1-0
2-1
3-1
5-1
Author avatar

Ble dekket av Erik Eikebrokk

    Hei, og velkommen til Lerkendal, der formlaget Rosenborg tar imot nyopprykkede Viking.
    Lagoppstillingene er inne, og Eirik Horneland stiller som følger i 4-3-3: Hansen - Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling - Jensen (c), Lundemo, Konradsen - Akintola, Søderlund, De Lanlay.
    Viking-trener Bjarne Berntsen starter med følgende ellever: (4-3-3) Austbø - Salte, Vevatne, Vevatne, Hove, Vikstøl - Thorstvedt, Fridjónsson, Furdal - Ibrahimaj, Ekeland, Tripic (c)
    Med Tommy Høiland ute med karantene, er det altså Jostein Ekeland som får ansvaret får å lede Viking-angrepene, som midtspiss. Tripic og Ibrahimaj spiller på hver sin kant.
    Rosenborg gjør én forandring på laget som slo Linfield. Yann-Erik De Lanlay kommer inn for Gjermund Åsen på venstre ving.
    Dagens møte mellom lagene er det 105. i serie og cup. Rosenborg har vunnet 43. 31 har endt uavgjort, mens Viking har vunnet 30. Rosenborg har vunnet de sju siste kampene lagene imellom, og har ikke sluppet inn mål i de siste fem kampene mot Viking.
    Viking har utrolig nok ikke slått Rosenborg på de siste 25 kampene, og vi må helt tilbake til september 2005 for å finne sist gang siddisene vant. Det er 14 år siden!
    Kampen dømmes av Ola Hobber Nilsen. På linjene har han med seg Øystein Simon Ytterland og Christer Solheim Jørgensen. Fjerdedommer er Mathias Støfringshaug.
    Det er som vanlig ingen Nicklas Bendtner på Rosenborg-benken. Der sitter derimot Østbø (k), Denic, Helland, Trondsen, Valsvik, Åsen og Ceide.
    På Viking-benken sitter Wichne (k), Bytyqi, Torsteinbø, Danielsen, Sale og Pereira.
    Selv om det er stor avstand geografisk og dialektisk mellom lagene, er Rosenborg og Viking nærmeste naboer på tabellen. RBK ligger på 7.-plass, mens Viking ligger på 8.-plass, to poeng bak, men med én kamp til gode på trønderne.
    – Gjermund gikk av med en muskelkjenning sist. Yann-Erik har hatt en stram leggmuskel, men nå virker han klar. Vi ligger å bruke de guttene er igang, og bygge kontinuitet. Det er tanken bak at vi ellers stiller med samme lag, sier RBK-trener Eirik Horneland til Eurosport.
    – Vi ønsker å ta initiativet i matchen. Klarer vi å fylle på med folk i boksen, og gi gode innlegg, så tror jeg vi tar det, sier Horneland.
    – Vi tar alltid ut det laget som vi ser på som best egnet til å slå motstanderen. I dag satser vi på å vinne gjennom et vanvittig godt kontringsspill, sier Viking-trener Bjarne Berntsen til Eurosport.
    – Rosenborg er på vei tilbake på vinnersporet, slik som vi kjenner dem, sier Berntsen.
    Lagene er klare i spillerkorridoren, og er på vei ut på banen. Kapteinene Mike Jensen og Zlatko Tripic leder an.
    Birger Meling spiller sin 100. Rosenborg-kamp i dag, og får blomster av daglig leder Tove Moe Dyrhaug.
    Kampen har startet
    Viking med avspark.
    1'
    Søderlund med friske bein løper opp en løs ball. Ut til De Lanlay, som vender innover og slår innlegget over alt og alle - til femmeter fra Austbø.
    1'
    Viking presser høyt i starten, og tvinger hjemmelaget til å spille tilbake til egen keeper. Hansne finner Hedenstad på høyre kant.
