Hei, og velkommen til eliteserieåpning i Ranheimsfjæra. Her laver snøen ned og alt er klappet og klart for Ranheim mot Tromsø. Mitt navn er som vanlig Erik Eikebrokk.
    Årets første Ranheim-oppstilling er som følger, i 4-3-3: Barli - Alseth, Kvande, Furu, Foosnæs - Lopez, Valla Dønnem, Reginiussen - Solbakken, Karlsen, Tønne.
    Tromsø spiller som følger i 4-3-3, der seks av spillerne, og hele midtbanen, er venstrebeint: Kongshavn - Sokol, Wangberg, Jenssen, Pirinen - Antonsen, Gamst Ingebrigtsen, Valakari - Ingebrigtsen, Jimenez, Berntsen
    På Ranheim-benken sitter Lenes, Øveraas, Stamnestrø, Storflor, Skarsem, Heggem, Sørhøy
    På Gutans benk sitter reservekeeper Karlstrøm, Taylor, Andersen, Grønli, Pedersen og Nilsen. Bare seks spillere.
    Dagens dommerfiro ledes av hoveddommer Trygve Kjensli. På linjene går Anders Michael Velo og Eivin Christofer Møllerud Hansen. Fjerdedommer er Dag Vidar Hafsås.
    Tilskuerkapasiteten i Ranheimsfjæra er økt i løpet av vinteren, med nye tribuner som en forlengelse av den ene langsida. Det nye max-antallet skal nå være opp mot 2 800.
    Tromsø har muligheten til å ta en «trippel« over Ranheim med seier i dag. Da lagene møttes på samme sted i nest siste serie i fjor, vant Tromsø 2-1. På Alfheim i april vant Tromsø 4-0.
    Avspark er sju minutter unna, og tykke og mange snøfiller laver ned fra oven. Kunstgressmatta er ikke hvit, men den er lys grønn. Det kan nok bli et spørsmål om denne kampen kan spilles/avsluttes...
    Den guloransje ballen er fremme. Dagens høydepunkt så langt.
    Ranheim sparker igang kampen i snøværet.
    1'
    Tromsø angriper på høyre i sin 4-3-3-formasjon. Gamst styrer showet sentralt, men Ranheim bryter.
    4'
    Karlsen får ballen feilvendt sentralt, og forsøker å flikke gjennom Tønne, som stikker inn i bakrom. Tromsø-forsvaret blokkerer.
    4'
    Tromsø på vei i angrep. Gamsten er upresis.
    6'
    Michael Karlsen
    Kampens største sjanse. Karlsen vender opp på 18 meter, og får skutt i drømmeposisjon. Men skuddet er slapt, og Kongshavn redder greit.
    7'
    Hjørnespark til Ranheim. Tromsø header unna, til Kvande som fyrer av på halv volley fra 25 meter. Ballen glir av foten, og går langt utenfor.
    7'
    Åtte minutter ut i kampen er det Ranheim som har styrt det meste og hatt ballen mest.
    9'
    Det første tilfellet av at en spiller sklir ute på den hvitgrønne matta. Fortsetter det å snø på samme måte, er det opplagt at det vil påvirke kvaliteten på det som skjer ute på banen, og kanskje også utfallet.
    11'
    Alseth finner Karlsen i mellomrom, men flikken fra den store spissen treffer en Tromsø-spiller.
    13'
    Publikum holder varmen med trampeklapp og Ranheim-sang.
    13'
    Ranheim bryter høyt i banen. Karlsen får tak i ballen rettvendt på 16-meter, spiller til Tønne til venstre for seg. Tønne slår tilbake til Lopez, som bør skyte på første touch fra 18 meter. Men eliteseriedebutanten bruker for lang tid, og får aldri skutt.
    14'
    Ola Solbakken
    Igjen vinner hjemmelaget ballen igjen høyt i banen. Tønne legger inn, men treffer bare Solbakken på lengste, tolv meter fra mål. Tønne bør nok sikte på Karlsen i stedet.
    15'
    Ett kvarter ut i kampen er brøytemannskapet ute på banen. Det er 16-meterne som får ekstra tilsyn.
    17'
    Spillet er igang igjen.
    17'
    Mål for Ranheim!
    Ranheim 1 - 0 Tromsø
    Mål: Adria Mateo
    Der sitter den, og det er debutanten som får en ny mulighet til å avslutte fra 18 meter. Det er spanjolen Adria Mateo Lopez som skyter via en motspiller. Tromsø-keeper Kongshavn kaster seg til venstre, men ballen skifter retning, og ruller inn ved motsatt stolpe. Det er en sydenbrun spanjol som scorer sesongens første i snøværet i Ranheimsfjæra.
    19'
    Og der blåser dommeren av kampen. Da spaserer spillerne inn i garederoben. Nå skal nok banen brytes.
