4-1
4 719
1 899

Ble dekket av Erik Eikebrokk

Hei, og velkommen til Trondheim, der Lerkendal gjøres klart for andre eliteseriekamp etter at verden «åpnet igjen». Hjemmelaget Rosenborg må helst vinne for å opprettholde ambisjonen om medalje i årets sesong. Per dags dato ser det ut som gullkampen blir et oppgjør mellom Bodø/Glimt og Molde. Sandefjord ligger på 11.-plass og ser ut til å slippe en neglebitende høst. Avstanden ned til kvalifiseringsplass er sju poeng.
    Lagopptillingene er inne, og Åge Hareide sender utpå følgende elleve spillere: (4-3-3) Faye Lund - Dahl Reitan, Vagic, Hovland, Andersson - Skjelbred (c), Tagseth, Holse - Ceide, Holm, Vecchia.
    Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard stiller som følger: Storevik - Jónsson, Vales (c), Foss, Smeulers - Brenden, Zé Eduardo, Kurtovic - Njie Ruud Tveter, Normann Hansen.
    Sandefjord-trener Ødegaard har tro på poeng før avspark: – Som alle andre har de sine styrker og svakheter. Kan vi demme opp for det de er gode til, og samtidig gripe mulighetene som er der, har vi en fair sjanse. De gir bort en del rom, og kan vi utnytte det, vil vi skape trøbbel for dem, sier Ødegaard til sandefjordfotball.no.
    Dagens kamp er den 26. lagene imellom i serie og cup. Rosenborg har vunnet 18, mens hvalfagerne kun har vunnet 3. 4 har endt uavgjort. Målforskjell 61-29 fordel trønderne.
    Ser man på statistikken, er sjansen for noe annet enn hjemmeseier særdeles liten. Sandefjord har faktisk aldri vunnet på Lerkendal, og de ti seriekampene har endt med åtte hjemmeseire og to uavgjort. Når det er sagt, i oktober 2018 endte tilsvarende oppgjør 1-1. To i dagens RBK-ellever er igjen fra den kampen; Erlend Dahl Reitan og Even Hovland.
    Pavle Vagic starter kampen på det som kan virke som en uvant midtstopperplass, men ifølge Adresseavisen har Vagic spilt i posisjonen ved flere anledninger i sin tid i Sverige. Ifølge rbk.no er det en rolle han også har spilt for Sverige U21.
    Sandefjord har følgende ni spillere på benken: Granlund (k), Sødlund, Nyenetue, Johansen, Falchener, Santos, S. Egeli, V. Egeli og Anene.
    På Rosenborg-benken sitter reservekeeper Tangvik sammen med Tettey, Konradsen, Islamovic, Wiedesheim-Paul, Eyjólfsson og Skarsem.
    Kampen ledes av hoveddommer Sivert Øksnes Amland, og hans to assistentdommere Ivar Askeland og Ole Andreas Skogsrud Haukåsen. Fjerdedommer er Oliver Skaret Barsøe.
    Nærmere tusen fotballfans har stemt på hvem de tror vinner kampen. 80 prosent tror at Rosenborg vinner, mens 15 prosent tror på tidenes første Sandefjord-første «trepoenger» på Lerkendal. 5 prosent tror kampen ender uavgjort.
    Antall stemmer: 1388
    RBK-kaptein Per Ciljan Skjelbred gjør seg klar til å ta avspark. Det er god stemning på tribunen nå.
    Det er Edvard Tagseth som spiller sentral midtbane for hjemmelaget.
    1'
    Rosenborg åpner kampen med et par forsøk i bakrom mot Holm, Vecchia og Ceide, men presisjonen er ikke god nok.
    2'
    Nevnte trio er dog aggressive i gjenvinningsfasen, og bortelaget har fortsatt ikke kommet seg inn på hjemmelagets halvdel.
    3'
    Emil Konradsen Ceide
    FLERE ENORME SJANSER. Ceide drar seg inn fra høyre, og skyter med venstre for fra åtte meter, men skuddet blokkeren. Returen faller til Tagseth som brenner til, men ny blokkering. Ballen legger seg nesten til tro på straffemerket, der en rosenborger vil ha straffe. Det får han ikke, men hjemmelaget får skutt fra god posisjon. Én meter utenfor.
    3'
    Rosenborg kontrer etter et kjapt Sandefjord-besøk i motstand ende. Skjelbred finner Vecchia med en ytterside-pasning, men når svensken forsøker å legge inn med samme teknikk, stopper ballen i en forsvarer.
