5-1
7 664
6 716

Ble dekket av Erik Eikebrokk

Hei, og velkommen til kveldskamp i Trondheim, der hjemmelaget Rosenborg tar imot Sarpsborg 08. Avspark på Lerkendal er 20.30.
    Lagoppstillingene er inne, og hjemmelaget Rosenborg starter som følger: (4-3-3) Faye Lund - Dahl Reitan, Reginiussen (c), Hovland, Trondsen - Zachariassen, Skjelbred, Åsen - Holse, Børven, Ceide.
    «Særpingene» starter som følger: (3-4-3) Falch - Ødegaard, Utvik, Næss - Halvorsen, Lindseth, Coulibaly, Thomassen (c) - Strand Larsen, Mos, Soltvedt.
    Dagens oppgjør er det 34. i serie og cup mellom Rosenborg og Sarpsborg/Sarpsborg 08. Hjemmelaget har vunnet 21, 8 har endt uavgjort, mens lagene fra Sarpsborg har vunnet 4. Etter at Sarpsborg ble til «Sarpsborg 08» i 2008 - naturlig nok - har Rosenborg vunnet åtte av ni møter på Lerkendal, mens én kamp har endt uavgjort. Ser man på historien er det med andre ord stor sannsynlighet for tre poeng til trener Trond Henriksen og kompani.
    Ser man på tabellen ligger Rosenborg på 6. plass før dagens kamp, og vil avansere til 5. plass med seier. Sarpsborg 08 ligger på 11. plass, og vil med seier avansere helt opp på 7. plass, i rygg på Rosenborg, kun poenget bak.
    På hjemmelagets innbytterbenk sitter det som vanlig sju spillere, men navnene er kanskje ikke så kjente som vanlig. Reservekeeper Sander Tangvik, Warren Håkon Christofer Kamanzi, Sondre Skogen, Gustav Valsvik, Edvard Tagseth, Filip Brattbakk og Dino Islamovic.
    Sarpsborg-trener Mikael Stahre har med seg følgende resevrer: Simen Vidtun Nilsen (k), Sulayman Bojang, Anwar Elyounoussi, Alexander Jakobsen, Sebastian Jarl, Aboubacar Konte og Alexander Ruud Tveter
    Kampen dømmes av hoveddommer Tore Hansen. På linjene har han med seg Isaak Elias Skjeseth Bashevkin og Jørgen Rønning Valstadsve. Fjerdedommer er Robert Eggen.
    Rosenborg-spillerne har varmet opp i flere minutter allerede, mens bortelaget foreløpig glimrer med sitt fravær. Det er kun de to keeperne og keepertreneren som holder varmen ute på den nydelige Lerkendal-matta.
    Idet resten av bortelaget jogger ut på matta på rad og rekke, melder Yr.no om strålende trøndervær, rundt 18 grader, ettermiddagssol og oppholdsvær. Det er en nydelig søndagskveld for fotball.
    Før kampen sier Rosenborg-toppscorer Kristoffer Zachariassen at han regner med at hjemmelaget kommer til å dominere banespillet. - Helst skal vi ha ball sentralt og utnytte overtallet vårt i midten, for å skape nok sjanser gjennom midten. Jeg tror at hvis vi får til grunnspillet sentralt i banen, kommer vi til å skape mye. Det hadde vært deilig, sier Zachariassen til rbk.no.
    - Vi må tørre å holde på ballen, dra av en mann og vi må tørre å gå i angrep med mange mann. Vi kan ikke bare ligge nede og ta i mot uppercuts, sier bortelagets assistenttrener Tom Freddy Aune til sarpsborg08.no.
    – Begge to er veldig gode med ball i beina, gode driblekanter. Carlo (Holse) har god venstrefot, og Emil (Ceide) er mer driblekant med høyrefoten. De har hatt både gode og litt mindre gode kamper, men når Pål André (Helland) er ute får begge to muligheten til å vise seg frem, sier RBK-trener Trond Henriksen til Eurosport før avspark.
