2-0
2-1

Ble dekket av Erik Eikebrokk

Hei, og velkommen til livedekningen av Europa Conference League-kvalifiseringen mellom Rosenborg og Hafnarfjordur.
    Rosenborg har et godt utgangspunkt før returoppgjøret på Lerkendal. Forrige uke vant de 2-0 på Island, etter scoringer av Carlo Holse og Dino Islamovic.
    Rosenborg (4-3-3): Hansen (c) - Reitan, Eyjólfsson, Hovland, Andersson - Hoff, Tettey, Tagseth - Holse, Islamovic, Vecchia.
    Hafnarfjordur (4-3-3): Nielsen - Vidarsson, Thórisson, Kristjànsson, Gunnarsson - Sverrisson, Jónsson, Gudlaugsson - Jonsson, Vilhjálmsson (c), Lennon.
    Rosenborg-benken: Tangvik, Konradsen, Serbecic, E.M. Ceide, M.K. Ceide, Broholm.
    Hafnarfjordur-benken: A.G. Gudmundsson, Valgardsson, Andersen, O. Gudmundsson, Hreidarsson, Arnarsson, Dimitrijevic, Róbertsson, Magnusson.
    Åge Hareide gjør én endring på laget fra forrige oppgjør mellom lagene. Vecchia kommer inn for Widesheim-Paul som er ute av troppen med en skade. Dette er første gang siden 20. mai at Vecchia starter en kamp for Rosenborg.
    Gjestene gjør én endring på laget. Dimitrijevic er benket til fordel for Gudlaugsson. Tidligere RBK-spiller Vilhjálmsson bærer igjen kapteinsbindet på topp.
    Det vil være å overdrive å si at Lerkendal stadion er i ferd med å fylles. Men det er i hvert fall et godt tegn at hjemmefans kledt i Rosenborg-drakt svirrer rundt stadion i timene før kamp. Lyd fra tribunen vil det i hvert fall bli; UEFA tillater nemlig klubber å følge lokale retningslinjer for arrangementer, som betyr at opptil 7000 tilskuere kan gjeste Lerkendal under gjeldende norske regler.
    Skulle det gå slik som alle forventer, og Rosenborg ikke taper 3-1 eller med tre mål eller mer, så vil Rosenborg møte vinneren av Domžale fra Slovenia og finske Honka Espoo i tredje kvalifiseringsrunde. Deretter venter en playoff der vinneren får plass i gruppespillet i Conference league.
    Det er, nær sagt som vanlig, strålende sommervær i Trondheim, og ei tilsynelatende perfekt Lerkendal-matte ligger badet i sol og sommerkveld. Tidligere i dag har Yr sendt ut farevarsel om styrtregn i hele Trøndelag, men foreløpig kaster tribunene skygge over matta. I et oppdatert varsel melder Yr om at det kan bli opp til 0,8 millimeter regn de neste timene.
    Før sesongen kjøpte Rosenborg den svenske driblevingen Stefano Vecchia. Svensken, som det forventes en god del målpoeng av, starter i dag sin første kamp på sytti dager, grunnet prolaps i ryggen.
    – Rosenborg skal være trygge. De har tre seire på rad, og det er en bedring på gang. Det skal snø oppover i Trondheim hvis dette skal bli trøbbel. Men de må bruke kampen på å bli mer samspilt, for Rosenborg vil inn i et europeisk gruppespill, sier VG-ekspert Kjetil Rekdal et drøyt kvarter før avspark.
    Rosenborg har faktisk fire seire på rad, selv om Rekdal hevder det bare er tre.. Borteseieren mot Melhus i cupen (7-0) må også regnes med.
    – Om det ikke skjer noe ekstraordinært, så skal ikke denne kampen by på problemer for Rosenborg. Trekningen har gitt Rosenborg muligheter i Europa, sier tidligere Stabæk-trener Jan Jönsson i VGs studio.
    – Vi må ikke være for offensive. Vi må kontrollere kampen, og heller vente og se hva de finner på. Vi vil satse på å ha ballen mest mulig - på forskjellige plasser på banen. Det spiller ingen rolle hva som skjer i dag, bare vi går videre. Men vi vet det er viktig å ta med seg seire med tanke på seeding og rankingpoeng. Vi satser på seier, sier Rosenborg-trener Åge Hareide til Adresseavisen før kampen.
    Det er en ungarsk dommerkvartett som skal lede kveldens oppgjør. Hoveddommer er Ferenc Karakó. Assistentdommere er Péter Kóbor og Norbert Bornemissza. Fjerdedommer er Csaba Pintér.
    Greier Rosenborg å ta seg til gruppespillet i Conference league?
    Antall stemmer: 1082
    Det er Rosenborg som skal ta avspark ved Vebjørn Hoff...
