Hei, og velkommen til Extra arena i Ranheimsfjæra. Det er en snau time til avspark, og sola stråler i kapp med trønderrocken på tribunen. Med andre ord, er alt lagt til rette for en strålende fotballkamp mellom Ranheim og Molde.
    Lagoppstillingene er inne, og det er, som ventet kontrastfylte laguttak. Ranheim stiller som «vanlig», mens Molde har gjort flere forandringer fra laget som slo ut Aris Thessaloniki fra Europa League i midtuka.
    Ranheim-trener Svein Maalen stiller som følger: (4-3-3) Barli - Øveraas, Kvande, Furu, Foosnæs - Reginiussen, Blakstad, Skarsem - Storflor, Karlsen, Tønne.
    Molde-trener Erling Moe stiller med følgende ellever: (4-2-3-1) Craninx - Knudtzon, Gabrielsen, Forren, Haraldseid - Ellingsen, Aursnes - Moström, Sjølstad, Bolly - James
    Ettersom serieleder Bodø/Glimt spiller først i morra, borte mot Sarpsborg 08, kan Molde ta tilbake 1. plassen på eliteserietabellen. Skal de greie det er det kun seier og tre poeng som gjelder. Ranheim imponerte med å slå Haugesund 1-0 på bortebane sist, og sikret seg et pusterom ned til nedrykksstreken. Like fullt, det er bare ett poeng ned til Tromsø på kvalifiseringssplass for Maalens kompani.
    På Ranheim-benken sitter reservekeeper Lenes sammen med Alseth, Sørløkk, Rønning, Heggem, Sørhøy og Solbakken.
    På Molde-benken sitter nysigneringen Tobias Christensen sammen med Ranmark (k), Bjørnbak, Eikrem, Hussain, Hestad og Omoijuanfo.
    Kampen dømmes av Ola Hobber Nilsen. Med seg på linjene har han Tom Harald Grønevik og Geir-Oskar Isaksen. Fjerdedommer er Mathias Støfringshaug.
    Molde-trener Erling Moe gjør seks endringer på laget som slo ut Aris. Helten fra den kampen, Mathis Bolly, får sin debut fra start av. Så får vi se i hvilken rolle og posisjon det blir i.
    - Vi skal være offensive, men vi vet at vi møter et av de beste lagene i ligaen. Vi må gå til kamp med innstillingen at dette er en liten cupfinale, sier Ranheim-trener Svein Maalen før kampen.
    - Vi møter et lag med veldig mange spillere, og mange spillere som ønsker å vise seg fram. De er vant til å spille mange kamper mot gode motstandere, så dette blir på ingen måte enkelt, sier Maalen til ranheimfotball.no.
    Lagene er på vei ut på banen; Ranheim i blått og hvitt. Molde i hvitt og blått. Dommertrioen spiller i helsvart i dag.
    Det er hjemmelaget som gjør seg klare til å ta avspark i det klokka tikker ned...
    Ranheim går rett i angrep med en lang ball. Micke Karlsen vinner den første duellen, men treffer ingen medspillere.
    1'
    Ranheim offensivt ut, men Molde rir av «stormen», og roer ned spillet med en femmeter fra keeper Craninx.
    2'
    Hjørnespark til Molde
    3'
    Molde spiller som oppgitt, en vanlig 4-2-3-1-formasjon, med Bolly på venstre kant, Knudtzon og Haraldseid på hver sin back, og Sjølstad som offensiv midtbanespiller - i det vi kan kalle Wolff Eikrem-rollen.
    4'
    Frispark til Ranheim i god posisjon. Midt foran mål fra 24 meter.
    5'
    Kvande tar springfart, og klinker til. Treffer dårlig, men skuddet via en motspiller, skifter retning og ruller inn til keeper Craninx.
    5'
    Forren treffer Moström med en pasning - med høyre fot! Lover godt for Molde.
