13 246
17 619

Ble dekket av Herman Folvik

Hei og velkommen til livedekning av denne kvartfinalen mellom Real Madrid og Liverpool. Kampstart er 21.00.
    Real Madrid slo Liverpool 3-1 i finalen i 2018. Siden har de ikke møtt hverandre .
    Det spanske hovedstadslaget har variert mye inneværende sesong, og fikk en grusom start på Champions League. Den siste tiden har de imidlertid karret seg inn i gullkampen i La Liga – og etter to år med exit i åttedelsfinalen, øyner de nå muligheten for en semifinale i Mesterligaen.
    Lagene har møtt hverandre for øvrig fire ganger tidligere. Liverpool har vunnet tre av dem.
    Kampen spilles på Estadio Alfredo Di Stefano - ikke Santiago Bernabeu. Tilskuere tillates ikke grunnet pandemien.
    Lagene er ute ifølge UEFA. Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Ozana Kabak, Phillips, Robertson; Keita, Fabinho, Wijnaldum; Salah, Jota, Mane.
    Real Madrid: Courtois; Vazquez, Nacho, Militão, Mendy; Modrić, Casemiro, Kroos; Asensio, Benzema, Vinícius
    Liverpool velger Jota foran Firmino på topp. Thiago også henvist til benken. Ingen store overraskelser fra Real Madrid.
    Felix Brych er dagens dommer.
    Liverpool har slitt på spansk grunn de siste årene. De rødkledde har ikke vunnet på sine siste seks besøk i landet. Sist det ble seier i Spania, var mot Barcelona i 2007. Da Craig Bellamy og John Arne Riise scoret.
    Tilbake til lagene: Real Madrid mangler sin midtstopperduo Ramos og Varane. Sistnevnte testet positivt på coronaviruset før kampen. Det er to svært tunge forfall.
    - Jeg er spent. Real Madrid og Champions League. Du trenger ikke mer for å bli spent, sier Klopp før start.
    Lagene er på banen. Alt klart for å starte dansen.
    Zidane pent antrukket i dress og med slips. Klopp møter opp i grilldressen og med baseballcaps.
    Benzema med kveldens første avslutning. Med venstrefoten fra 20 meter. Franskmannen skyter med løskrutt. Rett i klypene på Alisson.
    2'
    Mendy prøver å gå forbi fire Liverpool-spillere. Det blir som det høres ut - umulig.
    3'
    Vertene tar kontroll over ballen i de første minuttene.
    4'
    Casemiro vinkes av for offside etter en corner.
    6'
    Asensio stoppes på tur fremover.
    6'
    Asensio prøver å tre gjennom Vinicius. Den stoppes av Kabak.
    7'
    Sergio Ramos er å se på tribunen. Med briller og et munnbind (ikke perfekt satt på).
    9'
    Salah bryter og prøver å gå rett i angrep. Mendy er våken.
    10'
    Real Madrid spiller seg ut med en presisjon en skredder ville blitt stolt av. Ender med en corner.
    11'
    Robertson nikker unna dødballen.
    11'
    Vinicius kommer seg fri ute på venstresiden. Han finner Modric ved 16 meteren. Han går i bakken og roper på straffe. Dommer sier nei, og det ser riktig ut.
    12'
    Kampens første sjanse. Mendy slår inn og Vinicius kommer til en heading fra 8-9 meter. Han får ikke noe særlig fart i avslutningen og den går en meter utenfor. Alisson har god kontroll.
    13'
    To ganger på rad det har blitt farlig etter Real Madrid-angrep på deres venstreside.
    14'
    Salah finner Alexander Arnold. Han slår inn via en Real-forsvarer og inn i hanskene til Courtois.
    14'
    Real Madrid har festet et grep om kampen.
    15'
    Vazquez har en god mulighet til å spille fri Asensio på høyresiden, men førstnevnte slurver. Femmeter for gjestene.
    15'
    Kabak stusser en lang ball hjem til keeper Alisson.
    16'
    Alexander-Arnold med et glimrende innlegg mot bakerste. Real-forsvaret kommer akkurat først på ballen foran Jota og Mane. Småfarlig.
    17'
    Fabinho med strålende vending og oppspill til Mane. Men angrepet stopper opp.
    18'
    Kabak med glimrende forsvarsspill i duell med Vinicius inne i egen boks.
