0-2
Bye81'

Hei og velkommen til dagens dekning i andre runde av NM menn. Mitt navn er Thomas Hilsen og jeg vil ta dere igjennom kampens begivenheter.
    Raufoss tar imot eliteserielaget Sogndal på denne solrike maidagen. Sogndal har tidligere spilt en NM finale, det skjedde i det herrens år 1976. Sogndal spilte på den tiden i 3.divisjon og ble det første laget fra nivå tre til å komme hele veien til Ullevaal. Dessverre for Sogndal ble Brann noen nummer for store og tok hjem gullet med 2-1 seier.
    Raufoss på sin side hadde til nå sitt beste cupresultat i 1977 hvor de tok seg til semifinale. I semifinalen ble det tap mot Lillestrøm. Laget fra ammunisjonsbygda tok seg også til kvartfinale i 1952,61,72 og 74.
    Bortelaget har fått et skudd for baugen med mange langvarige skader på sentrale spillere. Eirik Bakke har dog tatt grep og hentet inn Kjetil Wæhler og Espen Næss Lund. Disse to i kombinasjon med unggutter fra egne rekker har kulminert i seier over Viking og Molde.
    Sogndal ligger for øyeblikket på 11.plass i Eliteserien med elleve poeng. Ned til Strømsgodset på kvalikplass skiller det et poeng. Neste eliteseriekamp spilles borte mot nyopprykkede Kristiansund.
    Raufoss måtte ta den tunge veien ned fra Obos-ligaen og er å finne i PostNord-ligaen avd.1. Hjemmelaget ligger for øyeblikket på en 5.plass med elleve poeng. Opp til hittil ubeseirede HamKam skiller det fem poeng.
    Dagens dommerteam består av hoveddommer Bjørn Hansen fra Kolbotn IL. Ved sin side har han Ole Andreas Skogsrud Haukåsen fra Ridabu IL, Kim Larsen Bjeglerud fra Reinsvoll IF og Johan William Grundt fra Eidskog Fotball. Unge Grundt var for øvrig hoveddommer i første runde av cupen mellom Redalen og Raufoss.
    Sola skinner, lagene er i oppvarming og vi nærmer oss kampstart her på Nammo stadion.
    0'
    Kampen er i gang og Raufoss starter med avsparket.
    1'
    Raufoss får frispark godt inne på egen banehalvdel. Bye går opp for hardt i ryggen på Armin Aganovic.
    1'
    Nok et frispark til hjemmelaget. Furebotn feller Papa Sow. Farlig hold.
    2'
    Frisparket slås mot bakre stolpe. Eduardo Cruz Lemaur kommer ikke over ballen og velger et saksespark som sender ballen til himmels.
    3'
    Hjemmelaget står høyt innledningsvis med hele laget. Sogndal har lagt seg lavt og lar Raufoss spille ball.
    5'
    Fin vending av spillet fra Sogndal. Gilbert Koomson drar seg ned mot dødlinja og legger ballen inn. Der er ingen fra bortelaget og ballen klareres.
    6'
    Enorm mulighet for Raufoss. Eduardo Cruz er nok en gang med opp fra sin høyreback og blir spilt alene igjennom mot Omenås. Omenås varter opp med en mesterlig redning.
    8'
    Keeper Omenås får seg en trøkk i duellen, men kommer seg kjapt på bena igjen.
    8'
    Cruz spiller opp på Papa Sow som med en herlig nikk får ballen rett foran seg. Drar seg ned mot dødlinja og slår ballen ut igjen i feltet. Raufoss er passive og kaster bort en gigantisk mulighet til å gå opp til 1-0.
    10'
    Sogndal holder ballen i laget. Birkeland og Furebotn kombinerer fint, førstnevnte fyrer av et skudd som går rett i en gul spiller.
    13'
    Corneren klareres
    13'
    Langskudd fra hjemmelaget. Skuddet er godt, men går rett på keeper.
    14'
    Hjelmtvedt går knallhardt inn i Furebotn og det er antydninger til hissige tendenser ute her. Hjelmtvedt ser ut til å ha fått en smell i kneet i samme situasjon.
    15'
    Gult kort til Raufoss
    Steffen Hjelmtvedt
    15'
    Raufoss har stått for de største mulighetene innledninsvis. Sogndal på sin side tar seg god tid og lar kula gå.
    17'
    Nok et frispark til Raufoss, denne gangen fra tredve meter. Tas kort.
    18'
    Lauvli holder og setter i gang spillet raskt.
    19'
    Furebotn og Koomson kombinerer nok en gang fint. Koomson prøver dog å dra av en mann for mye og Marius Alm får klarert.
    21'
    Ulrik Tillung Fredriksen skal klarere. Klareringen med hælen er av det upresise slaget og ballen går rett opp.
