2-5
192
851

Ble dekket av NTB

Hei, og velkommen til ny sesong av Toppserien! Røa tar i mot Brann i den første runden i 2022.
    Fjorårets seriemestere, Sandviken, er klar for sin første kamp i ny drakt. Det er dermed et historisk oppgjør når Brann for første gang står klar ved avspark i Norges øverste divisjon på kvinnesiden.
    Dagens hjemmelag ble også seriemestere forrige sesong, men det i 1.divisjon. Det ble dermed et kort opphold nede i 1.divisjon for de rødkledde. Oslolaget er tilbake i Toppserien, men får tøff motstand i deres comeback.
    Det er to lag som ikke har tapt en seriekamp på over et år som møtes i dag.
    Skal Brann forsvare seriegullet fra i fjor, burde poenghentingen starte allerede i dag, mot det nyopprykkede laget fra Oslo. Det forventes likevel tøff motstand fra et sultent hjemmelag. Røa var sterke da lagene møttes sesongen 2020. På hjemmebane klarte Røa å hente opp 0-2 til 2-2, men Maria Brochmann sikret likevel tre poeng fem minutter før fulltid. I returoppgjøret samme sesong ble det poengdeling på Stemmemyren. Snaue to år senere skal lagene møtes igjen.
    Begge lag har klart å beholde nøkkelspillerne sine fra forrige sesong. Tuva Espås ble både toppscorer og årets spiller i 1.divisjon i fjor. Den tekniske kanten kommer nok til å være en svært viktig spiller for Røa i år også. I Toppserien var det Branns Marit Bratberg Lund som ble kåret til årets spiller. Begge spillere er med fra start i dag.
    Grunnet koronasmitte i troppen til Brann, søkte gjestene som å få utsatt seriestarten. Brann fikk avslag på søknaden, og kampen går som planlagt. Til tross for å ha 5-6 spillere ute med korona, klarer fjorårets seriemestre likevel å stille med et meget solid lag i dag.
    Lagene er på vei ut på banen, og vi er straks klare for avspark!
    0'
    Vi er i gang!
    1'
    Eide Lie forsøker seg fra distanse. Skuddet treffer ikke mål.
    2'
    Røa vinner innkast høyt oppe i banen. Flytter opp spillere.
    4'
    Masdal er tett oppi Terland i det hun skal legge inn. Corner til gjestene.
    6'
    Løftes inn i feltet, men vertene klarerer.
    6'
    Brann er unøyaktige i pasningsspillet. Gir ballen til Røa i form innkast.
    8'
    Dommer kommer borti ballen og kjører en drop.
    8'
    Mål for Brann!
    Røa 0 - 1 Brann
    Mål: Elisabeth Terland
    Målgivende: Nora Eide Lie
    Gjestene tar ledelsen! Kvamme får ballen på høyrekanten. Hun finner Eide Lie på hjørnet av 16. Den nysignerte spilleren slipper den raskt videre til Terland. Hun får mye rom, og banker ballen til høyre for Nilsen!
    8'
    Brann-spiller ligger nede. Stopp i spillet.
    11'
    Vi opplever litt tekniske problemer. Det er altså 1-0 til Brann etter scoring av Elisabeth Terland!
    14'
    Vi er i gang igjen på Røabanen.
    14'
    Røa får frispark på egen banehalvdel. Masdal legger den opp i feltet, men Hansen er først på den.
    14'
    Terland med ny, god sjanse! Østenstad finner Terland i feltet. Den offensive spilleren får vendt om, men skuddet sniker seg til side for mål.
    16'
    Eide Lie presser bra, og gjør det vanskelig for Røa å spille seg ut.
    17'
    Masdal står godt i mot når Bratberg Lund ønsker å teste skuddfoten på hjørnet av 16.
    17'
    Farlig spill av Røa! Raa gir Nilsen en vanskelig oppgave etter en smart pasning av Åsland.
    19'
    Kvamme finner Åsland i feltet. Sistnevnte får ikke et godt treff, men det blir likevel en farlig situasjon.
    20'
    Brann spiller seg enkelt rundt Røa nå! Nok en god mulighet, men avverget av en viktig fot av Synne Raa.
    21'
    En fryktelig tabbe av Nilsen! Brann veldig nære å øke ledelsen!
    23'
    Espås header unna.
    23'
    Tas kort, men Espås gjør en god defensiv jobb og vinner ballen.
