Ble dekket av NTB

Hei og velkommen til livedekningen av Toppseriens 9. og siste runde før ferien.
    Og for en godbit vi har i vente! Serieleder Rosenborg tar imot serietoer Sandviken til et heftig toppoppgjør på Koteng Arena. Mitt navn er Victor Kjeldstad, og jeg skal gjøre mitt ytterste for å formidle begivenhetene her i dag på best mulig måte.
    Disse to lagene ble av mange før årets sesong lansert som de to største favorittene til å stikke av med gullet, og de har begge virkelig levert til forventningene frem til nå.
    Fjorårets sølvvinner Rosenborg kunne ikke gått gjennom vårsesongen på bedre vis, der de ligger øverst på tabellen med seier i alle de åtte første serierundene! Gjestene Sandviken har ikke vært særlig dårligere de heller, og befinner seg som nevnt på andreplass etter sju seire og bare ett uavgjortresultat så langt.
    Det virker som årets serie fort kan bli avgjort på de innbyrdes oppgjørene mellom 'de fire store'. Der har hjemmelaget Rosenborg også levert så langt, etter sterke seire borte mot både LSK (0-3) og VIF (1-2). Men nå venter altså muligens en enda større test for Steinar Leins damer. Sandviken har nemlig også gjort det godt i toppkampene, og har i likhet med RBK vunnet overbevisende mot både LSK (4-1) og VIF (3-0).
    Onsdagens uavgjortresultat mellom nettopp Vålerenga og Lillestrøm var meget godt nytt for både RBK og Sandviken. Med hjemmeseier i dag vil trønderne ta ferie med en luke på fem poeng ned til Sandviken og ytterligere åtte ned til VIF og LSK. Med borteseier til Sandviken vil vestlendingene overta tabelltoppen med ett poeng ned til de sorte og hvite fra Trondheim, og seks ned til de to andre utfordrerne.
    Sandviken-trener Alexander Straus går for de samme elleve som banket Vålerenga sist. Steinar Lein har ikke den samme luksusen, da lagoppstillingen viser at han mangler to av sine absolutte nøkkelspillere i Emilie Bragstad og Cesilie Andreassen til dette toppoppgjøret! Inn kommer Kristine Leine og Sarah Dyrehauge.
    De innbyrdes oppgjørene i fjor mellom dagens duellanter endte med 1-3-seier for RBK i Bergen og 1-1 på Koteng Arena.
    Gigantoppgjøret skal i dag ledes av Ingvild Langnes Aarland. Hun skal assisteres av Line Cathrine Nymoen og Helle Reiten. Dommerkvartettens mannlige bidrag finner vi mellom benkene. Her skal Oliver Skaret Barsøe holde kontroll og operere lystavla.
    0'
    Terland sparker det hele igang for gjestene.
    1'
    Blakstad ser ut til å ligge ute til høyre, i motsetning til sin vante plass på motsatt kant. Fornes bekler den i dag.
    2'
    Dyrehauge header i tverrliggeren! Det er Næss som slår inn og hodestøtet fra dansken er altså centimetere unna å gi vertene en tidlig ledelse her.
    5'
    Joramo kaster seg inn og blokkerer et skuddforsøk av Terland. Følger opp med å avverge et hjørnespark også, midtbanesliteren.
    7'
    Olsvik bryter en svak pasning fra Østenstad og RBK tar over etter en periode med Sandviken-spill inne på hjemmelagets halvdel.
    9'
    Rulyte våkent ute og sweeper unna et gjennomspill til Hasund.
    9'
    Blakstad kriger til seg ballen ved cornerflagget og får lagt inn, men RBK får ikke noe ut det og Sandviken får til slutt et frispark.
    13'
    Rulyte tar unødige sjanser i det hun skal klarere et tilbakespill. Blir presset hardt, og ender til slutt med å gi til corner. Merkelig inngripen.
    14'
    Heades unna av Leine.
    14'
    Ryland legger inn til Cordner, men spissen treffer kun trønderlufta og RBK kan etter hvert ta over.
    16'
    Gjestene har løftet presset sitt litt og stresser vertene mer nå. Leine med en klarering ut til kast.
    16'
    Et innlegg fra Naalsund ender i fanget til Rulyte.
    18'
    Sørum prøver å finne Fornes på løp, men Ryland kommer seg i mellom kantspilleren og ballen og avverger før det blir farlig.
    19'
    Olsvik gjør en god jobb i holde ballen i spill på en heading fra Vårhus. Skaffer RBK et kast.
    20'
    Etter Dyrehauges store sjanse tidlig, har oppgjøret vært så tett og jevnt som en kunne forvente. Foreløpig sjansefattig, men absolutt nerve i de første tjue minuttene her på Koteng Arena!
