1-0
1-2
Psyché90'+3

Ble dekket av Erik Eikebrokk

Hei, og velkommen til Ranheimsfjæra, der hjemmelaget Ranheim tar imot Kristiansund BK.
    Lagoppstillingene er inne, og Svein Maalen har tatt ut følgende startellever for hjemmelaget: (4-3-3) Barli (k) - Øveraas, Heggem, Kvande, Foosnæs - Skarsem, Valla Dønnem, Blakstad - Storflor, Bakenga, Tønne.
    Kristiansund-trener Christian Michelsen starter som følger: (4-2-3-1) McDermott - Sørmo, Psyché, D. Ulvestad (k), Aasbak - P. Ulvestad, Diop - Sørli - Gjertsen, Pellegrino - Kastrati.
    På den unge Ranheim-benken sitter reservekeeper Lenes sammen med Furu, Alseth, Karlsen, Erlien, Solbakken og Saugestad.
    På KBK-benken sitter Mbaye (k), Øby, Hopmark, Bye, Olsen, Gjesdal og Sivertsen.
    Kampen dømmes av Trygve Kjensli. Med seg som assistenter får han Ivar Michael Bergum Jahr og Ole Andreas Skogsrud Haukåsen. Fjerdedommer er trønderen Dag Vidar Hafsås.
    Ranheim-kaptein Mads Reginiussen må stå over kampen på grunn av fire gule kort. Det betyr at keeper Even Barli overtar kapteinsbindet. Ellers er det verdt å merke seg at innlånte Mushaga Bakenga starter på topp, etter superinnhoppet mot Viking, med scoring og målgivende.
    Før 20. den serierunden ligger Ranheim på nedrykksplass, med 19 poeng. Kristiansund ligger på 7. plass, med 26 poeng.
    Det er grått og overskyet over Extra arena i Ranheimsfjæra, en langpasning fra Trondheimsfjorden. Meteorologene sier at det er relativt stor fare for regndråper.
    Ranheim sparker kampen i gang.
    1'
    God Ranheim-sjanse med én gang. Blakstad vrir spillet, over til Storflor, som venter på Øveraas' overlapp. Den kommer, men pasningen er dårlig, bak høyrebacken. Dermed stopper angrepet litt opp, og innlegget går i en KBK-spiller og ut til kast.
    1'
    Ranheim har startet mange hjemmekamper dårlig denne sesongen, og trener Svein Maalen har før kampen lovt et angrepsvillig og påskrudd hjemmelag fra start av.
    2'
    KBK slår langt mot Kastrati, som vinner duellen, med får seg samtidig en solid kakk bakfra av Heggem. Dommer Kjensli gir Kastrati tilsyn, men ikke frispark.
    3'
    Kastrati er på beina igjen. Ranheim med femmeter.
    3'
    Ukarakteristisk nok setter hjemmelaget ikke i gang kort, men flytter opp laget og slår langt.
    4'
    Gjertsen utfordrer på venstre, men ser ut til å tråkke over uten at noen var i nærheten av han.
    4'
    Ranheim slår ballen ut av spill, mens trønderen kommer seg på beina igjen. Lett haltende, men det ser ut til å ha gått bra.
    4'
    Bakengas første touch på ballen er knapt et touch, men den innlånte spissen jobber knallhardt for å vinne igjen ballen høyt, og lykkes nesten.
    5'
    Magnus Blakstad har allerede vunnet flere hodedueller på Ranheim-midtbanen.
    6'
    Gjertsen løper litt raskere enn Heggem, og tvinger frem kampens første hjørnespark.
    6'
    Nytt hjørnespark. Ranheim-spillerne mener det var en KBK-spiller som hadde siste touch på ballen. Fra motsatt side denne gangen.
    7'
    Flamur Kastrati
    Enorm KBK-sjanse. Kastrati får headet fra to meter, like utenfor. Der var Ranheim-keeper Barli på skikkelig bærtur.
    8'
    Blakstad vender spillet over mot venstre. Foosnæs er med frem for første gang, men Skarsems pasning er dårlig. Bakenga blir felt, men er offside i forkant.
    9'
    Frispark til bortelaget halvveis inne på Ranheims halvdel.
    10'
    Aasbak slår ballen mot vinden, men ballen blir tatt av vinden før Barli fanger den.
