3-0
4-0

Ble dekket av Erik Eikebrokk

Hei, og velkommen til Lerkendal, der Rosenborg tar imot nordirske Linfield, til andre kamp i 1. kvalifiseringsrunde til Champions League. Langt der borte i det fjerne vinker hundrevis av millioner som billett til gruppespill gir, men først kan vi vinke til de 22 utvalgte spillerne.
    Rosenborg, som leder 2-0 fra oppgjøret i Nord-Irland, stiller som følger: (4-3-3) Hansen - Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling - Konradsen (c), Lundemo, Åsen - Helland, Søderlund, De Lanlay.
    Det betyr at Jensen og Akintola får hvile fra helgens seier over Viking. Inn kommer Åsen og Helland.
    Linfield-manager David Healy, som har en fortid i storklubber som Manchester United, Rangers, Leeds og Sunderland, for å nevne noen, stiller med følgende ellever: (4-4-2) Deane - Casement, Larkin, Callacher, Clarke - Stewart, Mulgrew (c), Hery, Quinn - Kearns, Lavery
    På Rosenborg-benken sitter Østbø (k), Denic, Jensen, Trondsen, Akintola, Valsvik og Veide.
    Moore (k), Waterworth, Millar, Fallon, Mcguinness, Mitchell og Hume utgjør den fryktinngytende Linfield-benken. Mange store navn der...
    Kampen dømmes av en kvartett fra Albania, herrene Enea Jorgji er hoveddommer, mens Denis Rexha og Rudin Preca går på linjene. Kridens Meta er fjerdedommer.
    Det er ekte trøndersk sommervær i Trondheim i dag. Det betyr at den perfekte Lerkendal-matta er badet i sommersol og nærmere tjue grader fra nesten skyfri himmel.
    Dagens møte er det sjette mellom lagene. Rosenborg har aldri tapt for nordirene. Unngår trønderne tap i dag, betyr det at Eirik Hornelands mannskap er ett skritt nærmere gruppespillet i Champions league. Med avansement i dag, venter vinneren av oppgjøret Piast Gliwice (Polen) og Bate Borisov (Hvite-Russland). De fem tidligere oppgjørene mellom RBK og Linfield har endt med tre RBK-seire og to uavgjorte.
    PS: Niall Quinn spiller venstrekant for Linfield i dag. Dette er IKKE tankspissen som scoret over hundre mål i engelsk toppserie for Arsenal, Manchester City og Sunderland før årtusenskiftet.
    Andre kvalifiseringsrunde i Champions league spilles allerede neste uke, 23. og 24. juli, med returoppgjør 30. og 31. juli.
    Mange trofaste trøndere har møtt opp til dagens viktige kamp, men det er på langt nær fullt på Lerkendal. Kanskje kan det bli det om Rosenborg greier å ta seg til gruppespillet i Champions league igjen, og møter lag gamle kjenninger som Juventus, Real Madrid eller Borussia Dortmund. Sist gang Rosenborg tok seg til gruppespillet var i 2007-08-sesongen.
    Dommer Jorgji har ikke tid til å vente på at de siste strofene av «Bilde ta'n Ivers« spilles ferdig, og setter igang kampen. Utålmdodig albansk dommer der altså.
    1'
    Vegar Eggen Hedenstad jubilerer i dag, når han spilles sin hundrede kamp for klubben.
    2'
    Rosenborg mister ballen høyt i banen, og Linfield kontrer på høyre. Spissen Lavery tråkker litt på ballen, og somler den ut til femmeter fra André Hansen.
    3'
    Der sitter den!
    3'
    Nei, det gjør den ikke. Søderlund stanger Melings innlegg i mål, men den formsterke RBK-spissen er offside.
    3'
    Med Mike Jensen på benken, er det Anders Konradsen som er Rosenborgs kaptein i dag. Han spiller som vanlig på venstre indreløper, mens Gjermund Åsen spiller på Mike Jensens vante plass, høyre indreløper.
