7 530
9 256

Ble dekket av Erik Eikebrokk

Velkommen til dekningen av kampen mellom Rosenborg og Brann fra Lerkendal.
    RBK XI (4–3–3): Hansen – Reitan, Eyjolfsson, Hovland, Andersson – Holse, Hoff, Zachariassen (c) – Ceïde, Molins, Vecchia
    Rosenborg-benken: Tangvik – Augustinsson, Skjelbred, Wiedesheim-Paul, Tagseth, Serbecic, M. Ceïde
    Brann XI (4–3–3): Opdal (c) – Blomberg, Kolskogen, Forren, Kristiansen – Strand, Rasmussen, Skaanes -Simba, Bamba, Taylor.
    Brann-benken: Holmen Johansen, Delaveris, Wolfe, Tveita, Heggebø, Wassberg, Barmen
    Kåre Ingebrigtsens Brann står med tre strake tap i serieåpningen. Laget har møtt Viking, Vålerenga og Molde. Før kampen mot Rosenborg gjør Ingebrigtsen to endringer på laget siden sist.
    Åge Hareide mønstrer samme Rosenborg-mannskap som spilte 2–2 mot Glimt i helgen.
    Dagens kamp er Kåre Ingebrigtsens andre retur til Lerkendal som trener for et annet eliteserielag. Første gang vant Ingebrigtsen, som fikk sparken for tre år siden, 3-2.
    Dagens kamp er den 115. offisielle kampen lagene imellom i serie og cup. Rosenborg har vunnet 57, mens Brann har vunnet 27. Det betyr at 30 har endt uavgjort. Det blir i snitt 3,3 mål i kampene mellom lagene.
    – Vi skal ta hevn fra hjemmekampen mot Brann i fjor. Vi skal ut og spille en skikkelig god kamp. Vi har mye å revansjere fra kampen i Bodø. Det som skjedde i andreomgangen der, var ikke bra. Vi skal ut og bevise at vi er bedre, sier Kristoffer Zachariassen til rbk.no før kampen.
    – Lerkendal er en fantastisk arena. Vi gleder oss. Vi møter et godt lag og det blir en stor utfordring for oss, men vi jobber knallhardt. Vi må slåss for livet. Vi vil bygge et lag som forhåpentligvis vil være et topplag i Norge i mange år, sier Brann-trener Kåre Ingebrigtsen til VG etter den vonde starten.
    Det er hustrig i Trondheim i dag, men Lerkendal-matta ser ut til å være i perfekt stand. Yrs værmeldere melder om overskyet vær. 10 til 12 grader og lett bris.
    36 minutter før avspark entrer endelig hjemmelaget matta for oppvarming. Brann-spillerne har varmet opp en stund allerede.
    Rosenborg har faktisk ikke slått Brann på Lerkendal siden 2017-sesongen. Siden den gang har Brann vunnet 3-2 (2020) og 2-1 (2018), men det endte 0-0 i 2019.
    Avspark er drøyt ti minutter unna. Begge lag, med unntak av innbytterne, har returnert til garderoben for å gjøre de siste forberedelser.
    Kampens hoveddommer er Tom Harald Hagen. Assistentdommere er Isaak Elias Skjeseth Bashevkin og Runar Langseth. Fjerdedommer er Dag Vidar Hafsås.
    Antall stemmer: 4013
    Nesten 2 500 fotballfans har stemt på hvem de tror vinner kveldens kamp. 74 prosent tror på Rosenborg-seier, 20 prosent tror Brann vinner, mens 6 prosent tipper uavgjort.
    Det er Brann som skal ta avspark idet tonene fra «Bilde ta'n Ivers» ebber ut.
    Brann stormer rett i angrep. Kasper Skaanes kommer seg rundt på venstre, og drar seg helt ned til linja. Får lagt inn, men Rosenborg får klarert til corner.
    1'
    Kort corner som det ikke blir noe ut av.
    1'
    Mathias Rasmussen
    Godt Brann-skudd, men Hansen er raskt nede og redder. Brann har kommet veldig godt i gang.
    2'
    Rosenborgs første angrepsforsøk ender halvveis inn på Branns banehalvdel - innkast til bortelaget.
    4'
    Holse mister ballen på egen halvdel. Brann kan kontre, men Rosenborg kommer seg på rett side.
    4'
    Rosenborg forsøker seg på et nytt angrep bakfra. Bygger opp på høyre for så å vri hurtig over til venstre. Diagonalpasningen er litt for høy og lang for Andersson.
