Hei og velkommen til denne dekningen av Rosenborg mot Kristiansund!
    Rosenborg i 4-3-3: Hansen (c) - Reitan, Tettey, Hovland, Andersson - Zachariassen, Hoff, Tagseth - Holse, Islamovic, Wiedesheim-Paul.
    Dermed får vi Alexander Tettey i en ny rolle i midtforsvaret til Rosenborg.
    Kristiansund i 4-3-3: McDermott - Strand Nilsen, Dan Peter Ulvestad (c), Hopmark, Aasbak - Skarsem, Diop, Kalludra - Askar, Faris, Gjertsen.
    Faris får dermed en sjelden start på topp for KBK, som snudde til seier mot Brann mandag (3-2).
    Rosenborg har på sin side fem kamper uten seier, og to poeng i denne perioden.
    Trønderværet glimrer med sitt fravær over Lerkendal i dag. Én time før avspark, pøser regnet ned over matta. Kaldt er det likevel ikke, med temperaturer på 18-10 grader. Regnet vil helt sikkert gi ballen en ekstra stuss på underlaget i dag.
    I kampen om å være nest best i Midt-Norge (bak Molde), har lagene tre trøndere hver på banen. Rosenborg stiller med Erlend Dahl Reitan, Alexander Tettey og Edvard Tagseth, mens hjemmelaget stiller med Christoffer Aasbak, Olaus Skarsem og Torgil Gjertsen. Uavhengig av kveldens resultat, vil «lillebror» Kristiansund være foran Rosenborg på tabellen.
    Historien viser at Rosenborg har hatt et solid tak på Kristiansund BK. Faktisk har bortelaget, med dagens navn, aldri slått Rosenborg (3-5-0). Mot det tidligere laget Kristiansund FK er statistikken som følger; 5-2-2. De to oppgjørene mot Clausenengen endte med én seier til hvert av lagene. Dermed blir Rosenborgs samlede statistikken mot «kristiansundlagene» 10-7-3, med målforskjell på 61-30.
    De to siste kampene lagene imellom, har begge endt 0-0. Skulle det skje i dag, vil Rosenborg ha spilt seks seriekamper på rad uten seier...
    Ytterligere lemping på smitteverntiltak, gjør at Rosenborg kan ta imot sju tusen tilskuere på Lerkendal i dag. Været, og Rosenborgs elendige form, gir grunn til å tro at det neppe blir utsolgt. Meldingen fra Rosenborg noen timer før kamp, er at det er ledige billetter til salgs.
    Det er også verdt å ønske bortesupporterne velkommen tilbake til Lerkendal. Det er til voldsom jubel og applaus fra bortesvingen, at Christian Michelsens blå- og hvitkledte spillere entrer matta. Turen fra Kristiansund til Trondheim er ikke stort mer enn en båttur.
    På «Konradsen-benken» sitter reservekeeper Tangvik sammen med Anders Ågnes Konradsen, Emil Konradsen Ceide, Mikkel Konradsen, Serbecic, Chrupalla og 17 år gamle Ingmar Austberg, som sitter på a-lagsbenken for aller første gang.
    KBK-trener Christian Michelsen har med seg ni reserver, blant dem de to trønderne Bendik Bye og Sander Kartum. Der sitter også reservekeeper Hadaya, Kastrati, Mucolli, Erlend Sivertsen, Oskar Sivertsen, Coly og Willumsson.
    Kampen skal ledes av hoveddommer Svein Oddvar Moen. Som assistenter har han med seg Magnus Lundberg og Jørgen Rønning Valstadsve. Fjerdedommer er Marius Lien.
    Til tross for en oppløftende bortekamp mot Odd i forrige serierunde, der skienslaget utlignet til 2-2 i 89. minutt, har Rosenborg nå gått 41 dager uten å vinne en fotballkamp.
    Hvem vinner kampen om å være nest best i Midt-Norge?
    Antall stemmer: 1207
    Et lite minutt før avspark tror 52 prosent av nesten ni hundre fotballfans, at Rosenborg vinner. 36 prosent tror på borteseier, mens 12 prosent tror på poengdeling.
    KBK tar avspark.
    1'
    Wiedesheim-Paul vinner igjen ballen ute på venstre, og slår tidlig inn mot Islamovic. Innlegget er godt, men en skliende Islamovic kommer akkurat for sent. Det er likevel mer enn nok til å få et entusiastisk og forventningsfullt hjemmepublikum frem på setekamnten.
    2'
    Zachariassen stormer ned mot dødlinja, men innlegget blir blokkert, og spretter inn til KBK-keeper McDermott.
    3'
    Liridon Kalludra
    Kalludra banker til fra 18 meter, og kampens første skudd er et faktum. Spretter flere meter utenfor André Hansens mål.