    Highasakite spiller opp eliteseriehymnen, og lagene er på vei inn på matta. Avspark er bare et par strakser unna.
    Bortelaget gjør seg klar til å ta avspark.
    Kampen åpner med en lang ball på første forsøk fra bortelaget. For lang, og ballen spretter ut til femmeter. Sarpsborg-spillerne står høyt, og tvinger RBK-keeper Faye Lund til å slå langt.
    1'
    Rosenborg med kampens første etablerte angrep. Bortelaget ligger med hele laget på egen halvdel. Satser på kontringer, med andre ord.
    2'
    Ceide drar seg forbi på ytre venstre, og slår inn hardt langs bakken. Holse er litt for sein, og rekker ikke å bredside ballen i mål fra tre meter. God start av hjemmelaget.
    3'
    Igjen viser Ceide at han har ekstremferdigheter når det gjelder å passere motspillere. Men igjen er det sluttproduktet, i dette tilfellet pasningen, som blir hakket for upresist.
    3'
    Per Ciljan Skjelbred har før kampen uttalt at dette har vært en smertefri treningsuke, og at han er fri for ubehaget i leggen som har plaget ham i de første kampene siden comebacket.
    4'
    God stikker fra Holse, som tar Ceide litt på senga. Får ikke skutt.
    4'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Gjermund Åsen
    Målgivende: Torgeir Børven
    Det får derimot Gjermund Åsen, etter at Rosenborg vinner igjen ballen høyt i banen. Dahl Reitan slår inn mot Børven. Ballen stusses videre via Børven til Åsen på bakerste som banker ballen i mål på volley.
    4'
    Frispark til Sarpsborg høyt i banen, nesten nede ved hjørneflagget på høyre side. Da kommer det et innoverskrudd frispark.
    6'
    Bortelaget får nesten avslutta, og roper til og med på straffe, men dommer Hansen hører ikke etter.
    6'
    I stedet kontrer Rosenborg på venstre, og er i overtall. Sarpsborg stopper angrepet med en kynisk takling, men dommer Hansen gir ikke gult kort.
    7'
    Nytt godt Rosenborg-angrep. Holsen får avslutta, men keeper Falch gir retur. Igjen vinner Rosenborg igjen ballen, og det er nære på at Ceide finner medspillere foran mål. Ender med corner.
    8'
    Hjørnespark til Rosenborg
    8'
    Tore Reginiussen
    Holses corner treffer tøffingen Tore Reginiussen på bakerste, men Rosenborg-kapteinen header over.
    9'
    Skjelbred og Børven kriger godt, og greier nesten å spille seg gjennom. Jobber hardt i gjenvinningsfasen, og tvinger bortelaget til å gi bort ballen enkelt.
    10'
    Ismaila Coulibaly
    Strålende Sarpsborg-angrep. Det er Thomassen og Lindseth som triller ball i hatt med Rosenborgs høyreside. Ballen ender hos Colibaly som skyter fritt fra tolv meter. Kun to desperate Hovland- og Trondsen-blokkeringer hindrer utligning.
    11'
    Hjørnespark til Sarpsborg 08. Heades tilbake av Rosenborg-forsvaret dit hvor corneren ble slått fra.
    13'
    Hjørnespark til Sarpsborg 08. Soltvedt prøver igjen, men heades unna.
    13'
    Rosenborg har tatt foten litt av gasspedalen nå, og Sarpsborg har kommet mer med i kampen, men bare nesten så langt for bortelaget.
    15'
    Ny god Sarpsborg-mulighet etter angrep og innlegg på høyre side. Igjen er det Coulibaly som skyter fra tolv meter, men nok en gang i forsvarsblokka. Denne gangen er det Reginiussen som «ofrer» seg og blokkerer.
