Slutt

4-1

1-0
1-1
2-1
3-1
4-1

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av Erik Eikebrokk

    Hei, og velkommen til Ranheimsfjæra der det er klart for «topp-mot-bunn»-oppgjør mellom Ranheim og Odd.
    Hjemmelaget har falt til sisteplass på tabellen, og trener Svein Maalens kompani trenger virkelig poeng i dagens kamp, som er sesongens tredje siste hjemmekamp, for å ikke falle av i kampen om trygg plass.
    Gullfavoritt Molde skal rote det til voldsomt om Odds Ballklubb skal greie å blande seg inn i gullkampen igjen, men Dag-Eilev Fagermos disipler er for alvor med i sølv- og bronsekampen. Ettersom Rosenborg tapte i går, kan Odd sikre seg en luke ned på sju poeng, med seier.
    Lagoppstillingene er inne, og det er i hvert fall ikke formasjonene som er overraskende.
    Ranheim stiller som følger (4-3-3): Barli - Øveraas, Kvande, Heggem, Foosnæs - Reginiussen (c), Valla Dønnem, Skarsem - Storflor, Bakenga, Erlien.
    Odd stiller opp i samme formasjon (4-3-3): Rossbach - Nordkvelle, Semb, Hagen (c), Risa - Hoff, Jensen, Kitolano - Rashani, Børven, Delaveris.
    Kampen ledes av hoveddommer Espen Eskås. Assistentdommere er Jon-Michael Knutsen og Øystein Simon Ytterland. Fjerdedommer er Robert Eggen.
    Ranheim skal ta avspark.
    Kampen har startet
    Ranheim slår langt fra start av. Odd-kaptein Steffen Hagen ruver i den første duellen med Ranheim-spiss Mushaga Bakenga.
    1'
    Åpningsminuttet viser at Erlien spiller venstre kant for Ranheim, med Storflor på høyre.
    2'
    Lite finspill de første minuttene. Det har vært mest lange baller, mye dueller, og ikke av lagene har hatt mange trekk på rad i laget. Typiske åpningsminutter, rett og slett.
    4'
    Det er blå himmel over Extra arena i Ranheimsfjæra, men det er liten tvil om at sesongen går mot slutten og at vinteren er på vei. De fleste tilskuerne er iført lue og tjukkjakke. Kanskje til og med stillongs.
    4'
    Om lag femti bortesupportere holder varmen med sang og applaus i bortehjørnet.
    5'
    Strålende ball fra Jensen til Rashani på høyre. Det ender med et innlegg mot Børven, men Ranheim-keeper Even Barli er først på innlegget.
    5'
    Reginiussen er seint inne i en duell med Jensen. Odds sentralt midtbanespiller skriker i det han faller, men er raskt oppe igjen. Dommer Eskås viser fordel.
    6'
    Mushaga Bakenga
    Stor Ranheim-sjansen. Bakenga kommer gliende, men får akkurat ikke styrt innlegget på mål. Det er nok til å få hjemmepublikummet på beina, men ballen spretter en meter eller to utenfor.
    8'
    Ranheim med et ørlite overtak nå. Angriper på venstre, og tvinger frem kampens første corner.
    8'
    Den skal dødballsekspert Storflor ta.
    9'
    Mål for Ranheim!
    Ranheim 1 - 0 Odd
    Mål: Daniel Kvande
    Målgivende: Øyvind Storflor
    Og DER er samtlige hjemmepublikummere på beina. Daniel Kvande kommer stormende, og ruver suverent høyest på Storflors perfekt slåtte hjørnespark. Stanger ballen i mål bak Rossbach.
    9'
    Odd tar umiddelbart grep om ballen, og dytter Ranheim lavt i banen. Men Ranheim vinner igjen ballen, og kan kontre. Odd får stoppet kontringa, og Ranheim får innkast midt på banen.
    10'
    Det er langt fra første gang Ranheim leder denne sesongen. Utallige ganger har hjemmelaget mistet ledelsen, og ofte i sluttminuttene. Kan det holde denne gangen?
    10'
    Odd får et særdeles billig frispark midt på banen. Øveraas ser ut til å vinne igjen ballen med god jobbing hjemover, men dommer Eskås blåser frispark.
    11'
    Ranheim legger seg relativt lavt i banen når Odd får tatt ned ballen i bakre rekker. Forsvarer seg nærmest i 4-5-1 de blå.
    12'
    Børven bryster ned til Rashani, og bortelaget er nær ved å komme til en god sjanse. Ballen lander aldri helt slik de hvite ønsker, og Ranheim får organisert seg etter at Odd har spilt ballen mye på tvers.