    6'
    Mål for Molde!
    Ranheim 0 - 1 Molde
    Mål: Leke James
    Målgivende: Fredrik Sjølstad
    Det så enkelt ut. Molde stormer forbi på venstre, slår inn foran mål, Leke James header ballen i mål fra to meter etter Sjølstads heading ned.
    7'
    En stor Ranheim-sjanse får nesten hjemmefansen opp av stolene, men linjedommeren har vinket offside. Avslutningen uansett utenfor.
    11'
    Molde har beholdt initiativet etter scoringen, og tvinger Ranheim til å løpe mye etter ball.
    13'
    Ranheim jobber utrettelig, og greier nesten å vinne igjen ballen høyt i banen. Ender med femmeter til Molde.
    13'
    Molde forsøker å sette igang kort, men Ranheim står høyt. Molde spiller likevel kort, og lykkes etter hvert med å spille seg forbi hjemmelagets første pressledd.
    14'
    Blakstad mister ballen på egen halvdel, men får et litt billig frispark.
    14'
    Skarsem i farta på høyre. Pasningen bakfra er litt lang, og Skarsem greier ikke å holde ballen i spill.
    15'
    Bolly dribler mot to motspillere på venstre, men kommer seg ikke til innlegg denne gangen.
    16'
    Først Foosnæs, så Reginiussen. Aggressive Ranheim-spillere er tett opp i ryggen til Molde-spillerne, men det blir frispark ved begge anledninger.
    17'
    Furu og Foosnæs forsøker å få med seg Kvande og Østeraas på å stå høyere i banen, men de to sistnevnte er ikke like lystne på det.
    17'
    Før kampen varmet Ranheim opp på motsatt banehalvdel av det de har pleid å gjøre. Svein Maalen og trenerkompaniet sitter også i det som vanligvis har vært «bortebenken» så langt i sesongen.
    18'
    Ranheim med ballen nå, og får løftet mange spillere i angrep. Mister ballen, før Blakstad høster applaus for å vinne den tilbake igjen. Ranheim mer med nå.
    20'
    Det er en mannssterk blå bataljon som har tatt turen fra Molde. Det må være godt over hundre Molde-fans i bortesvingen på Extra arena. «Tornekrattet» lager bra med liv.
    21'
    Tønne og Reginiussen jobber frem en corner for hjemmelaget.
    22'
    Aleksander Foosnæs
    Corneren fra Storflor er farlig nok, og fører til at Foosnæs får skutt fra 25 meter. Men «Foosnæs-kanonen» er ikke riktig innstilt.
    22'
    Tønne jobber bra hjem, og stopper gjennombruddspasning i å nå frem til Knudtzon som kom i full fart på høyre kant.
    23'
    Igjen jobber Ranheim bra i gjenvinningen. Igjen dømmer Hobber Nilsen frispark til Molde.
    23'
    Igjen er Knudtzon med høyt oppe i banen, og får slått inn fra høyre. Innlegget er høyt, men Bolly får tak i ballen, og spiller hjemover.
    24'
    Skarsem bryter, og går i angrep. Aursnes stjeler ballen med en takling bakfra. En god takling bakfra, i følge dommer, som lar spillet gå.
    24'
    Blakstad mister ballen håpløst i duell med James, men Molde roter bort ballen uimiddelbart.
    25'
    Ranheim forsøker seg på venstre, og er nære på å bryte gjennom Molde-forsvaret. Hjemmelaget er nok en gang aggressive i gjenvinningsfasen, og stopper Moldes kontringsforsøk.
    27'
    Mål for Ranheim!
    Ranheim 1 - 1 Molde
    Mål: Erik Tønne
    Ranheim utligner, og det er fullt fortjent. Angriper ved Skarsem på høyre, som slår inn til Karlsen. Spissen kan skyte, men vender i stedet opp før han avslutter. Craninx redder det første skuddet, men en årvåken Tønne bredsider ballen i den åpne delen av målet.
