1-2
2-2

Ble dekket av Erik Eikebrokk

Hei, og velkommen til vindfulle Ranheimsfjæra, der lillebror Ranheim tar imot storebror Rosenborg. Det er ikke bare i Ranheimsfjæra det blåser godt for tiden, det blåser også godt i korridorene på Lerkendal, der sportslig leder Stig Inge Bjørnebye går i motvind, etter Kjernens «gå av»-brev.
    Mens vi venter på lagoppstillingene, kan vi opplyse om at lagene har møttes åtte ganger tidligere i serie og cup. Rosenborg har vunnet 6, Ranheim har vunnet 1, og én kamp har endt uavgjort: 1-1-kampen på Lerkendal på tilsvarende tid i fjor.
    Ranheim-trener Svein Maalen starter som følgende i erketrøndersk 4-3-3: Barli - Alseth, Kvande, Furu, Foosnæs - Reginiussen (c), Valla Dønnem, Blakstad - Solbakken, Karlsen, Tønne
    Rosenborg-trener Eirik Horneland starter i en ikke like erketrøndersk 4-3-3, men like fullt: Hansen - Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling - Jensen (k), Lundemo, Konradsen - Akintola, Søderlund, Adegbenro.
    Kampen ledes av hoveddommer Svein Oddvar Moen. På linjene går Kim Tomas Haglund og Kristoffer Gullhav. Fjerdedommer er trønderen Dag Vidar Hagsås.
    På den blå hjemmebenken sitter reservekeeper Lenes sammen med Øveraas, Storflor, Skarsem, Sørløkk, Rønning og Heggem.
    På den sorte bortebenken sitter Østbø (k), Denic, Trondsen, Valsvik, Åsen, Ceide og Johnsen. Det betyr at bortelaget har relativt få alternativer på offensive plasser.
    Rosenborg har vunnet fire av sine fem siste seriekamper, og er i «årsbesteform». - Vi tenker ikke så mye på RBKs form, men ønsker heller å gjenskape våre gode prestasjoner. Vi møter et lag som har tatt flere poeng enn oss, som kommer hit som favoritter, og som ønsker å sette på plass lillebror, sier Ranheim-trener Svein Maalen til ranheimfotball.no.
    Skulle Ranheim slå Rosenborg i dag, vil det også innebære at «de blå» passerer «de sorte» på tabellen. Det har Rosenborgs midtbaneanker Marius Lundemo imidlertid ingen tro på: - Vi skal vise at vi er bedre enn Ranheim, sier han til rbk.no.
    Ranheim mister ballen lavt i banen, og Rosenborg kontrer på høyre.
    2'
    Ranheim vinner igjen ballen, Reginiussen slår langt, men det er ingen medspillere i bakrom. Ulikt Ranheim å klarere på den måten. Er det startnerver?
    2'
    Ranheim angriper på høyre. Blakstad og Valla Dønnem holder ballen i laget, tar med eget forsvar, og Ranheim har ballen i laget for første gang.
    3'
    Ranheim-spillerne vil ha hands på Tore Reginiussen, men tøffingen slipper unna.
    3'
    Ranheim-spiss Michael Karlsen vil ha frispark i duell med Hovland, men vinkes opp igjen av dommer Moen.
    4'
    Frispark til Ranheim 40 meter fra mål.
    4'
    Hovland timer halvdårlig, og ender opp med å stusse ballen bakover, til kampens første corner.
    5'
    Hjørnespark til Ranheim
    5'
    Eirik Valla Dønnem
    Kampens første store sjanse. Valla Dønnem setter hodet til, og Hansen redder med én arm. Ny corner.
    5'
    5'
    Akintola på farta på høyre, men Ranheim vinner igjen ballen. Igjen faller Karlsen i duell med Hovland, men nok en gang rister dommer Moen på hodet. Mener nok at Karlsen rygger inn i Hovland der.
    6'
    Ranheim har to til vanlig sentrale midtbanespillere på banen i dag, men det er Valla Dønnem som spiller sentralt, og Blakstad som spiller indreløper.
    7'
    Hjørnespark til Rosenborg
    7'
    Rosenborg kriger godt på sin første corner, men Ranheim kriger bedre, og får ballen unna.
    8'
    Adegbenro chippes gjennom av Hovland. Slår inn til Søderlund, som får vendt, men bruker for lang tid til å få skutt. Kvande takler til corner fra venstre.
    9'
    9'
    Ranheim slår kontra. To mot fire.
    9'
    Foosnæs og Solbakken er nesten nok til å lure Rosenborg. Foosnæs' innlegg når frem til Solbakken, midt foran mål på sju meter, men godt sikringsspill hindrer vingen i å avslutte.
    10'
    Rosenborg med innkast lavt i banen. Ranheim presser høyt, og vinner igjen ballen.