    Bortelaget går på ingen måte ut i noe kamikaze-press. Islendingene ser ut til å legge seg noen meter inne på egen halvdel innledningsvis i en slags 4-5-1-formasjon. Islendingene MÅ score minst to mål for å ha håp om avansement.
    1'
    Godt innlegg fra Dahl Reitan, og Vecchia forsøker å stupe inn foran oppasseren sin. Svensken gir Dahl Reitan tommel opp for innleggsforsøket.
    2'
    Vecchia er i spillehumør her. Vinner igjen ballen, og dribler av den islandske høyrebacken. Spiller støtte.
    3'
    Tettey og Holse kombinerer fint på midtbanen. Vrir spillet mot venstre, og det er like før Tagseth og Vecchia er to mot én.
    3'
    Hoff blir liggende nede etter å ha blitt taklet av Gudlaugsson. Kommer seg på beina.
    4'
    Strålende forsering av Dahl Reitan ute på høyre. Vender innover, og stikker ballen til Holse, som er foran sin mann. Dansken går i bakken, men dommer Karakó viser med hele kroppen at han ikke syns det er noen straffe. Falt kanskje litt lett der dansken.
    5'
    Holse og Dahl Reitan forsøker seg på veggspill tjue meter fra mål, men pasningen blir litt for hard, og ruller utover dødlinja.
    6'
    6'
    Vecchia utfordrer nok en gang, kommer seg forbi, men blir tatt. Får frispark noen meter utenfor 16-meteren, ute på venstre. Svensken har startet friskt i comebacket.
    7'
    FH header det hardt slåtte og innoverskrudde frisparket unna.
    8'
    Så er det venstreback Andersson som er med helt oppe på venstre flanke. Lar ballen sprette, og slår inn på direkten. Vecchia slår inn, men innlegget er litt for langt bak i banen.
    9'
    Strålende vending av Holse. Rundlurer motspilleren, men får ikke lagt inn. Hoff lager islandsk frispark.
    10'
    Flott ball fra Eyjolfsson til Vecchia. Hæler ballen på frekt vis til Andersson, men Rosenborgs offensive venstreside kommer ikke til innlegg. Husk hva Hareide sa før kampen; Rosenborg skal forsøke å holde ballen mye i laget, i flere faser av spillet.
    12'
    Tettey roper instrukser til medspillerne. Samtidig er Rosenborg i ferd med å spille seg alene gjennom med keeper. Igjen er det i rom to; rommet mellom motstanderens back og midtstopper, at Rosenborg er nær ved å snike seg gjennom.
    14'
    Rockeartisten Stefano Vecchia har mye hår. Rosenborgs solbrune venstreving er ofte oppe i den fyldige manken og retter på hårbåndet.
    15'
    Rosenborg dobler på høyre. Dahl Reitan overlapper Holse, og får ballen. Innlegget slås hardt langs bakken, men treffer bare en motspiller.
    16'
    FH med sitt lengste ballinnehav til nå (omtrent ti sekunder). Det avsluttes ved at laget upresset spiller ballen utover sidelinja.
    17'
    Igjen er Dahl Reitan på farta. Drar seg ned mot dødlinja, men innlegget når ikke frem til Islamovic som er perfekt posisjonert foran mål.
    18'
    Eyjolfssons diagonalpasning mot Andersson er egentlig for høy, men Rosenborgs svenske venstreback er akkurat mild nok i dytten i ryggen på Vidarsson, og slipper frispark imot. Corner i stedet.
    18'
    Hjørnespark til Rosenborg. Heades unna, men får ny corner.
    18'
    Så kan FH kontre. Tre mot tre. Rosenborg løper hjemover med mange menn, flere enn FH er villige til å kontre med - og da vinner Rosenborg enkelt igjen ballen. Før det er hjemmelagets tur til å slå bort ballen på håpløst vis.
    19'
    Smart bevegelse av Vilhjalmsson. Setter rumpa mellom seg selv og Vecchia, og får det frisparket han ville ha. Midt på banen, vel og merke.
    21'
    Litt klønete forsvarsspill av Rosenborg. FH takler ballen via en rosenborgspiller og til corner.
    22'
    Etter en dominerende Rosenborg-åpning, har FH kommet litt mer med i kampen. Det er nok en tendens som FH-trener Olafur Johannesson liker.
    23'
    Vecchia får seg en dytt i ryggen av Vidarsson, og får et hårfint frispark.
    24'
    Nå er det Islamovic som roper på straffespark etter å ha blitt holdt innenfor 16-meteren. Det ville nok også ha vært vel billig, men svenskmontenegrineren ble helt klart hindret av en lang, islandsk arm.