    21'
    Spillerne er nå i garderoben, og to traktorer står for underholdningen ute på matta. Det betyr at det kommer til å bli mye tillegg i tid i denne kampen.
    26'
    Mens traktorene får vekk de siste hvite stripene av snø, er spillerne på vei ut på banen igjen.
    32'
    Da er banen litt grønnere igjen, og dommer husker at det var utspill til Tromsø-keeperen. Vi er igang igjen, 11 minutter på etterskudd.
    33'
    Flere spillere har hatt glipptak. Det er spesielt i én-mot-én-situasjoner at angriperen har en fordel.
    37'
    Rojas får medisinsk tilsyn.
    37'
    Snøfallet tok en kort pause, men nå laver det godt ned igjen. Ranheim får en corner som de nok ikke skulle hatt.
    39'
    Tromsø får et litt billig frispark som kompensasjon for corneren de fikk mot seg i stad. Det er Gamst som skal løfte fra 45 meter.
    40'
    Tønne er høyest, men får bare fluktet ballen videre til corner; Tromsøs første.
    41'
    Enorm kontringsmulighet for Ranheim, som kommer tre mot én. Solbakken går innover, og slår dagens klart dårligste pasning i retning målscorer Lopez. Ballen stopper i snøen og kommer aldri frem.
    42'
    Berntsen er tydelig oppgitt over noe. Sparker i lufta i frustrasjon.
    44'
    Det går et sukk gjennom publikum når Ranheim får en ny enorm kontringsmulighet, men nok en gang er det presisjonen som svikter. Det virker som hjemmelaget trives bedre enn bortelaget på det litt uvante underlaget.
    44'
    Solbakken driver fremover på høyre, spiller til Lopez, som legger inn mot Karlsen. Spissen stuper fremover for å heade på mål, men ballen endrer retning i en motspiller.
    45'
    Offside for Tromsø
    45'+1
    Med ni minutter igjen av omgangen, har ikke Tromsø vært i nærheten av en stor sjanse. I tillegg til å score, har Ranheim hatt muligheten til å score i hvert fall ett til.
    45'+2
    Mikael Norø Ingebrigtsen
    Tromsøs beste sjanse til nå. Ingebrigtsen får ballen ute på kanten av 16-meteren, og utfordrer innover. Skuddet med venstre fot er bra, men et par meter utenfor.
    45'+3
    Igjen er Solbakken god på høyre. Innlegget er bra, og lander hos Karlsen på ti meter. Men Karlsen finter når han burde skutt, og to motspillere får hindret skudd på mål. Ny god mulighet for hjemmelaget.
    45'+4
    Gult kort til Tromsø
    Daniel Berntsen
    Valla Dønnem får en dårlig touch, og Berntsen snapper ballen og kan kontre. Valla Dønnem ser ut til å lage frispark for å hindre kontring. I stedet er det nok Berntsen som får gult kort for kjeftbruk, når dommer Kjensli blåser frispark til de blå.
    45'+5
    Været er i ferd med å lette, men det snør fortsatt.
    45'+6
    Strålende Ranheim-spill, og igjen er den kvikke Lopez involvert. Tønne løper helt over fra venstre, og hælflikker pasningen fra spanjolen til Karlsen. Karlsen skyter på første denne gangen, men ballen glir av og går langt til side for mål.
    45'+8
    Gult kort til Ranheim
    Daniel Kvande
    Frispark til Tromsø tretti meter fra mål, og Ranheims første gule kort for sesongen.
    45'+8
    Gamst slår inn. Valla Dønnem header unna. Gamst slår inn på nytt, denne gang med HØYRE fot. Ytterligere kommentar overflødig.
    45'+9
    Igjen avanserer Solbakken innover. Tar med seg Reginiussen, som slår inn fra venstre. For høyt og for langt. Sammen med Lopez har Solbakken vært banens to klart beste spillere.
    45'+10
    Nytt frispark til Tromsø fra god posisjon, i det omgangen går mot slutten.
    45'+12
    Det skal spilles tre minutter til fra nå av.
    45'+13
    Dobbelsjanse for Tromsø på tampen. Innlegg fra venstre lander hos en Tromsø-spiller. Førstemann sleiver, slik at skuddet blir pasning. Barli redder mesterlig det neste skuddet fra seks meter.
    45'+14
    Hjørnespark til Tromsø
    45'+15
    45'+15
    Banemannskapet har brøyta banen i pausen. Snøen har gitt seg, og det er klart for fotballfest i 45 minutter på helt grønn matte. Spillere er klare, og andre omgang er rett rundt hjørnet.
    Tromsø angriper på venstre, og får lagt inn på andre forsøk. Ranheim klarerer til corner.
    47'
    47'
    Andre omgang har ikke satt seg. Mange lange baller og dueller. Karlsen er sein inn i en duell, og Tromsø får frispark på egen halvdel.
    50'
    Artjom Sokol
    Tromsøs høyreback blir lurt av Foosnæs, og får gult kort og frispark imot.