    6'
    Lange innkast har blitt et aldri så lite våpen for Rosenborg med Andersson som eksekutør. Denne gang blir det en kort variant, med påfølgende innlegg. Litt rikosjettfotball foran Branns mål ender med femmeter fra Håkon Opdal.
    7'
    Brann presser tidvis særdeles høyt og stresser Rosenborgs i oppspillsfasen. Trønderne har blitt tatt litt på senga til nå. Brann-spillerne virker kvikke og påskrudd.
    7'
    Emil Ceide dribler i kjent stil på høyre, men Kristiansen er forberedt, og stopper Rosenborg-talentet, som fortsatt ikke har scoret for Rosenborg (40 kamper pluss), enkelt.
    8'
    Kasper Skaanes
    Brann spiller seg enkelt, men elegant gjennom Rosenborgs midtbane og forsvar. Skaanes vender innover, og sikter på lengste hjørne. Ballen stryker stolpen med Hansen i full strekk. Skikkelig skremmeskudd fra bortelaget.
    9'
    Dahl Reitan legger inn fra høyre. Molins er siktemålet, men RBK-spissen skjermes unna av Brann-stopperne.
    10'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Brann
    Mål: Kristoffer Zachariassen
    Målgivende: Even Hovland
    Der sitter den, og det er helt ut av det blå, og heller ikke veldig fortjent. Zachariassen er som vanlig på riktig sted til riktig tid, og får pirket ballen i mål med venstre fot fra seks meter. Innlegg fra venstre før Hovland headet videre til RBKs løpsmaskin.
    11'
    Må er Rosenborg mye mer på hugget. Nesten så Vecchia spilles fri på venstre, men pasningen er litt for lang.
    13'
    Brann slår inn fra venstre, men Hansen er langt ute i feltet, tuper frem, og bokser ballen unna. Rosenborg-forsvaret får ryddet opp returen.
    15'
    Et strålende gjenlegg av Molins åpner opp hele Brann-forsvaret. Vecchia legger inn fra venstre, men bortelaget får akkurat headet unna.
    16'
    Brann får avsluttet fra 20 meter, men Rosenborg-spillerne kaster seg inn for å blokkere. Oppofrende.
    17'
    Vebjørn Hoff gjør stort sett alt riktig fra sin dype midtbaneposisjon for hjemmelaget. Virker å være kjapp i både hode og pasningsfot.
    18'
    Hjemmefansen roper på straffespark idet Vecchia går i bakken i duell med Blomberg. Det hadde vært billig, og Hagen gjør ingen tegn til å blåse.
    19'
    Igjen viser Molins frem hvor god han er feilvendt. Holder midtstopper Kolskogen unna, og legger ballen perfekt til rette for Holse.
    20'
    Brann åpnet kampen best, før Rosenborg tok over. Tempoet har roet seg ett hakk nå.
    21'
    Simba kommer seg til dødlinja og får lagt inn, men havner for langt bakpå slik at innlegget går over alt og alle.
    22'
    Tidligere Rosenborg-trener Eirik Horneland er særdeles aktiv på sidelinja. Når han ikke er helt ute ved kanten av teknisk sone for å rope og gestikulere, står han rastløs lent mot innbytterboksen.
    23'
    Igjen er Molins sentral i det Rosenborg spiller seg fri på venstre. Holse kommer seg fri, og legger hardt inn langs bakken. Brann-forsvaret får klarert til kast.
    24'
    Vebjørn Hoff
    Hoff prøver seg på et sylfrekt skudd med yttersida fra tjue meter. Ikke langt utenfor Brann-målet.
    25'
    Brann nå. Skaanes i farta, men blir løpt opp av Hoff. Får corner.
    25'
    Hjørnespark til Brann fra venstre. Innoverskrudd. Rett i klypene til Hansen.
    25'
    Robert Taylor
    Igjen løper Skaanes seg fri. Finner Bamba denne gangen, som legger igjen til Taylor. Finnen treffer særdeles urent fra 18 meter, og ballen triller ut til kast.
    27'
    Molins skyter i stanga fra sju meter, men svensken har løpt i offside tideler tidligere. Godt Rosenborg-angrep i forkant. Kampens beste.
    29'
    Nære på igjen for Rosenborg. Holse finner Vecchia i mellomrom rett foran mål. Svensken forsøker å stikke ballen videre til høyre for seg, i retning Zachariassen og Ceide, men pasningen er bitte litt for lang.
    30'
    Det er ofte at Vecchia trekker langt inn i banen for å finne rom mellom Branns forsvar og midtbane. Da blir det dessuten rom ute på venstre flanke for den offensive venstrebacken Adam Andersson.