    18'
    Vinicius mye involvert de første tyve. Foreløpig mest småfarlig.
    21'
    Jota får plass ute til venstre. Han finner Keita. Liverpool roer deretter litt ned på Reals halvdel.
    21'
    Jota stoppes på 16 meteren.
    22'
    Modric med en uvanlig feilpasning sentralt. Liverpool roer ned fremfor å dundre i angrep.
    24'
    Benzema kommer til skudd i 16 meteren. Den blokkeres til corner av Kabak som igjen gjør en god jobb. Fryktelig balltap av Trent i forkant.
    25'
    Casemiro slår inn mot bakre. Den går ut av banen. Bak mål.
    25'
    Mål for Real Madrid!
    Real Madrid 1 - 0 Liverpool
    Mål: Vinicius Junior
    Målgivende: Toni Kroos
    Junior-forsvarsspill av Liverpool. Kroos slår en lang ball i bakrommet med kirurgisk presisjon. Vinicius starter løpet perfekt og tar med seg ballen elegant. Alene med keeper gjør han ingen feil. Men så enkelt skal det ikke gå an å komme fri på dette nivået.
    27'
    De gangene Real Madrid har vært farlig i denne kampen, har det skjedd på deres venstreside. Det var tilfellet ved scoringen også.
    29'
    Salah vinner en corner for gjestene.
    30'
    Fabinho med skummelt balltap. Real Madrid roer ned fremfor å gå rett i angrep.
    31'
    Benzema går ned i straffefeltet. Ikke noe straffe, sier dommer.
    32'
    Keita går i bakken på 20 meter. Får ikke frispark.
    32'
    God sjanse for Vinicius - kampens store spiller til nå. Benzema spiller til brassen som skyter fra 13-14 meter. En meter eller to utenfor.
    33'
    Asensio skyter med feil fot. Langt over.
    33'
    Kross finner Vazquez. Han slår inn, men legget går over alt og alle.
    34'
    Det er kunst å se Kroos slå lange pasninger.
    34'
    Utligner Liverpool før pause?
    Ja
    14%
    Nei
    86%
    Antall stemmer: 5708
    Mane går i bakken mens han jakter en ball i bakrommet. Dommer lar det også gå videre.
    36'
    Real Madrid 2 - 0 Liverpool
    Mål: Marco Asensio
    Fra vondt til verre for Liverpool. Kjempetabbe av Alexander-Arnold. Kroos slår mot Vinicius ute til venstre. Liverpool-backen header inn sentralt og da er plutselig Asensio alene med keeper. Det løser han svært elegant.
    36'
    Alexander-Arnold har hatt en mareritt-omgang. Stadig vekk store problemer på sin side. Og midtbanen til Liverpool klarer ikke å demme opp for Kroos, som får styre som han vil.
    38'
    Klopp og Keita er sinte på dommeren etter at Mane ikke fikk frispark i forkant av scoringen.
    39'
    Gult kort til Liverpool
    Sadio Mané
    Mane prater på seg et gult kort.
    39'
    Burde Liverpool fått frispark i forkant av 2-0-målet til Real Madrid?
    Ut: Naby Keita
    Bytte like før pause fra Klopp. Så ikke ut som en skade på Keita.
    42'
    Ny gavepakke fra Liverpool-forsvaret. Kabak bommer på et tilbakespill og Asensio er plutselig fri. Avslutningen er svak.
    43'
    Casemiro tråkker på Mane og får frispark mot seg.
    44'
    Casemiro får frispark i eget felt på Liverpools innlegg.
    44'
    Jota får frispark på egen halvdel.
    45'
    Vinicius spiller Benzema. Franskmann med svak pasning. Det kunne blitt farlig for Real Madrid.
    45'+1
    Thiago med en skrekkelig pasning på tvers på egen halvdel, men Vinicius roter bort ballen.
    45'+1
    Lagt til 1 minutt.
    45'+1
    Pause. 2-0 til Real Madrid etter mål av Vinicius og Asensio. Mange hevder Liverpool burde hatt frispark i forkant av 2-0-målet. Men uansett har det vært klasseforskjell på lagene. Real Madrid har dominert og vært farlige ved flere tilfeller. Liverpool uten skuddforsøk så langt.
    Liverpool sparker i gang den andre omgangen.
    46'
    Ingen bytter i pausen for øvrig.
