0-1
Veum11'
1-1

Hjertelig velkommen til Trondheim og kampen mellom Rosenborg og LSK Kvinner! Vi er svært spente på seriestarten i Toppserien med 'nykommeren' Rosenborg! I løpet av 2020-sesongen vil dere få full live-dekning av alle toppseriekampene, børs på spillerne og rundens lag skal være en del av dekningen! Dette blir stas for alle med et hjerte som banker for fotballen!
    Rosenborg, som de nå heter etter å ha skiftet ut Trondheims-Ørn, har gjort gode forsterkninger på laget siden i fjor. Kristine Minde kommer fra tyske Wolfsburg og er spådd til å bli en attraksjon i serien i år - hun er klar fra 1. august. Også landslagsspiller Lisa-Marie Karlseng Utland har kommet inn dørene på Koteng Arena. Det samme gjorde Julie Blakstad - hun på deadline day!
    Jeg (og flere) har fått 'kritikk' på Twitter for å sagt at Cesilie Andreassen er fra Harstad. Midtbanespilleren kom fra Harstad-klubben, Medkila, da hun signerte for Rosenborg. Hun er fra Svolvær.
    LSK Kvinner med legenden Hege Riise ved roret har også en sterk tropp til årets sesong. Emilie Haavi nærmer seg hundre landskamper for Norge og har vunnet serien og cupen opptil flere ganger. Både med Røa like før 2010, og flere med LSK Kvinner.
    Kan allerede nå før kampstart, melde at dette blir en kald, kald affære. Det regner på Lade i Trondheim og temperaturen er nærmere vintertemperatur enn sommer...
    0'
    Kampen er i gang og LSK tar det første sparket for sesongen på Koteng Arena!
    1'
    Ingen av lagene har maktet å holde på ballen. Litt kriging i starten og høye baller.
    2'
    Langt utspill fra Nøstmo som finner Døwle på kanten. Hun spiller inn til Andreassen, som blir felt. Ingenting sier dommer!
    3'
    Bachor hos gjestene er ligaens eldste spiller. Fyller 37 år i år - nærmere bestemt om én uke.
    4'
    Frispark til LSK i en god innleggsposisjon.
    6'
    Langt bak i feltet og Nøstmo har kontroll.
    6'
    Innkast til RBK på høyresiden. Langt opp i banen.
    7'
    Frispark til LSK i egen 16.
    7'
    Fint RBK-spill i egen bakre rekke og en nydelig ball mot Andreassen. Hun blir litt for treg i løpsduellen mot Gausdal. Nære på, der!
    8'
    Sjanse for RBK! Et frispark blir slått inn i feltet og ballen havner til slutt hos Nergård. Hun fyrer, men altfor høyt over.
    9'
    Kort corner, så legges det inn og heades ut til nytt hjørnespark.
    10'
    Hjørnespark til LSK Kvinner
    10'
    Mål for LSK Kvinner!
    Rosenborg 0 - 1 LSK Kvinner
    Mål: Mimmi Löfwenius Veum
    Målgivende: Nora Eide Lie
    Corneren slås langt bak og Nøstmo feilberegner. Det oppstår dueller i feltet og Lie får hodet på ballen. Der er Löfwenius kjappest på labben og får pirket ballen i målet bak Nøstmo.
    11'
    Nervene som var før kampen forsvant fort hos RBK, men nå etter scoringen, virker trønderne litt høyere på skuldrene.
    14'
    Dårlig kommunikasjon mellom Døvle og Clausen. Sistnevnte header ballen og skjermer kulen, men Døvle er ikke helt med og dermed havner muligheten ut i ingenting.
    15'
    Vil ha innkast på egen halvdel, RBK. Ingen fra LSK går etter ballen, men dommer dømmer til fordel for bortelaget.
    19'
    Nytt innkast til LSK, som har festet et grep om kampen og spiller hjemmelaget lave.
