
    Cifuentes er rasende når Sandefjord ikke får frispark når Jonsson går i bakken. Spanjolen på linja blir enda rødere i ansiktet når Samuelsen får frispark i en lignende situasjon.
    9'
    Bra sjanser til Odd når et innlegg spretter til Svendsen. Han brenner til to ganger, men det hele ender med corner. Via blokka.
    10'
    Klareres etter et par dueller.
    10'
    Dommer Døvle får publikums vrede mot seg når Sandefjord kan kontre. Ballen klinkes i bakrom mot Jonsson som har fri bane, men dommeren mener Odd skal ha frispark. Den er det ikke mange som skjønner.
    11'
    Frisparket for Odd er midt på Sandefjord sin halvdel.
    11'
    Risa går for skudd. Det blir for et tilbakespill å regne.
    12'
    Ofkir får et frispark ute i venstre korridor. Meget fin innleggsposisjon.
    13'
    Storbæk svinger ballen inn. Rett i favnen til Rossbach.
    14'
    Når det gjelder Marc Vales skadet han seg på oppvarmingen. Kom haltende og satt seg på tribuneplass nå. Ser ikke veldig alvorlig ut.
    15'
    Hjørnespark til Odd
    15'
    Svært lite som stemmer for hjemmelaget. Der florerer det av feilpasninger. Nå skal det sies at Odd ikke akkurat herjer de heller.
    17'
    Nå har vi ikke mye til fotballkamp her. Sandefjord ligger dypt. Odd dytter ball uten fremdrift.
    20'
    Døvle tar en liten prat med Valles. Spanjolen har som vanlig hatt en del utbrudd mot pipeblåseren.
    20'
    Det er nære på en enorm mulighet for Sandefjord! Ballen dunkes i bakrom og plutselig er Storbæk fri. Sandefjord-spilleren viser imidlertid at fart ikke er hans store styrke og han løpes opp av Bjørtuft. Dermed blir avslutningen av det meget svake slaget.
    21'
    Kurtovic møter i returrommet og klemmer til. Har på seg ryggsekken og ballen går over sikkerhetsnettet bak mål. Nesten så en leilighetseier må kjøpe ny rute.
    24'
    Bra kontringsmulighet for Sandefjord som kommer fire mot tre. Kralj dytter ut til Ofkir som blir litt ubesluttsom. Går seg fast og blir avspist med en corner.
    25'
    Risa header unna. Rett foran pannebrasken til Grorud.
    25'
    Solid redning av Rossbach! Sandefjord våger mer nå og kjører et par angrep. Rufo kommer på skudd, men sleiver. Det blir en perfekt pasning til Ofkir som brenner til. Legger ballen ned mot hjørnet, men der er Rossbach med et tigersprang!
    27'
    Rossbach bokserm unna.
    28'
    Sandefjord lemper ballen inn på ny, men Odd får klarert. Gjestene er presset nå!
    28'
    Fine kombinasjoner mellom Kralj og Rufo sørger for at førstnevnte kommer på skuddhold. Han brenner ballen i blokka og den spretter da fint inn til keeper.
    29'
    Ofkir er i dytten nå! Tar en kontring og ser en ledig Storbæk. Pasningen blir brutt, men Ofkir får ballen tilbake. Går da for et skudd som går via en Odd-spiller og inn til keeper.
    30'
    Odd virker småfrustrert. Svendsen går hardt inn i Wembangomo og raser når han får frispark i mot.
    32'
    Fryktelig feil av Storevik! Risa svinger inn en ball med snø på, men Storevik misser totalt. Har ingen sjanse til å nå ballen som faller ned på pannebrasken Børven. Storscoreren er nok litt forfjamset der han header i nettveggen.
    33'
    Samuelsen får seg en tur ut på asfalten bak mål når han taper en duell med Kurtovic.
    35'
    Ofkir skjærer inn i banen og trekker av. Går for nærmeste hjørne, men et halvmeter utenfor.