    16'
    Hjørnespark til Sarpsborg 08
    17'
    ANNULLERT SCORING: Så scorer Sarpsborg, men dommer Hansen har annullert den. Strand Larsen banker ballen i mål etter corner, men dommeren har hånda i været. Det må nesten være offside. Det står en Sarpsborg-spiller i offsideposisjon ved siden av Faye Lund, men spørsmålet er hvor mye han forstyrrer RBK-keeperen. Det er Mos som er den «skyldige». Det hadde vært en fortjent utligning.
    18'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Bjørn Inge Utvik
    Igjen setter Ceide på storfarten, og denne gangen ender det med gult kort til bortelaget.
    20'
    Frispark til hjemmelaget fra god posisjon noen meter rett utenfor hjørnet av 16-meteren. Holse skal slå.
    21'
    Keeper Falch bokser, men Skjelbred plukker opp. Den hjemvendt sønn drar seg innover i banen, men innlegget med venstre fot sklir litt av, og går over alt og alle - til innkast på motsatt side.
    21'
    Kjempesleiv av Sarpsborg-keeper Falch, men slipper med skrekken.
    23'
    Strålende jobb av Hovland, som følger Strand Larsen på høyre, og skjermen ballen ut til femmeter fra Faye Lund.
    23'
    Målscorer Åsen blir sittende nede, og får tilsyn av lege. Kommer seg på beina på egen hånd, og tusler av banen.
    24'
    Lege Haakon Scwhabe signaliserer bytte. Da har Åsen spilt seg ferdig for dagen. Han holder seg til skuldra. Edvard Tagseth gjør seg klar.
    24'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Rosenborg 1 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Ismaila Coulibaly
    Målgivende: Jørgen Strand Larsen
    FULLT FORTJENT UTLIGNING: På tredje sjanse sitter den endelig for Coulibaly. For tredje gang, midt foran mål, sitter den med venstre fot for bortelagets midtbanespiller. Strålende gjort i forkant av Strand Larsen som står for forarbeidet. Hjemmelagets ti mann er utspilt.
    26'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Edvard Tagseth
    Ut: Gjermund Åsen
    26'
    Jørgen Strand Larsen
    Thomassen har vært blant mange gode så langt i kampen. Finner Strand Larsen i god posisjon, men skuddet blir blokkert på atten meter.
    27'
    Nå er det bortelaget som «ruler» på Lerkendal.
    28'
    Hovland mister oversikten et øyeblikk, og mister ballen langt inne på egen halvdel. Trondsen er oppmerksom, og får takla ballen ut til innkast.
    29'
    Sarpsborg finner rom bak Rosenborg-midtbanen, men pasningen fra Soltvedt ut mot venstre er altfor lang. Der ødelegger Soltvedt en veldig god overgangsmulighet.
    29'
    Sarpsborg lykkes ofte veldig godt med å presse de tre angrepsspillerne inn sentralt, slik at de to flankene, Thomassen og Halvorsen får mye rom ute på kantene. Offside denne gangen, dog.
    30'
    Ole Jørgen Halvorsen
    STRÅLENDE angrep av Sarpsborg. Igjen er det Thomassen som driver fremover på venstre. Slår inn, litt overraskende, hardt langs bakken. Ballen sklir over hele banen, og til Halvorsen på høyre kant. Halvorsen banker til, og treffer tverrliggeren nesten helt ute på kryssfestet. Faye Lund er ikke i nærheten, og det er ikke hjemmelaget heller nå.
    33'
    Strålende backspill av Dahl Reitan, som finner en medspiller selv med Soltvedt halsende etter med et godt tak i Rosenborg-drakten.
    34'
    Rosenborg med sitt første lengre ballinnehav på lenge. Bortelaget har dominerte i en god stund nå.
    35'
    Trondsen slår inn fra venstre, men over alt og alle. Det neste innlegget, fra høyre, bokses ut av en desperat, men god, keeper Falch. Hjemmelaget klorer seg fast i angrep nå.