    10'
    Denne gangen setter Ranheim i gang kort, før den lange kommer mot Tønne. Tønne forsøker å heade ned til Bakenga, og lykkes. Tospannet kommer seg nesten til en god sjanse.
    11'
    Bakenga har vært frisk og løpsvillig så langt.
    11'
    Diop med en god pasning i bakrom mot Pellegrino, men Heggem følger med, og header unna.
    11'
    Blakstad vinner en ny hodeduell, denne gang mot Pellegrino. Ranheim-spilleren har vært luftens baron, så langt.
    12'
    Strålende av Foosnæs. Spiller til Tønne som sikter på Bakenga med innlegget. Stoppes i siste liten.
    13'
    Bakenga holder godt på ballen, og tar med Storflor på høyre. Stikkeren fra veteranen er ikke skarp nok.
    14'
    Det er bra med bortefans her, og det er gjengen fra byen ved havet som holder mest liv på tribunen. De må være godt over hundre i tallet.
    15'
    Bakenga og Sørmo i flere tøffe dueller om ballen. Til slutt «vinner» Bakenga trønderduellen, og får frispark av dommer Kjensli.
    16'
    Frisparket er særdeles dårlig. Rett ut over dødlinja.
    17'
    Da er de første regnbygene på vei ned over Extra arena. Nok en gang fikk meteorologene rett: etter oppholdsvær kommer nedbør.
    17'
    En heldig KBK-touch sender Gjertsen alene forbi på høyresiden. Innlegget er godt, og KBK får avsluttet fra god posisjon fra åtte meter. Rett i en Ranheim-spiller. Det skuddet hadde god retning.
    20'
    Om to uker spiller Ranheim sin neste bortekamp, mot nedrykkskonkurrent Strømsgodset. Godset-trener Henrik Pedersen er til stede på dagens kamp for å «spionere», og noterer flittig i sin notatbok.
    21'
    Skarsem forsøker å passere Pål Erik Ulvestad på utsiden, men KBKs midtbanespiller skjærer av Skarsem, og vinner igjen ballen.
    23'
    Innkast til Ranheim helt oppe ved cornerflagget.
    25'
    Misforståelse mellom Øveraas og Blakstad, og ballen ruller meningsløst over dødlinja.
    26'
    Begge lag har slått mye langt, men det er Ranheim som har vunnet de aller fleste duellene på midtbanen. Uten at det har ført til noe spesielt grep om kampen.
    27'
    Diop slår Blakstad i en hodeduell. Er en viktig kamp i kampen det, både i lufta og langs bakken.
    28'
    Spillet de siste fem til ti minuttene har vært til terningkast 1.
    29'
    – Kom etter, kom etter, roper Ranheim-trener Svein Maalen idet Jørgen Øveraas slår langt fra sin høyreback.
    30'
    Amidou Diop
    Diop skyter fra 20 meter. 15 meter utenfor, og fem meter over. Symptomatisk for kampbildet.
    30'
    Kvande vinner to dueller mot Kastrati. Sistnevnte faller teatralsk i forsøket på å lure til seg et frispark. Men dommer Kjensli går ikke på den slags.
    31'
    Olaus Skarsem
    Stor Ranheim-sjanse. Valla Dønnem får satt fart på Foosnæs etter litt kjekling. Innlegg til Bakenga, som tar ned ballen og forsøker å skyte. Skuddet blir litt halvveis, men returen faller til Skarsem som kan skyte på hel volley fra ti meter. Treffer ikke reint.
    33'
    Magnus Blakstad
    Ny stor Ranheim-sjanse, og igjen er det på venstre det skjer. Denne gang er det Blakstad som avslutter fra perfekt posisjon fra seks meter. Ballen når ikke engang frem til mål.
    33'
    Kristiansund går rett i angrep, og kan kontre.
    33'
    Gult kort til Ranheim
    Torbjørn Heggem
    En KBK-spiller blir felt, men bortelaget har en kjempefordel som dommer Kjensli ikke ser. Det gjør at han blir omringet av KBK-spillere som skal fortelle akkurat dét. Kjensli løfter begge armene i været, og beklager seg. Heggem får kampens første gule kort.
    33'
    Gult kort er bedre enn scoring imot, så den lever nok Heggem fint med. Ikke sikkert Kjensli er like fornøyd med seg selv. Burde avventet litt lenger.