    24'
    Naalsund fyrer av fra 17 meter! Skuddet er ufarlig.
    26'
    Espås er høyest i feltet igjen!
    28'
    Det har vært lite å gjøre for forsvarsrekka til Brann denne snaue halvtimen.
    29'
    Corneren tas fra høyre og legges på første stolpe. Masdal gir ny corner.
    30'
    Mulighetene står på rad etter corneren! Etter to blokkerte skudd ender det til slutt med corner fra motsatt side.
    30'
    31'
    Nok en god mulighet til Terland! Skuddet fra yttersiden av foten går ikke på mål.
    33'
    Røa får to raske innkast på høyresiden. Flytter spillere opp i boks nå.
    34'
    Røa står høyt når ballen går inn til Aurora Mikalsen. Vertene vinner ball og skaper noe som kan minne en sjanse! Skuddet fra Mia Huse blokkeres til slutt.
    35'
    Espås klarerer.
    35'
    Røa 0 - 2 Brann
    Mål: Nora Eide Lie
    I kjølvannet av corneren får Tuva Hansen lagt inn i boks. På bakre stolpe får Rakel Renolen en uheldig touch. Ballen detter ned hos Nora Eide Lie, som får en enkel jobb når hun banker ballen i nettmaskene fra kort hold! Brann øker ledelsen etter et voldsomt press etter den første scoringen!
    35'
    Kvamme finner hodet til Terland i boks. Suphellen står godt i ryggen på henne, og hun klarer ikke få til en god heading på mål.
    38'
    Masdal kjemper godt i duellen mot Torvaldsdottir, men gjestene får til slutt frispark på midtbanen.
    39'
    Der sitter den nesten i eget mål for Masdal! Treffer stangen når hun prøver å klarere innlegget fra Bratberg Lund.
    40'
    Terland med ny, god mulighet. Det som nok var tiltenkt en pasning, er veldig nære å snike seg inn mellom stengene!
    41'
    Bratberg Lund utfordrer på venstrekanten og får lagt inn i boks. Heldigvis for vertene har Nilsen god kontroll.
    43'
    Masdal gjør seg klar for nok et langt innkast.
    44'
    Raa bruker for mye armer i duellen mot Kvamme i gjestenes boks. Frispark til Brann.
    44'
    Tas kort ut til Naalsund. Innlegget går over hele feltet.
    45'
    Det er lagt til minimum ett minutt.
    45'+1
    Legges inn foran mål, men Nilsen har god kontroll.
    45'+1
    45'+2
    Vi går til pause på 0-2! Det har vært en omgang der Brann har dominert. Alt av spill foregår på Røas banehalvdel. Corner på corner, skudd på skudd. Gjestene har likevel truffet mål kun tre ganger. Den første scoringen kom etter at 8 minutter var spilt. Brann spilte bra i oppbyggingen og takket være et raskt slipp av Eide Lie, fikk Terland mye rom inne i boks. Etter scoringen fikk Brann enda mer overtaket. Gjestene økte til 0-2 i kjølvannet av en corner etter at 35 minutter var spilt. En uheldig involvering av Renolen gjorde at Eide Lie fikk en gavepakke på tre meter. Brann er bedre enn Røa i hvert eneste ledd, det gjør det vanskelig for Røa å stå i mot presset fra fjorårets seriemestre. Det blir spennende å se hva andre omgang har å by på!
    45'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Julie Austdal
    Ut: Christina Osnes-Ringen
    45'
    Inn: Birgitte Bjørlykhaug
    Ut: Mia Huse
    45'
    Hjørnespark til Røa
    45'
    Inn: Mia Svendsen
    Ut: Rakel Renolen
    45'
    Mål for Røa!
    Røa 1 - 2 Brann
    Mål: Julie Austdal
    Målgivende: Sarah Suphellen
    Vertene reduserer! Corneren legges på bakerste stolpe av Sarah Suphellen. Julie Austdal får en fin bue på den, og ballen detter ned i lengste! Kul start på omgangen!
    46'
    Fuglem jobber godt, og Røa vinner ballen raskt tilbake.
    49'
    Terland får fri bane fram til mål, men Masdal løper opp i tide!
    50'
    Eide Lie kombinerer med Bratberg Lund på venstrekanten og skaffer corner.
    52'
    Gjestene får ny corner.
    52'
    Masdal header unna.