    3'
    Mike Jensen
    Jensen får gå og gå, og lader venstreslegga. Rett i Viking-forsvarets mur.
    3'
    Konradsen slår mot Søderlund, som lar ballen gå. Akintola ligger bak og lurer, men følger ikke med. Viking angriper forsiktig.
    4'
    Ingen spiller ute på matta har mindre leggskinn, og leggstrømpene lenger ned på leggen enn Vikings midtbaneanker, islandske Samuel Fridjónsson. Bohemsk.
    4'
    Søderlund forsøker å løpe fra Hove i bakrom, men det går ikke. Innkast til RBK på venstre.
    6'
    Hove er for tøff i ryggen på Søderlund. Frispark inne på Vikings banehalvdel.
    7'
    Kampens største mulighet. De Lanlay kommer seg til linja, og legger ut til Søderlund, som er feilvendt. Spissen kunne snudd seg og skutt, men belger å slå blindt mot Akintola. Ballen når ikke frem.
    7'
    Søderlund har vært mye involvert så langt. Nå finner Hedenstad spissen, som flikker ut på høyre ving til Akintola, som er offside.
    8'
    David Akintola
    RBK kontrer på venstre, Meling har en autostrada, og får lagt inn. Søderlund header, men ikke på mål. Ballen faller til Akintola på bakerste, som bredsider ballen over fra tre meter. Åpent mål!
    9'
    Viking nå på høyre. Ibrahimaj får lagt inn, men treffer ingen.
    10'
    Konradsen blir liggende nede etter en hodeduell, men kommer seg raskt på beina. Nordlendinger tåler såpass.
    11'
    Anders Konradsen
    Jensen setter fart på, og løper fra to Viking-spillere. Spiller til Konradsen, som har med seg Meling på utsida. Konradsen skyter med venstre, og tvinger frem en redning av Austbø.
    14'
    Kampens første corner.
    14'
    Even Hovland
    Enorm Rosenborg-mulighet. Corneren havner hos tøffingen Reginiussen på bakerste. Han header ned til Hovland, som snur på en femøring, men skyter over fra tre meter. Ballen gikk via en motspiller, til corner.
    15'
    Igjen sikter Hedenstad på Reginiussen, som header over fra tolv meter.
    15'
    Viking får låne ballen litt nå, etter at det er Rosenborg som har vært klart best det første kvarteret.
    16'
    Ekeland forsøker å passere Reginiussen på yttersida, men det går ikke. Femmeter fra Hansen.
    17'
    Yann-Erik de Lanlay
    Suser fra De Lanlay. Vingen vår kjempetreff med vrista fra 16 meter, men Austbø redder skuddet som hadde god retning mot hjørnet.
    19'
    Rosenborg kan kontre, men De Lanlay velger helt feil løsning ved å sikte mot Akintola i bakrom. Forsøket var dessuten elendig utført.
    20'
    Jensen vender rett inn i Tripic, men Lundemo vinner igjen ballen. Rosenborg skyter fra tjue meter, men rett i en motspiller.
    21'
    Kjempesleiv av Austbø på Vevatnes tilbakespill. Innkast til RBK høyt i banen.
    24'
    Viking kan kontre, men Jensen jobber hjem og vinner igjen ballen. Kaptein!
    24'
    Meling og De Lanlay kombinerer fint på venstre, der sistnevnte kommer på overlapp. Innlegget er godt, men litt for høyt for Søderlund.
    25'
    Viking nå, på høyre.
    25'
    Fridjonsson forsøker å spille gjennom Furdal, men en Hovland-fot hindrer Furdal i å være alene med keeper. Vikings beste angrep.
    25'
    Tripic mister ballen mot to Rosenborg-spillere. Vil ha frispark, men får ikke det. I stedet kontrer Rosenborg på høyre. Igjen går innlegget over alle, men ender med nok en corner fra venstre.
    28'
    Hjørnespark til Rosenborg
    28'
    Fridjonsson dypt nede mellom Viking-stopperne og henter ballen.