    35'
    Heggem og Sørli krasjer i en hodeduell. Begge spillere blir liggende nede og holder seg til hodet.
    36'
    Spilerne er på beina igjen etter å ha fått summet seg noen sekunder.
    36'
    Ranheim «vinner» droppen, og spiller den tilbake til KBK-keeper McDermott.
    37'
    Bra pasning av Pellegrino, som finner Aasbak selv om han blir felt. Denne gangen lar Kjensli fordelen gå, og KBK får slått inn fra venstre. Ranheim rydder unna.
    38'
    Heggem slår i bakrom, men kjemien mellom han og Tønne er totalt fraværende der. Tønne gjør ikke antydning til å starte.
    38'
    Da titter faktisk sola frem fra bak skyene.
    38'
    Bra Ranheim-spill på høyre med Blakstad i sentrum for flere gode kombinasjoner. Innlegget er godt, men etter at Bakenga har skåret inn mot første stang, er det ingen på bakerste, der ballen faller ned. Igjen står Tønne og kikker på.
    39'
    Øveraas til dødlinja, og får ballen fra Storflor. Bruker et par sekunder for mye, og da blir innlegget blokket. Ulvestad header unna.
    40'
    KBK angriper på høyre, men Kastrati får frispark imot seg i duellen med Kvande, der begge går over ende.
    41'
    Heggem setter fart bakfra med ball, og finner Skarsem i mellomrom. Skarsem skjærer inn foran Sørli, men blir tatt og får frispark.
    42'
    Frisparket tas hurtig, og Tønne kommer seg til nok et innlegg fra venstre. Innlegget er høyt, mot bakerste, og keeper McDermott tar ingen sjanser. Vipper ballen over tverrliggeren, til corner.
    42'
    Tønne slår.
    42'
    Kaptein Ulvestad ruver høyt og header unna. I motsatt ende er Foosnæs på pletten og hindrer kontring.
    43'
    Storflor vinner igjen ballen mot Sørmo, og slår i bakrom mot Tønne og/eller Bakenga. Men ballen stusser raskt i det våte gresset, og ruller over dødlinja.
    44'
    Tønne tar de fleste innkastene på Ranheims venstre side. Merkelig, ettersom det er Foosnæs som er venstreback.
    45'
    Stor Ranheim-sjanse. Storflor får ballen fra Skarsem på venstre. 39-åringen vender bort Diop enkelt, og får en stor mulighet fra fire meter, skrått utenfor McDermott. Men KBK-keeperen er med på notene. 3-2 i sjanser til hjemmelaget idet første omgang går inn i overtiden.
    45'+1
    Det skal spilles minimum ett tilleggsminutt.
    45'+1
    Frispark til bortelaget på høyre, 30 meter fra mål.
    45'+1
    Nok en gang slår Aasbak et innlegg som stopper i vinden, og det er enkelt for Ranheims førsteforsvarer å heade unna. Dårlig utnytta.
    45'+2
    Sondre Sørli
    KBK rett i angrep, men chippen fra Sørli går over.
    46'
    Mushaga Bakenga
    Tønne angriper på venstre. Finner Skarsem på tjue meter. Skarsem slår tilbake igjen til Tønne. Venstrevingen ser opp, og ser Bakenga foran mål. Innlegget er litt for høyt for Bakenga, som header over fra tre meter. Halvsjanse.
    49'
    Det har vært en positiv start på andre omgang. Mer fart og trykk i begge lag.
    49'
    Enorm Bakenga-sjanse. Blakstad, Øveraas og Storflor spiller ut KBKs venstreside, og sistnevnte legger inn langs bakken. Bakenga har et gapende mål foran seg, men skyter i en motspiller. Kampens beste angrep.
    50'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Ivar Erlien Furu
    Ut: Torbjørn Heggem
    50'
    Øveraas med feilkast. Sjeldent på dette nivået.
    52'
    Amahl Pellegrino
    Særdeles mye klabb og babb foran Ranheim-målet. Ballen hopper og spretter, og lander til slutt hos Pellegrino på venstre. Pellegrino sikter seg inn på lengste hjørne, men ballen skrur én meter for lite.
    53'
    Ranheim åpnet omgangen klart best, men de siste minuttene har KBK yppet seg mest.
    53'
    Blakstad mister ballen håpløst på 25 meter, etter press fra Diop. Ballen ruller til Kastrati, som har en lignende mulighet som Pellegrino. Forsøket er derimot langt dårligere. Høyt over.
