Bergsvand (sm)18'
1-0
1-1
Bragstad (sm)45'+1

Velkommen til livedekningen av denne Toppserie-kampen mellom Rosenborg Kvinner og Sandviken!
    Vi er i sluttspurten av årets sesong, og for en innspurt vi har fått. Foran denne runden ligger dagens hjemmelag, Rosenborg, på andreplass. Bare et poeng skiller dem fra topplaserte Vålerenga. De møter byrival Lyn borte samtidig som dette oppgjøret på Koteng Arena.
    RBK og VIF har fulgt hverandre steg for steg den siste tiden. Begge lag har seier-uavgjort-seier-uavgjort-seier på de fem foregående serierundene. Men all den tid det skiller et poeng mellom dem, er RBK avhengig av hjelp fra enten Lyn eller Arna-Bjørnar for å kunne oppfylle drømmen om sitt første seriegull siden 2003.
    Sandviken står nok ikke overfor en like spennende innspurt. Bergenserne har på sine fem siste kamper to seire, en uavgjort og to tap. Deres forrige kamp endte med en 1-0-seier over Kolbotn etter en scoring av Rakel Engesvik. Deres 26 poeng etter 16 spilte runder plasserer dem på en foreløpig femteplass, to poeng bak LSK Kvinner på plassen foran. Med maks uttelling de siste to rundene kan de ende på bronsjeplass.
    De fem siste møtene mellom lagene har gitt to seire til hver, i tillegg til et uavgjortresultat. Tidligere i sesongen endte det 1-3 i favør trønderne på Stemmemyren. Clausen, Blakstad og Fornes puttet for RBK, mens Lisa Naalsund reduserte for Sandviken.
    Dagens dommer er Veronica Fjeldvær. Langs sidelinjene kommer Monica Løkkeberg og Cathrine Nymoen til å patruljere, mens Johannes Remøy vil operere lystavla.
    Den store nyheten for hjemmelaget er at formspiller Cesilie Andreassen er ute. Dette skyldes en trøkk hun fikk på trening i går. Sara Fornes er inne til fordel for RBKs nummer 5. Hun legger seg ute til venstre, mens Blakstad blir å finne sentralt.
    En positiv nyhet for de gulljagende trønderne er imidlertid at Maria Olsvik er tilbake i troppen etter svangerskapet.
    Gjestenes trener Alexander Straus velger samme lagoppstilling som slo Kolbotn forrige helg.
    Lagene er ute på banen og vi er straks klare for avspark!
    0'
    Gjestene med avspark.
    1'
    Utland med en avslutning som går over. Det er Minde som slår godt inn i boksen, og Utland som møter med en god avslutning, men får altså ikke presset den ned under tverrliggeren. God mulighet.
    3'
    Rosenborg med et tydelig initiativ her så langt.
    5'
    Engesvik kriger til seg en ball og gir videre til Hasund som skyter via en RBK-forsvarer og til corner.
    6'
    Klareres av vertene.
    6'
    Blakstad stusser til Clausen som legger fint ut til Utland. Den siste pasningen mot Blakstad sitter ikke like godt og keeper plukker opp. Ryland med en god forsvarsjobb som skjermer Blakstad unna.
    8'
    Fornes med et innlegg foran mål, men Bergsvand rydder opp.
    11'
    Det blåser surt på Lade i øyeblikket. Regn i kastene er det også.
    12'
    RBK spiller seg fint ut med Minde og Sørum, men sistnevntes pasning mot Fornes lykkes ikke.
    14'
    Målsund prøver et skudd fra distanse. Forsøket blokkeres og mister fart på vei inn til Nøstmo.
    15'
    Et skudd fra Jensen går over.
    16'
    Gjestene med en god periode nå.
    16'
    Brann scorer selvmål!
    Rosenborg 1 - 0 Brann
    Mål: Guro Bergsvand
    Så sitter den for RBK! Etter litt klabb og babb i boksen, fyrer Fornes av. Skuddet går via Bergsvand og skifter retning. Keeper er utspilt og ballen ligger i nettet!
    18'
    Sandviken trøkker til på corneren og får avsluttet et par ganger. Det siste skuddet treffer Bragstad knallhardt i planeten, og hun blir liggende.
    20'
    Ballen droppes og spillet er igang igjen.
    22'
    Blakstad prøver det som ser ut som et innlegg, men som ender i en livsfarlig avslutning. Ballen går i bue over keeper og spretter ut fra lengste stolperot!
