Ble dekket av Erik Eikebrokk

Velkommen!
    Ifølge rbk.no gjør Horneland endringer igjen. Adegbenro vrakes, heller ikke Helland er med fra start. Det er derimot unggutten Emil Ceide. Det gjør at trener Eirik Horneland starter som følger (4-3-3): André Hansen – Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling – Mike Jensen, Marius Lundemo, Gjermund Åsen – Yann-Erik de Lanlay, Alexander Søderlund, Emil Ceide.
    I tillegg er ikke Nicklas Bendtner med i troppen denne gangen heller.
    Mjøndalen-trener Vegard Hansen gjør ingen endringer på laget som spilte 2-2 mot Lillestrøm, og starter som følger (4-3-3): Mathias Ranmark - Akeem Latifu, Quint Jansen, Sondre Johansen, Joackim Solberg - Stian Aasmundsen, Christian Gauseth, Tonny Brochmann - Fredrik Brustad, Olivier Occean, Fredrik Brustad
    På Rosenborg sitter nevnte Helland sammen med reservekeeper Østbø, Denic, Valsvik, Adegbenro, Botheim og Tørset Johnsen.
    På bortebenken sitter reservekeeper Faye Lund (på utlån fra Rosenborg), Dragsnes, Sell, Betten Hansen, Thórhalsson og Bojang.
    Kampen dømmes av Tom Harald Hagen. Med seg på krittet har han Anders Michael Velo og Ole Andreas Skogsrud Haukåsen. Fjerdedommer er Mathias Støfringshaug.
    Dette møtet er det 36. i serie og cup mellom lagene. Rosenborg har vunnet 15 mot Mjøndalens 12. 8 har endt uavgjort. Den statistikken er helt sikkert blant de absolutt beste på mot Rosenborg, selv om de fleste resultatene ligger over tjue år og eldre tilbake i tid.
    Over en 5,5 års periode på 70-tallet, spilte Mjøndalen 11 seriekamper mot Rosenborg uten å tape.
    Begge lags keepere og keepertrener er ute på matta og varmer opp. Utespillerne glimrer foreløpig med sitt fravær. Avspark er 40 minutter unna.
    Matta på Lerkendal er enda litt grønnere enn den var på 16. mai. Tribunene blir nok ikke like fulle som da, men det er lite annet å skylde på; det er litt overskyet, men med strimer av sol, og rundt 15 grader. Det eneste som mangler er en god fotballkamp. Det begynner å bli en stund siden sist.
    Rosenborgs elendige resultater på Lerkendal startet ikke med ny-trener Eirik Horneland. Avslutningen av 2018-sesongen var heller ikke bra. De sju siste hjemmekampene har endt med én seier, tre uavgjort og tre tap. Målforskjellen er 5-10.
    – Dette er en kamp vi må vinne. Vi må starte med en voldsom aggressivitet med mye adrenalin i kroppen. Så må vi ta ned ballen og spille god fotball, sier RBK-trener Horneland til Eurosport før kampen.
    To av Hornelands tre endringer fra forrige kamp er Emil Ceide og Gjermund Åsen. Om duoen sier han følgende: – Emil er en fryktelig god fotballspiller og flink til å skape ubalanse hos motstanderlaget. Han er en herlig frekk type. – Åsen gir oss kreativitet og løpskraft. Indreløper er favorittrollen hans, i følge han selv. Han er flink til å prikke andre gjennom, sier Horneland.
    – Vi har kommet hit for å få med oss noe. Det er en stor flott bane, det er gress og vi gleder oss. Men vi er ikke her for å være til pynt, selv om enkelte av oss egner seg til det også, sier en optimistisk Mjøndalen-kaptein, Christian Gauseth, til Eurosport.
    – Jeg hadde ikke drømt om at vi skulle ligge tre poeng foran Rosenborg så langt ute i sesongen. Vi håper jo at de skal bruke litt lenger tid på å finne tilbake til flyten. De skaper og scorer uvanlig lite til å være Rosenborg. Forhåpentligvis løsner det ikke for dem i dag, sier trener Vegard Hansen, til Eurosport.