    4'
    Jubilanten Hedenstad med en risky pasning tilbake til Hansen, som dunker ballen opp på tribunen.
    6'
    Rosenborg angriper høyt med begge backene. Linfield ligger lavt, men jobber hardt. Lykkes i å ødelegge Rosenborg-angrepet - denne gangen.
    8'
    Linfield rygger langt bak når Rosenborg triller ball i bakre rekker. Det er kun spissen Lavery som presser forsiktig, mens den andre «spissen», Kearns, faller nesten helt ned mellom de sentrale midtbanespillerne.
    9'
    God pasning ut mot høyre flanke av Bastien Hery. Han er den mest hårfagre spilleren ute på Lerkendal-matta i dag.
    10'
    Vidåpent på Linfield høyre side. Meling er med frem.
    11'
    Pål André Helland
    Godt innlegg fra Meling etter pasningen fra De Lanlay. Innlegget treffer hodet til Helland, men Helland er ingen hodespiller. Det vistes godt der.
    11'
    Det har vært en særdeles tam åpning på kampen. Ikke antydning til målsjanse.
    11'
    Nå er det Linfield som får rulle litt ball i bakre rekker, før de forsøker seg med et angrep på høyre. Spissen Lavery er lett match mot Hovland, som vinner igjen ballen, og spiller tilbake til keeper Hansen.
    13'
    Reginiussen klarerer knallhardt rett i beina på Lavery, men ballen spretter tøffingens vei denne gangen.
    14'
    En forferdelig Helland-pasning inn i banen treffer ingen medspillere, men derimot en Linfield-spiller på vei frem. Bortelaget får avsluttet fra god posisjon 24 meter fra mål, men ballen går via en Rosenborg-spiller og til corner.
    17'
    Hjørnespark til Linfield. Kampens første. Over alt og alle. Utspill fra André Hansen.
    17'
    Hansen sikter på Søderlund, men RBK-spissen taper duellen. Hjemmelaget må begynne bakfra nok en gang.
    18'
    Smart bueløp av De Lanlay, som kommer seg ut av offside. Får ballen på riktig tidspunkt av Meling, og innlegget i retning Gjermund Åsen er bra. Åsen får verken skutt eller dempet ballen, og Linfield klarerer.
    19'
    Frispark til Rosenborg halvveis inne på Linfields banehalvdel. Formspiller Hedenstad skal slå, Helland må vike.
    19'
    Venstre arm i været fra Hedenstad. Det betyr ball mot bakerste stang. Linfield klarerer til corner.
    20'
    Hjørnespark til Rosenborg
    20'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Linfield FC
    Mål: Anders Konradsen
    Målgivende: Vegar Hedenstad
    Der sitter den. Konradsen forlenger Hedenstads corner med hodet. Ballen lander i lengste kryss, over hodet på bortelagets spiller som står på stanga. Hedenstad med nok en målgivende...
    20'
    Kan Linfield svare? Den hårfagre Hery prøver seg på en overstegsfinte på målscorer Konradsen, men får lite ut av det. Ender med frispark til Rosenborg på egen halvdel.
    25'
    Helland står helt alene på høyre flanke, men Lundemo ser ikke/vil ikke prøve den lange i bakrom. Når den lange likevel kommer, er det mot Søderlund, og da er vinkelen mye dårligere. Spretter inn til Linfield-keeper Deane.
    27'
    To gode involveringer fra Lundemo, som stjeler ballen fra bortelaget. Rosenborg kontrer på venstre, men De Lanlay får ikke utnyttet overgangen.
    28'
    Rosenborg er flinke til å skyve laget høyere i banen, når bortelaget spiller ballen helt hjem til egen keeper. Dermed må nordirene begynne helt på nytt, og da er veien frem til Rosenborg-keeper André Hansen laaang.
    29'
    Meling spiller en lang ball i lufta mot Søderlund. RBK-spissen taper også denne duellen, og signaliserer at han vil ha ballen i beina. «Neste gang,» svarer Meling med kroppen.