    23'
    Fornes avvinkes for offside.
    24'
    Heades unna av hjemmelaget.
    25'
    Utland prøver å komme seg rundt Hjelmhaug. Sandvikens venstreback gir seg ikke, og Utland må ta til takke med et innkast.
    28'
    Mindre forsøker og slå inn, men rett i ryggen på Jensen.
    29'
    Blakstad kommer seg ut av en trang situasjon og spiller en lang kontringsball mot Clausen. Hun kjemper mot to forsvarere før hun komme til avslutning. Blokkeres til corner!
    30'
    Klareres.
    31'
    Fornes kommer til en avslutning som går utenfor.
    31'
    Fornes stusser gjennom til Minde som er ivrig med på venstrekanten. Innlegget er hardt langs bakken, men Spord får avverget til corner.
    34'
    Blakstad kommer til en rapp avslutning, men det ender i ny corner.
    34'
    Heades unna av gjestene.
    34'
    Joramo med ballen. Prøver å stikke gjennom til Blakstad, men pasningen hennes kommer for sent. Offside.
    37'
    Clausen lager frispark. For sent inn i Ryland. Clausen mener det er bortelagets trener som dømmer frispark. Fjeldvær avfeier protestene.
    38'
    Rosenborg med god kontroll i øyeblikket, men de leder kun med ett mål. Prøver seg fremover med Næss som må nøye seg med innkast.
    40'
    Naalsund stormer fremover med ballen. Vinner en corner.
    41'
    Klareres etterhvert av trønderne. Ender i innkast på motsatt i favør Sandviken.
    41'
    Sørum løfter på hodet til Clausen. Får ikke særlig trykk i headingen, som keeper Bogstad plukker lett.
    44'
    Jensen med et svakt forsøk utenfor.
    45'
    Et lite skudd for baugen for trønderne, når VIF har gått opp i 1-0 over Lyn rett før pause.
    45'
    Sandviken med et frispark litt inne på egen halvdel. Flytter folk opp.
    45'+1
    Rosenborg scorer selvmål!
    Rosenborg 1 - 1 Brann
    Mål: Emilie Bragstad
    Frisparket slås høyt inn i boksen hvor Emilie Bragstad stusser den i eget nett via stolpen! Er upresset også, RBK-forsvareren. Ser ut som hun kanskje forsøker å stusse den videre til corner. Det mislykkes uansett og vi er like langt her på Lade!
    45'+1
    45'+3
    Så går lagene altså i garderoben med like mange scoringer, og det står 1-1 i selvmål her på Koteng Arena. En nokså jevnspilt omgang har det vært totalt sett, der hjemmelaget har hatt et lite overtak, og med de største sjansene. Utland og Blakstad har vært farlig frempå for RBK, men det er altså kun Bergsvand og Bragstad som har klart å sette ballen i sine egne bur!
    45'
    Ingen bytter i pausen. RBK med avspark.
    46'
    Rosenborg vinner et frispark på ca 25 meter. Fjeldvær forvirrer litt med armretningen, men retter seg selv. Blakstad og Sørum ved ballen.
    49'
    Blakstad skyter frisparket hardt, men det går like over. Brukbart forsøk!
    49'
    Offside på Blakstad.
    51'
    Næss går overende i en duell med Hasund. Fjeldvær lar seg ikke friste til å blåse.
    52'
    Sandviken frempå. Ballen spilles inn fra Engesvik mot Raa, men hun får ikke ordentlig treff med hælflikk-forsøket. Nøstmo plukker opp.
    53'
    Blakstad slår godt inn på bakerste. Emilie Bragstad når akkurat frem, men får ikke skikkelig kontakt.
    55'
    Sørum løfter et skudd høyt over mål.
    55'
    In other news så har Lyn utlignet på straffe mot byrival Vålerenga. Med det så er avstanden nede i ett poeng mellom VIF og RBK igjen!
    57'
    Rosenborg har fortsatt å føre etter pause, men Sandviken holder brukbart stand fremdeles.
    60'
    Kjempemulighet for RBK! Minde med et glimrende nedtak og setter fart nedover venstrekanten. Innlegg er utmerket og i boksen kommer Blakstad stormende, men headingen går utenfor!
    61'
    Nytt innlegg hardt inn i boksen. Fornes når ikke helt frem på den.