    36'
    Det er nær, ved og nesten for Sandefjord igjen! Kurtovic kriger seg fremover og kan trekke til kortlinja når Hagen faller. Ser Rufo foran mål, men pasningen ut femoførr brytes.
    37'
    Hjørnespark til Sandefjord Fotball
    38'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Sandefjord Fotball 1 - 0 Odd
    Mål: Lars Grorud
    Målgivende: Håvard Storbæk
    Lars Grorud scorer med en lekker volley! Det er en setning jeg aldri trodde jeg skulle skrive! Sandefjord har presset på og det blir uttelling. Corneren svinges fint inn på kanten av femmeteren der Grorud kommer flyvende. En hel volley fra stopperen som knapt har scoret mål i hele sin karriere!
    38'
    Odd sliter her altså. Etter en smått dominerende start har det virkelig stokket seg for gjestene.
    40'
    Ofkir stryker stolpen! Ny kontring og Rufo sender Ofkir på løp. Han drar seg inn i feltet og sender ballen ned mot motsatt hjørne. Ikke langt utenfor. Hadde dog ikke gitt uttelling, da assistentdommer er opp med flagget.
    40'
    Rufo jakter Hagen som har ballen som bakerste mann. Odd-kapteinen løser det helt greit.
    44'
    Bra sjanse for Samuelsen! Et innlegg klareres rett til Odd-veteranen som drar til. Feier i vei en markkryper som sniker seg til side for mål.
    45'
    Pause
    45'+1
    Det er pause og Sandefjord leder 1-0. Det var Odd som startet kampen best og Sandefjord ble trykket solid tilbake. De helt store sjansene uteble og etter hvert våget Sandefjord mer. Da ble det ofte farlig foran Sondre Rossbach. Uttellingen kom etter en corner. Ingen tvil om at Odd må opp flere hakk om de skal ha noe håp om avansement. Det gjør at andre omgang kan bli artig, heng med!
    2. omgang
    45'
    Sandefjord tar avspark.
    46'
    Odd var meget tidlig ute etter pausen. Kjørte noen øvelser ut av tunnelen her. Tydelig at Fagermo har kommet med strenge beskjeder.
    46'
    Fagermo fortsetter å gi beskjeder. Strekker den tekniske sonen nå.
    48'
    Ofkir tester Rossbach igjen! Storbæk bryter og driver fint fremover. Ser ut til å bli hentet opp, men en frekk vending og han er fri. Dytter så ut til Ofkir som klemmer til på direkten fra 6-7 meter. Rossbach får opp vottene og slår unna.
    48'
    Stusses ut til Ofkir som får ballen inn. Deretter en svak avslutning fra Rufo. Keeper plukker greit.
    48'
    Skummelt innlegg fra Ruud. Feier inn langs bakken og Høibråten må strekke seg for å gi corner.
    50'
    Frispark til Sandefjord og Storbæk.
    50'
    Sandefjord kontrer ved Kralj. Han slår ballen midt mellom Ofkir og Rufo. Dermed kan Odd bryte.
    51'
    Rufo sørger for at Sandefjord får en ny corner.
    53'
    Rufo hiver seg frem. Header ballen ned mot sidelinja.
    53'
    Tut-tut! Der får vi en luke signert Anton Kralj. Svensken lurer Samuelsen inn i Odd sin boks og da må han selvsagt gå for gull. Avslutningen er ikke av samme kaliber.
    54'
    Kralj har saft i føttene Nytt sugende løp og plustelig har han ballen ved hjørnet av femmeteren. Skorter litt på sluttproduktet til backen. Denne gangen prøver han å slå inn foran, forsøket blir brutt.
    56'
    Åpenbart at landslagspausen ikke har gjort Odd godt. Tap mot Sarpsborg sist og nå er de langt unna sitt beste nivå. Sliter virkelig her.
    57'
    Risa kommer på, men får ikke ballen mot mål.