    51'
    Rojas får ballen og ser ut til å være alene med keeper. Assistentdommer vinker offside, og det kan godt være riktig, men det så ikke klokkeklart ut.
    53'
    Ranheim forsøker seg på heade-veggspill på venstre, mellom Tønne, Karlsen og Reginiussen. Men borteforsvaret får et bein på ballen.
    53'
    Ranheim mister ballen på vei frem, og Tromsø kontrer på venstre. Innlegget er for nærme keeper Barli.
    54'
    Adria Mateo
    Gamst kommuniserer dårlig med forsvaret, og overlater ballen til Adrian Lopez. Lopez ser at keeper står litt langt ute, og skyter fra midtbanen. Ikke i nærheten.
    56'
    Adria Mateo
    56'
    Umiddelbart etter det ambisiøse forsøket viser Lopez byttetegn mot benken. Da har han nok pådratt seg en strekk. Spanjolen setter seg ned og vil bytte umiddelbart, men innbytteren er ikke klar.
    57'
    Lopez vil av, men innbytteren er ikke klar. Dermed setter dommer Kjensli igang spillet igjen, til Lopez' store frustrasjon.
    58'
    Tromsø forbereder også et bytte.
    58'
    Banen er helt grønn, snøen har gitt seg og baneforholdene er perfekte. Likevel er ikke Ranheim i nærheten av å spille så bra fotball som i første omgang. Spillet er kaotisk og det slår mye langt.
    59'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Robert Taylor
    Ut: Brayan Rojas
    59'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Olaus Skarsem
    Ut: Adria Mateo
    60'
    Veggspill etter veggspill fra hjemmelaget, men ballen ender hos Karlsen, og da går det som det ofte har gått i denne kampen: Ballen havner hos Tromsø etter en dårlig touch.
    61'
    Simen Wangberg ligger nede innenfor Tromsøs 16-meteren. Tromsø-kapteinen ser ut til å ha vondt.
    63'
    Solbakken slår inn fra høyre. Rett i klypene på Kongshavn.
    64'
    Juha Pirinen
    Skudd på halvspretten fra 18 meter.
    64'
    Ranheim med ballen nå, og ruller rundt i egne forsvarsrekker. Det er første gang i andre omgang. Det blir ingenting ut av det, annet enn en lang ball som Tromsø vinner enkelt tilbake.
    66'
    66'
    Ingebrigtsen forsøker å stikke gjennom Taylor i bakrom, men Furu får stoppet stikkeren.
    67'
    68'
    Barli slår langt mot Karlsen. Spissen får tatt ned ballen og legger tilbake til Reginiussen, men Ranheim-kapteinen mister ballen like raskt som han får den.
    69'
    Mål for Tromsø!
    Ranheim 1 - 1 Tromsø
    Mål: Mikael Norø Ingebrigtsen
    Tromsø angriper igjen på venstre. Innlegget ender hos Skarsem, men før innbytteren får klarert, blir han overrumplet av Ingebrigtsen som deretter banker ballen i nettaket fra seks meter og spiss vinkel. Det er på nippet til å være fortjent. Tromsø har vært best i andre omgang.
    69'
    Strålende Ranheim-angrep på høyre. Alseth løper seg fri på flanken, og legger inn langs bakken. Karlsen står klar til å fyre av, men Skarsem skjærer inn foran. Ballen ender på foten til en Tromsø-spiller, som nærmest skyter mot eget mål. Kongshavn redder enkelt.
    72'
    Stort sett alle Tromsø-angrep skjer på venstre side, og ofte er det Alseth som havner i trøbbel. Ender med nok en corner.
    73'
    73'
    Ranheim kan kontre, men Ingebrigtsen jobber strålende hjemover og takler ballen ut til innkast.
    73'
    Ranheim i overtall på venstre, men Foosnæs, Reginiussen og Tønne surrer det til og får ikke lagt inn.
    75'
    Igjen slår Tromsø fra høyre til venstre. Denne gangen får Ranheim-forsvaret rydda opp.
    76'
    Godt Ranheim-spill innenfor 16-meteren, men igjen bruker Ranheim-angriperne for lang tid, og får ikke avsluttet. Solbakken denne gangen.
    78'
    Ranheim bryter og kan kontre, men det stopper seg igjen. Angrepsspillet til hjemmelaget har ikke vært bra i dag.
    80'
    Inn: Øyvind Storflor
    Ut: Michael Karlsen
    82'
    Inn: Erlend Sørhøy
    Ut: Ola Solbakken
    Erlend Sørhøy får sin eliteseriedebut.
    86'
    Ranheim 1 - 2 Tromsø
    Mål: Onni Valakari
    Målgivende: Daniel Berntsen
    Der avgjør Tromsø kampen. Ny ball i bakrom bak Alseth. Innlegget treffer Valakari, som header inn seiersmålet.