Ble dekket av Øyvind Herrebrøden

Sandefjords 11 mot landets suverene serieleder (vi spår 4-2-3-1): Jacob Storevik - Brice Wembangomo, Lars Grorud, Marcos Vales Gonzalez, Anton Kralj - William Albin Kurtovic, Emil Palsson - Erik Brenden, Rufo, Kristoffer Normann Hansen - Sivert Stenseth Gussiås.
    Bodø/Glimt mangler sin faste spiss Kasper Junker i dagens kamp. Dermed får Victor Boniface sjansen fra start. Nikita Haikin - Alfons Sampsted, Marius Lode, Marius Høibråten, Fredrik Bjørkan - Sondre Brunstad Fet, Patrick Berg, Ulrik Saltnes - Philip Zinckernagel, Victor Boniface, Jens Petter Hauge.
    Straks klare for avspark her. En avdød Sandefjord-supporter skal hedres før kamp.
    Dommerveteranen Dag Vidar Hafsås leder sin første eliteseriekamp for sesongen. Kolstad-dommeren har vært ute med skade.
    Og der er vi i gang.
    1'
    Berg spiller fremover til Saltnes, som vender opp i mellomrom og triller videre mot Boniface. Spissen i offside.
    2'
    Nesten for Glimt! Zinckernagel kommer rundt på kanten og slår hardt og flatt inn. Akkurat for hardt for lagkamerat Hauge, samtidig som Wemangomo får et slags touch på ballen rett før! Nesten-sjanse.
    3'
    Grorud prøver å vri mot Brenden med en crosser, men går til innkast for Glimt.
    4'
    Boniface prøver å tråkle seg gjennom. Får corner.
    6'
    Corneren heades vekk i første omgang...
    6'
    Småfikst pasningsspill av Sandefjord midt på banen. Men ballen rotes bort når de prøver å vri spillet over på motsatt.
    11'
    «Glimtitakaen» ikke kommet skikkelig i gang foreløpig.
    12'
    Så får nordlendingene frispark i ålreit posisjon. Cirka 25 meter. Berg og Zinckernagel ved ballen.
    13'
    Det blir Zinckernagel! Godt skudd! Storevik får frisparket til corner.
    13'
    Målsjanse Sandefjord! Går unna i Vestfold og Telemark fylke nå. Normann Hansen trekker inn fra venstre og skyter mot lengste. Suser utenfor stolpen til Haikin! Ballen innom en Glimt-spiller til corner.
    15'
    Fiffig, kort cornerforsøk. Ender med et innlegg, skummelt nok, men Haikin er ute og plukker.
    16'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Sandefjord Fotball 0 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Victor Boniface
    Målgivende: Ulrik Saltnes
    Rett i angrep! Berg til Saltnes til Boniface, som plutselig har løpt seg fri bak Sandefjord-forsvaret. DER snakker vi velkjent «Glimtitaka»-fotball. Det ser så enkelt ut, men det er intet annet enn glimrende! Serielederen tar en oppskriftsmessig ledelse.
    16'
    Frispark til Sandefjord. Pumpes i feltet. Haikin ute i feltet og henter kula.
    21'
    Berg prøver å slå rett i bakrom mot Hauge. Misforståelse - og Sandefjord overtar.
    21'
    Gussiås legger igjen til Erik Brenden, som skyter fra 20 meter. Rett på Haikin! Ålreit forsøk, men hadde også muligheten til å sentre der, Brenden.
    22'
    Rolig tempo her nå.
    27'
    Ålreit Glimt-spill, som starter med en presis crosser fra Marius Høibråten. Zinckernagel drar seg fri på høyresiden og slår i retning Boniface, men spissen får ikke kontroll på ballen.
    28'
    Sandefjord prøver seg på venstre. Sampsted blokkerer til hjørnespark.
    28'
    Den så vond ut! Rufo klinker til på volley etter corneren og treffer Patrick Berg fra kloss hold.
    29'
    Glimt med avslutning i stolpen! Tempoet har tatt seg opp nå. Sekunder etter at Erik Brenden har dunket et skudd over, går Glimt rett i motangrep. Boniface og Hauge kombinerer, og sistnevnte spiller motsatt til Zinckernagel. Dansken vender utover og bruker sin gode venstrefot fra litt skrått hold og treffer stangen. Der kunne det vært 2-0! Stolpereturen rett i fanget på Sandefjord-keeper Storevik.
    32'
    I det angrepet ser vi litt mer av dimensjonen laget får med Boniface. Glimt småspiller i eget forsvar, Sandefjord presser høyt - og Glimt løfter ballen over midtbanen til Sandefjord. Da tar Boniface fint imot, holder i ballen og bygger opp angrepet.
    34'
    Wow, ny Glimt-mulighet! Avslutning rett over fra Saltnes etter at Boniface hopper over ballen! Smart av spissen!
