Velkommen til dagens dekning av kampen mellom Leipzig og Hertha.
    Aleander Sørloth starter for RB Leipzig. Det er nordmannens første start i Bundesliga.
    Leipzig XI: Gulásci – Mukiele, Orban, Upamecano, – Henrichs, Kampl, Nkunku, Angeliño – Kluivert, Forsberg – Sørloth
    Leipzig-benken: Martínez – Konaté, Sabitzer, Poulsen, Hwang, Samardzic, Olmo, Martel, Wosz
    RBL-trener Julian Nagelsmann gjør tre endringer fra seieren i midtuken mot Istanbul Basaksehir i Champions League: Marcel Halstenberg, Dani Olmo og Yussuf Poulsen går ut. De tre nykommerne Benjamin Henrichs, Justin Kluivert og Alexander Sørloth er inne.
    Hertha XI: Schwolow – Perkarik, Stark, Alderete, Boyata, Mittelstädt – Darida, Tousart – Cunha, Cordoba, Lukébakio
    Rune Jarstein er dermed plassert på benken for gjestene fra hovedstaden.
    Vertene troner øverst på tabellen med ti poeng etter fire kamper. De er fremdeles ett av få lag (fire) som fremdeles er ubeseiret denne sesongen. Både Bayern München og Borussia Dortmund er imidlertid bare poenget bak med like mange kamper spilt, så her er det neppe rom for feil.
    Hertha Berlin er på sin side på 15. plass, bare poenget over playoff. Tre poeng har det blitt på hovedstadsklubben.
    Forrige gang disse to møttes, i mai tidligere i år, endte det 2-2. De fire siste møtene før det har imidlertid alle endt med knusende RB Leipzig-seiere: 4-2, 5-0, 3-0 og 6-2.
    Spillerne entrer gressteppet og vi er straks klare for avspark.
    Dette er Sørloths første klubbkamp fra start siden cupfinalen for Trabzonspor. Da leverte han både scoring og målgivende pasning.
    Hertha går rett i strupen på Leipzig og får faktisk en god mulighet! Lukebakio er den som kommer seg til avslutning, men under hardt press fra Upamecano går skuddet utenfor.
    1'
    Offensiv start fra gjestene her. Igjen må Upamecano rydde opp, denne gang etter en duell med Cordoba.
    2'
    Så får de en corner, Hertha Berlin.
    3'
    Cunha svinger den inn, og Cordoba rager høyest i feltet. Stanger over målet.
    3'
    Ingen pangåpning fra hjemmelaget her.
    5'
    Sørloth med sin første ordentlige involvering. Vinner en løpsduell med Boyata. RB Leipzig holder fint i ballen.
    6'
    Heinrichs kommer til skudd, men forsøket er svakt. Reddes enkelt.
    7'
    NÆRE! Bedre fra Leipzig nå, og Sørloth er involvert. Spiller fint til Heinrichs som trer gjennom til Kluivert. Hans avslutning mot det lengste hjørnet reddes mesterlig av Schwolow.
    7'
    Får en corner her.
    8'
    Den får de ingenting ut av. Hertha kan kontre.
    8'
    Mål for Hertha BSC!
    RB Leipzig 0 - 1 Hertha BSC
    Mål: Jhon Cordoba
    Målgivende: Dodi Lukebakio
    KJEMPEKONTRING! Etter corneren går det kjapt fremover fra gjestene. Lukebakio slår en perfekt stikker til Cordoba som setter ballen elegant i mål!
    8'
    Tung start for vertene.
    10'
    TVERRLIGGER! Et frispark piskes inn og Mukiele header i tverrliggeren! Fryktelig nære.
    11'
    Mål for RB Leipzig!
    RB Leipzig 1 - 1 Hertha BSC
    Mål: Dayot Upamecano
    Målgivende: Alexander Sørloth
    OG UTLIGNING! Sørloth med en utrolig rar målgivende pasning! I kjølvannet av tverrligger-treffet skyter Upamecano og treffer Sørloth, og det blir som et helt utilsiktet veggspill. Deretter hamrer han ballen opp i nettaket!
    11'
    Da har Sørloth notert seg for sitt første målpoeng.
    12'
    Upamecano gjør en strålende defensiv jobb og roter det til like etter. Hertha får en brukbar mulighet, men Gulacsi er god i Leipzig-buret.
    14'
    Sørloth presser Hertha bakre rekke hvileløst. Ender med feil fra Hertha.
    16'
    Gult kort til Hertha BSC
    Lucas Tousart
    Tousart får det gule etter farlig spill i duell med Heinrichs.
    17'
    Kluivert rundlurer Mittelstädt og går i bakken, men får ingenting.