    4'
    Rosenborg mister ballen enkelt rett utenfor egen 16-meter, og KBK lar seg ikke be to ganger. Er nær ved å spille seg gjennom, men velger innlegg fra venstre. Rosenborg og midtstopper Alexander Tettey får ryddet opp i egen feil.
    5'
    Holse skjærer inn i banen, og blir spilt opp på fot av Tettey. Pasningen i retning Wiedesheim-Paul på venstre, stusser for fort i gresset, og ruller ut til femmeter fra McDermott.
    7'
    Islamovic får frispark, etter å ha fått en kroppsdel i hoderegionen. Udramatisk, men dommer Moen sjekker at alt er ok med RBK-spissen.
    8'
    Tagseth presses hardt og skyter pasningen fra Dahl Reitan rett utover sidelinja. Tagseth har ikke startet veldig mange kamper siden han kom til Rosenborg fra Liverpool, men har funnet ut at det er som indreløper han tror han han kan gjøre mest nytte for seg for Rosenborg. Da bør han ta vare på sjansen i dag.
    9'
    Diop blir liggende nede etter en duell på midtbanen, men Rosenborg spiller videre. Og det er til slutt hjemmelaget som får frispark, mens dommer Moen hjelper Diop på beina.
    11'
    Rosenborg har sikret seg et aldri så lite overtak i kampen, etter en helt jevn åpning. Ingen av lagene har spilt seg til sjanser til nå.
    13'
    Tettet vrir spiller fra høyre midtstopperposisjon, til venstre kant. Andersson er på vei rundt Wiedesheim-Paul, men den svenske spissen slår støtte. Da ender det i stedet med ballmist på høyre flanke.
    14'
    Igjen et håpløst ballmist fra Rosenborg-forsvaret. Det holder på å gi bortelaget avslutningsmulighet, men Skarsem går for lenge med ballen tjue meter fra mål.
    15'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Kristiansund
    Mål: Dino Islamovic
    Målgivende: Carlo Holse
    Der sitter den. For andre kamp på rad scorer Islamovic. Dahl Reitan og Holse kombinerer på høyre. Sistnevnte vender opp, slår inn, og Islamovic tar ned ballen perfekt i duell med Ulvestad. Setter ballen i mål med høyre fot fra fem meter.
    15'
    Amin Askar sikrer bortelaget det som er kampens første corner. Aasbak skal slå innoverskrudd fra høyre.
    17'
    Aasbak tar i stedet med seg Gjertsen i en kort variant. Gjertsen slår inn på bakerste, men der er Ulvestad akkurat for liten til å heade ballen på mål.
    18'
    Kristoffer Zachariassen
    En god Rosenborg-kontring ser ut til å stoppe etter en dårlig sistepasning, men Zachariassen banker til fra langt hold og sender McDermott ut i kjempestrekk. KBK-keeperen er helt oppe i vinkelen og redder.
    21'
    Diop kan også skyte. Banker til fra langt hold, men like utenfor. Den ser ut til å være borti stanga.
    24'
    Hjørnespark til Kristiansund. Merkelig situasjon her. Hovland spiller ballen ut av spill til corner, fordi en KBK-spiller ligger nede ved skade. Gjertsen tar corneren, men skyter den bare ut til innkast for Rosenborg. Fair play.
    24'
    Så er det en smule håndgemeng, etter at Rosenborg blir stoppet på kynisk vis på en kontring.
    25'
    Gult kort til Kristiansund
    Faris Pemi Moumbagna
    Godt jobbet hjem da. Det skal KBK-spissen ha. Feier Holse over ende ti meter inne på egen banehalvdel - på en smule klumsete vis.
    25'
    Håpløst innlegg fra Hoff mot høyre flanke. Askar sleiver på klareringen, og ser nesten ut til å få ballen oppi hånda, men slipper med skrekken.
    28'
    Tagseths dårlige demping blir nesten en god pasning til Wiedesheim-Paul. En halvt desperat Ulvestad får en dårlig touch, og ballen spretter ut til Rosenborgs første corner.
    29'
    Holse slår corneren kort, til Hoff, som får skutt på mål.
    29'
    Vebjørn Hoff
    Hoff skyter fra sju meter, men Diop står foran McDermott, og redder.
    29'
    Holse blir feid overende, og får frispark tjue meter fra dødlinja, langt ute til venstre. Dansken slår i bakken på dramnatisk vis, men kommer seg på beina.
    29'
    Kampen har åpnet seg mye mer opp etter Rosenborgs ledermål. Det er faktisk ganske fartsfylt på Lerkendal nå, og det er ikke bare på grunn av den kjappe matta.