    31'
    Hjemmelagets første corner kommer fra høyre. Holse skal slå. Opdal er ute på halvveis skogtur, men får såvidt bokset ballen unna. Rosenborg får slått inn på nytt, men denne gangen er det røde forsvaret på jobb.
    33'
    Molins med en sjelden feilpasning, men får frispark etter å ha blitt tatt bakfra.
    35'
    Forren og Zachariassen havner i et slags verbalt klammeri. Førstnevnte uttrykker misnøye med at Rosenborgs nummer 18 «roper hver gang». Dommer Hagen får roet gemyttene.
    36'
    Holse raser mot dommer Hagen. Vil ha innkast, men får det ikke. Skulle nok hatt det.
    37'
    Strand slår et hardt frispark fra høyre. Bortelaget får tak i andreballen, og får slått inn fra venstre. Hjemmeforsvaret er først på ballen. Brann er hakket bedre med igjen nå.
    38'
    Ceide på dribletokt ute på høyre. Dribler seg - som vanlig - inn i problemer i stedet for ut av dem. Ender med frispark til bortelaget.
    39'
    Moonga Simba
    Stygg feilpasning fra Ceide. Serverer ballen rett til Simba, som forsøker å curle ballen i venstre kryss fra langt hold. Ikke i nærheten av å true Hansen. Høyt over mål.
    40'
    Det begynner å bli småkjølig på Lerkendal. Spillet de siste minuttene har heller ikke varmet særlig mye. Forhåpentligvis får begge lag varme seg på noen gode kopper med te i garderoben i pausen.
    41'
    Frekt av Taylor på venstre i det han vipper ballen over og forbi oppasseren. Skaanes er som alltid med på laget, og duoen dundrer oppover venstresida. Angrepet stoppes av Zachariassen på ulovlig vis.
    42'
    Gult kort til Rosenborg
    Kristoffer Zachariassen
    43'
    Strand banker frisparket hardt mot mål, med en ekkel sprett rett før den når RBK-keeperen. Hansen får slått unna, før det blir vinket for offside på en Brann-spiller som var litt for hissig på grøten.
    43'
    Herlig forsering av Vecchia på venstre. Stormer forbi Blomberg på yttersiden, etter en høyre-venstre-finte. Innlegget er nesten perfekt på bakerste. Nesten.
    44'
    Hovland har vært klasse for hjemmelaget i dag. Treffer med både headinger og langpasninger.
    45'
    Der blåser dommer Hagen for pause. Det var ikke et sekund for tidlig. Brann åpnet omgangen friskt, før Rosenborg scoret og tok gradvis over. De siste tretti minuttene kan ingen av lagene skryte av.
    Rosenborg har gjort ett bytte i pausen. Per Ciljan Skjelbred inn. Emil Konradsen Ceide ut. Ikke veldig overraskende.
    – Jeg syns det er en jevn første omgang. De scorer, men vi har sjanser nok også til å score, sier Kåre Ingebrigtsen til Eurosport før andre omgang.
    46'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Per Ciljan Skjelbred
    Ut: Emil Konradsen Ceide
    – Vi må få Per Ciljan i gang. Det er mest derfor, sier Åge Hareide til Eurosport om pausebyttet.
    46'
    Byttet innebærer at Holse går ut på høyre ving, og Ciljan inn på midtbanen.
    47'
    Hoff får skutt, men rett på Opdal.
    47'
    Brann kommer seg nesten rundt på høyre, men Strand blir holdt i trøya av Andersson.
    48'
    Godt Brann-angrep. Igjen er Skaanes sentralt. Får skutt fra sju meter, via et Rosenborg-bein. Ballen skifter retning, men mister farten. Dermed får Hansen slått til corner.
    49'
    Hjørnespark til Brann
    49'
    Dommer Hagen stopper spillet inntil Zachariassen kommer seg på beina.
    49'
    Mål for Brann!
    Rosenborg 1 - 1 Brann
    Mål: Ruben Kristiansen
    Målgivende: Robert Taylor
    BRANN UTLIGNER. Corneren slås hardt inn foran mål. Brann er først på ballen, men den første avslutninga treffer ikke mål. Ballen faller ned på to meter, og der banken Kristiansen ballen i mål. Det er fortjent nok.
    50'
    Hadde det vært VAR og handsregler, som i Premier League, ville scoringen trolig blitt annullert for hands. Men Kristiansen har hendene inntil kroppen idet han blir truffet av ballen. Ingenting å si på den dommeravgjørelsen.