    5'
    Innledningen på kampen har vært god nok til å få et forventningsfullt publikum på beina ved flere anledninger. Det lover godt. Nå handler det om å få utbytte for den tidlige innsatsen.
    6'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Carlo Holse
    Målgivende: Erlend Dahl Reitan
    DER SITTER DEN, og det var vel uunngåelig. Emil Konradsen Ceide mottar ballen ute på høyre, og spiller gjennom Dahl Reitan, på innsiden av seg. Han skyter fra dårlig vinkel, men keeper Storevik må gi retur. Da faller ballen perfekt for Carlo Holse, som bredsider ballen i mål fra tre meter.
    7'
    Dårlig pasning fra Faye Lund, men Tagseth snapper ballen, og setter i gang et nytt angrep på venstre. Vecchia legger inn mot en stupende Noah Holm, men Sandefjord får klarert.
    9'
    Hjørnespark til Rosenborg
    9'
    Hovland har fått seg en smell, og spillet stoppes.
    10'
    Holse og Tagseth har åpnet kampen briljant på Rosenborgs midtbane. Har skapt flere problemer for motstanderen allerede med kjappe vendinger og fikse touch.
    11'
    Stefano Vecchia
    NY STOR SJANSE. Dahl Reitan og Ceide setter fart på høyre, og sistnevnte stormer i bakrom. Det gir sistnevnte tid og rom, og Ceide finner Holse tjue meter midt foran mål. Han har Vecchia og Andersson utenfor seg, men skuddet fra svensken går i nettveggen.
    11'
    Det har vært enveiskjøring til nå i kampen. Kan Sandefjord svare når den tidlige Rosenborg-offensiven roer seg? Bortelaget har sitt lengste ballinnehav til nå i kampen, men det stopper plutselig etter en dårlig tversoverpasning.
    12'
    Pavle Vagic har ikke blitt satt på noen prøver til nå i kampen. Virker like rolig som skjæra på tunet, med sin elegante stil.
    14'
    Holse er sugen på flere scoringer, og går til i en hodeduell ti meter fra mål. I den duellen blir dansken for liten.
    14'
    Igjen angriper Rosenborg på høyre, men Ceide får ikke lagt inn. Holm kommer til for å hjelpe, men ballen havner til slutt hos Skjelbred tjue meter fra mål. – Skyt, roper hjemmefansen, men RBK-kapteinen rekker ikke å lade slegga.
    15'
    Sandefjord spiller seg til sin største og første sjansen i kampen. Dahl Reitan redder på streken.
    16'
    Rosenborg 2 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Stefano Vecchia
    Målgivende: Carlo Holse
    DET FORTSETTER BARE. Rosenborg har ikke tenkt å legge seg bakpå. Nok en gang vinner trønderne (ja, for det er tre trøndere i elleveren) igjen ballen høyt i banen, og igjen er Holse involvert. Kommer seg til dødlinja, og legger inn med høyre fot. Vecchia er litt på etterskudd, men svensken slår på turboen, og er først på ballen fra seks meter. Storevik står på feil fot, og kan intet gjøre.
    17'
    Rosenborg 3 - 0 Sandefjord Fotball
    For en start på kampen Holse har fått. Speaker har også mistet taket på det, og kommenterer scoringen med uno, dos, tres, selv om Holse er dansk. Oppskrifta er den samme. Gjenvinning, spill ballen ut på kanten, og legg inn. Der kommer nok en gang Holse stormende fra dypet, og bredsider ballen i lengste hjørnet.
    20'
    Adam Andersson
    Ny gjenvinning etter at hjemmelaget står høyt i banen. Andersson tar med set ballen på ett touch, og sikter seg tidlig inn på lengste hjørne. Skuddet med høyre fot er bra, men Storevik strekker seg og redder. Tar sin egen retur også.
    22'
    Ny feilpasning av Faye Lund. Denne gangen skyter han ballen rett i beina på en Sandefjord-spiller som står på seks meter. Ballen kommer for brått på, og går ut over dødlinja.
    23'
    Sandefjords assistenttrener har vært ute på en runde for å gi noen beskjeder. De bør ha vært gode. Bortelaget har dessuten sendt fem mann i oppvarming.
    24'
    To ganger tidligere har Rosenborg slått Sandefjord 5-1 på Lerkendal, i 2017 og 2015. Den «rekorden» står for fall om dette fortsetter.
    24'
    To dårlige Rosenborg-angrep på rad...