    30'
    Duellen mellom Meling og Stewart på Rosenborgs venstre flanke, er dominert av Rosenborg-backen. På motsatt flanke, der Helland opererer, er stillingen mer som «uavgjort» å regne. Lite har skjedd der.
    32'
    Igjen angriper Rosenborg på venstre, med trioen Konradsen, Meling og De Lanlay. Sistnevntes innlegg treffer ingen medspillere foran mål.
    32'
    Antydninger til trampeklapp på tribunen.
    32'
    Rosenborg setter opp et godt angrep på høyre, men Hedenstad slår ballen rett til en motspiller.
    33'
    Linfield går rett i angrep på venstre, og greier nesten å skape en sjanse, selv om det kun var én spiller foran mål. Pasningen er litt for langt bak Kearns.
    33'
    Søderlund dypt nede i banen og mottar, og fordeler ball. Slår ballen ut til høyre ving. Nesten som å se Bendtner.
    34'
    Yann-Erik de Lanlay
    Angrepet ender med innlegg fra høyre, og De Lanlay kommer skjærende inn fra venstre. Får avsluttet på hel volley fra ti meter, men ballen går over.
    34'
    Ball i bakrom mot Linfield-spiss Lavery, men Hovland viser at han er raskere enn spissen. Skjermen ballen inn til Hansen.
    36'
    Godt Rosenborg-angrep, og både Meling og De Lanlay fyller etter på venstre. Åsen ser medspillerne, men det gjør også linjedommeren, som ser at Meling eller De Lanlay er på feil side. Offside.
    36'
    Kampens beste angrep, og det er bortelaget Linfield som står for det. Angriper første på venstre, men vender spillet strålende via midtbanen. Bakfra kommer høyreback Casement stormende, med De Lanlay halsende etter. Høyrebackens innlegg er bra, men Reginiussen og Hansen får ryddet unna.
    38'
    Rosenborg forsøker seg på et tilsvarende godt angrep, og igjen er det herrene Konradsen, Meling og De Lanlay som finner hverandre på venstre. Pasningen fra Konradsen er litt for lang for Meling, og Linfield-forsvaret skjermer ballen ut over dødlinja. Gode tendenser nå. Rosenborg er friskere i angrep nå.
    39'
    Frispark til Rosenborg på høyde med Linfields 16-meter.
    39'
    Søderlund tar frisparket fort, og Meling er nærmest alene med keeper. Linfield-forsvaret følger ikke med, og må holde igjen Meling for å stoppe angrepet. Gult kort og nytt frispark.
    40'
    Gult kort til Linfield FC
    Det var høyreback Chris Casement som fikk det gule kortet. Vel fortjent.
    40'
    Ny stygg takling, denne gangen på De Lanlay, som blir liggende nede.
    42'
    Jordan Stewart får det gule kortet. Det var minst like fortjent som det første. To gule kort på to minutter til bortelaget.
    42'
    De Lanlay er på beina igjen.
    43'
    Hovland vinner igjen ballen, og blir med i angrep. To spissen foran mål nå; Søderlund og Hovland. Det første innleggsforsøket når ikke frem, men Rosenborg forsøker igjen på venstre.
    44'
    Hovland tusler etter hvert tilbake i posisjon.
    44'
    Anders Konradsen
    De Lanlay vil ha ball i bakrom. Det gir Konradsen mulighet til å «fake» pasning, og én motspiller lar seg lure. Konradsen får dermed muligheten til å avansere fra 25 meter, og kommer seg til god avslutningsposisjon. Treffer ikke i det hele tatt med skuddet.
    45'
    Det skal spilles minimum ett minutt tillegg.
    45'+1
    Rosenborg tar et hurtig frispark 35 meter fra mål.
    45'+1
    Lang ball mot Meling, som har vært mer ving enn back så langt i kampen. Nok en gang offside.