    28'
    Ranheim ser ikke ut til å ville gi fra seg initiativet, og tar umiddelbart kontroll over ballen og går rett i angrep. Reginiussen hopper over ballen, og den kommer nesten frem til Blakstad i skuddposisjon på 16 meter.
    30'
    Øveraas kommer seg rundt på høyre kant, men innlegget havner rett i beina på en Molde-spiller, som klarerer.
    31'
    Ranheim jobber godt i gjenvinnigsfasen nok en gang, og tvinger Moström til å slå langt. Der er det ingen medspillere.
    31'
    Furu tar med ballen frem på litt uforsiktig vis. Får en puff av Leke James, og dommer Hobber Nilsen mener det er nok til å blåse frispark.
    32'
    Skarsem har spilt seg stort opp utover i omgangen. Flere lekne touch på høyre kant, fører nesten til Ranheim-sjanse.
    33'
    Daniel Kvande
    En optimistisk Kvande fyrer av fra 35 meter. Håpløst over.
    34'
    Ranheim fortsetter å stå høyt. Husk; når lagene har femmeter må ballen fortsatt ut av 16-meteren før noen spiller kan røre den. Regelendringen som har trådt i kraft i store deler av Europa, er ikke gjeldende i Norge før 1. januar 2020.
    34'
    Frispark til Ranheim fra meget god innleggsposisjon.
    35'
    Enorm Ranheim-sjanse. Innlegget er godt og avslutningen går like utenfor målet til en strandet Craninx.
    36'
    Fra tribunen roper en ivrig hjemmefans at «Molde, hele Norge flirer», noe som høster applaus og latter fra tribunen.
    36'
    Molde kontrer.
    36'
    Ranheim 1 - 2 Molde
    Mål: Martin Ellingsen
    Målgivende: Mathis Bolly
    Så enkelt. Molde kontrer. Bolly tar både ett og to overstegsfinter på venstre. Bakfra kommer Martin Ellingsen joggende. Elverumsingen bredsider ballen med bredsida i nærmeste hjørne.
    36'
    «Hele» Ranheim vil ha hands, idet en Molde-spiller demper ballen med hånda innenfor 16-meteren. Det vil ikke dommer Hobber Nilsen. Så greit ut.
    38'
    Kampbildet er det samme som det har vært de siste tjue minuttene. Ranheim har ballen mye, og Molde ligger lavt og venter på kontringer.
    39'
    Kontring får de nok en gang her, når Blakstad mister ballen. Innlegget fra Moström er for dårlig.
    39'
    Nytt godt Molde-angrep på høyre. Innlegget er mot Bolly, men Øveraas får headet ballen videre. Ender med skudd fra 20 meter, som stryker stolpen, med Barli i full strekk.
    41'
    Det må to Molde-spillere til for å slå Karlsen i duell. Det er urettferdige lag, det vet også dommer Hobber Nilsen, og blåser frispark til Ranheims spydspiss.
    42'
    Tønne slår innlegg fra lavt i banen. Det er ingen medspillere foran mål, men Molde-keeper holder på å rote det til idet han glipper ballen. Får tak i returen.
    42'
    Magnus Blakstad
    Blakstad i fint trav fremover, og skyter med venstre fot fra 18 meter. Treffer ikke veldig godt, og ballen ruller et par meter utenfor.
    43'
    Diagonalpasning fra Gabrielsen til Bolly. Pasningen er god, men er litt for lang. Ranheim-back Øveraas kan puste lettet ut.
    44'
    Martin Ellingsen
    Men ikke lenge, for plutselig er Bolly nok en gang på farta. Slår tilbake til Ellingsen, som fyrer løs fra 18 meter. Rett på Barli, som mister ballen, men snapper returen.