    36'
    Kristoffer Zachariassen
    Børven får nesten en touch på ett innlegg, så er det Zachariassen som får hodet på det neste, men over. River seg i håret etterpå.
    36'
    Ceide kommer seg nesten forbi to motspillere, men Ødegaard og Halvorsen får til slutt stoppa hjemmelagets hurtigtog.
    37'
    Nå bølger det skikkelig, og det er høy temperatur. Begge lagene går for seier for øyeblikket.
    38'
    Carlo Holse
    Godt Rosenborg-angrep som høster applaus fra de to hundre heldige på tribunen. Holsen drar seg innover, og fyrer av med venstre fot. Skuddet har god retning, men keeper Falch redder nede til venstre for seg.
    40'
    40'
    Rosenborg har tatt over kampen nå etter bortelagets utligning. Især Zachariassen har utmerket seg.
    40'
    Coulibaly har vært første omgangs gigant. Han er for sterk og for god for hjemmelaget. Zachariassen, Skjelbred og Tagseth blir smågutter i forhold.
    42'
    Joachim Thomassen
    Nok et strålende Sarpsborg-angrep på venstre. Igjen er det Soltvedt som kombinerer godt med Thomassen. Førstnevnte har øyne i nakken når han finner kapteinen sin. Dahl Reitan blir lurt, og tør ikke takle i frykt for straffe i mot. Skuddet går i nettveggen.
    43'
    Nok et godt angrep fra bortelaget som ender med en rask og tidlig avslutning. Denne gangen er Faye Lund raskt nede og holder skuddet fra Strand Larsen. Sistnevnte er virkelig en håndfull for Rosenborg-forsvaret.
    44'
    Carlo Holse
    Rosenborg vinner igjen ballen høyt i banen, og får en kjempesjanse ved Holse sju meter fra mål. Men dansken sleiver fra perfekt posisjon - selv om det var på riktig fot, den venstre.
    45'
    Hjørnespark til Rosenborg. Tagseth får avslutta, men over.
    45'
    Stadionspeaker Eirik Grønning sier at det skal spilles minimum to tilleggsminutter.
    45'+1
    Thomassen med langt og høyt innlegg mot RBK-målet, men Faye Lund timer opphoppet perfekt, og holder kula i fast grep.
    45'+2
    Ett siste Rosenborg-angrep: Ceide legger inn hardt fra venstre. Holse kommer stupende inn, og forsøker nok å la ballen gå videre til Børven, men Sarpsborg får klarert.
    45'+2
    Der er det pause. Det har vært en strålende omgang fotball, der to angrepsvillige lag har skapt sju gode målsjanser. Bortelaget har vært hakket bedre enn hjemmelaget, og især Coulibaly, Strand Larsen og Thomassen har markert seg. For hjemmelaget har Ceide, Zachariassen og Dahl Reitan vært de tre beste.
    – Vi tapte for mange dueller. De klarte å passere oss, og da blir det fort overtall. Vi ga dem for mange dødballer. Det gjorde at de fikk styre kampen, før vi kom tilbake det siste kvarteret, sier Trond Henriksen, til Eurosport.
    Vi er i gang igjen!
    46'
    Ceide dribler seg ned til linja og slår inn, men høyt, og enkelt for Falch å plukke.
    48'
    Sarpsborg med masse rom å kontre i. Mos prøver å finne Strand Larsen som er helt alene til høyre, men Reginiussen når ballen først, og spiller seg elegant ut.
    51'
    Dahl Reitan med et innlegg, i retning ingen lagkamerater.
    51'
    Coulibaly bryter, felles av Ciljan Skjelbred. Der bør vel også kortet komme, stopper en kontring for sarpingene.
    53'
    Thomassen med en voldsom frekk bart. Stilig, eller ikke, den fortjener en shout out.
    55'
    Holse med et flott innlegg på bakerste, Trondsen kommer stormende, setter bredsida til på volley, men utenfor.
    55'
    Trondsen med et innlegg mot Børven, men ballen går over spissen.
