Holm67'
6 851
6 087

Ble dekket av Daniel Nerli Gussiås

Velkommen til dekningen av kampen mellom Rosenborg og Vålerenga. Det er passert 16.500 solgte billetter til kampen mellom de to populære lagene.
    Rbk-kaptein Markus Henriksen er tilbake for vertene og går direkte inn i laget. Dino Islamovic har også returnert siden sist, og starter.
    Rosenborg 4-3-3: Faye Lund - Reitan, Eyjolfsson, Hovland, Holse - Skjelbred, Henriksen, Vecchia - Ceide, Islamovic, Holm
    Ikke sikkert dette blir 4-3-3, kan også være 3-5-2 (3-4-1-2) og ulike varianter fra Åge Hareide i kveld.
    Vålerenga (4-3-3): Haug - Bjørdal, Tollås Nation, Näsberg, Zuta - Sahraoui, Oldrup Jensen, Christensen - Layouni, Kjartansson, Jatta.
    Bjørdal vikarierer på høyreback for Christian Borchgrevink.
    - Henrik har vist seg best treningsmessig. Han er veldig profesjonell, sier Dag-Eilev Fagermo til Eurosport om omskoleringen.
    - Vecchia har spilt i den rollen tidligere. Noah har spilt kant på U21-laget. Vi håper å legge trøkk på Vålerenga så vi kan spille litt skeivt, forteller Åge Hareide om sitt laguttak.
    Til stor jubel fra hjemmepublikummet og Kjernen-tribunen ruller det en hyllestvideo til Tore Reginiussen over storskjermen. Stopperbautaen fikk ikke ny kontrakt med klubben etter forrige sesong og er her for å motta en corona-utsatt takk fra RBK-fansen for sitt bidrag for klubben.
    «Forbilde», «Kriger», «Medmenneske» og «Rosenborger» står det på Kjernens banner, et stort ett med «Store Tore Reginiussen» pryder også Lerkendal. - Fantastisk å være her og å se så mange folk, sier en rørt Reginiussen selv i et intervju vist på storskjermen.
    Rosenborg tar avspark.
    1'
    Osama Sahraoui forøker tidlig i bakrom på Layouni. VIF vil utnytte farten til venstrevingen.
    1'
    Layouni kommer seg ned til dødlinjen, men ballen havner bak. Utspill fra Faye Lund.
    1'
    Rosenborg forsøker å skape noe til høyre, men innleggene blir stanget ut.
    2'
    Henriksen får applaus når han stopper Jatta kontant midt på banen.
    2'
    Vecchia presser Haug til å spille ballen utover sidelinjen. Kast høyt i banen for Reitan til høyre.
    3'
    Godt forsøk fra VIF, Sahraoui kommer til en innleggsituasjon utenfor 16-meteren til RBK. Men det ryddes unna.
    4'
    Helt jevn åpning på Lerkendal.
    4'
    Rosenborg med ball nå. Lykkes ikke med oppspillet. VIF bryter igjen.
    5'
    Vålerenga får lov å trille ball.
    5'
    Lekker detalj av Per Ciljan Skjelbred på midtbanen som med en kroppsvending drar av Tobias Christensen.
    6'
    Rosenborg triller ball, men det går veldig sakte.
    7'
    Mulighet for hjemmelaget til å angripe med fart, men Emil Ceide spiller til Dino Islamovic. Han rører det vekk.
    7'
    Layouni viser hurtigheten sin når han passerer Reitan til venstre på kontringen. Frispark VIF.
    8'
    Sahraoui skal slå det.
    8'
    Hovland klarerer til Layouni som skyter fra returrommet, men utenfor. Tendenser hos Oslo-klubben. Positiv start fra dem.
    8'
    Første test for høyreback-Bjørdal. Støter for langt frem og Henriksen får (etter to forsøk) spilt gjennom Konradsen Ceide. Får ikke driblet seg helt fri. Kunne blitt farlig.
    9'
    RBK vender over på høyre. Layouni kløner, og Reitan får skutt. Blokkert, til corner.
    10'
    Inn fra Holse.
    11'
    Den klareres og Jatta skal frem i banen, men legger armene opp i ansiktet på Reitan. Soleklart frispark mot. Skjønner ikke hvorfor han gjorde det.
    11'
    Noah Holm vender om og er nære på å få treff ved straffemerket! Farlig, men blir frispark mot angriperen.
    11'
    Frispark mot Dino Islamovic sentralt i banen. Oppe med armer ifølge dommer Saggi.
    12'
    Tollås Nation får behandling etter duellen med Islamovic. Fikk seg et kutt.
    13'
    Han er tilbake og vi er i gang igjen.
    14'
    Fortsatt jevnt på Lerkendal. RBK har ikke greit å etablere det trykket som Åge Hareide, i intervjuet før kamp, sa han ønsket seg.
    14'
    Islamovic leder et press fra trønderne som gjør at de får en ny corner.
    15'
    Tas kort.
    15'
    Vecchias innlegg stoppes.
    16'
    «Kom igjen» ropes det fra tribunen på Lerkendal. Folk er misfornøyde.