    20'
    Kampl prøver å chippe fri Nkunku. Når akkurat ikke frem, franskmannen, som deretter takler Schwolow utilsiktet.
    22'
    Pekarik nede for telling etter en kollisjon med Nkunku.
    24'
    Kommer seg på beina igjen, Hertha-backen.
    26'
    Har vært en ganske tett og jevn kamp hittil, dette. Preget av mange dueller og frispark.
    29'
    Mukiele går ned med et voldsomt skrik etter en duell med Cordoba.
    30'
    Nkunku løsner skudd etter flott forarbeid av Angeliño. Rett i blokka.
    31'
    Så er det Forsberg som prøver seg. Drar seg innover og forbi et par-tre mann før skuddet kommer. Sleiver litt, og Schwolow redder.
    32'
    Store rom for Hertha å angripe i. Blir farlig igjen ved duoen Lukebakio/Cordoba, men ingen scoring.
    35'
    Så er det stopp i spillet. Sørloth tok telling etter en hodeduell.
    35'
    Kommer seg på beina igjen, nordmannen. Spillet er i gang igjen.
    35'
    Roper på straffe her, hjemmelaget. Angeliños innlegg mot Sørloth stoppes av Pekarik. Den skal nok sjekkes av VAR.
    37'
    Ingen straffe, beslutter videoteamet. Må nøye seg med innkast her, vertene.
    37'
    Godt innlegg fra Angeliño i retning Sørloth. Når akkurat ikke frem.
    38'
    Angeliño mye involvert nå. Det meste av RB Leipzigs spill foregår ute til venstre.
    39'
    Nydelig RB Leipzig-angrep som ender med et dårlig innlegg fra Kluivert. Hadde med seg Sørloth inne foran mål der. Prøvde å finne Nkunku som var i returrommet.
    41'
    Forsberg avvinkes for offside.
    41'
    KJEMPESJANSE! Ageliño finner Sørloth, som legger fint igjen til Forsberg. Svensken skyter - himmelhøyt over. Burde fått mer ut av den.
    43'
    Har tatt fullstendig over her, vertene.
    44'
    Så får Tousart en avslutningsmulighet litt ut av det blå. Den defensive midtbanespilleren tupper ballen utenfor.
    44'
    Spillerbytte - Hertha BSC
    Inn: Deyovaisio Zeefuik
    Ut: Peter Pekarik
    45'
    Kampl forsøker å bøye ballen i det lengste hjørnet. Godt forsøk, men mangler litt på presisjonen. Over målet til Schwolow.
    45'+1
    Nkunku går over ende i en skulder mot skulder-duell med Boyata. Får beskjed om å komme seg på beina igjen.
    45'+3
    Pause. Sørloth har hatt flere gode involveringer, men har ikke blitt satt opp i spesielt gode posisjoner. Vi får se om han blir enda mer involvert foran mål etter hvilen.
    Sørloth står iført drakt i spillertunnelen, så han får fortsette her.
    46'
    En endring i pausen for gjestene. Hjemmelaget kommer uendret til denne omgangen.
    46'
    Deyovaisio Zeefuik
    Det tok et drøyt minutt det. Zeefuik får det gule etter en sen takling.
    47'
    Stor Hertha-mulighet! Igjen kontrer de etter en Leipzig-dødball. Cunha spilles fri og skal bare sette ballen forbi Gulacsi, men brassen sklir i avslutningsøyeblikket. Dermed redder keeperen skuddet greit.
    48'
    Gult kort til RB Leipzig
    Dayot Upamecano
    Målscorer Upamecano får det gule for en reaksjon etter frispark imot.
    49'
    Frispark i meget god posisjon for gjestene.
    49'
    Cunha svinger mot bakerste stolpe, men ballen lander på nettaket.
    49'
    Andre gule kort til Hertha BSC
    KRISE! Fire minutter fikk Zeefuik på banen! River Nkunku over ende og stopper dermed en kontring. Vises sitt andre gule.
    50'
    Forlater banen og er svært irritert, nederlenderen. Var ikke spesielt enig med dommeren.
    51'
    Da er det altså elleve mot ti - med drøye 40 minutter igjen å spille. Kan bli en tung 2. omgang for Hertha, dette.
    52'
    Sørloth kommer til avslutning med hodet. Header over.
    52'
    KJEMPESJANSE! Nkunku tråkler seg fri og har med seg Sørloth. Går for skudd, playmakeren. Treffer Stark og får bare corner.
    54'
    Nkunku skal svinge inn.
    54'
    Finner pannebrasken til Sørloth som forlenger ballen. Ender i ny corner.
    54'
    Schwolow bokser unna denne gangne.
    55'
    Så får Angeliño en skuddmulighet. Reddes.