    Da har Highasakite gjort seg ferdig, lagene har entret banen og hilserundene er unnagjort. Da er det bare «Bilde ta'n Ivers» som gjenstår. Avspark på Lerkendal er to minutter unna. Det er ganske mange tilskuere på plass; blant dem en solid garde fra Nedre Eiker.
    Mjøndalen-spiss Olivier Occean tar seg av avsparket, og kampen er igang.
    Åsen vinner igjen ballen tidlig. Hjemmelaget rett i angrep ved Ceide. Én dribling for mye der.
    1'
    Hele Rosenborg så ut til å storme i angrep da Åsen vant ballen...
    1'
    Mjøndalen i angrep på høyre. Kommer ikke til avslutning.
    3'
    Tonny Brochmann
    Gauseth sikter mot Liseth ute på venstrekanten. Liseth får lagt inn, og Occean demper ballen end til Brochmann. Skuddet, på halv volley, et par meter over. Halvsjanse.
    5'
    Mjøndalen-keeper Ranmark på skogtur, men Søderlund får ikke skutt etter å ha nådd ballen akkurat før keeperen.
    5'
    Rosenborg får frispark midt på banen. Tas kjapt, og Rosenborg setter igang hurtig. Pasningen utover sidelinja.
    7'
    Mjøndalen med godt spill på høyre, via Gauseth sentralt. Occean taper duellen med Hovland.
    8'
    Hedenstad slår bakfra i bakrom mot Søderlund. Sistnevnte legger tilbake igjen, men innlegget rett i førsteforsvarer.
    8'
    RBK-keeper raskt ute og plukker en ball i bakrom fra Mjøndalen. Setter på ny igang kort.
    9'
    Mike Jensen
    Jensen tar med seg ballen. Vender først utover, så innover, og skyter med venstre fra 22,5 meter. Skuddet uten snert. Rett på keeper.
    10'
    Farlig innlegg fra Brochmann. Mjøndalen har to mann inne i boksen, men Rosenborg får klarert.
    10'
    Aasmundsen mister ballen. Rosenborg kan kontre ved Jensen.
    11'
    Men kombinasjonene sitter ikke for hjemmelaget. Både Jensen og De Lanlay havner i samme posisjon, feilvendt, ut mot cornerflagget. Innlegget når aldri frem.
    11'
    Ceide med sin første én-mot-én-mulighet på venstre. Den duellen vinner Akeem Latifu enkelt, og skjermer ballen over dødlinja.
    11'
    Mjøndalen setter igang kort bakfra, og viser med all tydelighet at de ikke er redde for Rosenborg.
    12'
    Horneland har vært flere ganger ute for å få Rosenborg-spillerne enda mer aggressivt opp i press på feilvendte Mjøndalen-spillere. Likevel er følelsen at Rosenborg-spillerne alltid kommer litt for sent inn i duellene.
    13'
    Flere RBK-spillere enn vanlig forsøker å stikke i bakrom, men pasningen fra Lundemo, Reginiussen og Hovland kommer ikke, til tross for at muligheten var der.
    14'
    Mike Jensen
    Nesten fra helt nede ved dødlinja, skyter Jensen. Vinkelen blir for vanskelig, og ballen rett på keeper Ranmark.
    15'
    Tøffingen Tore Reginiussen med en sylfrekk yttersidepasning til Meling.
    15'
    Knokkelkamp på midtbanen nå. Den ender med at Mjøndalen får frispark. Det er ikke Yann-Erik De Lanlay veldig enig i.
    16'
    Hedenstad slår inn fra god posisjon på høyre, men da har samtlige medspillere startet løpet mot første stolpe.
    18'
    De Lanlay får slått inn fra høyre, og denne gangen er innlegget hardt og lavt mot første stolpe. Søderlund står for langt unna, nærmere straffemerket.