    52'
    ENORM RBK-SJANSE. Hoff jobber godt og vinner igjen ballen på femmeteren. Passer tilbake til Molins, som hælsparker ballen videre. Skjelbred kommer stormende, men det ender med et samspark med en Brann-spiller. Returen spretter utenfor til corner.
    53'
    Hjørnespark til Rosenborg. Enorme sjanser for Rosenborg. Er ballen inne? Den er i hvert fall borti stolpen flere ganger, før hjemmelaget roper om at ballen var over streken.
    53'
    Rosenborg 1 - 2 Brann
    Mål: Robert Taylor
    Målgivende: Daouda Bamba
    Så kontrer Brann, og scorer. Kampen er snudd på få minutter. Taylor får ballen på venstre, og curler ballen i lengste hjørne.
    54'
    Utrolig utvikling. Ballen ser ut til å være over mållinja i den ene enden. Så kontrer Brann, og tar ledelsen 2-1 i stedet.
    55'
    Brann med to mål på åtte minutter, men skulle Rosenborg hatt scoring i forkant? Utrolig drama. Zachariassen og Holse er i hvert fall ikke i tvil. Til og med tv-bildene ser tvetydige ut.
    56'
    56'
    Ny corner fra venstre.
    57'
    Brann virker mye friskere nå. Har lyktes med alt i andre omgang, og har til og med hatt marginene på sin side.
    58'
    Nytt skudd fra bortelaget, igjen fra Taylor. Rett på Hansen denne gangen.
    58'
    Carlo Holse
    ENORM Rosenborg-sjanse. Molins gjør en strålende prestasjon i forkant. Vender opp, og finner Holse som er alene med keeper. Men Opdal redder.
    59'
    Hjørnespark til Rosenborg
    59'
    Det har vært en helt annen andre omgang enn første. Allerede etter et kvarter har det skjedd dobbelt så mye som i hele første omgang.
    60'
    60'
    Andersson skal kaste langt, høyt inne på Branns halvdel. Det fylles opp foran målet. Upresist.
    60'
    Tøffingen Molins er feilvendt på 16-meter, og har med seg tre spillere. Men denne gangen sitter ikke touchen, og Brann får noen sekunder å puste ut på mens Opdal henter ballen.
    61'
    Kristiansen med en tøff takling på Holse. Holse skriker idet han går i bakken. Kommer seg på beina. Ingen frispark.
    62'
    Hjørnespark til Brann. Strand slår hardt inn, men den alltid like sydenbrune Hovland ruver høyest og header unna.
    62'
    Gult kort til Brann
    Simba får gult kort får holding på Vecchia.
    63'
    Hoff leter etter Molins fra høyre flanke, men RBK-spissen er tettere markert nå.
    64'
    Dahl Reitan har åpnet sesongen særdeles godt, men i dag har RBK-backen ikke vært veldig god verken fremover eller bakover. Flere pasningsfeil enn vanlig.
    65'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: David Møller Wolfe
    Ut: Moonga Simba
    Brann gjør sitt første bytte. Wolfe inn for «gule Simba».
    65'
    TV-produsenten har fortsatt ikke funnet bilder som viser entydig om ballen var over linja eller ikke. Det er ikke VAR-klasse på vinkelen.
    66'
    Rosenborg forbereder sitt andre bytte. Det er spissen Rasmus Wiedesheim-Paul som skal inn. Men hvem skal ut?
    67'
    Inn: Rasmus Wiedesheim-Paul
    Ut: Guillermo Molins
    Det er et rent spissbytte. Molins får fortjent applaus idet han jogger av. Mangler bare målpoenget.
    67'
    Wiedesheim-Paul scoret sitt første mål for Rosenborg da han kom inn mot Bodø/Glimt sist, og reddet ett poeng.
    68'
    Frispark til Brann fra farlig posisjon på høyde med Rosenborgs 16-meter. Som vanlig skal Strand slå innoverskrudd.
    68'
    Petter Strand
    Ser ut som et slags skudd, men det er for svakt og fanges enkelt av André Hansen.
    69'
    Brann kontrer igjen ved Skaanes og Taylor på venstre. Roer ned denne gangen og holder ballen i laget. Smart.
    70'
    Godt forsøk av Holse. Zachariassen og Wiedesheim-Paul vinner ballen 35 meter fra mål. Førstnevnte finner Holse ute på høyre. Dansken utforerer Kristiansen, vender innover, og skyter mot lengste hjørne. Får Opdal ut i full strek, men sistnevnte vinner.
    72'
    Rasmus Wiedesheim-Paul
    Stor sjanse for Wiedesheim-Paul. Publikum på den ene sida tror ballen er inne idet nettet dirrer, men det er på feil side.