    11'
    Karlsen hopper over innlegget fra Tønne. Solbakken er først på ballen, og får skutt på et vis, men Meling henger med og blokkerer skuddet. Godt angrep av Ranheim; kampens beste.
    12'
    Akintola kommer sent inn i duellen med Kvande. Sistnevnte går rett i bakken og får frispark.
    12'
    Rosenborg finner rom på venstre kant, men Solbakken løper opp Adegbenro og hindrer det som kunne vært en god overgangsmulighet.
    13'
    Hjemmelaget finner Reginiussen i mellomrom. Kapteinen greier nesten å spille opp Karlsen. Ranheim har vært best i åpningskvarteret.
    14'
    Nok en gang er Akintola sent inne, denne gang mot Ranheim-keeper Barli. Keeperen går rett i bakken, men holder likevel ballen i fast grep.
    15'
    Foosnæs sent inne mot Jensen, og RBK-kapteinen får frispark noen meter fra sidelinja. Mulig for Meling å svinge denne innover mot mål.
    16'
    Over alt og alle. Utspill fra Barli. – Ufarlig. – Kjøpalag, roper hjemmefansen.
    17'
    Jensen slår tversover mot Adegbenro, men Alseth har falt av i tide, og header unna.
    18'
    Ranheim starter bakfra. Rosenborg rygger, og starter ikke presset før godt inne på egen halvdel. Rosenborg ønsker helt tydelig å tvinge Ranheim-spillerne til å angripe på utsiden av seg, det vil si på kantene.
    18'
    Godt mottak og pasning av Blakstad, og hjemmelaget får vridd spillet mot venstre. En dårlig touch gjør at Ranheim mister ballen over dødlinja. Står høyt m med laget, og tvinger Rosenborg til å slå langt.
    20'
    Karlsens demping er så dårlig at det nesten blir et gjennomspill til RBK-spiss Søderlund.
    22'
    Rosenborg med ballen nå. Ruller i eget forsvar, og Ranheim senker seg godt inne på egen halvdel. Lagene er ikke helt ulike defensivt, men hjemmelaget er hakket mer ivrig på å vinne igjen ballen når de først mister den.
    26'
    Ranheim med frispark langt nede på egen halvdel. Flytter opp laget og slår langt mot Karlsen. Ballen helt inn til RBK-keeper Hansen.
    26'
    Mike Jensen
    Stor Rosenborg-sjanse. Adegbenro tar seg enkelt forbi Alseth, og slår tilbake mot Jensen. Kapteinen skyter utenfor.
    27'
    Mål for Rosenborg!
    Ranheim 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Samuel Adegbenro
    Målgivende: Alexander Søderlund
    Der sitter den. Rett etter Rosenborgs forrige mulighet gjør Adegbenro ingen feil alene med keeper Barli. Spilles gjennom av Søderlunds geniale flikk eller heldige touch.
    27'
    30'
    Rosenborg inne i en veldig god periode nå. Det er først og fremst på venstre, med Adegbenro, bortelaget har satt opp gode angrep.
    30'
    Ranheim angriper på venstre med Tønne og Foosnæs. Mange blå spillere foran mål, men Konradsen er med hjem, og klarerer til innkast.
    32'
    Alexander Søderlund
    Hedenstad med to strålende forseringer på høyre. Etter et innkast ender det med innlegg fra høyre. Søderlund rager høyest foran mål, men ikke høyt nok. Headingen over.
    33'
    Godt av Karlsen med Lundemo i rygg. Får tatt med seg laget, og kickstarter et angrep på venstreside. Hansen tar seg av innlegget.
    34'
    Hovland vinner duellen mot Karlsen og Reginiussen.
    34'
    Hansen med lang ball mot Akintola. Vingen får headet ned, i retning Søderlund, men bommer med noen meter.
    35'
    Forferdelig pasning av Alseth. Spiller hjemover, inn i banen, og holder på å spille gjennom Akintola. Foosnæs følger med og hindrer krisen.
    36'
    Ballen i mål, men Karlsen er offside.
    36'
    Nytt godt innlegg fra Foosnæs. Reginiussen er på løp foran mål, men RBK-forsvaret klarerer til corner.
    37'
    37'
    Erik Tønne
    God cornervariant langs bakken som ender hos Tønne. Men høyrefoten til venstrevingen er ikke like god som venstre.
    38'
    Nok en gang rydder Foosnæs opp, etter at Adegbenro stormer forbi Alseth på venstre.
    38'
    Alt Rosenborg har skapt i første omgang, har kommet ved Adegbenro på venstre. Banens beste spiller, så langt. Alseth har fått kjørt seg.
    39'
    Der slipper Ranheim billig unna. Solbakken mister ballen til Meling høyt oppe i banen, men får et frispark som så heldig ut.