    26'
    Det tredje er desto bedre, og igjen er det på høyre det skjer. Ceide, Dahl Reitan og Skjelbred kombinerer. Sistnevnte tar seg ned til dødlinja, og slår hardt inn foran mål. Rett i armene til keeper Storevik.
    26'
    Rosenborg er nå tredje mestscorende i Eliteserien (48 mål). Bak Molde (57), men foran Bodø/Glimt (47).
    28'
    Der er tallet nesten 49. Skjelbred slår inn foran mål, men Vecchia kommer en anelse for sent.
    29'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Vidar Ari Jónsson
    29'
    Frispark til Rosenborg i god posisjon ute på ventre side. Da blir det innoverskrudd innlegg fra Andersson. «Innlegget» er nær ved å lure alle, men Storevik får en hånd på ballen og hindrer «tabbemål» i lengste kryss.
    30'
    Kort corner, som ender med ny corner fra høyre side.
    30'
    31'
    Noah Jean Holm
    Holm er først på ballen, men løpende vekk fra målet, blir det vanskelig å få styrke og presisjon på headingen. Høyt over.
    31'
    Carlo Holse
    Holse går for tre, men skyter rett på Storevik, fra 18 meter.
    32'
    Ze Eduardo
    Sandefjord spiller seg til en sjelden avslutningsmulighet, men Ze Eduardo skyter himmelhøyt over fra tjue meter.
    33'
    Sandefjord er bedre med nå, har ikke sluppet inn mål på nesten et kvarter.
    34'
    Billig frispark til bortelaget. Kristoffer Hansen har Dahl Reitan i rygg, og forsøker å hæle ballen til en medspiller. Bommer, men får frispark.
    34'
    Per Ciljan Skjelbred
    – NEI! roper hjemmefansen, idet Skjelbred bredsider ballen over mål fra åtte meter. Rosenborg rullet opp på venstre denne gang. Innlegget treffer ikke Vecchia eller Holm, men det gir rom for Skjelbred, som må få avslutningstips av midtbanekollega Holse.
    36'
    Ze Eduardo
    Nytt gult kort. Denne gang til spilleren med det feteste navnet på Lerkendal i dag. Stopper en god Rosenborg-overgang.
    37'
    Godt forsvarsspill av Kurtovic, som kanskje har vært bortelagets beste spiller. Skjermer ballen over dødlinja, under press fra Skjelbred etter et kort Rosenborg-frispark.
    39'
    Godt forsøk fra Ceide og Vecchia, som nesten veggspiller seg gjennom borteforsvaret. Pasningen fra førstnevnte er litt for lang, kanskje burde rollene vært byttet om.
    40'
    Hansen og Kurtovic greier nesten å spille seg gjennom på høyre side, men sammen med Tagseth og Dahl Reitan rydder Faye Lund opp.
    41'
    Igjen er Holse nære. Vecchia og Andersson kombinerer lekkert på venstre, før artisten med det italienskklingende navnet vrir spillet til høyre. Ceide nærmer seg flere titalls overstegsfinter i dag, og legger inn foran mål. Der kommer Holse nok en gang susende, men akkurat litt for sent.
    42'
    Holse blir liggende nede etter en duell, og får tilsyn. Samtidig får Lerkendals «spanske speeker» også orden på resultattavla, til publikums store fornøyelse. Uno, dos, tres blir 3-0, ikke 0-0.
    43'
    Dette må være en av Rosenborgs beste og mest underholdende omganger. Like før dommer Amland blåser pausesignalet, står det 3-0 på tavla, og 6-1 i sjansestatistikken. Det har vært enveiskjøring i 45 minutter.
    45'
    45'+1
    Det skal spilles minimum dos (to) tilleggsminutter, opplyser speaker.
    45'+1
    Andre omgang er i dag. Hva nå Sandefjord?
    46'
    Stor Rosenborg-sjanse før halvminuttet er spilt. Noah Holm stjeler ballen etter at Vales timer dårlig. Holm banker til fra 16 meter, men utenfor.
    46'
    Sandefjord-benken sendte tidlig fem innbyttere i oppvarming, men det er fortsatt ikke gjort noen bytter.
    47'
    Sandefjord kan kontre idet Rosenborg slår en for kort tversoverpasning. Hjemmelaget rekker å komme seg på riktig side.
    48'
    Ze Eduardo mister ballen håpløst, og igjen setter Holm fart på. Finter venstre, før han går til høyre og skyter fra tjue meter. Treffer mål denne gang, men rett på keeper Storevik.