    13'
    Akkurat nå er Ranheim oppe på 13. plass på tabellen, over både nedrykksstrek og kvalifiseringsstrek.
    14'
    Det måtte en scoring til, men nå har også hjemmefansen våknet
    15'
    Det er Odd som har hatt ballen klart mest etter scoringen, men venter fortsatt på sin første sjanse i kampen. Hjemmelaget må passe seg for ikke å bli for defensive, slik tilfellet har vært i mange av de andre kampene lagene har ledet.
    15'
    Nytt billig frispark til Odd. Reginiussen går på et klassisk indreløper-løp, og gir Odd-kaptein Hagen en liten skubb. Skubb er frispark, mener dommer Eskås. Billig mener Reginiussen.
    17'
    God ball mot Rashani i bakrom på høyre kant, men ballen spretter fort på det våte gresset. Litt fort for Rashani, og inn til keeper Barli.
    18'
    Odds formspiller, Filip Delaveris, har det vært lite å se til så langt på venstre kant.
    19'
    Nordkvelle legger inn fra høyre. Heggem klarerer. Ranheim kan kontre, men bommer på pasningen. Innkast til Odd ved midtstreken.
    20'
    Odds sentrale midtbanespiller, Fredrik Oldrup Jensen, har flere ganger vist prov på godt overblikk og god pasningsfot. Gjør sjelden feil.
    21'
    Hjørnespark til Ranheim
    23'
    Jørgen Øveraas Olsen
    Øveraas kaster seg inn på corneren, og får en kroppsdel på ballen. Avslutningen går et par meter over mål.
    23'
    Odd tar relativt store sjanser i bakre rekker, når de forsøker å spille seg ut bakfra langs bakken. Erlien og Bakenga presser godt, og keeper Rossbach ender opp med å banke ballen opp på tribunen.
    26'
    Igjen kommer Odd seg til innlegg på høyre, men igjen er innlegget for tett på keeper Barli, som er kjapt ute og holder ballen.
    27'
    Øveraas presses av Delaveris, og må gi corner.
    30'
    Hjørnespark til Odd
    30'
    Mål for Odd!
    Ranheim 1 - 1 Odd
    Mål: Torgeir Børven
    Målgivende: Fredrik Nordkvelle
    Odd kopierer Ranheim-mål. Innoverskrudd corner fra venstre. Toppscorer Børven er først på ballen, og stanger ballen i lengste.
    30'
    Det har vært to sjanser i kampen. To mål.
    31'
    Bra tversoverpasning fra Kvande ut mot venstre. Ender med ny corner til hjemmelaget.
    31'
    Hjørnespark til Ranheim. Corner er ikke mål denne gangen, men det er nesten.
    32'
    Gult kort til Odd
    Joshua Kitolano
    Joshua Kitolano får et forsinket gult kort for en takling på Heggem.
    32'
    Gult kort til Odd
    Fredrik Semb
    Nytt gult kort til bortelaget. Nå er det Fredrik Semb Berge som får se det gule kortet etter en takling på Bakenga.
    33'
    Mål for Ranheim!
    Ranheim 2 - 1 Odd
    Mål: Jørgen Øveraas Olsen
    Målgivende: Mushaga Bakenga
    Nå svinger det i fjæra. Storflor slår frisparket mot bakerste. Noen meter fra mål står Bakenga, som legger inn foran mål. Der står Jørgen Olsen Øveraas umarkert på to meter, og har en enkel jobb med å spasere ballen i mål.
    34'
    Tre sjanser. Tre mål.
    35'
    Oldrup Jensen med dagens høyeste.
    36'
    Rett skal være rett. Det var høyreback Jørgen Olsen Øveraas som bredsidet ballen i mål. Det er mange høye mørke trøndere i Ranheim-troppen.
    37'
    Kampbildet er som det har vært hele kampen. Etter Ranheims andre scoring, er det bortelaget som har hatt ballen mest, men uten å greie å bryte gjennom.
    41'
    Ranheim-trener Svein Maalen har vært aktiv og tydelig fra sidelinja gjennom hele første omgang. Gir mange beskjeder til spillerne.
    42'
    Hagen er tøff i ryggen på Reginiussen. Tøff nok til at Ranheim-kapteinen mister ballen, men ikke tøff nok til at det blir frispark. Det blir det ikke før situasjonen etterpå, når Reginiussen er for tøff for dommer Eskås' smak.
    43'
    Nok en gang kommer Odd seg ned til dødlinja, men innlegget fra Vebjørn er helt bak mål - bokstavelig talt.
    43'
    To minutter til pause.