    44'
    Godt Ranheim-angrep på venstre, men etter at Tønne drar av Knudtzon på lekent vis, ser hoveddommer Hobber Nilsen at dommerkollegaen på motsatt har flagget offside.
    45'
    Frispark mot Tønne etter løpsduell med Knudtzon. Hjemmefansen ville i hvert fall blåst motsatt vei. Molde får frispark rett før pause, og keeper Craninx bruker tid.
    45'+1
    Wolff Eikrem varmet opp hardt i pausen, men det er de samme 22 spillerne som entrer matta til andre omgang.
    46'
    Sola var borte et lite sekund eller to, men er nå tilbake med full trønderstyrke.
    47'
    Ranheim 1 - 3 Molde
    Målgivende: Erling Knudtzon
    Det ser så enkelt ut når Molde gjør det, men du og du så effektivt det er. «Lekestue» synger Molde-fansen, og det er ikke uten grunn. James bredsider ballen i krysset etter forarbeid av Erling Knudtzon.
    48'
    Hjørnespark til Ranheim
    50'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Ohi Omoijuanfo
    Ut: Mathis Bolly
    Bolly ut, Ohi inn. Det gjør nok ikke Molde nødvendigvis dårligere.
    51'
    Corneren løftes på lengste der Blakstad kommer flyvende, men kommer ikke først på ballen.
    51'
    Ny Ranheim-corner. Returen ender hos Kvande, som får et skikkelig sleivtreff fra 18 meter.
    53'
    Stor sjanse til Skarsem fra 15 meter, etter pasning fra Foosnæs ute på venstre. Skuddet rett i Molde-blokka. Burde fått mer ut av den sjansen.
    54'
    Ohi alene med keeper Barli, som redder. Uansett vinket.
    55'
    Stopp i spillet etter at en Ranheim-spiller blir liggende nede. Men kaptein Mads Reginiussen kommer seg på beina igjen.
    58'
    Molde ønsker fortsatt å sette igang lavt, selv om hjemmelaget presser høyt. Og Molde er gode nok til å lykkes med det.
    61'
    Ranheim-spillerne er for tøffe i ryggen på tomålsscorer Leke James, og får frispark imot. Det er Micke Karlsen særdeles misfornøyd med, og lar Hobber Nilsen «høre det».
    61'
    Gult kort til Molde
    Mattias Moström
    Endelig får hjemmefansen viljen sin. Frispark til Ranheim, og gult kort til svenske Moström.
    64'
    Er det Øyvind Storflor-hold eller Daniel Kvande-hold?
    64'
    Øyvind Storflor
    Det er i hvert fall ringreven Storflor som tar bredbeint «Ronaldo-oppstilling». Selve frisparket minnet dessverre lite om portugiseren.
    65'
    Inn: Etzaz Hussain
    Ut: Fredrik Sjølstad
    Sjølstad ut. Hussain inn.
    69'
    Stor Ranheim-sjanse. Skarsem løper seg inn i rom to, det vil si mellom motstanderens back og midtstopper, men innlegget lander rett på Forren. Det blir for unøyaktig.
    70'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Ola Solbakken
    Ut: Øyvind Storflor
    Storflor har spilt seg ferdig. Solbakken kommer inn på høyre kant.
    71'
    Ranheim 2 - 3 Molde
    Mål: Ola Solbakken
    Målgivende: Erik Tønne
    Det tok ikke mange sekunder. Ranheim kommer seg til dødlinja, og Tønnes innlegg foran mål er perfekt. Hvem der? Ola Solbakken selvfølgelig, etter kun 36 sekunder på banen. Perfekt hodestøt.
    71'
    Forren får tilsyn - og tilrop fra tribunen - etter scoringen.
    72'
    Tilropene fra tribunen i retning Forren er ikke veldig hyggelige.
    73'
    Forren er inne igjen på banen.
    73'
    Ola Solbakken
    Samme oppskrift, samme avslutter. Igjen kommer Solbakken stupende, men denne gangen går avslutningen over. Ranheim er i støtet nå.