    23'
    Det ropes på straffe! Nicolai Fremstad mener ballen smeller opp i hånda på Næss Lund. Dommeren vinker spillet videre.
    24'
    Ryan Doghman viser litt av sin enorme fart. Sklir i mottaket, men får karret seg på bena igjen og utfordrer mot back. Kommer seg fri og får avsluttet på mål.
    25'
    Hjørnespark til Raufoss
    26'
    Spillerbytte - Raufoss
    Inn: Fredrik Greve Monsen
    Ut: Steffen Hjelmtvedt
    Hjelmtvedt må takkke for seg etter smellen tidligere i kampen.
    27'
    Hjemmelaget styrer det meste her ute. Kommer seg til flere store muligheter.
    28'
    Flott ball fra Næss Lund vris over på venstre kant. Spillet vris så over til Furebotn som ikke får dratt seg fri. Sogndal fortsetter å trille ball.
    31'
    Koomson legge tilbake til Bendik Bye som fyrer av fra rett utenfor 16-meteren. Skuddet er svakt og Lauvli redder enkelt.
    32'
    Papa Sow header ballen videre og Skaasheim faller lett. Dommer dømmer frispark i favør hjemmelaget.
    33'
    Fremstad står tett i mann og belønnes med gjevinning av ballen. Raufoss vrir spillet over til høyre.
    34'
    Petter Senstad slår en millimeterpresis pasning mot Ryan Doghman. Dessverre for de gule og svarte så startet Doghman litt tidlig og avblåses for offside.
    35'
    Corneren klareres på første stolpe.
    37'
    Bortelaget tar den påfølgende kontringen og Koomson rykker ifra alt og alle. Alene med Lauvli ofter Lauvli liv og lemmer. Ballen spretter i Lauvli og klareres.
    38'
    39'
    Upresist fra Ulrik Tillung Fredriksen og ballen går ut til innkast for Raufoss.
    41'
    Hvilken mulighet for Sogndal. Nok en gang er det Gilbert Koomson som setter fart. Slår inn på Birkelund som får headet mot mål. Lauvli får bokset ballen oppover før den klareres ut. Stor mulighet der for bortelaget.
    42'
    Senstad upresis for første gang i ettermiddag. Skal vri spillet over på innbytter Greve Monsen. Pasningen er for hardt og triller utover sidelinjen.
    44'
    Raufoss bygger opp et flott angrep. Papa Sow tar ned ballen. Han løfter blikket og ser at Doghman er helt alene på høyre. En dårlig touch gjør at Doghman må rundt sin egen akse før han slår ballen førtifem grader ut på Lønstad Onsrud. Onsrud skyter langt over.
    45'+1
    Bortelaget fortsetter å trille ballen tålmodig mot et gjennombrudshissig hjemmelag. Skal passe seg her Raufoss, for gjort å få en imot.
    45'+2
    45'+3
    Første omgang er over og lagene går til pause på stillingen 0-0. Raufoss har helt klart vært det førende laget og har ved flere anledninger vært enormt nærme å gå opp i ledelsen. Sogndal på sin side har virket passive og gitt hjemmelaget god tid med ball. Vi gleder oss til andre omgang hvor Sogndal må heve seg mange hakk om de ønsker å unngå cupbombe.
    45'
    Vi er i gang igjen. Sogndal raser rett i angrep og vinner et innkast høyt i banen.
    46'
    Ballen smeller i treverket bak Omenås. Doghman legger ut på nok et raid nedover sin høyre side. Løfter blikket å ser Senstad alene rett utenfor 16-meteren. Senstad curler ballen mot lengste kryss, det går et gjesp i publikum i det ballen smeller i tverrlegger.
    48'
    Stusses ut av Alm.
    49'
    Hjemmelaget forsøker en kontring. Papa Sow blir for ubesluttsom og Sogndal tar over igjen.
    50'
    Furubotn setter på turboen. Innlegget slås inn mot Bendik Bye som taper duellen mot Marius Alm.
    51'
    Så sitter den nesten for bortelaget. Komsoon får godt tid til å prikke innlegget inn i feltet. Der bommer regelrett Bye med avslutningen og ballen triller utenfor. Der skal det stå 0-1.
    53'
    Inn: Martin Petterson Heiberg
    Ut: Kristian Onsrud
    54'
    Virker til at Christian Johnsen som er trener for hjemmelaget ønsker å utnytte farten på kantene.
    56'
    Klareres ut til innkast.
    58'
    Papa Sow dras ned i feltet. Hjemmelager roper på straffe. Kampleder dog vinker spillet videre.
    60'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Taijo Teniste
    Ut: Simen Brekkhus
    En anonym Brekkhus går ut.
    60'
    Sogndal forsøker et innlegg fra kant. Ballen flyr over alt og alle i feltet.