    20'
    Herlig LSK-spill offensivt i banen. Røstbakken er god og river seg fri. Det ser ut til at det skal bli fordel, men til slutt dømmes det frispark.
    21'
    Haavi og Woldvik står klare.
    21'
    Woldvik legger inn, men RBK får ballen unna.
    21'
    Luke fra Andreassen som spiller til Døvle. Hun prøver å finne Nergård, men pasningen blir litt for upresis.
    22'
    Offside på Nergård.
    23'
    LSK spiller med kulen og får frispark på midtbanen.
    24'
    Det er gjestene som styrer spillet. Holder ballen fint i laget og lar RBK løpe mellom.
    26'
    Olsen mister ballen til Wilmann og LSK kan kjøre.
    26'
    Lie prøver å spille i bakrom, men RBK-forsvaret får stoppet.
    27'
    LSK på nytt. Haavi fyrer og blir tatt, ballen havner hos Löfwenius, men det dømmes offside. Spennende om det ville blitt frispark, dersom det ikke ville vært blåst.
    27'
    Røstbakken legger inn, men Vårhus får ballen ut.
    28'
    Nergård har ikke fått til mye på høyrekanten til RBK.
    29'
    Haavi fint til Woldvik, men innlegget hennes er litt for svakt.
    30'
    Svakt mottak av Joramo. Mister ballen og LSK kan kontre, det dømmes frispark til bortelaget.
    31'
    Gult kort til Rosenborg
    Elin Sørum
    31'
    RBK har innkast høyt i banen. LSK får klarert til nytt kast.
    32'
    Mister så ballen til Wilmann, Så er Joramo rask tilbake og vinner tilbake.
    33'
    RBK har vært litt for trege, litt for upresise og virker stresset den første halvtimen. Mye mer ro fra gjestene som styrer det meste utpå her.
    33'
    Svak pasning fra Olsen på venstresiden opp mot Sørum. LSK kan bare skjerme ballen ut til utspill.
    34'
    Røstbakken mister, men Brenn gjør en god sikringsjobb og gjenvinner ballen.
    35'
    Nære på for Andreassen som har vært i lekehumør. Finter og drar seg fint forbi. Fyrer av, via en LSK-fot og til corner!
    36'
    Godt slått fra Sørum, men LSK får klarert ballen ut.
    36'
    Våknet litt etter halvtimen, RBK!
    37'
    Nære på for Nergård! Avanserer med ballen på høyresiden og skjærer skrått innover. Fyrer så hardt og lavt mot lengste. Like utenfor stolperoten!
    37'
    Wilmann nå for gjestene. Hadde et hav av rom på høyresiden, men velger å skjære innover i banen. Mister kontringsmuligheten.
    39'
    Sørum mister til Löfwenius som nærmest kan løpe alene mot keeper, men LSK-spilleren blir løpt opp og RBK slipper med skrekken!
    40'
    Andreassen finner Nergård, som spiller til Clausen, hun prøver seg, men til hjørnespark.
    42'
    Klareres på første stolpe.
    42'
    Nesten så RBK får seg en god mulighet. Nergård får ballen og kan spille 45 grader ut. Hun gjør det, men ballen får en liten retningsforandring mot Sørum. Ballen går over mål.
    43'
    Næss er høyt i banen og prøver å legge inn, men igjen er det presisjonen da.
    45'
    Sørum prøver å spille mot Nergård og Næss på høyresiden, men det blir en mellomting og dermed innkast for gjestene.
    45'+1
    45'+1
    Da er det pause her på Koteng Arena. Nervene har spilt RBK et ørlite puss i denne kampen og som seg hør og bør, var det LSK som åpnet best. Gjestene tok ledelsen etter et hjørnespark fra Woldvik som Nøstmo feilberegnet og etter litt klabb og babb i feltet fikk Löfwenius pirket ballen i målet. Hjemmelaget hevet seg etter halvtimen og Nergård hadde en god avslutning, men like utenfor. Dermed går gjestene til pause med ledelsen. Det er 45 minutter igjen som skal spilles - dette er ikke over!