    47'
    Gult kort til Real Madrid
    Lucas Vazquez
    For sent inne med en sklitakling på Jota.
    49'
    Casemiro header unna Liverpools innlegg.
    50'
    Robertson slår inn. Courtois får tak i den.
    50'
    Liverpool ser foreløpig friskere ute i åpningsminuttene av den andre omgangen.
    51'
    Mål for Liverpool!
    Real Madrid 2 - 1 Liverpool
    Mål: Mohamed Salah
    Redusering! Game on! Jota prøver å skyte, men skuddet blokkeres. Ballen spretter til Salah som er fri og setter ballen i mål fra fem meter. Strålende av Wijnaldum i forkant.
    51'
    VAR sjekker målet.
    52'
    Målet er godkjent. Ingen offside på Salah.
    53'
    Hvem er favoritter til å avansere til semifinale nå?
    Real Madrid
    57%
    Liverpool
    43%
    Antall stemmer: 7676
    Liverpool har våknet. God sjanse for Jota etter strålende legg av Alexander-Arnold. Jota header noen meter utenfor
    54'
    Mendy slår inn mot bakre. Real får en corner.
    54'
    Corneren går over alt og alle
    55'
    Thiago
    En stempling på Asensio.
    56'
    Benzema med skuddforsøk inne i boksen. Det blir blokkert.
    58'
    Casemiro skyter fra 25 meter. Også blokkert.
    58'
    Salah svinger inn med utsiden av foten og det blir småpanisk i Real-feltet. Men vertene får ryddet opp.
    59'
    Liverpool har vært langt bedre etter pause.
    60'
    Vinicius utfordrer. Mendy kommer så til legg, før Asensio legger ut til Kroos. Han skyter noen meter over.
    62'
    2-1 er et brukbart utgangspunkt for Liverpool før returen på Anfield neste onsdag. Men i øyeblikket jager de redusering i Spania. Dette virker veldig åpent.
    62'
    Svært nære 2-2. Jota kommer fri i feltet og slår videre mot Mane som er inne ved femmeteren. I siste øyeblikk får Mendy ryddet opp for Real Madrid. Fantastisk involvering av backen.
    64'
    Courtois fanger corneren.
    64'
    Real Madrid kontrer. Asensio og Vinicius kommer to mot en mot Alexander-Arnold. Strålende av Liverpool-backen å klare og stoppe den sjansen. Der gjør han litt opp for seg etter feilen før 2-0.
    64'
    Real Madrid 3 - 1 Liverpool
    Målgivende: Luka Modric
    Real Madrid scorer i en god Liverpool-periode. Modric fører ballen inn i boksen og finner en ledig Vinicius. Han avslutter på en berøring og Alisson klarer ikke stoppe den.
    65'
    Nære på for Real Madrid igjen! Vinicius kommer fri og legger til Asensio inne i boksen. Han får ikke kontroll på ballen. Svært farlig
    67'
    Er et håp for Liverpool å nå semifinale nå?
    Ut: Marco Asensio
    70'
    Vinicius kunne skutt selv, men lar Benzema prøve. Den går rett på Alisson.
    71'
    Salah svinger inn mot Jota, men han kommer ikke høyt nok. Femmeter for vertene.
    72'
    Casemiro vinner en rekke viktige dueller nå.
    74'
    Salah utfordrer på høyre. Får et kast.
    76'
    Thiago med skudd fra 20 meter, men den går langt over.
    78'
    Antall stemmer: 5818
    Salah prøver seg på høyre, men får det ikke til å stemme. Mister ball to ganger.
    79'
    Real Madrid roer ned med ballen i flere sekvenser nå.
    81'
    Valverde slår inn mot Benzema. Den går ut til corner etter at Phillips får hodet på ballen.
    81'
    Inn: Roberto Firmino
    Ut: Diogo Jota
    81'
    Inn: Xherdan Shaqiri
    Ut: Ozan Kabak
    82'
    Alexander-Arnold prøver et legg som blir blokkert. Deretter får han frispark mot seg, og blir sint.
    83'
    Trent Alexander-Arnold
    83'
    Inn: Rodrygo
    Ut: Vinicius Junior
    Mannen bak to mål går ut.
    85'
    Mane går ned ved 16 meteren, men får ikke frispark. Stygg feilpasning fra Kroos i forkant.