    57'
    Der Odd sliter, så svinger det av Sandefjord! Nytt fint angrep og det er Kralj som nok en gang sendes på løp. Svinger over på bakre der Storbæk prøver å kopiere Grorud. Vollyen går et godt stykke utenfor.
    59'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Tobias Lauritsen
    Ut: Joshua Kitolano
    59'
    Storevik er ute og plukker et innlegg fra Svendsen. Det er knapt noen hvitkledde i feltet når ballen slås inn.
    60'
    Feberredning av Rossbach! Vannvittig raid av Wembangomo som drar med seg ballen forover. Backen serverer så Storbæk som har mengder av plass på kanten av feltet. Da smeller han til og får soldi treff, men keeper er opp med en vott og fister til corner.
    61'
    Stanges ut til kast.
    61'
    Børven får en mulighet! Etter et par dueller spretter ballen beleilig til Børven på kanten av feltet. Ønsker å bøye ballen opp i motsatt krok, men det blir med drømmen.
    64'
    Odd får frispark i meget skummel posisjon. Ved hjørnet av feltet. På venstresiden, så Svendsen skal curle inn.
    65'
    Svendsen svinger inn, men det er litt for høyt. Ingen klarer å bryte ballbanen og dermed blir det bare utspill fra mål.
    66'
    Rufo tester en frekk stikker mot Storbæl som kommer på et klassisk 'Leo-løp'. Bjørtuft får akkurat en tå i mellom.
    67'
    Kralj til nytt innlegg fra kortlinja. Hagen får stusset ut foran egen keeper.
    68'
    Grorud header ut til ny corner på motsatt side.
    68'
    Ny klarering. Sandefjord får også frispark.
    69'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Pontus Engblom
    Ut: Håvard Storbæk
    69'
    Der treffer Børven mål! Sniker seg fri på kanten av feltet og da blir det plass til å fyre. Plasserer ballen ved stolpen, men ikke nok kraft til å sette Storevik ut av spill. Keeperen holder.
    71'
    Ruud blir gjort til statist etter en lekker Ofkir-vending. Odd-spilleren reddes av en kontant Samuelsen som setter inn en knallhard takling.
    73'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Fredrik Nordkvelle
    Ut: Jone Samuelsen
    73'
    Rufo blir liggende etter en takling. Ikke noe verre en krampe.
    74'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Stefan Mladenovic
    Ut: Mohamed Ofkir
    74'
    Grorud med en viktig jobb foran eget mål. Keeper er utspilt, men Sandefjord-kapteinen får stusset ballen unna rett foran luggen til Børven.
    77'
    Odd nærmer seg smått noe. Ser ut til å legge inn en liten offensiv her nå.
    77'
    Heades ut til ny corner.
    79'
    Ny klarering. Denne gangen ut til kast.
    79'
    Odd prøver å kombinere seg fremover på venstrekanten. Chippen i bakrom fra Hoff blir for hard og Svendsen må se ballen trill ut over kortlinja.
    81'
    Børven brenner en kjempesjanse! Ballen vippes inn på bakre der Børven lurer. Spissen er helt fri, men han setter ballen en halvmeter utenfor med bredsiden. Dommer mener det er en touch der og corner.
    82'
    Rufo klarerer.
    82'
    Sandefjord kontrer, men Engblom blir alene. Velger da støtte.
    83'
    Frispark Sandefjord.
    84'
    Ny corner til Odd. Svendsen tvinger den frem. Sandefjord virker slitne nå.
    85'
    Hoff stiger til værs, men hopper ikke høyt nok. Ballen sneier luggen og spretter utenfor.
    85'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Erik Mjelde
    Ut: Rufo
    86'
    Det mobiliseres i borteseksjonen. Har på ingen måte gitt opp avansement her!
    88'
    Nytt innlegg fra Svendsen. Denne gangen knallhardt i skulderhøyde. Ingen foran til å ekspedere det i nota.