    45'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Lisa-Marie Utland
    Ut: Siw Døvle
    46'
    Utland inn, altså. Offensivt av hjemmelaget som skal jakte utlikning.
    46'
    Olsen og Vårhus spiler i de bakre rekker før sistnevnte prøver en lang ball opp. LSK får ryddet unna, men det er fortsatt hjemmelaget med ballen.
    48'
    Nergård slår inn, men forbi alle i feltet.
    48'
    Norstrøm tar femmeter, men rett til Andreassen, som spiller fremover i banen mot Clausen. LSK får ryddet unna.
    50'
    Frispark til LSK på egen halvdel.
    50'
    Norstrøm tar den kort.
    50'
    Andreassen finner Joramo, men pasningen hennes er for svak og LSK kan komme.
    51'
    Innlegg fra høyre, men ingen turkiskledde i boksen som får foten på ballen.
    51'
    Woldvik prøver å finne Ellingsen, men RBK skjermer ballen til utspill fra Nøstmo.
    52'
    Joramo kriger og løper på midten. Det skal ikke sies noe på innsatsen hennes, men blir ofte litt alene - dermed får LSK andreballene ofte.
    53'
    Innlegg fra høyre for gjestene mot Haavi. Godt innlegg fra Lie og Haavi er nære på, men utenfor!
    54'
    Forsøk på rabona-pasning fra Andreassen. Den har ingen adresse og dermed utspill fra Norstrøm.
    55'
    Næss vinner ballen fra Haavi, men Nergård mister like etterpå. Litt Hawaii-fotball på Koteng Arena for øyeblikket.
    56'
    Jeg vil ikke si at det bølger frem og tilbake, men mer det at ingen av lagene makter å holde på kulen.
    56'
    Lavt langs bakken mot Willmann. Får ballen tilbake, men det ebber liksom litt ut.
    57'
    Ender til slutt med ny corner.
    59'
    Inn i feltet mot Gausdal. RBK får ballen ut.
    59'
    Sørum langt mot Nergård. Litt for langt og utspill fra Norstrøm.
    60'
    Gult kort til LSK Kvinner
    Isabell Bachor
    For sent ute mot Andreassen.
    60'
    Sørum med en dytt i rygg og frispark i god LSK-posisjon.
    61'
    Woldvik står klar til å slå inn.
    62'
    Farlig slått, men RBK header svakt ut. Nøstmo på bærtur og farlig for hjemmelaget. Avslutningen blir blokkert.
    62'
    Heades ut, men bare til Ellingsen.
    62'
    Andreassen spiller fint mot Clausen, som på førstetouchen flikker ballen videre - til ingenmannsland.
    64'
    Haavi med ballen innenfor sekstenmeteren, litt på hjørnet. Finter unna Bragstad og fyrer mot lengste. Nære på!
    65'
    Inn: Julie Blakstad
    Ut: Celine Nergård
    65'
    Inn: Solfrid Vaagan Hofset
    Ut: Marita Olsen
    65'
    Svak pasning mot Ellingsen, innkast til hjemmelaget.
    67'
    LSK klamrer seg fast høyt hos RBK. Nytt innkast.
    67'
    Frispark nå til LSK. Nesten med cornerflagget.
    68'
    Woldvik skal slå inn.
    68'
    Heades ut ved første stolpe og klareres helt inn til Norstrøm.
    68'
    Herlig av innbytter Blakstad som kommer seg løs fra to motspillere. Lite folk rundt henne og angrepet blir svakt, men lekker detalj!
    69'
    Vårhus med ballen og finner Joramo. Hun spiller til Andreassen, men litt upresist og sistnevnte må strekke seg etter ballen. Ender til slutt hos Norstrøm i målet.