    31'
    – Porselen, porselen, porselen, synger bortefansen mens Holse blir liggende nede og får behandling.
    33'
    Strålende gjort av Aasbak som drar seg helt ned til dødlinja. Innlegget mot bakerste er godt, men det er dessverre ingen medspillere der. Andersson får headet unna.
    34'
    Tagseth setter fart på, og kan spille til Zachariassen, men i kjent Rosenborg-stil velger han den trygge pasningen bakover, i stedet for det som kunne vært en sjanseskapende pasning fremover.
    35'
    Adam Andersson
    Den tobeinte Andersson drar seg innover i banen og skyter fra tjue meter. Via en motspiller og til corner.
    36'
    Til buing fra bortefansen, slår Holse en av årets dårligste corner. Tettey redder ballen fra å gå til innkast på motsatt side.
    36'
    Pemi blir liggende nede etter en duell med tøffingen Alexander Tettey, men Rosenborgs nye midtstopper så ikke ut til å gjøre noe galt der. Pemi kommer seg på beina, litt misfornøyd.
    38'
    Trønderen Olaus Skarsem spiller med hvitt hårbånd. Det var populært på 90-tallet.
    39'
    Det sitter ikke helt mellom Nilsen og Askar på KBKs høyre side.
    40'
    Fire minutter før pause, er det fullt fortjent at Rosenborg leder 1-0. Hjemmelaget har vært nærmere dobling enn bortelaget har vært utligning.
    41'
    Der sitter plutselig trekantspillet mellom Skarsem, Nilsen og Askar på høyre side. Innlegget er litt for langt bak, og det blir ingen avslutning denne gangen heller.
    42'
    Diop har muligheten til å slå inn på første, men bruker ett touch ekstra. Dermed starter innløpet mot bakerste stang for tidlig, og når innlegget første kommer, er det ingen blåkledte spillere der.
    43'
    God forsering av Tagseth, tar med seg Holse ute på høyre, og stormer inn foran mål. Holse forsøker å gi ballen tilbake, men en KBK-spiller kommer i veien. Nære på.
    45'
    Kristiansund kaster ikke bort tiden, og stormer i angrep på venstre. Gjertsen har lyst til å forsøke seg på utsiden, men ender opp med et innlegg med høyre fot fra stillestående. Ballen kommer ikke frem.
    45'
    Så, på overtid i første omgang, spiller KBK seg til sin største og første sjanse etter en dårlig RBK-klarering. Kalludra får ballen på ti meter, men skyter litt for svakt, litt for lite til høyre for Hansen, som redder greit.
    45'+1
    Det skal spilles minimum to tilleggsminutter i første omgang.
    45'+1
    Hjørnespark til Kristiansund. Håpløst fra Aasbak, over alt og alle.
    45'+1
    Islamovic sparker i gang de siste 45 på Lerkendal.
    46'
    Islamovic' andre involvering i omgangen blir avblåst for offside.
    46'
    Gjestene får ballen inn i boksen, før Zachariassen banker den vekk.
    47'
    Tettey får frispark etter en duell med Faris på midten.
    47'
    Faris vil ha frispark etter en liten duell med Hovland på utkanten av sekstenmeteren. Svein Oddvar Moen så ikke ut som han var i nærheten av å blåse.
    50'
    Andersson får tatt ned ballen i boksen, men mister den få sekunder senere.
    51'
    Rosenborg får store rom å kontre i etter ett KBK-angrep. Hansen kaster til Holse, men han stoppes av Hopmark.
    52'
    Hoff prøver å finne Holse i bakrommet. Aasbak er innom ballen på veien, og Holse lar den gå ut til corner.
    53'
    Diop får den bort på første stolpe.
    53'
    Rosenborg holder på ballen, før Andersson prøver seg fra distanse. Godt over.
    53'
    Diop landet ganske stygt etter klareringen på hjørnesparket, og ligger nede.
    53'
    Diop kommer seg opp, men har tydelige smerter i ryggen. Setter seg ned igjen. Får behandling nå, før han hjelpes av banen. Den høyreiste midtbanespilleren er nok ferdig for kvelden.
    55'
    Zachariassen får nesten trillet gjennom Holse, men pasningen blir akkurat stoppet.
    56'
    Wiedesheim-Paul er litt for tøff i en duell i KBK-feltet. Frispark utover.
    56'
    Diop har gitt det et nytt forsøk, men nå setter han seg ned for tredje gang. Nå må han vel ut?
    57'
    Kristiansund spiller med ti mann nå.
    58'
    KBK angriper med sine ti mann, og ser ut til å vinne et hjørnespark. Holse rekker akkurat å få den til kast.