    89'
    Odd lemper ballen opp og den treffer armen til Grorud i forbindelse med en duell. Døvle blåser frispark en snau halvmeter fra feltet. Midt i banen, meget skummel posisjon.
    90'
    Det er Rudd og Risa som tar oppstilling.
    90'
    Mål for Odd!
    Sandefjord Fotball 1 - 1 Odd
    Mål: Espen Ruud
    Espen Guud gjør det igjen! To stegs fart og han feier ballen opp i vinkelen. Via tverrliggeren og ned i nota. Keeper Storevik står som en påle og ser på.
    90'
    Det er lagt til fem minutter.
    90'+2
    Ruud lemper ballen i bakrom. Keeper Storevik er raskt ute og plukker.
    90'+2
    Da går det mot en lang aften her i Sandefjord. Skal avgjøres i kveld.
    90'+2
    Storevik mister kontrollen på ballen etter et innlegg. Ingen Odd-spillere er på hugget og keeperen får raskt fatt i kula igjen.
    90'+3
    Gyllen kontringsmulighet for Sandefjord. Den utnyttes dårlig når Mladenovic fosser ut over sidelinja.
    90'+5
    Et langt innkast fra Hoff skaper litt trøbbel i Sandefjord sitt felt. Får etter hvert klarert.
    90'+6
    Pause
    90'+6
    Dramatikken er ikke over her i Sandefjord! Det må straffespark til for å skille lagene. Begge lag hadde noen solide sjanser i ekstraomgangene, men ingen klarte å omsettte.
    120'
    Sandefjord Fotball misses the penalty
    120'
    Odd scorer på straffe!
    Sandefjord Fotball 0 - 1 Odd
    Mål: Espen Ruud
    120'
    Sandefjord Fotball scorer på straffe!
    Sandefjord Fotball 1 - 1 Odd
    Mål: Erik Mjelde
    120'
    Odd misses the penalty
    120'
    Sandefjord Fotball misses the penalty
    120'
    Odd scorer på straffe!
    Sandefjord Fotball 1 - 2 Odd
    Mål: Torgeir Børven
    120'
    Sandefjord Fotball misses the penalty
    120'
    Odd scorer på straffe!
    Sandefjord Fotball 1 - 3 Odd
    Mål: Fredrik Nordkvelle
    120'
    Kampen er slutt
    120'
    Stor dramatikk i Sandefjord da Odd går videre i NM. Sandefjord hadde Elteserielaget på gaffelen i 90 minutter, men så sprakk det på overtid. I ekstraomgangene ble det produsert sjanser begge veier, men ingen fikk ballen i nota. På straffene var det egentlig aldri tvil. Sandefjord brant altså tre av fire straffer. Da er det vrient å gå videre. Odd på sin side satt inn tre av fire. Drømmen om Ullevål lever for telemarkingene. Med det takker jeg for følget. Ha en herlig aften videre!
    Da fortsetter dramatikken her i Sandejford. Odd virket fortapt, men et sent frispark fra Espen Ruud ga fortsatt håp om avansement. Dermed er vi straks tilbake med mer dramatikk!
    1. ekstraomgang
    90'
    Odd tar avspark.
    91'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Filip Møller Delaveris
    Ut: Sander Svendsen
    91'
    Odd tar kontroll fra start i den første ekstraomgangen.
    93'
    Nordkvelle slår inn fra venstre. Høibråten dominerer mot Delaveris i lufta.
    94'
    Mladenovic jobber opp en håpløs ball. Der brennes det unødige krefter for innlegget får rett bak kortlinja.
    96'
    Kralj har krefter nok til et nytt raid. I hvert fall sånn halvveis. Drar seg til kanten av feltet, men der er det bråstopp. Snubler nærmest i egne føtter.