    54'
    Forferdelig tversoverpasning fra Furu, rett i Kastrati. Men pasningen er så hard - og dårlig - at Kastrati ikke greier å dempe den. Ranheim slipper med skrekken.
    57'
    Bakenga kontrer på høyre, og slår inn tidlig langs bakken. Men Storflor har ikke slått på storfarten, og når ikke frem. Det gjør heller ikke Tønne noen meter bak.
    58'
    Samtidig som regnet har returnert, bølger kampen i langt større grad enn i første omgang. Begge lag har nok en følelse av at det skal være mulig å vinne denne kampen.
    58'
    Sørmo gjentar Furu-bedriften, og slår en pasning rett i beina på Bakenga. Bakenga blir like sjokkert som Kastrati, og greier ikke å få kontroll på ballen.
    59'
    Enorm KBK-kontring. Valla Dønnem er uoppmerksom og mister ballen, men idet KBK er i ferd med å kontre med tre mot to, greier Valla Dønnem å rette opp sin egen miss, og får en desperat fot på ballen.
    60'
    Blakstad driver forbi flere motspillere, og blir til slutt felt av Ulvestad. Dommer Kjensli forsøker - klok av skade - å la fordelen gå, men Blakstad mister balansen.
    61'
    Gult kort til Kristiansund
    Pål Erik Ulvestad
    61'
    Psyché forsøker å dempe ballen, men ender i stedet opp med å legge ballen til rette for Bakenga. Psyché forsøker å redde opp sin egen miss, men feller Bakenga, som går i bakken innenfor 16-meteren. Dommer Kjensli står langt unna, men peker resolutt på straffemerket.
    62'
    Tønne skal ta det.
    63'
    Bakenga halter fælt etter taklingen.
    63'
    Ranheim scorer på straffe!
    Ranheim 1 - 0 Kristiansund
    Mål: Erik Tønne
    Tønne tripper litt før han banker til med innsida av venstre fot. Hardt og helt ute ved stolpen. Strålende straffe.
    64'
    Ranheim prøver på det samme igjen, og Bakenga er nesten alene med keeper. McDermott er raskt ute som «sweeperkeeper», og rydder unna ballen.
    65'
    Et innkast skaper problemer for Ranheim-forsvaret, men hjemmelaget får til slutt klarert.
    72'
    Trampeklapp på hjemmetribunen. Kanskje ikke så rart; Ranheim har ikke vunnet på hjemmebane siden 26. mai, mot Strømsgodset (1-0).
    72'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Bendik Bye
    Ut: Torgil Gjertsen
    74'
    Tønne har vært frisk siden scoringa, og setter opp et godt angrep på venstre. Bakenga får nesten med seg ballen mot mål.
    75'
    Godt Ranheim-angrep, men Skarsem kunne med fordel vært litt mer direkte. Ender opp med å trille ballen ut til Tønne, når han enten burde skutt eller spilt Bakenga eller Storflor i bakrom.
    76'
    KBK angriper på høyre, så venstre, men Øveraas rydder unna.
    77'
    Mål for Kristiansund!
    Ranheim 1 - 1 Kristiansund
    Mål: Amahl Pellegrino
    Der sitter den. Ranheim får ikke klarert langt nok, og Kastrati får skutt fra 15 meter. Barli redder, men gir retur. Den er Pellegrino først på, og bredsider ballen i mål.
    77'
    Dagens tilskuertall: 1 869.
    79'
    Hjørnespark til Ranheim
    79'
    Bortelaget kan kontre med flere spillere, men Pellegrino roter ballen utover sidelinja.
    80'
    Inn: Andreas Hopmark
    Ut: Flamur Kastrati
    80'
    Godt Ranheim-angrep iscenesatt av Øveraas. Får ballen tilbake og legger inn på nytt. Desperat klarering til corner.
    81'
    81'
    Godt Ranheim-angrep. Skarsem løper over halve banen, finner Bakenga, som legger tilbake til Blakstad. Skuddet fra 18 meter reddes greit av McDermott.
    83'
    Inn: Ola Solbakken
    Ut: Aleksander Foosnæs
    83'
    Solbakken inn for Foosnæs. Da går nok Tønne ned på venstreback, og Solbakken - som scoret i sist kamp som innbytter - ut på venstreving.