    73'
    Rosenborg legger inn fra venstre. Ballen treffer treverket etter at Ruben Kristiansen er sist på ballen i duell med Wiedesheim-Paul. Trønderne har fortjent en utligning nå. Har hatt tre stolpetreff!
    74'
    Forren med en tøff takling på Holse, som stuper over heimværingen. Helt i grenseland for rødt.
    75'
    Frispark til Rosenborg 20 meter fra mål. Perfekt «Messi-posisjon».
    75'
    Vegard Forren
    75'
    Carlo Holse
    Holse er ingen Messi. Skyter slapt, over og utenfor.
    77'
    Inn: Kristoffer Barmen
    Ut: Mathias Rasmussen
    79'
    Nå går bergenserne mot sin fjerde kamp på rad uten tap på Lerkendal. Og Kåre Ingebrigtsen mot sin andre seier av to mulige som Brann-trener på Lerkendal.
    79'
    Ti minutter igjen pluss overtid.
    80'
    Rosenborg kommer til en ny avslutning ute på venstre, men skuddet fra Wiedesheim-Paul går høyt over. Halvsjanse.
    81'
    Hjørnespark til Brann fra høyre. Utoverskrudd.
    82'
    David Møller Wolfe
    Rosenborg header unna, men rett til innbytter Wolfe. Wolfe får tid til å ta ned ballen, men skuddet på halv volley kontrolleres utenfor av André Hansen.
    83'
    Rosenborg har mange spillere foran Brann-målet, og kan slå inn, men velger i stedet å spille helt tilbake til egen keeper. Merkelig valg. Ender i stedet opp med en vanskelig pasning fra Holse som Brann-forsvaret klarerer.
    83'
    Istedet kontrer Brann, og Strand får skutt fra tjue meter. Tolker man ut i fra Strands reaksjon, så var det nærmere enn det så ut. River seg i håret.
    84'
    Rosenborg 2 - 2 Brann
    Der sitter den. Og det er THAT MAN KRISTOFFER ZACHARIASSEN. Banker ballen i mål med venstre fot. Dahl Reitan slår inn, Wiedesheim-Paul flikker videre, til Zachariassen på bakerste stolpe.
    84'
    Nytt Rosenborg-angrep. Skjelbred overlapper utenfor Holse på høyre. Skjelbred er helt alene med folk foran mål, men slår et forferdelig innlegg.
    86'
    Daouda Bamba
    Kristiansen kommer på et voldsomt løp bakfra, men Bamba forsøker seg selv. Går mot høyre og sikter på krysset fra 19 meter. Greit nok, men like utenfor.
    87'
    Nå er det Rosenborg som presser og går for tre poeng.
    87'
    Inn: Filip Møller Delaveris
    Ut: Robert Taylor
    87'
    Igjen velger Eyjolfsson å spille ballen tilbake til keeper Hansen da Rosenborg har mange spillere høyt i banen. Denne gangen holder de ballen i laget, og innlegget fra høyre er nær ved å nå frem til Vecchia på bakerste.
    89'
    Brann banker bare ballen unna nå, og virker godt fornøyd med 2-2. Da unngår trolig Kåre Ingebrigtsen spørsmålene om «Brann-krise» etter kampen.
    89'
    Skulle dette stå seg, tar Brann sitt første poeng for sesongen. Rosenborg forblir ubeseiret, men det er det tredje uavgjortresultatet.
    90'
    Ruben Kristiansen
    Kynisk takling av Kristiansen på Hoff for å hindre kontring.
    90'
    Det skal spilles minimum fire tilleggsminutter.
    90'+1
    Rosenborg 3 - 2 Brann
    Rosenborg scorer på overtid. GUESS WHO? Zachariassen fra fire meter. Han er på riktig sted igjen. Vecchia slår frisparket på bakerste, og igjen er det Hovland som header ned til RBKs toppscorer. For en mann!
    90'+1
    Brann forsøker seg på en desperat sluttspurt, men nå er det virkelig krise i Bergen. NULL POENG PÅ FIRE KAMPER, og Brann er sist på tabellen. Hva nå, Kåre Ingebrigtsen?
    90'+4
    Kampen er slutt. Det ble et skikkelig drama på Lerkendal, der Kåre Ingebrigtsen gikk mot sin andre strake triumf på sin gamle hjemmebane. Det ville ikke dagens mann, Kristoffer «Doff» Xachariassen ha noe av, og scoret like så godt alle tre målene - hattrick - og er nå toppscorer i Eliteserien.