    97'
    For en sjanse for Sandefjord! Kralj var ikke ferdig! Tar sats på ny og kommer til innlegg. Det er perfekt slått foran mål der Jonsson er helt fri på fem meter. Skal bare bukke ballen i garnet, men ender med å heade over. Den vil hjemsøke islendingen og Sandefjord skulle ryke ut!
    98'
    Så er det Børven sin tur til å misse! Herlig variant fra Delaveris som flikker til Børven. Spissen er fri i boksen, men feier ballen himmelhøyt over. Litt spiss vinkel, men den skal på mål!
    100'
    Grorud møter ved første stolpe. Header via et Odd-hode og over.
    101'
    Klareres.
    101'
    Sandefjord prøver å bite seg fast etter corneren, men lykkes dårlig.
    103'
    Nordkvelle prøver lykken fra distanse. Via blokka og rett utenfor.
    104'
    Engblom header ut til Hoff som fyrer fra returrommet. Eller avslutter i hvert fall. Ballen humper og spretter langt utenfor.
    104'
    Kontring og både Kralj og Jonsson får slått inn. Ender med at Rossbach fanger.
    105'
    Pause
    105'+1
    Solide muligheter til begge lag i første ekstraomgang her. Vi tøyer litt før vi er tilbake.
    2. ekstraomgang
    105'
    Sandefjord tar avspark.
    106'
    Grorud er mektig sliten, men får klarert foran en Lauritsen som jager i bakrom.
    106'
    Odd drar rett i angrep og skaper farligheter! Ruud med en glimrende crosser til Rashani som feier ballen inn foran på direkten. Lauritsen er litt på hæla og når akkurat ikke frem.
    107'
    Kralj med en viktig inngripen. Får klarert foran Børven som lukter på bakre.
    108'
    Ballen spretter i metallet! Klassisk klabb og babb og ingen har egentlig kontroll på ballen. Plustelig spretter den ut av mølja og lander oppe på tverrliggeren. Ny corner.
    108'
    Redning på strek! Storevik bokser ut, men ikke lenger enn til Nordkvelle ved straffemerket. Han avslutter på direkten og ballen er på vei ned i kroken. Der ligger det dog et par mann og sjansen avverges. Stopper faktisk i en Odd-spiller.
    108'
    Odd som har initiativet her nå. Sandefjord virker meget slitne.
    110'
    Hoff kaster langt. Sandefjord klarerer.
    111'
    Meget solid innsats av Kralj som hindrer Delaveris. Sandefjord får også frispark.
    113'
    Risa blir liggene etter en duell midt på banen. Tar seg til hodet og dommer stopper spillet.
    113'
    Risa er på bena igjen. Spillet fortsetter.
    114'
    Nytt langt kast fra Hoff og det blir nesten farlig. Først dueller og en kjempemiss på volley av Børven. Ballen spretter videre ut til Ruud som feier den langt over.
    115'
    Odd lemper langt. Grorud kontrollerer ballen elegant ut. Et lite livtak på Lauritsen der.
    116'
    Mladenovic går langs feltet før han feier til. Rett i blokka.
    117'
    Engblom header ballen på nettaket! Først en fryktelig klarering av Hagen og Engblom går i duell med Rossbach. Spissen vinner, men ballen går altså over mål.
    117'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: André Sødlund
    Ut: Elbasan Rashani
    118'
    Odd bruker sin mulighet til å ta et fjerde bytte. Skal Sødlund senke gamle lagkamerater da?
    118'
    Mladenovic til innlegg fra venstre. Over alt og alle.
    119'
    Det går sakte, men sikkert mot straffer her i Sandefjord.
    120'
    Rossbach bokser ut.
    120'
    Ballen lempes inn på ny. Der er Rossbach igjen med en trygg inngripen.
    120'+1
    Der fikk du muligheten, Sødlund! Delaveris forserer på kanten og slår lavt inn. Sødlund møter, men avslutningen hindres av en meget god Høibråten.
    120'+2
    Straffesparkkonkurranse
    120'+2
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her