    22'
    Gjestene flokker seg rundt keeper i feltet, men det er et RBK-hode som får kontakt med ballen og klarerer.
    23'
    Leine får seg en trøkk i duell med Cordner. Dommer Aarland stopper spillet.
    25'
    Corneren finner Fornes bak i feltet, men headingen går langt utenfor.
    26'
    Dyrehauge stusser fint ned til Utland og Blakstad er på vei gjennom, men Utland får ikke stokket beina skikkelig og kontringsmuligheten fordufter.
    29'
    Ryland med et farlig innlegg i boksen. Rulyte kommer ut og bommer, men ballen fortsetter gjennom feltet, før Næss klarerer. RBK slipper med skrekken.
    30'
    Terland finner Ryland ute til høyre. Hun avslutter via en RBK-spiller og til corner.
    32'
    Pakkes inn igjen, Rulyte. RBK får imidlertid klarert på første stolpe. Ryland følger opp med et skudd utenfor.
    32'
    Terland med et skudd fra distanse som ender opp noen meter til side for mål.
    34'
    Gjestene inne i en god periode nå!
    34'
    Sandviken fortsetter å styre. Et innlegg fra venstre denne gangen holder nesten på å bli farlig når Rulyte og Vårhus går i samme duell. Sisteskansen får imidlertid tak i kula.
    36'
    Utland legger ned til Dyrehauge som på første løfter i retning Fornes. Gjestenes keeper Stavenes er våkent ute og plukker.
    39'
    Naalsund sleiver et forsøk på å finne Lund utover dødlinja.
    40'
    Lund skyter et frispark fra distanse og får godt treff! Rulyte bokser unna!
    42'
    Gjestene fortsetter å bite seg fast. Rulyte ute å bokser unna et nytt innlegg.
    43'
    Hjemmepublikum gjør det de kan for å heve moralen i de sorte og hvite som har blitt fryktelig lave de siste minuttene her.
    45'
    Det legges til ett minutt.
    45'+1
    45'+2
    En tett og jevnspilt førsteomgang blåses av på stillingen 0-0. Dyrehauge var svært nære for RBK etter bare fem minutter, men etter hvert som omgangen skred frem, var det gjestene Sandviken som tok mer og mer over, og mot slutten av omgangen kjørte rødtrøyene oppgjøret. Rulyte slo imidlertid unna det beste forsøket gjestene hadde å komme med, og begge lag må derfor gå målløse i garderoben.
    45'
    Joramo og RBK tar avspark i andre omgang.
    46'
    Cordner vinner et frispark midt på banen.
    46'
    Himmelen har åpnet seg og det regner lett over Lade i Trondheim nå.
    47'
    Terland med et skummelt forsøk fra distanse. Skuddet har en farlig dupp og stryker tverrliggeren!
    47'
    Dyrehauge forsøker å tre gjennom til Utland. Østenstad bryter.
    49'
    Blakstad og Dyrehauge kombinerer, før sistnevnte legger inn. Utland når ikke opp på innlegget.
    50'
    Blakstad med et skuddforsøk over mål.
    51'
    Gult kort til Brann
    Ingrid Marie Spord
    River Joramo i trøya.
    51'
    Olsvik og Ryland i løpsduell nedover kanten. Sistnevnte får stoppet fremrykkingen til RBK-backen.
    53'
    Denne andreomgangen har startet litt som den første, der hjemmelaget har initiativet.
    54'
    Blakstad med et innlegg som Stavenes ikke har noe som helst problem med å fange.
    56'
    Lund fører ballen fremover, men Joramo er hissig i gjenvinningspresset og RBK tar over.
    58'
    Rosenborg med et flott pasningspill hvor de ruller opp i midten før Sørum dytter ut til Næss på høyre. Innlegget fra RBK-kapteinen plukkes imidlertid av Stavenes.
    59'
    Blakstad muskler bort Lund og slår inn i boksen. Vært mer involvert etter pause, Rosenborgs stjernespiller.
    60'
    Fornes stopper Ryland på vei fremover.
    62'
    Spord legger en Blakstad på vei fremover i bakken. Heldig som slipper det andre gule der, Sandviken-spilleren!
    63'
    Sørum slår inn og Fornes får avsluttet på mål. Stavenes holder. Brukbar mulighet det for vertene.
    64'
    Hjørnespark til Brann
    65'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Maria Dybwad Brochmann
    Ut: Kennya Cordner
    66'
    Mål for Brann!
    Rosenborg 0 - 1 Brann
    Mål: Maria Dybwad Brochmann
    Målgivende: Marit Bratberg Lund
    For et innbytte! Gjestene tar ledelsen på hjørnesparket og Brochmann som ikke har vært på banen et halv minutt en gang, går opp og header bortelaget i ledelsen!