    30'
    Innkast til Viking på høyre. Fridjonsson kaster langt. Keeper Hansen er langt ute og bokser ballen unna i duell med med- og motspillere.
    31'
    Rosenborg-kontring. 2 mot 3.
    31'
    David Akintola
    Det kommer flere Rosenborg-spillere etter, men Akintola velger i stedet å skyta fra 23,5 meter. Treffer halvgodt og tar Austbø litt på senga, men ballen ruller utenfor. Akintola burde vært mer tålmodig der.
    32'
    Viking tar et hurtig frispark, og Tripic legger inn. Rosenborg-forsvaret klarerer enkelt, og starter etter hvert et nytt angrep.
    33'
    De Lanlay gir bort ballen håpløst til gamle lagkamerater, på vei frem. Angrepsmuligheten spolert.
    33'
    Viking forsøker å slå raskt tilbake, og ballen ender hos Tripic ute på venstre, som slår inn. Ballen rett i forsvarsblokka, og til Vikings første corner.
    34'
    Hjørnespark til Viking
    34'
    Halvsjanse til Viking på corneren, men ballen ruller Rosenborgs vei.
    34'
    Gode kombinasjoner mellom Hedenstad og Akintola. Førstnevnte legger inn, men via en Viking-spiller og til nok en corner.
    35'
    Hjørnespark til Rosenborg
    35'
    Hedenstad sikter nok en gang på Reginiussen, som lurer langt bak.
    36'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Viking
    Mål: Vegar Hedenstad
    Målgivende: Marius Lundemo
    FOR ET MÅL! Høyreback Hedenstad smeller til, skrått fra tjue meter etter pasning fra Lundemo. BANG i nærmeste kryss! Det er en kandidat til årets mål. Austbø er ikke i nærheten av å redde.
    36'
    Viking forsøker å slå tilbake med én gang, men De Lanlay får klarert innlegget fra venstre.
    38'
    Rosenborg får umiddelbart muligheten til å slå kontra med Akintola og Jensen, men Hove får ryddet opp.
    38'
    Igjen skaper Rosenborg farligheter på høyre, med Akintola og Hedenstad. Førstnevnte byr Viking-forsvaret opp til dans, men skuddet/innlegget går via en Viking-rygg og til corner.
    39'
    Hedenstad slår utover. Det er høyrebacken som er sjef på Lerkendal nå.
    40'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 2 - 0 Viking
    Mål: Alexander Søderlund
    Målgivende: Vegar Hedenstad
    Sjef er også Søderlund som header inn 2-0 fra kort hold. Hedenstad slår cornere utover, og Søderlund header ballen tilbake mot der ballen kom fra. Nok en gang er Austbø sjanseløs. Søderlunds fjerde seriemål i år.
    40'
    Frispark til Viking ute på venstre, høyt i banen.
    41'
    Gult kort til Rosenborg
    Tore Reginiussen
    Kampens første gule kort.
    41'
    God Viking-corner, men headingen fra Vevatne sklir av panneluggen og spretter langt utenfor.
    43'
    Fantastisk forsvarsspill fra Meling og Hansen, som redder på streken hver sin gang.
    44'
    Hjørnespark til Viking
    44'
    Mål for Viking!
    Rosenborg 2 - 1 Viking
    Mål: Jostein Ekeland
    Målgivende: Runar Hove
    Men der sitter den for Viking på corner. Det ser ut som det er Jostein Ekeland som er sist på ballen, etter at Runar Hove får avsluttet først.
    44'
    Det skal spilles minimum ett tilleggsminutt.
    45'+1
    Kaos innenfor Vikings 16-meter, der ballen spretter høyt flere ganger. Ender til slutt med frispark til bortelaget. Det så særdeles billig ut. Rosenborg-fansen piper høylydt idet reprisen ruller over storskjermene.
    45'+2
    Pause
    2. omgang
    Vikings siste omgang før sommerferie er igang. Rosenborg på sin side skal spille europacup til uka.