    62'
    RBK presser Sandviken-forsvaret høyt. Spord beholder imidlertid roen og gjestene spiller seg ut.
    63'
    RBK kommer igjen. Et innlegg fra Minde legges tilbake til Næss som kommer inn i boksen. Skuddet går imidlertid på feil side av stolpen.
    65'
    Har skrudd opp tempoet et hakk nå, hjemmelaget. Og det må de også om de skal bryte ned det standhaftige Sandviken-forsvaret.
    66'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Ida Holm Neset
    Ut: Marina Jensen
    66'
    Sandviken kommer seg rundt på høyre med et par fine kombinasjoner. Vårhus må gi corner.
    68'
    Det ender i målspark til protester fra gjestene. Mener ballen går via Fornes og ut.
    68'
    Sørum ligger nede.
    70'
    Det signaliseres for bytte og Sørum tusler av.
    71'
    Rosenborg med ti spillere i øyeblikket. Spillet er igang igjen.
    71'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Siw Døvle
    Ut: Elin Sørum
    Døwle erstatter den skadede Sørum.
    73'
    Gjestene med frispark fra høyre.
    73'
    Lyn har gått opp til 2-1 i Oslo!
    73'
    Inn: Celine Nergård
    Ut: Marit Clausen
    73'
    Frisparket slås inn i feltet hvor Spord får avsluttet. Nøstmo er med på notene og får opp labbene! God mulighet for gjestene.
    74'
    I øyeblikket er det kun målforskjell som skiller VIF og RBK på toppen av tabellen!
    75'
    Slås inn to ganger før Sandviken-forsvaret får headet unna til ny corner fra motsatt!
    78'
    Slås på bakerste og ender i ny corner fra den andre siden igjen!
    79'
    Klareres av gjestene.
    79'
    Inn: Karoline Hernes
    Ut: Sara Kanutte Fornes
    80'
    Blakstad prøver å finne Hernes, men Spord header unna.
    81'
    RBK prøver å etablere et trykk, men Sandviken gjør det ikke lett for dem i øyeblikket.
    82'
    Bogstad kommer ut og holder ballen etter et par forsøk.
    83'
    Nergård går og går, men uten å komme til avslutning. RBK må prøve igjen.
    84'
    Vålerenga har utlignet i Oslo! Dermed leder Oslo-laget Toppserien slik det ser ut nå.
    85'
    Inn: Vilde Veglo
    Ut: Rakel Engesvik
    86'
    Sandviken på vei frem med Naalsund. Minde takler og det blir corner.
    87'
    Sandviken roter det til, men Hernes får ikke avslutningen på mål!
    87'
    89'
    Så har Lyn gått opp i 3-2 mot VIF!
    89'
    En lokal jury har kåret hjemmelagets beste. Det ble Kristine Minde.
    90'
    Døwle header en crosser fra Bragstad inn til Bogstad.
    90'+1
    Det legges til tre minutter.
    90'+1
    Begynner å haste om vi skal få en vinner her i dag.
    90'+1
    RBK med frispark. Nøstmo ut for å ta den.
    90'+2
    Blakstad på vei fremover, men takles av Hjelmshaug. På ball sier dommer!
    90'+3
    Næss med en håpefull ball opp i rom. Blakstad jager og skaffer en corner.
    90'+4
    Corneren heades over av Vårhus.
    90'+4
    90'+4
    Veronika Fjeldvær griper fløyten og blåser av oppgjøret her på Koteng Arena. Med resultatet i Oslo, der RBK fikk den hjelpen de trengte fra Lyn, vil nok Steinar Lein og hans jenter være skuffet over at de ikke klarte å vippe dette oppgjøret i sitt favør. Hjemmelaget var alt i alt best i dag, selv om Sandviken ikke solgte seg lett. I andreomgang var RBK rett og slett ikke skarpe nok foran Bogstad i Sandviken-buret. Gjestene fra Bergen hadde også noen farligheter, men uten tellende resultat. Dermed ender det med poengdeling. På toppen av tabellen ligger nå altså Vålerenga, med fire plussmåls bedre målforskjell enn RBK foran siste serierunde. Skal holde hardt for trønderne nå, noe de virker tydelig klare over her også. Samtidig er fotballen rund og vi får en avgjørelse i siste serierunde for første gang i Toppserien siden 2014! Victor Kjeldstad takker for følget og ønsker deg en fortsatt fin helg!