    72'
    Willmann snurrer litt på venstresiden. Får til slutt fyre, men over målet til Nøstmo.
    73'
    Frispark til LSK som Woldvik skal slå.
    74'
    Mot Ellingsen, går via et RBK-ben og til corner.
    75'
    Spillerbytte - LSK Kvinner
    Inn: Sophie Romàn Haug
    Ut: Mimmi Löfwenius Veum
    75'
    Vinner duellen, Gausdal, men RBK får til slutt klarert.
    76'
    Willmann slår inn fra høyre, men Vårhus smeller ballen ut.
    77'
    Joramo for sent ute og takler Woldvik. Frispark.
    77'
    Det er Woldvik som nok en gang skal svinge ballen inn.
    78'
    Mot Gausdal, som finner Haug. Hun får avsluttet, men en nydelig benparade fra Nøstmo redder hjemmelaget!
    78'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 1 LSK Kvinner
    Mål: Julie Blakstad
    Målgivende: Emilie Joramo
    Herlig av Blakstad som river seg løs på venstresiden og løper og løper. Hun legger inn, svakt, kan man si, men Norstrøm fomler med ballen og dermed går den i mål!
    79'
    Inn: Sara Kanutte Fornes
    Ut: Marit Clausen
    81'
    Woldvik blir felt og ligger nede på midtbanen. Ai ai ai.
    81'
    Inn: Laura Gashi
    Ut: Cesilie Andreassen
    81'
    Kampens store profil, Woldvik, kommer seg opp, men sliter litt.
    82'
    Ser ut til at det var en halvveis albue fra Karlseng Utland.
    82'
    Willmann prøver å legge inn, men Hofset blokkerer.
    83'
    Karlseng Utland vender fint, men litt for langt andretouch.
    85'
    RBK er mer på hugget nå. Lik situasjon som i førsteomgangen. Henter seg inn etter halvtimen også etter hvilen.
    85'
    Frispark nå til Rosenborg. Ut i fra tabben til Norstrøm, så kan det være skuddmulighet.
    86'
    Blir en blanding av skudd og innlegg og Norstrøm plukker.
    86'
    Haavi kommer seg fri på venstresiden og fyrer, via en trønderfot og til corner.
    86'
    Nøstmo pakkes inn og får ikke kommet ut i feltet. Heldigvis for hjemmelaget får de klarert.
    86'
    Joramo har spilt seg veldig opp på midtbanen. Liten terrier der for hjemmelaget.
    88'
    Det er tre minutter igjen pluss tillegg. Her er det ikke avgjort - for nå bølger det frem og tilbake.
    89'
    Willmann får ballen får n'te gang. Legger inn langs bakken, men Vårhus klarerer.
    90'
    Innlegg på nytt fra høyre for gjestene. Klareres langs bakken og dermed skudd fra distanse. Over mål.
    90'+2
    Det legges til tre minutter.
    90'+2
    Ellingsen slår inn fra venstre, men for tett på Nøstmo som plukker fint i magehøyde.
    90'+2
    Andreassen kåret til hjemmelagets beste av en lokal jury. Nå er ikke jeg lokal, men jeg er enig i bedømmelsen.
    90'+3
    90'+4
    Det er over og Rosenborg tar sitt aller første poeng under det mesterlige navnet. En historisk kamp mellom regjernede serie- og cupmester - og nye Trondheims-Ørn, også kalt Rosenborg. Det ble oppskriftsmessig 1-0 til LSK Kvinner etter ti minutter spilt. Keeper Nøstmo feilberegnet totalt og dermed kunne Löfwenius legge ballen enkelt i mål. Bortelaget var best, men Rosenborg hentet seg inn i kampen etter 30 minutter, og så på nytt etter 70. Nøstmo med en 'matchvinner'-redning da det fortsatt var 1-0 til LSK. Så satte innbytter Blakstad fart på venstresiden og en megatabbe fra Norstrøm sørget for poengdeling i serieåpningen!