    40'
    Ranheim kan slå inn tidlig, men velger å holde ballen i laget. Til slutt havner ballen hos Solbakken på høyre, som slår innover - rett inn til RBK-keeper Hansen. Dårlig utnyttet.
    41'
    Reginiussen leser spillet strålende, og stopper oppspillet mot Blakstad i mellomrommet.
    42'
    Rosenborg med ny corner foran bortefansen.
    42'
    God corner, som Barli får en hånd på. Dommer Moen blåser ikke frispark, men medspillerne får slått unna.
    43'
    David Akintola
    Ballen kommer tilbake umiddelbart, og Akintola kommer til en ny stor sjanse alene med Barli. Avslutningen utenfor. Der burde det stått 0-2.
    43'
    Rosenborg scorer selvmål!
    Ranheim 1 - 1 Rosenborg
    Mål: Vegar Hedenstad
    Og der reiser et fullsatt stadion seg. Det betyr utligning til 1-1. Det er Blakstad som på Reginiussens innlegg fra høyre. Skuddet går via Hedenstad i mål. Vi er like langt.
    44'
    45'
    Perfekt timing for hjemmelaget. Rett før pause.
    45'+1
    Meling legger inn mot Akintola, men ballen går litt for høyt for kanten.
    48'
    Solbakken trekker inn og fyrer av, men skuddet går rett på Hansen som har kontroll.
    50'
    Ranheim 1 - 2 Rosenborg
    Mål: David Akintola
    Målgivende: Samuel Adegbenro
    Rosenborg scorer, og det er Akintola som header ballen i mål! Adegbenro svinger inn til motsatt kant som kommer i hundre mot mål. Fra 5-6 meter stanger Akintola til, og ballen finner veien i nettmaskene! 2-1 til Rosenborg!
    51'
    Ranheim jakter ny utlikning, og tvinger frem en corner her.
    54'
    Tønne slår kort før han får ballen tilbake. Skaffer seg så vinkel til å skyte, men forsøket går over alt og alle og ut til utspark for keeper.
    54'
    Gult kort til Ranheim
    55'
    Lundemo lader høyreslegga fra 30 meter og klinker til. Treffer veldig rent på ballen som går av som en rakett, men den får også høyden til en. Går laaangt over der.
    57'
    Adegbenro begynner virkelig å ligne seg selv igjen. Denne gangen stormer han langs venstrekanten, trekker seg inn, og vender bort Alseth. Skyter så med venstrefoten i stolpen og ut!
    59'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Olaus Skarsem
    Ut: Eirik Valla Dønnem
    Utleide Rosenborg-spiller Olaus Skarsem kommer inn for Ranheim her.
    64'
    Alseth sikter på Tønne på bakre stolpe, men ballen går noen meter for langt, og dermed ut til utspark for keeper.
    66'
    Skummelt tilbakespill fra Hedenstad til Hansen som blir presset med en gang. Hansen er imidlertid våken, kommer ut, og klarerer ballen unna.
    69'
    Aegbenro ligger nede og holder seg til ankelen. Ser ikke ut til å ha det særlig godt her, kanten!
    75'
    Gjermund Åsen gjør seg klar på benken.
    76'
    Karlsen går i bakken i boks, og er tydelig misfornøyd med å ikke ha fått straffe der. Går rett bort til Svein Oddvar Moen og klager, men det ender med et hjørnespark.
    78'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Gjermund Åsen
    Ut: Samuel Adegbenro
    78'
    Meling sikter mot Søderlund i boks, men Barli kommer ut og plukker.
    79'
    Rosenborg med mye ball for øyeblikket, men Ranheim hogger til når de kan. Er nok sugne på en scoring og poeng her mot byrival Rosenborg!
    82'
    Den skal sitte, Søderlund! Gjermund Åsen legger en lav ball på tvers i boks foran mål, og spissen skal bare sette ballen i mål. Bommer en helt ENORM sjanse!
    82'
    Inn: Ivar Sollie Rønning
    Ut: Michael Karlsen
    83'
    Mål for Ranheim!
    Ranheim 2 - 2 Rosenborg
    Mål: Ivar Sollie Rønning
    Målgivende: Mads Reginiussen
    Så kommer Ranheim tilbake!! Innbytter Rønning lobber elegant inn 2-2 to og et halvt minutt etter at han entret banen!
    85'
    Inn: Anders Trondsen
    Ut: Marius Lundemo
    86'
    Så får bortelaget en stor mulighet! Konradsen legger igjen til Åsen i boks som feier til, men ballen går en meter over mål.
    88'
    Ranheim 2 - 3 Rosenborg
    Mål: Alexander Søderlund
    Målgivende: Mike Jensen
    FOR EN AVSLUTNING PÅ KAMPEN! Rosenborg scorer, og det er Søderlund som gjør det! Jensen svinger en perfekt ball inn i boks der Søderlund kaster seg frem på banen og stanger ballen i mål!