    46'
    Viking fikk en god avslutning på første omgang. Reduseringen var Vikings eneste mulighet i første omgang, en omgang som ble dominert av hjemmelaget.
    47'
    Furdal mister ballen i elendig posisjon, og Rosenborg kan kontre med mange mann.
    48'
    Kontringen tar for lang tid, og Viking får menn på riktig side. Angrepet ender med Hedenstads håpløse pasning mot Akintola som ruller ut over dødlinja.
    49'
    Jensen spiller et litt slapt tilbakespill til Hansen. Keeperen har kontroll og nok tid, men treffer særdeles urent på ballen, som nesten ruller til en motspiller. Nesten.
    50'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 3 - 1 Viking
    Mål: Anders Konradsen
    Målgivende: Alexander Søderlund
    Strålende angrep av Rosenborg. Søderlund demper innlegget fra Meling ute på venstre på «Bergkamp-vis» med hoppende strak vrist, og slår tilbake til Konradsen. Konradsen banker ballen i nettaket fra sju meter.
    50'
    Reginiussen spiller opp mot Søderlund, som forsøker å flikke til Jensen bak seg. Nesten. Godt forsøk.
    53'
    Hove takler Jensen bakfra, og dansken faller til bakken med et skrik. Kapteinen kommer seg opp, og får applaus fra hjemmefansen.
    53'
    Lundemo bredsider innlegget fra Hedenstad i mål, og jubler, men linjedommer har vinket for offside. Det er hårfint, men reprisen viser at linjedommeren gjør feil i å vinke.
    54'
    Rosenborg kontrer på høyre.
    55'
    Marius Lundemo
    Jensen slår inn mot Meling, som taper duellen. Ballen lander hos Lundemo i returrom, som skyter. Dårlig treff fra god posisjon.
    56'
    Rosenborg forsøker å vinne igjen ballen høyt, men Viking forsøker å spille seg ut kort. Lykkes til dels, men Rosenborg vinner raskt igjen, og er i angrep på ny.
    57'
    Igjen havner ballen i nettet, nå fra De Lanlay, men igjen vinkes det for offside. Denne gangen er offsiden klar.
    58'
    Corner til RBK.
    58'
    Viking kontrer etter Rosenborgs corner, men Meling gjør en strålende jobb defensivt og vinner igjen ballen.
    59'
    Yann-Erik de Lanlay
    Bra Rosenborg-spill, men innlegget fra «høyreving» Søderlund er for høyt og upresist. De Lanlay får tatt ned på lengste, går innover i banen, og skyter. Via en motspiller og til corner. Rosenborg dominerer nå.
    60'
    Hjørnespark til Rosenborg
    60'
    Reginiussen header på mål, men det blåses frispark mot Rosenborg.
    61'
    Frispark mot Viking-kapteinen midt på banen. Tripic litt ufin mot Lundemo.
    62'
    Hedenstad kommer til innlegg, og det blir bittelitt farlig idet Hove bommer på ballen og sender den mot eget mål. Austbø har imidlertid full kontroll på det hele.
    63'
    Meling blir dyttet over ende, men får ikke frispark. Viking overtar ballen.
    63'
    Tripic kommer ikke forbi Hedenstad, men vinner en corner.
    64'
    Viking tar corneren kjapt, men får ingenting ut av det.
    64'
    Meling kommer til dødlinja og får god tid til å sikte. Innlegget går imidlertid rett til Austbø.
    66'
    Thorstvedt blir skubbet akkurat nok av Tore Reginiussen til at dommer Hobber Nilsen blåser. Frispark til Viking fra omtrent 20 meter.
    66'
    Viking forsøker å ta det tidlig, men Hobber Nilsen sier nei.
    67'
    Et helt greit forsøk fra Ibrahimaj, men ikke særlig mer. Ballen over muren og mot mål, men ikke nok til side for Hansen, som holder ballen.