    24'
    Så holder Hovland på å miste ballen som bakerste mann, men Eggert Jónsson er ikke kjapp nok.
    25'
    Hansen står med ballen i beina, og bortelaget gidder ikke presse Rosenborg-keeperen får å få fart på sakene. Da blir Hansen like så godt stående en god stund før han slår langt.
    27'
    Carlo Holse
    Godt skuddforsøk fra Holse fra 22 meter. Ballen sniker seg utenfor den lengste stanga. Kampens beste forsøk til nå, men kan knapt kalles en sjanse.
    27'
    Brukbart Rosenborg-angrep, men igjen velger laget å angripe innover i banen, der det er flest folk. Da blir det for tett, og Vecchias innlegg går over alt og alle, og spretter over dødlinja. Hadde mye hår i øynene der, svensken.
    30'
    Etter en relativt fartsfylt åpning av Rosenborg, har intensiteten og kvaliteten dabbet av. Idet kampen går inn i sitt 33. minutt, har det fortsatt ikke vært skudd på mål - fra noen av lagene.
    33'
    Tettey mister ballen på FH's banehalvdel, men bortelaget har ingen spillere på vei frem. Da blir det enkelt for Rosenborg å finne den defensive balansen igjen.
    34'
    Rosenborg-kontring på venstre. Andersson blir felt, men Rosenborg beholder ballen og da lar dommer Karakó spillet gå.
    35'
    Hoff forsøker å vri spillet mot Tagseth på motsatt kant. Tanken er god. Utførelsen dårlig.
    36'
    Holse skjærer inn fra høyre, og vil ha ballen mellom seg og målet, men chippen fra Tettey har retning bak dansken. Da stopper angrepet helt opp.
    37'
    I presseskrivet før kampen, ble det varslet at bortelaget hadde det veldig travelt for å komme seg hjemover etter kampen. Da høres det ikke ut som islendingene regner med å vinne med to mål som vil sikre ekstraomganger.
    38'
    En god pasning fra Vidarsson til Jonsson ute på høyre flanke, åpner Rosenborg-forsvaret, men innlegget fra sistnevnte er for dårlig, og spretter inn til RBK-keeper Hansen.
    40'
    Gult kort til FH Hafnarfjordur
    Hordur Ingi Gunnarsson
    Så får vi kampens første gule kort. Det er Gunnarsson som feller Holse bakfra. Greit nok.
    41'
    Dino Islamovic
    Islamovic legger an til skudd flere ganger fra tjue meter. Men når han først bestemmer seg for å skyte, er lufta gått ut av skuddfoten. Kampens første skudd på mål, om ikke annet.
    42'
    Holse kan spille Hoff ut mot høyre, men velger å gå innover og legg inn mot Islamovic. Innlegget er godt, og RBK-spissen får satt pannebrasken på ballen. Islamovic sikter godt, men ikke godt nok. En meter utenfor.
    42'
    FH presser adskillig høyere nå. Hansen har femmeter, og vil sette igang kort, men islendingenes høye press hindrer det. Hansens femmeter slås langt, helt ut til innkast til bortelaget.
    43'
    Stygg ballmist av bortelagets forsvar. Holse leser hvor ballen skal komme, og leser riktig. Men førstetouchen blir litt for kort til at Holse er alene med keeper. FH-forsvaret rydder opp i egen tabbe.
    44'
    Nytt godt RBK-angrep på venstre. Andersson spiller gjennom Tagseth i bakrom, og indreløperens pasning treffer Islamovic. Skuddet ser bra ut, men via en forsvarer og ut til kast. Islamovic har være nære på flere ganger nå.
    45'
    Ingen endringer på Rosenborg-laget i pausen.
    46'
    En rask runde på tribunen i pausen, fortalte at det er mange som er særdeles misfornøyd med det de så av Rosenborg i første omgang.
    47'
    Slovenske Domzale har slått finske Honka i sitt oppgjør. Det betyr at Rosenborg - hvis trønderne avanserer - skal møte Slovenias fjerde beste fotballag i tredje kvalifiseringsrunde. Kampene skal spilles 5. og 12. august, og Rosenborg skal åpne med hjemmekamp.
    48'
    Og så blåser dommer Karakó straffe til Rosenborg. Det er Islamovic som blir revet over ende, og det er også ham som skal ta det.
    48'
    Rosenborg scorer på straffe!
    Rosenborg 1 - 0 FH Hafnarfjordur
    Mål: Dino Islamovic
    Islendingene er fortsatt irritert, men Islamovic banker ballen i mål. Da skal vel plassen i neste runde, og et oppgjør mot Domzale, være bankers.
    49'
    Eggert Gunnthor Jonsson
    50'
    FH's keeper Gunnar Nielsen er på skikkelig skogtur, og tar tilbakespillet fra medspilleren med hendene. Da blir det indirekte frispark fra 16 meter.