    16'
    Vålerenga på en visitt på halvdelen til RBK igjen, langt innlegg fra Christensen stoppes av Hovland.
    17'
    Noah Holm i offside på en kontring.
    17'
    Tam åpning på kampen fra hjemmelaget, det merkes på publikum også. Trøkket fra de 16.000 på plass har flatet ut litt, selv om Kjernen forsøker fra sitt felt.
    17'
    Bjørdal gir bort en ny corner.
    18'
    Vecchia skal ta den.
    19'
    To store sjanser for Rosenborg! God corner av Vecchia som Noah Holm nesten får fulltreff på, så nytt innlegg fra Reitan til Islamovic som header like til side for Haugs mål.
    19'
    Mål for Vålerenga!
    Rosenborg 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Seedy Jatta
    Målgivende: Amor Layouni
    SÅ KONTRER VÅLERENGA! Layouni har virket svært pigg i dagens kamp, og med venstrebenet prikker han et innlegg til Seedy Jatta som header Oslo-klubben i føringen. 18-åringen sto helt alene i feltet.
    20'
    Ny duell mellom Layouni og Reitan. RBK-backen virker skikkelig skjelven. Men får frisparket denne gangen.
    21'
    Vålerenga har vært ordentlig festbrems for trønderne i kveld.
    22'
    Holse klarerer febrilsk unna ny presset situasjon. Fagermos menn dominerer for øyeblikket.
    22'
    Ny mulighet for Vålerenga! Sahraoui får løpe pent og pyntelig gjennom avstandene på RBKs midtbane. Inn til Kjartansson som nesten får ro til å avslutte skikkelig. Mislykkes litt og sjansen over.
    23'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 1 Vålerenga
    Mål: Stefano Vecchia
    Målgivende: Noah Jean Holm
    HAN FORTSETTER Å SCORE! Svensken åpner angrepet med å spille fri Reitan til høyre i Vålerengas 16-meter. Han slår inn på låret til Noah Holm som setter ballen i tverrligger. På streken står Vecchia og krangler ballen inn i duell med tre Vålerenga-spillere.
    24'
    Ny mulighet for Rosenborg. Markus Henriksen klemmer til. Men blokkeres.
    26'
    Gult kort til Rosenborg
    Markus Henriksen
    26'
    RBK HAR VÅKNET! Nå kjører hjemmelaget på. Innlegg fra Henriksens ytterside til Dino Islamovic som på elegant vis kaster seg rundt, men avslutter ikke langt nok til siden så Haug redder. Returen greier VIF å få unna.
    27'
    Rosenborg har tatt over kommandoen. Lydnivået har økt betraktelig på Lerkendal. Nå merker de 17.000 som heier på dem.
    28'
    Vålerenga får endelig tak i ballen og kan puste igjen. Der gikk det plutselig fort i noen minutter.
    29'
    Vakkert nå. Kjernentribunen skriker «Ro-sen-borg» mens resten av stadion svarer med det samme.
    30'
    Islamovic ligger nede med en smell.
    31'
    Spillet er i gang igjen, og Islamovic skal inn igjen.
    32'
    Vålerenga triller ball.
    33'
    Zuta på vei fremover.
    33'
    Er til venstre det skjer for VIF.
    33'
    Så vrir de til høyre der Jatta får en takling fra Holse. Frispark. Kan slås inn herfra.
    34'
    Eyjolfsson stanger det unna.
    34'
    Sahraoui åpner et nytt VIF-angrep.
    35'
    Layouni slår et knallhardt, og godt, innlegg mot Faye Lund. Hadde Jatta eller Kjartansson vært nær den så hadde det stått 1-2!
    35'
    Oi Oi! Så feller Layouni Reitan på kanten av 16-meteren. RBK-fansen roper på straffe. Den blir interessant å se på TV.
    36'
    Saggi vinket det bare videre.
    37'
    Ser ut til at Reitan er først på ballen. Den er kontroversiell. - Jeg syns ikke det er nok til å blåse straffe, sier Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud.
    38'
    Gult kort til Vålerenga
    Osame Sahraoui
    38'
    Corner for Vålerenga
    39'
    Faye Lund bokser den unna på to forsøk. Litt småkaotisk i feltet for RBK.
    39'
    Hovland får behandling.
    40'
    Tilbake på banen mens Rosenborg angriper.
    40'
    Reitan dribler av to VIF-spillere til høyre, men kommer ikke forbi Zuta. Får heller ikke corner.
    40'
    Rødt kort til Rosenborg
    Markus Henriksen blir utvist! Går inn med knotter og fart i en takling offensivt på banen med gult kort fra før. Da varte comebacket hans kun i 42 minutter.
    42'
    Utvisning for Rosenborg i 2. kamp på rad. Disiplinen begynner å koste dem dyrt.
    44'
    Layouni er kald i god posisjon, blir Bjørdal som skyter til slutt. Men langt over.
    45'
    Kjartansson får et innlegg og avslutter kvikt, men til side for mål! Nære for VIF.
    45'
    Rosenborg presses inn i overtiden her nå. Handler om å holde unna til pause for vertene.