    45'+1
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Anders Trondsen
    Ut: Vegar Hedenstad
    Rosenborg gjør ett bytte. Hedenstad går ut, Anders Trondsen kommer inn. Dét fører til flere posisjonsbytter: De Lanlay går ned som høyreback. Åsen går ut som venstreving. Trondsen spiller høyre indreløper. Ellers er RBK uforandret :)
    46'
    For Linfield er det hele såre enkelt nå. Bortelaget trenger tre mål for å ta seg videre til andre kvalifiseringsrunde.
    47'
    En Meling+Åsen-kombo på venstre fører til omgangens første Rosenborg-corner.
    49'
    Med Hedenstad ute, får Helland slå: Litt for høyt for Reginiussen på bakerste.
    49'
    Åsen legger inn hardt og lavt til Søderlund, men førstetouchen er litt for lang. Kommer aldri til avslutning.
    50'
    Helland har ikke greid å sette sitt preg på kampen. Spilles opp feilvendt, med én mann i rygg. Mister ballen håpløst.
    51'
    Helland én mot én på høyre nå.
    51'
    Rosenborg 2 - 0 Linfield FC
    Målgivende: Pål André Helland
    Helland går utvendig denne gangen, etter flere overstegsfinter. Slår ut fem-og-førti. Hvem der? Kaptein Anders Konradsen, som scorer sitt fjerde mål på to kamper.
    51'
    Linjedommeren vinker seint. Det liker ikke hjemmefansen. Men offsiden så riktig ut.
    54'
    Linfields hårfagre midtbanespiller, Bastien Hery (nummer 8), er utvilsomt en god fotballspiller, men han alene er ikke nok til å gjøre dette til jevne lag. Rosenborg er rett og slett mange nivåer bedre enn Linfield.
    55'
    Uansett hvor Konradsen befinner seg på banen, så finner han rom. Ro med ball, gode touch, gode valg: To scoringer. Det lukter ny banens beste-premie på nordlendingen.
    56'
    Inn: David Akintola
    Ut: Alexander Søderlund
    Ingen scoringer for Søderlund i dag, for første gang siden hjemmekampen mot Kristiansund i slutten av juni. Det er fire kamper siden.
    59'
    Linfield bytter også. Kaptein Mulgrew ut. Stephen Fallon inn.
    59'
    Helland-corneren nok en gang for høy.
    61'
    Linfield trenger altså fem scoringer for å snyte Rosenborg for avansementet. Det tør jeg påstå at de ikke greier.
    62'
    Linfield mister ballen. Helland får den servert, men så felles han på 17 meter. Gult kort til Linfield-spilleren også.
    64'
    TVERRLIGGER FRA HELLAND! Helland tar frisparket selv. Banker den i tverrligger og ned, men ikke på rett side av streken med Rosenborg-øyne.
    65'
    Konradsen dribler seg forbi to Linfield-spillere på midten før han felles.
    69'
    Rosenborg 3 - 0 Linfield FC
    Mål: David Akintola
    3-0! Først er det Helland som får sjansen alene med keeper. Målvakten redder, men returen heades inn av Akintola.
    70'
    Inn: Emil Konradsen Ceide
    Ut: Anders Konradsen
    Tomålsscoreren ut. Talentfulle Ceide inn de siste 20.
    72'
    Linfield gjør et nytt bytte.
    75'
    Lundemo skyter fra distanse. Utenfor.
    76'
    Regniussen gir bort ballen på egen halvdel, Linfield angriper, men greier ikke å utnytte feilen.
    78'
    Ceide med gode finter før han setter opp Meling på venstre, han slår inn, men ballen heades ut.
    79'
    Labert tempo nå.
    83'
    Ceide avanserer strålende. Prøver en kombinasjon med Helland, men sistnevntes pasning blir litt for hard.
    85'
    Rosenborg 4 - 0 Linfield FC
    Mål: Pål André Helland
    Målgivende: David Akintola
    Helland setter 4-0! Et vakkert angrep. Akintola spilles gjennom på høyre, han legger rett inn til Helland som sklir inn ballen, og feirer med å vise at han fryser. Sikkert en henvisning til at han har vært litt ute i kulden denne sesongen.