    54'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 2 - 0 FH Hafnarfjordur
    Mål: Stefano Vecchia
    Målgivende: Carlo Holse
    En skikkelig rockescoring av Vecchia. Får ballen kort fra Holse, og curler ballen i lengste hjørne fra 15,5 meter.
    54'
    Gult kort til Rosenborg
    Stefano Vecchia
    Nå øker temperaturen her. Islamovic blir lagt i bakken ute på venstre kant, og nå kan det hende dommer Karakó må sortere kortene sine igjen.
    56'
    Gudmann Thorisson
    Dommer Karakó vinker innkast til Rosenborg, og gir én spiller fra hvert laget kortet.
    56'
    Nå er det mye rart i FH's forsvar. Islamovic snapper ballen, men får ikke skutt.
    57'
    Carlo Holse
    Så er det Holse som får se det gule kortet etter å ha hindret en kontring imot.
    57'
    Så snapper Vecchia ballen fra Thórisson, men blir stoppet av sistnevntes stopperkollega 17 meter fra mål.
    58'
    Rosenborg kontrer, og Vecchia er helt alene på venstre. Touchen er for dårlig, og bruker for lang tid før han får skutt. Skuddet slapt, og rett på keeper Nielsen.
    60'
    Så skal det byttes. Én ving skal inn for en annen.
    61'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Emil Konradsen Ceide
    Ut: Stefano Vecchia
    61'
    Med 25 minutter igjen på klokka, blir dette en transportetappe for trønderne. Så er spørsmål om det handler om å la tida gå uten å bruke for mye krefter, eller om spillerne vil benytte anledningen til å øve seg på angrepsspill. Det er i hvert fall liten tvil om hva hjemmefansen ønsker seg; mer underholdning.
    66'
    Tagseth vrir spillet over mot venstre. Holse går innover på kjent vis, og sikter mot Islamovic på bakerste stang. Keeper Nielsen er kjapt ute og plukker ned ballen.
    67'
    Yr har fått rett i sine spådommer, og nå regner det et lett dryss over Lerkendal samtidig som Thor med hammeren dundrer over himmelhvelvingen.
    71'
    Vebjørn Hoff
    Dobbelsjanse for Rosenborg. Spillerne står nesten i kø for å score, men bortelaget slipper med skrekken.
    72'
    Inn: Anders Konradsen
    Ut: Vebjørn Hoff
    74'
    Hjørnespark til FH Hafnarfjordur
    74'
    Mål for FH Hafnarfjordur!
    Rosenborg 2 - 1 FH Hafnarfjordur
    Mål: Gudmann Thorisson
    Og så sitter den faktisk for bortelaget. Rosenborg får ikke klarert skikkelig, og plutselig er Thorisson ledig på bakerste. Avslutningen i lengste er god.
    74'
    Rosenborg 3 - 1 FH Hafnarfjordur
    Mål: Emil Konradsen Ceide
    Målgivende: Edvard Tagseth
    Ceide gjør alt selv. Mottar ballen fra 30 meter fra mål. Setter opp et veggspill med Tagseth, og setter full fart på. Ceide banker ballen i hjørnet fra 18 meter samtidig som himmelen åpner seg over Lerkendal. Innbytterens andre Rosenborg-mål i karrieren.
    76'
    Spillerbytte - FH Hafnarfjordur
    Inn: Oliver Heidarsson
    Ut: Jonatan Igni Jonsson
    77'
    Inn: Vuk Oskar Dimitrijevic
    Ut: Baldur Logi Gudlaugsson
    77'
    Nå er det stor Rosenborg-dominans på Lerkendal.
    82'
    Edvard Tagseth
    Tagseth vil ikke ha flere baklengsmål, og tar i stedet et gult kort for å hindre kontring imot.
    82'
    Inn: Atli Gudmundsson
    Ut: Hordur Ingi Gunnarsson
    82'
    Inn: Logi Hrafn Robertsson
    Ut: Matthias Vilhjalmsson
    83'
    RBK-keeper Hansen har såpe på hanskene, og slår det høye innlegget over tverrliggeren og til corner. Den klareres unna, før FH skyter håpløst utenfor.
    85'
    Inn: Mikkel Konradsen Ceide
    Ut: Edvard Tagseth
    Banens beste spiller ut. Mikkel Konradsen Ceide inn.
    85'
    En klassekamp av tidligere Liverpool-spiller Edvard Tagseth.
    85'
    Rosenborg 4 - 1 FH Hafnarfjordur
    Målgivende: Adam Andersson
    Der sitter den igjen for Ceide. Spilles i bakrom, og setter ballen elegant forbi FH-keeperen.