    66'
    Det er bare Rosenborgs fjerde baklengsmål denne sesongen! Men hva gjør dere nå Rosenborg, for å unngå deres første serietap på 31 kamper?
    68'
    Ledermålet kom altså etter en god start på andreomgangen fra hjemmelaget. Men nå står de altså i fare for å tape sin første kamp som Rosenborg, etter byttet fra Trondheims-Ørn foran fjorårsesongen. Vi får se om de evner å slå tilbake her!
    70'
    Næss får et frispark blåst mot seg etter et ørlite sammenstøt med gjestenes kaptein Hansen. RBK-trener Lein ikke fornøyd på sidelinjen.
    72'
    Olsvik med et farlig tilbakespill! Rulytes klarering er heller ikke god og havner rett i beina på Naalsund! Midtbanespilleren får imidlertid ikke løsnet skudd og RBK slipper unna!
    74'
    Gjestene har tatt over etter ledermålet. Vertene Rosenborg virke tunge nå.
    76'
    Blakstad derimot har ikke gitt opp! Jager Bergsvand og lykkes i å stjele ballen fra stopperen. Har derimot få spillere med seg, og må til slutt gi opp, Blakstad.
    77'
    Næss legger inn og Dyrehauge stusser bakover. Utland får imidlertid ikke avsluttet.
    77'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Emilie Lein
    Ut: Sarah Dyrehauge
    77'
    Inn: Synne Brønstad
    Ut: Sara Kanutte Fornes
    78'
    Får vi se om Steinar Lein treffer like godt med byttene sine som sitt motsatte nummer på Sandviken-benken gjorde!
    79'
    Ser ut til å lagt om til en mer ren 4-4-2-løsning RBK nå. Blakstad oppe som spiss med Utland.
    80'
    Spord stopper et forsøk fra Lein mot Blakstad.
    81'
    Olsvik med en crosser hvor Blakstad forsøker å heade Utland gjennom, men lykkes ikke og forsøket går inn til Stavenes.
    83'
    RBK jobber hardt for å slå tilbake her, men Sandviken står trygge i forsvar og tar unna innleggsforsøkene som de tvinger frem fra vertene.
    85'
    Rosenborg 0 - 2 Brann
    Mål: Ingrid Marie Spord
    Spord skyter i krysset fra hjørnet av sekstenmeteren! Sandviken drøyer tid ved et innkast nede ved cornerflagget. Får beskjed fra dommer Aarland om å få opp farta. Hasund plukker så opp ballen og kaster til Lund, som dytter kjapt videre til Spord. Hun drar seg innover før hun smeller ballen opp i lengste hjørnet, utagbart for Rulyte!
    85'
    Nå ser dette ut som en temmelig vanskelig oppgave for Steinar Lein og RBK.
    89'
    En lokal jury har kåret Elin Sørum til dagens RBK'er.
    89'
    Julie Blakstad kommer seg fri i feltet og får avsluttet. Sklir imidlertid litt i det hun avslutter og Stavenes holder forsøket. En herlig dragning i forkant der fra Blakstad.
    90'
    Ny god mulighet til RBK! Brønstad får avsluttet inne i boksen, men det blokkeres til corner!
    90'+1
    Corneren er farlig slått, men ingen RBK'ere får kontakt med ballen.
    90'+1
    Det er lagt til fire minutter.
    90'+2
    Sørum legger Naalsund i bakken og gjestene får et frispark midt inne på RBKs halvdel.
    90'+3
    Inn: Ingrid Stenevik
    Ut: Ingrid Ryland
    90'+3
    Lund skyter frisparket over.
    90'+3
    Gult kort til Rosenborg
    Ina Vårhus
    Kommer i dommerens bok for kjefting.
    90'+4
    90'+5
    Der er det over på Koteng Arena, og vi har fått en ny serieleder i Toppserien! Flere av trøndernes spillere ligger langflate ute på kunstgresset her, etter en intens duell mellom de to beste lagene i norsk kvinnefotball for tiden. Andre omgang startet ganske likt som den første, med et Rosenborg-lag som tok et tidlig initiativ, men så sa det pang da gjestenes trener Alexander Straus satte inn Maria Brochmann rett før et hjørnespark skulle tas. Den høyreiste innbytteren stanget gjestene i føringen, og derfra og ut ble det mer og mer klart hvilken vei det kom til å gå. Akkurat som før hvilen tok gjestene mer og mer over og da Spord klinket ballen i krysset fem minutter før slutt, var saken biff og rødtrøyene fra Sandviken kunne kontrollere inn tre poeng som kan bli avgjørende når vi skal telle det hele opp til slutt. Victor Kjeldstad takker for følget og ønsker deg en fortsatt fin lørdagskveld!