    59'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Aliou Coly
    Ut: Amidou Diop
    59'
    Inn: Sander Erik Kartum
    Ut: Liridon Kalludra
    59'
    Inn: Flamur Kastrati
    Ut: Faris Pemi Moumbagna
    60'
    Ballen kastes inn i RBK-boksen, før Islamovic header den til corner.
    60'
    Hjørnesparket blir klarert, før ballen på nytt blir slått inn. Kastrati prøver seg på en akrobatisk avslutting, men mislykkes totalt. Uansett var det offside på innbytteren.
    61'
    Rosenborg spiller seg fint inn i boksen, før Islamovic får fyrt av en avslutning. Via en KBK-forsvarer, og ut til corner.
    62'
    Holses hjørnespark slås mot Islamovic, men går over svensken. Hedes ut til et nytt hjørnespark.
    63'
    Nok en gang slås det mot Islamovic, og igjen går den over han. Ulvestad header ut.
    63'
    Coly slår inn i boksen mot Gjertsen. Dahl Reitan kommer seg mellom han og ballen, og avverger faren.
    65'
    Tagseth spiller vegg med Wiedesheim-Paul, før han spiller bort ballen.
    67'
    Gjertsen legger Dahl Reitan i bakken like utenfor sekstenmeteren. Meget fin innleggsposisjon. Rosenborg flytter opp laget.
    67'
    Holse slår den knallhardt inn i boksen. Klareres.
    68'
    Islamovic blåses igjen av for offside.
    69'
    Der kommer muligheten for Kristiansund! Kastrati smeller den inn foran mål, og på bakerste kommer Aasbak stormende. Han får ikke optimalt treff, og den suser opp på tribunen.
    70'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Anders Konradsen
    Ut: Edvard Tagseth
    71'
    Inn: Emil Konradsen Ceide
    Ut: Carlo Holse
    71'
    Kristiansund fortsetter å angripe. Først legges ballen på bakerste, der Mucolli nesten får en god skuddmulighet. I stedet tar han med seg ballen ut til siden, før han slår inn igjen. Der får Kartum ballen, men han skyter utenfor.
    74'
    Nytt skuddforsøk fra Kartum. Rett på Hansen fra 17-18 meter.
    75'
    Rosenborg blir veldig dype nå.
    76'
    Skarsem får nesten spilt gjennom Mucolli. Stoppes i Rosenborg-forsvaret.
    77'
    Torgil Gjertsen sin tur til å prøve seg fra distanse. Langt over RBK-målet.
    78'
    Vebjørn Hoff prøver å vri spillet ut til Dahl Reitan. Den pasningen er elendig, og KBK får kastet.
    79'
    Lavt innlegg inn i RBK-boksen, der Askar kommer stormende. Han går i bakken i det han skal avslutte, men det er ikke nok til at gjestene skal få straffe. Rosenborg holder fremdeles unna.
    80'
    Ny god mulighet for KBK! Skarsem legger ballen på bakerste, der Kastrati står helt umarkert. Han for headet mot mål, men Dahl Reitan redder den.
    81'
    Rosenborg angriper, og Wiedesheim-Paul får skutt. Rett på McDermott.
    82'
    Coly slår langt mot Mucolli, men sistnevnte har løpt i offside.
    84'
    Kristiansund kommer på en ny bølge. Hovland får klarert til kast.
    86'
    Inn: Brynjólfur Willumsson
    Ut: Olaus Skarsem
    86'
    Askar går ned til dødlinjen, før han legger inn. Ceide tar ned den.
    87'
    Ceide blir nesten slått på blankt i bakrom, men McDermott har kommet langt ut og avverger.
    87'
    Hovland slår bort ballen. Gjestene kan komme.
    89'
    Askars innlegg blokkeres, før han lar den trille til corner.
    90'
    Aasbak skrur den inn, før Hovland skaller unna.
    90'
    Det legges til fem minutter på Lerkendal.
    90'+1
    Mucolli dribler seg inn i feltet, før han banker den inn foran mål. Klarers til nok et hkørnespark.
    90'+1
    Hansen får ikke kontroll på den, og det blir litt klabb og babb i feltet. Ender til slutt med utspark fra keeper.
    90'+1
    Islamovic sitter nede.
    90'+2
    Hopmark lager frispark på midten.
    90'+3
    Islamovic entrer banen igjen. Ligger an til å bli matchvinner, svenksen.
    90'+3
    Askar slår langt. Tettey klarerer.
    90'+3
    Rosenborg har kast høyt i banen. Andersson bruker god tid på å ta det.
    90'+4
    Rosenborg spiller seg inn i boksen, der Konradsen får tid og rom. Skuddet hans går godt til side for mål.
    90'+4
    Der skal Rosenborg avgjøre! Islamovic' skuddforsøk fra fem meter reddes mesterlig av McDermott.