    35'
    Farlig frispark, denne gangen fra Berg! Nesten identisk hold som tidligere i kampen da Storevik reddet fra Zinckernagel. Denne går rett over! Får en vanvittig dupp der.
    37'
    Hauge med feilpasning i retning Boniface. Sandefjord overtar.
    40'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Rufo
    Sesongens tredje for Sandefjords nøkkelspiller offensivt. Feier ned Høibråten.
    40'
    Rolige minutter inn mot pause her nå. Hauge stoppet ulovlig nettopp. Frispark på egen halvdel antagelig dårlig bytte mot kontringsmuligheten Glimt egentlig hadde.
    45'+1
    Suser fra Sandefjords Gussiås! Hardt - men ufarlig.
    45'+1
    Publikum piper når Erik Brenden ligger nede, men Glimt fortsetter å angripe.
    45'+2
    Brenden er på bena igjen. Da kaster Glimt dessuten ballen tilbake til Sandefjord.
    45'+2
    Glimt sparker i gang de siste 45.
    46'
    Ingen bytter i pausen.
    46'
    Glimt holder i ballen. Leter etter en åpning.
    47'
    Kommer på venstre. Hauge innover, forsøker en vegg, men mislykkes.
    47'
    Sandefjord får frispark litt inn på Glimts halvdel. Tas kort.
    48'
    Rufo fin stikker i bakrom. Gussiås setter på fart, kommer litt skrått høyre, klemmer til fra 14 meter - over
    49'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Sandefjord Fotball 1 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Sivert Gussiås
    GAVEPAKKE! Kraljs lyre ryddes ikke unna. Lodes nikk skal gå utover, men blir en fin pasning til Gussiås som klemmer til på halv volley fra sju meter - pang i nettet!
    49'
    Da har Glimt fått noe å tenke på.
    51'
    Glimt bryter, kommer frem på venstre, men stoppes.
    52'
    Frispark Glimt. Zinckernagel løfter inn fra venstre, Gussiås renser unna.
    53'
    Gjestene igjen på venstre. Saltnes vrir motsatt, Sampsted løfter over på bakre. Der står Zinckernagel, tar ned, finter Wembangomo ned på rompa før han fyrer - Grorud parerer, med armen?? Hmm...
    54'
    Corner Glimt.
    54'
    Kort variant. Zinckernagel pisker ballen inn, klareres til ny corner.
    55'
    Sandefjord rydder unna.
    55'
    Glimt kommer nok en gang. Zinckernagel skyter med feil fot, ikke veldig hardt. Ballen sniker seg utenfor høyre stolperot. Storevik har kontroll.
    56'
    Gussiås fri igjen i boksen, får nok en gang ballen servert av Glimt. Men skuddet går over. Høibråten var synderen denne gang. Du spiller ikke for SF lenger, Marius!
    57'
    Mange dueller på midten nå. Skal vi si at kampen står og vipper?
    59'
    Langt opp fra keeper Storevik, mot Brenden. Men Glimt-forsvaret har kontroll.
    59'
    Unøyaktigheter sentralt nå. Glimt-spillerne vil mye, men presisjonen sitter ikke.
    60'
    Marc Vales
    Sent inne mot Zinckernagel. Det betyr karantene i neste runde.
    60'
    Glimt med frispark på høyre. Zinckernagel over ballen.
    61'
    Visper den inn. Brenden nikker utover.
    61'
    Lode med lang lyre mot Boniface. Spissen vinner duellen mot Vales, men for mye armbruk fører til pipelyd fra dommeren.
    62'
    Glimt slurver mot et godt samlet SF-lag.
    63'
    Lode slår opp på Hauge, men upresist. Glimt får i hvert fall frispark når Kurtovic hekter Berg.
    63'
    Glimt igjen, men SF-forsvaret faller av og plukker opp løp i dybden.
    64'
    Sandefjord vinner et innkast på høyre i angrep.
    64'
    Rufo vender og skjærer inn i feltet, men får ikke med seg ballen.
    64'
    Nå er det vertene som presses hjemover. Storevik har ikke annet valg enn å klarere langt.
    65'
    Gussiås går ned, vil ha frispark i duellen med Lode. Men får ikke viljen sin. Lode er for øvrig høyrestopper i dag, mot normalt.
    66'
    Brenden utfordrer på høyre, får lagt inn, men bare til Khaikin.
    66'
    Glimt mister igjen i mellomrommet. Det vil seg ikke.
    67'
    WOW! Kurtovic prøver en frekk lobb fra 40 meter. Khaikin rygger febrilsk og får i siste liten fistet ballen over egen tverrligger!
    68'
    Corneren slås på første stolpe. Den klareres ut på motsatt side.
    68'
    Nytt innlegg kommer. Grorud går i duell med eks-lagkamerat Høibråten, men får ikke corneren han skriker etter.