    53'
    Røa 1 - 3 Brann
    Mål: Marthine Østenstad
    Eide Lie får kontroll på ballen på venstrekanten. Hun legger inn i boks, hvor Marthine Østenstad forlenger innlegget. Det er en Røa-spiller på ballen før den går i mål.
    53'
    Røa 1 - 4 Brann
    Bratberg Lund går på et supert raid på venstrekanten. Skuddet går rett på keeper, men returen snappes opp av Eide Lie. Hun skyter fra distanse, og det ser ut som keeper skal ha god kontroll. Ballen får en retningsforandring når Masdal er borti ballen med hodet. Ballen går derfor i mål, og Brann øker ledelsen igjen!
    56'
    Gult kort til Røa
    Synne Masdal
    Er litt for ivrig i duellen mot Brann-spilleren. Gjestene får frispark på midtbanen.
    58'
    Fjelldal jakter ball i bakrom, men Mikalsen kommer ut i tide.
    59'
    Bratberg Lund finner Terland som har mye rom fremover. Gjør nok et feilvalg og tar for mange touch. Ender opp med veldig skrå vinkel på mål.
    60'
    Røa 1 - 5 Brann
    Mål: Cecilie Kvamme
    Målgivende: Marit Bratberg Lund
    Kvamme vender spillet til backkollega Bratberg Lund. Sistnevnte legger inn på bakerste, der kommer Kvamme i full fart og banker ballen i mål! Nydelig scoring!
    61'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Svava Gudmundsdottir
    Ut: Therese Sessy Åsland
    61'
    Frida Lyshoel
    Litt frustrert i det hun takler Bratberg Lund som både har vunnet ball og løpt ifra henne.
    64'
    Bratberg Lund legger inn fra venstre. Ballen ender til slutt opp hos Terland, som ikke klarer å få ballen på mål.
    67'
    Espås header unna. Ballen detter ned hos Naalsund, som banker ballen i hodet på Fuglem. Spilleren blir liggende nede og spillet stoppes.
    67'
    Vi er i gang igjen.
    69'
    Brann får frispark i god posisjon.
    70'
    Inn: Ingrid Ryland
    Ut: Cecilie Kvamme
    71'
    Inn: Rakel Engesvik
    Ut: Berglind Björg Thorvaldsdóttir
    71'
    Ballen detter til slutt ned hos Naalsund. Masdal header skuddet ut til ny corner!
    71'
    Røa får klarert.
    72'
    Eide Lie banker ballen i stanga fra kort hold!
    73'
    Naalsund kommer seg inn i farlig posisjon, men klarer ikke vippe ballen videre til Engesvik.
    75'
    Litt kaos inne i boksen til Røa nå. Nilsen med klarering rett i egen spiller.
    77'
    Espås og Fjelldal forsøker å presse Brann høyt oppe i banen, men gjestene spiller seg enkelt ut.
    77'
    Bjørlykhaug drar av seg Bergsvand, før hun setter keeper på prøve. Mikalsen gir corner til vertene.
    78'
    Inn: Malene Alfredsen
    Ut: Tuva Lotte Leschbrandt Espås
    79'
    Inn: Solveig Engås
    Ut: Frida Lyshoel
    79'
    Legges på bakerste stolpe. Austdal er på den, men klarer ikke styre den på mål.
    79'
    Hansen finner Gudmundsdottir på venstrekanten. Skuddet går rett på keeper.
    81'
    Inn: Ingrid Stenevik
    Ut: Marthine Østenstad
    81'
    Inn: Mille Aune
    Ut: Lisa Naalsund
    81'
    Røa får holde litt på ballen nå.
    84'
    Aune skaffer frispark til Brann.
    85'
    Aune skyter fra distanse, men får ikke noe godt treff. Blir slapt og har dårlig rening.
    86'
    Eide Lie skaffer frispark på egen banehalvdel.
    88'
    Svendsen gjør fint arbeid på høyresiden, innlegget er også godt. Angrepspillerne i boks klarer likevel ikke ta nytte av situasjonen.
    89'
    Julie Austdal
    Holder i drakta til Bratberg Lund.
    89'
    Røa klarerer.
    90'
    Røa kommer til en fin avslutning. Mikalsen gir corner.
    90'+1
    Røa 2 - 5 Brann
    Mål: Vilde Fjelldal
    Målgivende: Synne Vatshelle Raa
    Synne Raa får hodet på corneren. Vilde Fjelldal står umarkert på to meter. Kanten forlenger og reduserer til 2-5!