    45'+2
    Sahraoui mislykkes med en stikker mot Jatta.
    45'+2
    Pause på Lerkendal. Her tok det fullstendig fyr etter Vålerengas ledermål. RBK skjerpet seg etter en tam åpning, men etter Henriksens utvisning ligger alt til rette for at Oslo-laget kan jakte 3 poeng her.
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Alexander Tettey
    Ut: Dino Islamovic
    46'
    Christensen stoppes på 20 meter.
    48'
    Layouni skaffer gjestene et hjørnespark.
    50'
    Vålerenga som fører på Lerkendal.
    51'
    Godt innlegg mot Kjartansson, som får gå opp mellom stopperne. Er akkurat ikke høy nok, men det ender i ny corner.
    51'
    Ballen sitter i nettet, men Faye Lund i RBK-målet får frispark i duellen med Kjartansson. Så vel kanskje noe strengt ut, eller...?
    52'
    Tettey farlig frempå, men avslutningen fra skrått hold går i nettveggen!
    55'
    Gode kombinasjoner i Vålerenga-angrepet, men den siste pasningen sitter ikke helt inne i feltet.
    56'
    Rosenborg 2 - 1 Vålerenga
    Mål: Emil Konradsen Ceide
    Målgivende: Hólmar Örn Eyjólfsson
    Rosenborg kontrer voldsomt etter at Oldrup blir felt på 20 meter. Ceide får ballen ute til høyre, før han drar seg inn i feltet. Avslutter via et bein og i nettet! Ikke umulig å gi Vålerenga frispark i situasjonen før der.
    58'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Odin Thiago Holm
    Ut: Seedy Jatta
    60'
    Sahraoui herjer på små flater nede ved linja. Kommer til innlegg, men det vil seg ikke helt for gjestene.
    61'
    Ny Vålerenga-corner inn i rommet rundt Faye Lunde. Denne gangen bokser keeperen unna.
    63'
    Ceide går og går, før han kommer til avslutning fra samme sted som han satte scoringen fra. Denne gangen klarer Haug å stoppe ham!
    66'
    Rosenborg 2 - 2 Vålerenga
    Mål: Odin Thiago Holm
    Det er alltid ledig i krysset! For en scoring av den unge trønderen! Limer den i krysset fra langt hold. Denne gutten er noe helt spesielt!
    67'
    Layouni går og går før han skaffer gjestene et hjørnespark.
    69'
    Igjen er Faye Lund der og får bokset den unna.
    70'
    Ligger vanvittig dypt her nå, hjemmelaget.
    73'
    Holm skyter igjen - via et bein og ut.
    74'
    Inn: Olaus Skarsem
    Ut: Stefano Vecchia
    75'
    Vålerenga kommer med mange, før Layouni får ballen ute på kanten. Drar seg inn og ut fra Dahl Reitan. Avslutningen kommer, men langt til side for mål.
    77'
    Inn: Nicolaj Thomsen
    Ut: Amor Layouni
    78'
    Skarsem drar seg inn i banen, men stoppes.
    78'
    Vålerenga spiller seg elegant ut bakfra.
    78'
    Odin Thiago Holm med enormt driv med ballen i beina.
    79'
    Inn: Anders Konradsen
    Ut: Per Ciljan Skjelbred
    79'
    Christensen forsøker seg igjennom en horde av forsvarsspillere, men blokkeres.
    81'
    Rosenborg henger litt i tauene nå...
    81'
    Ceide mister ballen på egen 16-meter. Snappes opp av Holm, som vender opp og skyter. Avslutningen havner oppe på tribunen.
    82'
    Kjartansson får ballen inne på ti meter, men greier aldri å vende opp. Avslutningen rett i Konradsen og ut. Corner.
    84'
    Nok en VIF-corner.
    86'
    Corneren klareres unna av Noah Holm, som vi forøvrig ikke har sett all verden til i denne andreomgangen.
    87'
    Mye nesten for gjestene for øyeblikket, men RBK-forsvaret står imot - enn så lenge.
    87'
    Holse felles på egen halvdel. Soleklart frispark.
    88'
    Fin vending av spill over mot Sahraoui. Innlegget kommer, men der er Hovland.
    89'
    Er det mulig da?! Oldrup med en nydelig stikker mot Bjørdal. Han ser nesten litt overrasket ut over at han får ballen, og må jage den unødvendig mye. Må forsøke å skli ballen i mål, men der er Faye Lund!
    90'
    Inn: Rasmus Wiedesheim-Paul
    Ut: Emil Konradsen Ceide
    90'+1
    Noah Holm får frispark på egen halvdel. Sekundene tikker i favør hjemmelaget.
    90'+1
    Hjemmelaget roper på straffe! Noah Holm går ned i duell med Tollås etter å ha fått en arm rundt seg. Kan dømmes der!
    90'+2
    Vålerenga med siste mulighet her nå.
    90'+3
    Bjørdal forsøker å legge ut i feltet fra linja. Der er Konradsen!
    90'+3
    Sahraoui danser seg fri ute til venstre, og spiller den inn i feltet. Bjørdal får foten på den, men ikke mot mål!