    67'
    Gjermund Åsen står klar til å komme inn for RBK. Også Viking forbereder et bytte.
    68'
    de Lanlay forsøker seg stillestående fra i underkant av 20 meter. Over, og det blir det siste han gjør i dag.
    68'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Gjermund Åsen
    Ut: Yann-Erik de Lanlay
    68'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: André Danielsen
    Ut: Tord Johnsen Salte
    68'
    Frisparket er bra slått fra bak i banen av Hedenstad, og i feltet har Reginiussen løpt seg fri. Får lov til å heade upresset, men kommer ikke nok over ballen og ender med å sende den ganske så høyt over. Kanskje like greit, for reprisene viser at han var i offside, selv om det vel ikke ble dømt for det.
    71'
    Med tre poeng her vil RBK ta seg opp på 24 poeng. Det vil holde til en 5. plass, ett poeng foran Brann og seks poeng bak serieleder Molde.
    72'
    Corner til RBK.
    73'
    Reginiussen er på den også, men headingen går utenfor.
    73'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Zymer Bytyqi
    Ut: Johnny Furdal
    73'
    STOLPE UT! Bytyqi har bare vært på banen i et par sekunder, men er nær - og egentlig bør - score på sitt første touch. Ekedal spiller innbytteren nydelig gjennom alene med keeper, Bytyqi sender ballen forbi André Hansen, men stolpen er på RBK-keeperens side. Stang ut!
    74'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 4 - 1 Viking
    Mål: Alexander Søderlund
    Målgivende: Vegar Hedenstad
    SØDERLUNDOBBEL! RBK kombinerer seg nydelig frem til innlegg på venstresiden, men legget til Meling er litt for høyt for Akintola. Hedenstad viser sin back-kollega hvordan et innlegg skal slås, finner Søderlund i feltet og angriperen gjør sitt andre for dagen - 4-1!
    76'
    Alexander Søderlund med to mål og én nydelig assist så langt.
    77'
    Nytt innlegg fra høyre, og igjen blir det farlig. Konradsen går opp alene ved bakre stolpe, men header på utsiden av nettveggen.
    78'
    Gult kort til Viking
    Samúel Fridjónsson
    Etterslenger på Konradsen. Frispark til RBK fra omtrent 30 meter. Det kaaan skytes.
    78'
    Hedenstad prøver lykken, men det er i overkant optimistisk. Austbø holder enkelt.
    80'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Anders Trondsen
    Ut: Marius Lundemo
    81'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Pål André Helland
    Ut: David Akintola
    81'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Fredrik Torsteinbø
    Ut: Ylldren Ibrahimaj
    81'
    Søderlund header ned til Helland, som ikke nøler med å fyre av et skudd. I blokka.
    83'
    Nytt godt innlegg fra Hedenstad, men denne gang kommer ingen medspiller på ball.
    84'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 5 - 1 Viking
    Mål: Anders Konradsen
    Målgivende: Mike Jensen
    RBK LEKER SEG! Mike Jensen setter fart fremover, spiller Helland, som istedenfor å dra seg innover for å skyte, sender ballen tilbake til Jensen. Han legger igjen til Konradsen på første touch - og midtbanespilleren sender ballen i mål på direkten. Lekestue!
    84'
    Tripic forsøker seg med et brassespark, men tanken er mye bedre enn utførelsen.
    87'
    Mike Jensen går i bakken innenfor feltet og vil ha straffe. Det får han ikke, og det ser vel også greit ut.
    87'
    Thorstvedt med en frekk luke på Meling, men samtidig spiller han ballen over sidelinjen. Innkast til RBK.
    90'
    NESTE HAT TRICK! Meling spiller vegg med Åsen og legger inn langs bakken. Søderlund kaster seg frem, men er et par skostørrelser unna å pirke ballen i det åpne målet.
    90'+1
    Det er lagt til to minutter.
    90'+2
    Corner til Viking.
    90'+3
    Kampen er slutt
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her