    18'
    Godt Rosenborg-spill på høyre, der De Lanlay, Jensen, Søderlund og Hedenstad er involvert, men innlegget treffer første bruntrøye som står i veien.
    20'
    Mjøndalen spiller i perioder mye mer Rosenborg enn det Rosenborg gjør. Backene (Latifu) finner sentralen (Gauseth). Sentralen finner indreløper (Brochmann) i medløp, med rom foran seg.
    21'
    Fredrik Brustad kaster langt. Lundemo er høyest og får headet unna.
    23'
    Ceide får instruksjoner og klapp på ryggen av assistenttrener Karl Oskar Emberland.
    24'
    Åsen setter fart på med ball. Finner Søderlund i midten, men gjenlegget fra Søderlund får bare frem et oppgitt sukk fra hjemmefansen.
    24'
    En strålende tversoverpasning fra Jensen når Ceide. Endelig lykkes Rosenborg i å skape ubalanse i bortelaget. Det førte ikke til noe, men slike temposkifter er nok Rosenborg avhengige av for å bryte gjennom «den brune mjøndalenmuren».
    25'
    Ny flott pasning fra Jensen, mot Hedenstad som er på vei rundt på høyre, og inn i bakrom. Mjøndalen får akkurat en fot på ballen, som fører til kampens første corner.
    26'
    Åsen dribler lett av Latifu, men innlegget treffer som så ofte før: rett i en forsvarsspiller.
    26'
    Corner nummer to.
    27'
    Pål-André Helland sendes i oppvarming.
    27'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Mjøndalen
    Mål: Tore Reginiussen
    Klabb og babb foran mål. Tore Reginiussen er først på ballen, og får kriget den i mål fra to meter. Klønete forsvarsspill av Mjøndalen.
    27'
    Da er midtstopper Tore Reginiussen toppscorer for Rosenborg i Eliteserien (sammen med Mike Jensen) med to mål.
    29'
    Rosenborg 2 - 0 Mjøndalen
    Mål: Yann-Erik de Lanlay
    Målgivende: Vegar Hedenstad
    Der sitter den igjen. To mål på tre minutter. Hedenstad er med opp høyre, legger inn til De Lanlay, som på første touch bredsider ballen i mål, under keeper Ranmark. Dårlig keeperspill.
    30'
    2 minutter og 34 sekunder gikk det mellom de to RBK-scoringene.
    31'
    Nå svinger det virkelig her. Rosenborg har flyttet inn innenfor Mjøndalens 16-meter. Og nå virker det som både hjemmefansen og spillerne tror på scoring hver eneste gang laget er i angrep.
    32'
    Alexander Søderlund
    Stor Søderlund-sjanse fra ti meter. Denne gangen redder Ranmark. Bare det som mangler nå; en Søderlund-scoring.
    32'
    Nå er hjemmepublikummet med også. Trampeklapp og Kjernen-sang.
    33'
    Gult kort til Mjøndalen
    Sondre Solholm Johansen
    36'
    Meling tar keeper Hansen litt på senga med en heading tilbake, men Hansen får tak i ballen før den krysser linja til corner.
    38'
    Mål for Mjøndalen!
    Rosenborg 2 - 1 Mjøndalen
    Mål: Stian Aasmundsen
    Målgivende: Tonny Brochmann
    Mjøndalen svarer. Angrepet starter med en flott pasning fra Gauseth. Innlegget går via flere spillere, før ballen lander hos Aasmundsen. Avslutningen i lengste hjørne er perfekt.
    39'
    Olivier Occean
    Rosenborg mister ballen på vei frem, og Occean får skutt fra midt foran mål. Bare en kjemperedning av André Hansen hindrer 2-2.
    41'
    Det er Mjøndalen som styrer kampen nå. Rosenborg-spillerne jogger rundt i et halvsløvt og halvhøyt press, og gir bortelaget god tid til å bygge opp angrepene.
    42'
    Etter 2-0-målet stormet Rosenborg-spillerne i angrep gang på gang. Nå er kampbildet et helt annet, der initiativet ligger hos bortelaget.