    48'
    Rosenborg skal spille tre kamper på sju dager. Da er det også det spørsmål om hvor mange krefter laget skal bruke på denne kampen, der seieren allerede synes sikker.
    50'
    Hovland får seg en smell i en tøff duell på midtbanen. Sandefjord spiller ballen hurtig i bakrom, men Vagic gjør en utmerket sikringsjobb for midtstopperkollegaen.
    51'
    Sander Moen Foss
    Foss for Sandefjords - og kampens - tredje gule kort idet han feller Noah Holm på vei frem. Kynisk.
    53'
    Farlig innlegg fra Ceide ute på høyre. Igjen kommer Vecchia stormende, men svensken kommer et tidel for sent til å bredside ballen i mål fra tre meter.
    55'
    På sidelinjen gir Hareide instrukser til Olaus Skarsem, som gjør seg klar til å komme inn.
    55'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Olaus Skarsem
    Ut: Per Ciljan Skjelbred
    56'
    Inn: Dino Islamovic
    Ut: Noah Jean Holm
    57'
    Der besvarer Hareide spørsmålet fra tidligere i omgangen; han er beredt til å hvile noen spillere inn mot den tøffe uke, med tre kamper på sju dager.
    57'
    Islamovic får frispark imot seg, idet han stuper frem for å heade ballen i mål. Han blir helt tydelig holdt i trøya, men dommer Amland har blått frispark mot Rosenborg, trolig i forkant.
    57'
    Ny god opprulling av Rosenborg. Skarsem finner Ceide, som venter på Dahl Reitans løp på utsiden. Høyrebacken blir fulgt hele veien, og må nøye seg med hjørnespark.
    58'
    Carlo Holse
    Holse skyter. Storevik redder. Publikum sukker.
    59'
    Islamovic kan spille Vecchia i bakrom, men venter for lenge. Da løper svensken i offside.
    60'
    Ceide leker med Smeulers ute på høyre, men Sandefjord-backen får hjelp av Kurtovic.
    61'
    Fantastisk Rosenborg-spill. Kombinerer seg flott gjennom Sandefjord-forsvaret, og nesten inn mot femmeteren. Innlegget stoppes rett foran mål.
    61'
    Bra angrep av Sandefjord. Brenden får med seg ballen på andre forsøk, og spiller til Hansen ute på venstre kant. En «sandefjordsk» variant av Zlatan-finta er ikke nok til å lure Dahl Reitan.
    62'
    Hjørnespark til Sandefjord Fotball
    63'
    Ze Eduardo
    Bortelagets beste mulighet i andre omgang, men Ze Eduardo header i bakken og utenfor, fra tre meter. Halvsjanse.
    63'
    Rosenborg 4 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Dino Islamovic
    Målgivende: Stefano Vecchia
    Forferdelig tabbe av Storevik. Sentrer ballen til Vecchia tjue meter fra mål. Svensken venter på at Islamovic skal komme seg ut av offside, og Islamovic bredsider ballen stang inn fra sju meter.
    64'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Franklin Nyenetue
    Ut: Erik Brenden
    65'
    Inn: André Sødlund
    Ut: Moussa Njie
    65'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Rosenborg 4 - 1 Sandefjord Fotball
    Mål: Alexander Ruud Tveter
    Målgivende: Vidar Ari Jónsson
    Redusering helt ut av det blå, men det er et vakkert mål. Jónsson legger inn fra høyre, og Ruud Tveter banker til på volley. Ballen skifter retning på sin ferd, og utmanøvrerer Faye Lund i Rosenborg-målet.
    69'
    Inn: Anders Konradsen
    Ut: Carlo Holse
    75'
    Inn: Rasmus Wiedesheim-Paul
    Ut: Stefano Vecchia
    75'
    Marc Vales
    Nytt gult kort til bortelaget etter å ha hindret RBK-kontring. Vales denne gang. Nummer fire i dag.
    78'
    William Kurtovic
    Dagens femte gule kort til bortelaget.
    80'
    Edvard Tagseth
    Ny god Rosenborg-mulighet, men Tagsets avslutnings fra 16 meter går rett på Storevik.
    86'
    Inn: Vetle Walle Egeli
    Ut: William Kurtovic
    86'
    Det skal spilles minimum tres (tre) tilleggsminutter, opplyser speaker.
    90'+1
    90'+1
    FOR EN BOM. Ruud Tveter vender hurtig, og skyter fra åtte meter. Faye Lund gir retur, og den utlånte Rosenborg-spilleren Franklin Nyenetue har åpent mål, men skyter høyt over.