    43'
    Foosnæs lager et viktig frispark noen meter inne på egen halvdel, og stopper Odd på en overgang. Et smart frispark rett og slett. Unngår gult kort også.
    44'
    Gult kort til Ranheim
    Jørgen Øveraas Olsen
    Så er det målscorer Øveraas som er for tøff i ryggen på Delaveris. Da blir det frispark og gult kort.
    45'
    Rashani skal slå med utoverskru.
    45'
    Odd kommer til en god sjanse, men det er en Ranheim-spiller som er sist på ballen.
    45'
    Hjørnespark til Odd
    45'
    Pause
    Odd forbereder to bytter allerede ved pause.
    2. omgang
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Markus André Kaasa
    Ut: Joshua Kitolano
    46'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Tobias Lauritsen
    Ut: Filip Møller Delaveris
    46'
    Der er vi igang. Reginiussen lager frispark 40 meter fra mål, med én gang.
    46'
    I tillegg til de to kantbyttene, har Fredrik Nordkvelle gått opp som indreløper, mens Vebjørn Hoff har gått ned som høyreback. Lauritsen spiller høyre ving, mens Elbasan Rashani spiller venstre ving. Markus Kaasa spiller indreløper.
    48'
    Da har Odd-trener Fagermo også kommet seg på beina. Begge trenerne står helt ute på kanten av lovlig sone nå.
    51'
    Torgeir Børven
    Godt Odd-angrep. Hoff slår inn hardt langs bakken, og finner Børven. Børven skyter på første touch, og det er en «luring» mot første stolpe. Ballen i nettveggen.
    52'
    Odd vender spillet to ganger, og finner rom ute på venstre. Reginiussen snapper ballen fra Rashani, men sistnevnte vinner den tilbake. Angrepet stopper opp idet bortelaget lager frispark.
    53'
    Hjørnespark til Ranheim
    54'
    Ny god corner fra Storflor. Odd header ballen rett til værs, og får frispark for en dytt i rygg når ballen etter hvert kommer ned igjen.
    54'
    Tobias Lauritsen
    Strålende blokkering av Heggem idet Lauritsen får skutt fra 15 meter.
    55'
    Erlien kommer seg fri i bakrom, og får lagt inn til Bakenga. Spissen går i bakken, og roper på straffe, men Eskås vinker spillet videre. Ranheim vinner igjen ballen umiddelbart, og kommer til nytt innlegg fra venstre. Reginiussen er i perfekt posisjon foran mål, og header hardt mot mål. Keeper Rossbach redder, men ballen er fra. Bakenga mangler noen centimeter fra å spasere ballen i mål.
    57'
    Nytt godt Ranheim-angrep. Erlien holder dribleshow ute på venstre, og legger inn langs bakken. Men Reginiussen får ikke skutt fra fire meter, og ender opp feilvendt. Forsøker å chippe ballen over til Bakenga på høyre, men chipen er litt for lang. Særdeles nære for hjemmelaget.
    58'
    Kampen er mye mer åpen nå. Begge lag jakter mål.
    58'
    Storflor legger inn fra høyre, der Erlien er alene på bakerste. Innlegget er litt for kort, og keeper Rossbach plukker ned.
    59'
    Kampen svinger fra én side til den andre nå.
    59'
    Hjørnespark til Odd
    59'
    Barli er ute og bokser, og Ranheim kan kontre. Men det er ingen blå spillere igjen i angrep, og Reginiussen må bare klarere.
    60'
    Skarsem får ballen på 16 meter. Kan skyte, men bruker ett touch for å ta med ballen mot venstre. Blir presset, og får ikke skutt skikkelig. Roper nesten på straffe, men skjønner selv at det var det nok ikke...
    62'
    Odd har flyttet opp mye folk nå, men Jensen og Berge sliter med å finne ledige medspillere foran seg. Ranheim ligger godt defensivt nå.
    63'
    Odd ruller mye ball sideveis og tversover. Men Ranheim sideforskyver bra, og stenger rommene for bortelaget. Det fører ofte til tekniske feil fra bortelaget, og de blå vinner igjen ballen. Som nå. Frispark ti meter inne på egen halvdel.
    64'
    Godt Odd-angrep på høyre. Jensen legger inn på første touch, men keeper Barli leser innlegget, og er tidlig ute.
    65'
    Odd har mye ball nå, og det er sjelden at Ranheim kommer seg ut av eget forsvar med ball i laget.
    66'
    Vebjørn Hoff roper på straffe etter å ha blitt felt av Skarsem. Dommer Eskås kunne kanskje blåst der, men han lar spillet gå. Skarsem blir liggende nede etter duellen.