    63'
    Herrejemini så heldige hjemmelaget er. Lauvli får et skudd rett på og er på vei ned i liggende stilling for å holde ballen. Kula spretter ut av armene og rett i bena på Bendik Bye. Spissen forsøker å runde Lauvli, men stoppes resolutt av keeperen som bokser ballen vekk i et tigersprang.
    65'
    Ingen av lagene har vært spesielt gode i å ta vare på mulighetene sine. Begge lag har produsert store muligheter men svikter i det avgjørende øyeblikket.
    67'
    Bye skyter med ryggsekken full av murstein og ballen flyr langt over mål.
    69'
    Inn: Kristinn Jonsson
    Ut: Johan Hove
    Hove som også har hatt en anonym kamp går ut.
    69'
    Hjemmelaget spiller på ekstremt høy risiko i bakre rekker. Både Aganovic og Fremstad må ned i sklitaklinger for å unngå fri bane mot mål.
    71'
    Sogndal jobber seg nærmere en scoring her nå. Kristinn Jonsson har vært frisk etter han kom på banen. Slått flere presise innlegg fra sin kant.
    73'
    Lauvli må ned i full strekk å redde. Ny corner.
    73'
    Eirik Schulze stiger i været å header ballen mot lengste. Der får en Raufoss-spiller klarert i aller siste øyeblikk.
    74'
    Raufoss kommer på en påfølgende kontring og Doghman kommer alene med keeper. Han forsøker en frekk lobb som klareres på strek av Furebotn.
    76'
    Doghman med brassespark. Oppspillspunktet Henningssen tar ballen flott ned på brystet og lar ballen sprette en gang. Dette ser Doghman som kaster seg bakover i brassespark. Dessverre for hjemmelaget er det ikke nok kraft i sparket.
    77'
    Inn: Emilie Dadjo
    Ut: Ryan Doghman
    En meget frisk Doghman går ut, inn kommer Emilie Dadjo.
    77'
    Mål for Sogndal!
    Raufoss 0 - 1 Sogndal
    Mål: Espen Næss Lund
    Målgivende: Taijo Teniste
    Sogndal får et innkast høyt i banen. Espen Næss Lund får hodet på ballen og stusser den i lengste.
    79'
    Raufoss 0 - 2 Sogndal
    Mål: Bendik Bye
    Målgivende: Gilbert Koomson
    Bendik Bye spilles alene igjennom mot Lauvli. Alene med hjemmelagets keeper gjør han ingen feil og vipper ballen forbi.
    81'
    Inn: Walid Atta
    Ut: Eirik Skaasheim
    82'
    To kjappe imot der altså for hjemmelaget. Skal jobbe hardt nå Raufoss for å komme tilbake i dagens kamp.
    84'
    Fredrik Greve Monsen tar seg alt for god tid med ball, før han rekker å vende opp er Koomson tett oppe i ryggen og gjennvinner ball høyt i banen. Schulze fyrer av, men skyddet går langt over.
    86'
    Martin Heiberg kjemper innbitt og får et innkast høyt i banen. Ballen slås inn i feltet hvor Næss Lund klarerer enkelt.
    88'
    Henningssen får så rett utenfor 16-meteren å skyte. Skuddet er hverken hardt eller velplassert og keeper får en enkel jobb med å plukke ned nedfallsfrukten.
    89'
    Forsøker å rulle opp angrep ute på kantene nå hjemmelaget. Det hele fremstår litt halveis etter at lynraske Doghman forlot banen.
    90'
    Francisco Cruz forsøker som så mange ganger tidligere ikveld å komme opp fra sin backposisjon. Løpene er gode, men presisjonen uteblir.
    90'+2
    Marius Svanberg Alm
    Oppe med armen i ansiktet på motspiller. Korrekt gult kort for Alm.
    90'+2
    90'+4
    Da er dagens kamp mellom Raufoss og Sogndal over. Guttene fra saftbygda henter hjem en lite overbevisende 0-2 seier. Hjemmelaget styrer det meste i første omgang og kunne ved flere anledninger gå opp i ledelse. Dessverre for hjemmelaget svikter avslutningene i det avgjørende øyeblikk og vi går til pause på stillingen 0-0. Etter pause fortsetter hjemmelaget i samme tempo som før hvilen, Sogndal på sin side jobber seg inn igjen i kampen og kommer til flere gode muligheter. Etter noen hektiske minutter hvor begge lag kan score gjør hjemmelaget bytte. Lønstad Onsrud og en av dagens beste Ryan Doghman går ut. Det oppstår store strekk i hjemmelaget og Sogndal får en enkel jobb med å score 0-1 og 0-2. Etter dette makter ikke hjemmelaget å svare og kampen ebber ut i borteseier. Jeg takker så mye for følget og ønsker alle en riktig god kveld videre.