    57'
    CEIDE FÅR SJANSEN! Rosenborg ruller nydelig opp. Ceide drar seg fri fra Halvorsen, som står stille som en statue, men avlsutningen går til side for mål.
    60'
    Trondsen med fin ball opp på Børven på 16 meter. Spissen lar den passere til Zachariassen, men han får ikke bestemt seg for hva han skal gjøre, og ballen triller bare inn til keeper.
    61'
    Rosenborg 2 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Carlo Holse
    Målgivende: Emil Konradsen Ceide
    DET ER DEJLIG Å VÆRE DANSK I TRONDHEIM! For her får Holse det servert av Ceide. Unggutten runddribler Halvorsen igjen, så triller han ballen kontrollert inn til Holse på fem meter. Han avslutter via keeper og i mål.
    63'
    Den scoringen kom etter flere minutters Rosenborg-press.
    64'
    Sarpsborg får et frispark i god innleggsposisjon til høyre. Hovland som dyttet Mos.
    65'
    Soltvedt slår mot bakerste stolpe, men over alle.
    66'
    Ceide utfordrer inn i feltet, denne gangen får Sarpsborg omringet ham.
    68'
    Rosenborg 3 - 1 Sarpsborg 08
    Målgivende: Edvard Tagseth
    HOLSE IGJEN! Skjelbred drar i gang angrepet, setter opp Tagseth på venstre, han slår inn langs bakken, perfekt til Holse, som plasserer ballen opp i vinkelen.
    68'
    Skjelbred fikk seg en smell i situasjonen rett før målet, signaliserer at han vil bytte.
    69'
    Inn: Dino Islamovic
    Ut: Per Ciljan Skjelbred
    70'
    Holse ned på midten, Børven kant, og Tagseth anker nå for Rosenborg.
    71'
    NY RBK-SJANSE! Ceide finter, og spiller inn til Trondsen i feltet, han smeller til, men Falch redder.
    73'
    Islamovic vender opp og skyter fra 20 meter, rett på keeper.
    74'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Boubacar Konté
    Ut: Mustafa Abdellaoue
    75'
    Inn: Alexander Ruud Tveter
    Ut: Jonathan Lindseth
    75'
    Inn: Sebastian Jarl
    Ut: Joachim Soltvedt
    75'
    Trippelbytte fra Østfold-benken.
    75'
    Islamovic drar seg inn i feltet, skyter, men blokkeres av Næss.
    76'
    Coulibaly bryter, Konte kan sette fart, han spiller den videre på Coulibaly som har fortsatt løpet. Han får skutte inne i feltet, men Reginiussen med en strålende blokkering.
    78'
    Rosenborg 4 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Kristoffer Zachariassen
    MOT GAMLE LAGKAMERATER! Jarl mister ball på egen halvdel. Ceide setter fart, slipper perfekt inn til Zachariassen, som bredsider den sikkert i mål.
    79'
    Tagseth med en strålende takling på Coulibaly, bryter opp spillet.
    82'
    Inn: Gustav Valsvik
    Ut: Anders Trondsen
    Strålende kamp av Trabzonspor-klare Trondsen.
    83'
    Inn: Filip Brattbakk
    Ut: Emil Konradsen Ceide
    Banens beste i kveld.
    83'
    Inn: Alexander Jakobsen
    Ut: Ole Jørgen Halvorsen
    86'
    Inn: Sulayman Bojang
    Ut: Ismaila Coulibaly
    86'
    Islamovic slår inn mot Børven. Utvik prøver å klarere, men blir en pasning rett til Holse i returrom. Han skyter, men Utvik blir truffet av skuddet, og får styrt den utenfor.
    88'
    Holse prøver en lav corner. Lite fruktbart.
    88'
    Rosenborg 5 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Dino Islamovic
    DE LEKER SEG! Rosenborg broderer seg gjennom. Islamovic får ballen på 16 meter, legger ballen iskaldt ned i hjørnet bak keeper.