    55'
    Nkunku løsner skudd fra langt hold. Fryktelig svakt forsøk.
    57'
    Cunha tvinger frem en corner i duell med Mukiele.
    59'
    Får ingenting ut av det hjørnesparket, hovedstadsklubben.
    60'
    Flere RB Leipzig-spillere i organisert oppvarming nede på sidelinjen. Blant andre angriperen Yussuf Poulsen.
    61'
    Så er det Upamecano som prøver seg med et langskudd. Høyt over.
    62'
    Voldsomt overtak på ballbesittelse for vertene her. Men de sliter med å omsette ballbesittelsen til sjanser.
    63'
    Sørloth med nok en fin involvering etter en langpasning opp mot ham, men igjen ender han med ryggen mot mål. Settes ikke opp i scoringssjanser.
    64'
    Nå står Poulsen og Dani Olmo klar på sidelinjen. Da spørs det om Sørloth er ferdig for i dag.
    65'
    Spillerbytte - RB Leipzig
    Inn: Yussuf Poulsen
    Ut: Emil Forsberg
    Svenske av for danske her.
    65'
    Inn: Dani Olmo
    Ut: Justin Kluivert
    65'
    Sørloth får fortsette her.
    66'
    Det er i hvert fall mye luftstyrke i den angrepsduoen til Leipzig nå. Poulsen og Sørloth rager greit over bakken.
    66'
    Sørloth med en fin involvering idet han pirker ballen inn til Olmo. Angrepet ender med heading fra Poulsen. Dansken stanger over.
    67'
    Mukiele må gi seg her. Holder seg til baksiden av låret. Sabitzer gjør seg klar.
    68'
    Spill mot et mål her nå. Leipzig får en corner.
    69'
    Får ingenting ut av det hjørnesparket.
    69'
    Inn: Marcel Sabitzer
    Ut: Nordi Mukiele
    69'
    Hertha på en sjelden visitt i angrep. Får en corner.
    72'
    Ut fra Upamecano. Ender hos Darida i returrommet. Kliner til på direkten, men skuddet går over.
    73'
    NÆRE! Innbytter Sabitzer skyter fra distanse. Han har en langt bedre egnet skuddfot, og skuddet stryker stolpen. Schwolow muligens så vidt på den.
    74'
    Får en corner her, vertene.
    74'
    Orban header mot mål, men headingen blokkeres. Deretter får Hertha Berlin et frispark og en pustepause.
    74'
    Straffe til RB Leipzig! Orban drar seg inn i boksen, felles av Cordoba og får straffe!
    76'
    RB Leipzig scorer på straffe!
    RB Leipzig 2 - 1 Hertha BSC
    Mål: Marcel Sabitzer
    Iskald der, Sabitzer! Schwolow går feil vei og Leipzig er omsider i ledelsen!
    77'
    De trengte tid på å ta ledelsen mot ti mann sterke Hertha her, Leipzig. Nå styrer de mot å beholde tabelltoppen.
    79'
    Sørloth header ballen nydelig ned til Olmo. Spanjolen forsøker å bredside ballen i mål, men Boyata står i veien.
    83'
    83'
    Nære for Sørloth, men han bommer på ballen etter innlegg fra Angeliño.
    83'
    Så fyrer Olmo fra distanse! Meget godt forsøk, og en like god redning fra Schwolow.
    83'
    Nok en RB Leipzig-corner.
    84'
    STOLPEN! Nkunku sender den mot nærmeste stolpe. Der kommer Poulsen som har løpt seg fri. Volleyskuddet treffer stolpen.
    84'
    Inn: Javairo Dilrosun
    Ut: Dodi Lukebakio
    84'
    Inn: Krzysztof Piatek
    Ut: Jhon Cordoba
    85'
    Inn: Jessic Ngankam
    Ut: Maximilian Mittelstadt
    85'
    TVERRLIGGER FRA SØRLOTH! Skal svinge inn et innlegg der, Sørloth. Det er et svakt forsøk, men ender opp med å gå i mål! Treffer tverrliggeren og spretter over.
    89'
    Inn: Eduard Lowen
    Ut: Vladimir Darida
    90'
    Inn: Ibrahima Konate
    Ut: Kevin Kampl
    90'
    Hertha-treneren får det gule kortet etter mange kommentarer og krangling på sidelinjen. Bruno Labbadia er ikke spesielt fornøyd der han står.
    90'+1
    Nkunku løsner skudd fra utenfor boksen. Godt forsøk, skuddet går like utenfor.
    90'+1
    Ngankam får det røde kortet, men den skal sjekkes av VAR.
    90'+3
    Gjør om på den avgjørelsen, dommeren. Ngankam får ikke det røde og får bli på banen.