    43'
    Hovland skaper litt problemer for Hansen med en dårlig pasning tilbake, men Hansen får ballen langt nok vekk med venstre fot. Akkurat nå er det nok Rosenborg som gleder seg mest til pause.
    44'
    Brochmann tar med Jensen på løpetur. Kommer seg helt ned til dødlinja, men innlegget blir klarert til corner.
    44'
    Ny stor Mjøndalen-sjanse. Det er vanskelig å se om det er Hansen som redder avslutningen fra én meter eller om den treffer noen andre. Reprisen viser at det er en ny kjemperedning av RBK-keeperen.
    45'
    - Jeg føler vi har grei kontroll, og så er det to lette mål. Småtabber av oss, så det er irriterende. Men vi er nær ved å få inn 2-2. Vi spiller med selvtillit, men vi kan ikke tillate oss tabber, sier MIFs Stian Aasmundsen til Eurosport.
    Helland er den av Rosenborg-spillerne som har varmet opp hardest i pausen, så mye tyder på at han står på banen når andre omgang sparkes igang om noen minutter. Spørsmålet er hvem som skal ut; Ceide eller De Lanlay?
    Mjøndalen hadde ballen 58 prosent av tida i første omgang, mot Rosenborgs 42. Det står 3-3 i sjanser.
    - Rosenborg er som vi forventet, ikke veldig gode, så vi føler vi har sjanse, kommer det fra MIF-trener Vegard Hansen før avspark.
    2. omgang er i gang.
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Pål André Helland
    Ut: Emil Konradsen Ceide
    Det ble med en omgang for denne gang for 17 år gamle Ceide.
    46'
    Lundemo med en god takling på Occean.
    47'
    Så er Lundemo litt ufin mot Liseth. Denne gang blir det frispark.
    47'
    Olsen Solberg slår ballen inn i feltet, men den heades unna.
    48'
    Hovland bruker altfor lang tid, noe som gjør at Occean vinner ball. Og så vinner bortelaget corner.
    49'
    Corner til MIF: Mot bakre og det er litt farlig. Men Jensen får ballen unna.
    49'
    Mjøndalen har kommet best i gang her på starten av den andre omgangen.
    50'
    Hedenstad demper ballen ofrbi en forsvarer med brystet og kommer seg innenfor feltet til Mjøndalen. Der går han også i bakken i duell mot Olsen Solberg, men dommer Hagen lar spillet går. Det ser også riktig ut.
    52'
    RBK triller nå...
    53'
    Helland rettvender seg, men innlegget går bare rett i blokka.
    54'
    Helland og Åsen kombinerer lekker før sistnevnte vinner corner. Publikum klapper.
    54'
    Corner til RBK: Occean header ballen ut.
    55'
    RBK trykker på nå. Vinner kjapt tilbake ballen når de mister den. Innkast helt nede ved MIFs cornerflagg nå.
    55'
    Søderlund halter etter en duell.
    57'
    TVERRLIGGER! Gode MIF-kombinasjoner avsluttes på nær perfekt vis når Tonny Brochmann prøver lykken fra 18-19 meter. Det synger i tverrliggeren til André Hansen.
    58'
    Corner til MIF: Og det er nære. Bortelaget vinner den første duellen, men Helland gjør en god jobb med å holde Liseth feilvendt i den påfølgende duellen - og får også ballen unna.
    59'
    Svakt slått dødball fra Helland.
    59'
    Jensen forsøker å finne Søderlund, og det er en god tanke. Men Jansen har falt tidlig og får hodet på ballen.
    60'
    God ball i bakrom mot Occean, men den blir liiiitt for lang for spissen. Hansen plukker.
    61'
    Mjøndalen spiller av presset...
    62'
    Så er det en svak pasning fra Aasmundsen. Spiller ballen utover sidelinjen.
    63'
    Ikke et voldsomt høyt tempo i kampen i øyeblikket...
    64'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Jibril Bojang
    Ut: Fredrik Brustad
    Den gambiske landslagsspilleren kommer inn.