    69'
    Mer Sandefjord. Brenden spiller vegg med Rufo, men mister idet han funderer på skudd.
    69'
    OOOOHHH!! Zinckernagel runder Kralj i feltet, går ned. Straffe? Nja, dommer mener nei. Korrekt. Han mistet balansen, dansken.
    70'
    SF-fansen synger "Dette laget skal vi slå nå". 20 igjen å gjøre det på...
    71'
    Glimt har frispark på høyre. Zinckernagel skusler bort muligheten. Innlegget går over alle i feltet.
    72'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Ola Solbakken
    Ut: Sondre Brunstad Fet
    72'
    Solbakken går inn på venstre kant, der Hauge har mislykkes så langt i dag.
    73'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: George Gibson
    Ut: Brice Wembangomo
    Offensivt bytte av SF.
    73'
    Brenden ned som back, Gussiås ut på kant.
    74'
    JP Hauge er nå høyre indreløper.
    74'
    Nja, tar en plass i mellomrommet når Glimt har ballen.
    75'
    Lode prøver en diagonalball langs bakken. Ballen stikker avgårde. Mislykket forsøk, selv om tanken var god.
    75'
    Normann Hansen, nå på høyre kant, felles og får frispark ute ved sidelinjen.
    76'
    Kurtovic skal servere en innsvinger.
    76'
    Khaikin rykker ut to meter og får fistet ballen bakover til corner.
    77'
    Ny Kurtovic-serve, ny Khaikin-klarering, denne gang utover,
    77'
    William Kurtovic
    Sparker bort ballen. Dumt.
    77'
    Hauge trekker opp et angrep...
    78'
    Sandefjord Fotball 1 - 2 Bodø/Glimt
    Mål: Ulrik Saltnes
    Målgivende: Ola Solbakken
    ...OG DET ANGREPET BLIR FARLIG! Opprulling på venstre. Inn til Saltnes som drar av en mann og setter ballen kontant forbi Storevik!
    78'
    Venstresiden har vært stengt i store deler av kampen, men det var så lenge Wembangomo var der.
    80'
    Boniface ligger nede med krampe. Må ha behandling.
    81'
    Boniface er utenfor banen nå. Glimt spiller med 10 mann.
    82'
    Innlegg fra venstre av SF. Gibson går i kroppen på Khaikin og dommer blåser. Kan ikke annet.
    83'
    Boniface skal byttes ut, men nigerianeren vil ikke gi seg sånn uten videre.
    84'
    Ole Amund Sveen står klar, men må altså vente.
    84'
    Inn: Lars Markmanrud
    Ut: Erik Brenden
    85'
    Inn: Marcos Celorrio
    Ut: Sivert Gussiås
    85'
    Småfarlig SF-angrep. Kurtovic med fint innlegg, det nikkes innover, men til en gulkledd spiller.
    87'
    Inn: Ole Amund Sveen
    Ut: Philip Zinckernagel
    Inn med Sveen, men for Zinckernagel.
    87'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Victor Boniface
    Vil ikke gi fra seg ballen, og da blir det kort.
    88'
    FARLIG! Innlegg fra høyre, forbi den ene etter den andre. Celorrio vender og skyter i blokken, Kurtovic klinker til returen. Keeper parerer til corner!
    88'
    Corneren blir resultatløs.
    89'
    Glimt holder i ballen, tvinger vertene til å løpe.
    90'
    Hauge, nå midtstopper (!), slår langt og SF får omsider tak i ballen.
    90'+1
    Det legges til minimum fem minutter.
    90'+1
    Celorrio med et fint bueløp, men flagget kommer likevel opp.
    90'+1
    Kurtovic trekker opp et angrep på venstre, men pasningen er litt for lang.
    90'+2
    Langt opp av SF. Gibson er der, men får ikke tak i ballen.
    90'+3
    Glimt kontrer, men Solbakken kommer ikke rundt Grorud.
    90'+3
    Glimt får imidlertid corner, og den tas kort.
    90'+3
    Boniface er grådig, skjærer inn i feltet, skyter fra spiss vinkel, rett på Storevik.
    90'+4
    Ett minutt igjen. SF mister.
    90'+4
    Hauge på tvers til Sveen som fyrer fra 15 meter - Storevik parerer til corner!
    90'+5
    Mislykket corner. SF får et siste angrep.
    90'+5
    Men Celorrio går i offside.
    90'+6
    Og da er det over i Sandefjord. Glimt-spillerne kan puste lettet ut og gratulere hverandre med utøket tabelledelse. Fortjent, kan man si. Men Sandefjord var ingen rundingsbøye. Slett ikke. Glimt fikk ikke til sitt vanlige spill, og det skal Sandefjord ha kred for. Vinnermålet var imidlertid av beste Glimt-merke.