    74'
    Frispark til Molde 28 meter fra Ranheim-målet.
    76'
    Fredrik Aursnes
    Aursnes treffer bra, men rett på keeper Barli.
    77'
    Ranheim kontrer ved Tønne. Vingen får ikke med seg ballen mot mål, og må legge inn i stedet. Solbakken, selvfølgelig, kommer stormende, men starter løpet litt for tidlig denne gangen. Ballen lander hos Reginiussen, hvis skudd går via en Molde-spiller til corner.
    77'
    Corneren er for lang, men løftes inn på nytt. Tønne får tatt ned ballen og skutt med høyre, men treffer dårlig.
    78'
    Inn: Ivar Sollie Rønning
    Ut: Michael Karlsen
    79'
    Forren bommer på en enkel demping, og ballen ut til Ranheim-innkast. Det fører til jubel og applaus fra hjemmefansen.
    79'
    Olaus Skarsem
    Skarsem drar seg innover i banen, og får skutt fra god posisjon. Treffer ikke godt nok med venstre fot.
    79'
    Det er 2 655 tilskuere på Extra arena.
    80'
    Gult kort til Ranheim
    Igjen mister Blakstad ballen i farlig posisjon. Gjør det eneste han kan gjøre; feller Molde-spilleren for å hindre kontring. Straffen er gult kort.
    80'
    Inn: Martin Bjørnbak
    Ut: Mattias Moström
    Defensivt bytte på Molde.
    82'
    84'
    Inn: Torbjørn Heggem
    Ut: Ivar Erlien Furu
    84'
    Ranheim fyller på med folk, men Forren stanger unna.
    85'
    Ohi kontrer for Molde, men Ranheim vinner igjen ballen, og går på sin egen kontring. Molde er på hæla nå og har vært det lenge.
    85'
    Molde-keeper Craninx har femmeter, og bruker laaang tid.
    85'
    James feller Blakstad. Frispark til hjemmelaget.
    86'
    Molde har fått løftet seg, og har unngått flere sjanser imot de siste minuttene.
    88'
    At Bjørnbak kom inn viser også at Molde-trener Moe er mest interessert i å ri dette av uten flere baklengs, heller enn å jakte 4-2-punkteringen.
    89'
    Håpløst utspill fra Craninx gjør at Ranheim får tilbake ballen enkelt.
    89'
    Lang ball mot Heggem, som er oppe som spiss. Når nesten frem, men bare nesten.
    90'
    Nytt elendig utspark fra Craninx. Det samme som for ett minutt siden.
    90'
    Tønne kan slå inn, men bruker for lang tid, og treffer en Molde-spiller.
    90'
    Det skal spilles fire minutter tilleggstid.
    90'+1
    Kvande får skyte upresset fra 27 meter. Rett på keeper Craninx.
    90'+1
    Gabrielsen blir liggende nede, men er raskt oppe etter en liten strekk.
    90'+1
    Stor James-sjanse, men Barli er med på notene og hindrer 2-4.
    90'+2
    Molde ser ut til å ri stormen av, men det må være lov å si at Ranheim har fortjent minst ett poeng.
    90'+3
    90'+3
    Ny lang ball mot Heggem. Ballen via en Molde-spiller, og ut til corner.
    90'+3
    Siste sjanse nå Ranheim.
    90'+4
    Forren header unna, og når Solbakken vinner igjen ballen, blåser Hobber Nilsen frispark til Molde til store protester.
    90'+4
    Ranheim har en kjempefordel, men dommer Hobber Nilsen blåser frispark for å gi gult kort.
    90'+5
    Erling Knudtzon
    90'+5
    Da blir det frispark og innlegg i stedet.
    90'+5
    Mads Reginiussen
    Reginiussen får headet på mål, men høyt i lufta og rett i klypa på keeper Craninx.