    64'
    Rosenborg 2 - 2 Mjøndalen
    Mål: Tonny Brochmann
    UTLIGNING! Bojang viser seg frem umiddelbart når han kommer seg til kortlinja og legger inn. Hedenstad forlenger innlegget i duell mot Occean, men ikke lenger enn til Brochmann, som trekker seg innover fra venstre og avslutter i nærmeste. 2-2!
    65'
    Hva nå, Eirik Horneland?
    66'
    Rosenborg 3 - 2 Mjøndalen
    Mål: Alexander Søderlund
    SVAR PÅ TILTALE! RBK scorer på direkten, 79 sekunder etter 2-2, og det er Søderlund som gjør det. Hovland virker å slå bort ballen, men MIF-forsvaret roter noe forferdelig - og plutselig er Søderlund alene med keeper. For første gang på over 200 dager scorer spissen i en eliteseriekamp - 3-2!
    66'
    Bojang spiller ballen forbi Meling og får frispark på kanten.
    69'
    Solholm Johansen stiger til værs, men hopper ikke høyt nok. Fra to meter header han over samtidig som Andre Hansen hopper inn i MIF-spilleren.
    70'
    Blir liggende litt, Solholm Johansen, samtidig som MIF-spillerne vil ha straffe. Det får de ikke.
    70'
    Helland forsøker seg med høyrefoten. Ranmark slår til corner.
    71'
    Corner til RBK: Heades unna.
    71'
    Corner til RBK: Utoverskrudd fra Helland og i feltet får Reginiussen hodet på ballen. Men under press klarer han ikke styre den på mål.
    72'
    En MIF-poler inn i RBK-boksen plukkes av Hansen.
    73'
    Helland prøver seg fra cirka 25 meter. Ranmark tør ikke annet enn å slå unna.
    74'
    Bojang skyter fra skrå vinkel. Et lite stykke til side for mål.
    76'
    Mye rom for Helland, men Søderlund ser ikke sin makker.
    77'
    Gauseth banker til. Via en RBK-spiller og til corner.
    78'
    Corner til MIF: Olsen Solberg slår inn. Søderlund header ut.
    78'
    Birger Meling vender opp og skyter. Ikke ueffent, men Ranmark holder avslutningen.
    79'
    Krampa har tatt Åsen.
    79'
    Inn: Djordje Denic
    Ut: Gjermund Åsen
    80'
    Sondre Liseth
    Først tar han Helland, men det er vel reaksjonen etterpå som gjør at han får kort. Skjeller ut dommer Hagen, MIF-spilleren.
    81'
    Helland drar seg innover og skyter. Himmelhøyt over og like langt til side for mål.
    82'
    Latifu dribler Jensen som bakerste mann, men den påfølgende pasningen har ingen adresse.
    83'
    Bojang herjer med Meling og får til slutt frispark. Tror han dro av Meling tre ganger der.
    84'
    Gult kort til Rosenborg
    Birger Meling
    Får også kortet for den, RBK-backen.
    84'
    Mjøndalen forsøker seg med et innøvd frispark. Står å diskuterer før det blir tatt kjapt langs bakken. Brochmann skyter liiike til side for mål.
    86'
    Det var en MIF-spesial, det der. Brukte det blant annet mot Kongsvinger i fjor høst. Da endte det i scoring.
    87'
    Bojang legger inn til Liseth, som ikke får ordentlig trøkk på ballen med sin heading. Burde ha gjort det bedre.
    87'
    Bojang har vært meget frisk siden innhoppet.
    88'
    Inn: Gustav Valsvik
    Ut: Alexander Søderlund
    Defensivt bytte fra Horneland.
    90'
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+1
    Corner til MIF: Keeper kommer opp for bortelaget, det blir klabb og babb, men så får Jensen ballen unna.
    90'+2
    Helland gjør mye alene, drar seg forbi Brochmann og skjærer inn. Fra skrå vinkel hamrer han ballen mot mål. Ranmark redder.