    66'
    Skarsem chipper gjennom Erlien på venstre, og det er nesten at Erlien greier å skjære inn foran Hoff, men Hoff kommer seg på riktig side, og tvinger Erlien hjemover. Det kommer til slutt et innlegg, men det er Rossbach nede og plukker.
    68'
    En særdeles aggressiv Foosnæs tvinger Odd til å spille ballen helt hjem til egen keeper. Det er nesten så venstrebacken greier å stjele ballen og komme alene med keeper.
    68'
    Frispark til Ranheim på egen halvdel. De blå bruker tid nå, og dommer Eskås ber keeper Barli om å få opp farta.
    69'
    Barli bruker litt mer tid før han slår.
    69'
    Stygg feilpasning fra Hagen, rett i kassa på Storflor, men medspillerne vinner igjen ballen. Odd begynner bakfra på nytt. Ranheim ligger ofte med hele laget, unntatt Bakenga, 35 meter fra eget mål.
    70'
    Srålende ball fra Semb Berge helt over til venstre. Men Ranheim stenger igjen rommene, og Risa får ikke lagt inn.
    71'
    Gult kort til Odd
    Fredrik Oldrup Jensen
    Ranheim vinner igjen ballen og Bakenga setter fart på. Oldrup Jensen må felle Ranheim-spissen, og får et fortjent gult kort.
    71'
    – Nå kommer en «Storflor spesial», roper hjemmepublikummet forventningsfullt.
    72'
    Men Storflor velger innlegg fremfor skudd, og treffer nesten en stupende Bakenga på bakerste stang. Odd klarerer til corner.
    73'
    Hjørnespark til Ranheim. Odd klarerer.
    73'
    Nesten så Ranheim kriger seg til en sjanse, men Steffen Hagen får klarert i siste liten.
    73'
    Gode Ranheim-minutter.
    74'
    Reginiussen lager nok et frispark, men Ranheim-kapteinen har virkelig gått foran i krigen i dag. Har vært særdeles aggressiv og ofte oppe i press.
    75'
    Foosnæs blir liggende nede og holder seg til hodet, etter en duell med Lauritsen. Dommer Eskås stopper spillet, men Foosnæs kommer seg på beina.
    76'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Michael Karlsen
    Ut: Mushaga Bakenga
    Ranheim bytter spiss. Michael Karlsen inn. Bakenga ut.
    76'
    Skarsem tar med seg Øveraas ute på høyre. Ranheim holder ballen litt i laget, før de spiller seg inn i Odds 16-meter. Får ikke avsluttet, og Odd kontrer.
    78'
    Lauritsen viser at han ikke er noen kantspiller, og greier ikke å bøye ballen som Beckham. Rett inn til keeper Barli.
    78'
    Frispark til Ranheim nesten helt oppe ved Odds hjørneflagg.
    79'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Magnus Blakstad
    Ut: Øyvind Storflor
    80'
    Storflor har spilt en god kamp. Nå kommer Blakstad inn. Da går nok Skarsem ut på høyre kant, og Blakstad inn som indreløper. Helt klart et defensivt bytte.
    80'
    Ranheim-spillerne presser Odd høyt, og tvinger frem et nytt dårlig utspill fra Rossbach. Innkast til de blå.
    81'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: André Sødlund
    Ut: Fredrik Nordkvelle
    81'
    Odd kan kontre, men Foosnæs rydder opp med et strålende returløp. Den var viktig. Odd ville vært to mot Barli om Foosnæs hadde bommet der.
    82'
    Igjen er et Foosnæs som stopper Odds fremstøt på høyre.
    82'
    Mål for Ranheim!
    Ranheim 3 - 1 Odd
    Mål: Michael Karlsen
    Målgivende: Mads Reginiussen
    Nok en gang scorer Ranheim på dødball, og det er Karlsen som bredsider ballen i mål etter at ballen faller ned perfekt for innbytteren. Skarsem slår dødballen. Blakstad vinner en duell i feltet, før Reginiussen hæler ballen videre til Karlsen.
    84'
    Mål for Ranheim!
    Ranheim 4 - 1 Odd
    Mål: Michael Karlsen
    Målgivende: Even Barli
    FOR EN GOAL. Karlsen fra førti meter. Tar ned utspillet fra keeper Barli, og banker til. For et vanvittig treff, og ballen smeller i mål. «Årets viktigste mål», roper speaker. Definitivt en kandidat til årets peneste.
    86'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Adria Mateo
    Ut: Eirik Valla Dønnem
    89'
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+1
    Kampen er slutt
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her