0-1
0-2

Hei, og hjertelig velkommen til cupens 3. runde der Ranheim tar imot Kristiansund på EXTRA Arena.
    Hjemmelaget har åpnet OBOS-ligasesongen strålende, men røk på årets første tap borte mot Tromsdalen på søndag (3-2). Trønderne ligger på 3. plass i OBOS, med 21 poeng på ti kamper.
    Gjestene fra Nørdmøre spiller i år sin aller første sesong i Eliteserien etter opprykket fra OBOS-ligaen i fjor. Kristiansunderne innehar 14. plassen med 12 poeng på elleve spilte kamper. På søndag ble det poengdeling (1-1) hjemme mot Sogndal.
    Ranheim måtte ut i ekstraomganger borte mot 3. divisjonslaget Træff for å ta seg videre til 2. runde. Der ble Stjørdals-Blink slått 3-1 for nøyaktig én uke siden.
    Kristiansund har hatt en noe mer overbevisende ferd, med 3-0 seier over Brattvåg i 1. runde før Verdal ble slått 4-0 i Nord-Trøndelag.
    Lagene har møtt hverandre 16 ganger tidligere og Nordmøringene har et innbyrdes overtak på trønderne. Seks kamper har resultert i KBK-seier, Ranheim har vunnet tre mens syv har endt med poengdeling. Kristiansund vant begge oppgjørene i fjorårets OBOS-liga, med 3-1 hjemme og 1-0-seier i Trondheim.
    Lagene er klare! Vertene må klare seg uten en skadet Kristoffer Løkberg. Jakob Tromsdal får fornyet tillit på midtbanen etter et kremmerhus mot Stjørdals-Blink sist. Riksvold starter på høyrekant fremfor Øyvind Storflor. Gjestene starter med sentrallinjen som sørget for suksess i fjorsesongen. Det betyr Kamer Qaka på midtbanen, og Mendy og Bamba på topp.
    Lagene entrer banen. Vi er straks klare for avspark!
    0'
    Mads Reginiussen sparker i gang kampen.
    1'
    Blakstad og Gjertsen kombinerer nede på venstresiden, men Baranov rydder opp.
    2'
    Bjerkås løfter i bakrom mot Mendy. Eggen Rismark holder spissen unna og header ut til innkast.
    3'
    Dårlig presisjon fra Reginiussen. Forsøker å lobbe frem til Tromsdal, men ballen spretter ut over sidelinja.
    4'
    Kalludra spiller fri Mendy på venstre. Spissen drar seg innover i banen og klemmer til, men skuddet blir blokkert av Fonn Witry. Gjestene fortsetter med kula i laget.
    5'
    KBK med mest ball i innledningen. Uvant for Ranheim, som er vant til å styre kampene mot OBOS-motstand her på EXTRA Arena.
    6'
    Bamba avanserer i midten av banen og spiller ut til Sørli på kanten av 16-meteren. Kantspilleren forsøker et skudd, men blåser ballen fem meter over mål.
    7'
    Gjestene spiller kort til Qaka som forsøker å dra seg fri nede ved dødlinja. Stoppes effektivt av Ranheim-forsvaret.
    7'
    Enorm Karlsen-mulighet! Riksvold kommer seg fri ved dødlinja og slår flatt inn til Karlsen foran mål. Ranheim-toppscoreren får to store muligheter til å dytte ballen forbi McDermott, men evner ikke å sette noen av dem. Den første går rett på sisteskansen, den andre i nettveggen.
    9'
    Reginiussen klarerer på første stolpe.
    10'
    Qaka går lekende lett av Karlsen før han forsøker en chip mot Mendy. Pasningen er litt for høy, og Mendy stusser den inn til Barli.
    11'
    KBK styrer dette i øyeblikket. Kamer Qaka distribuerer ballen fra midtbanen.
    12'
    Fonn Witry og Gjertsen kombinerer på høyresiden slik at førstnevnte kommer til innlegg. Rett i klypene til McDermott.
    13'
    Aasbak løfter i bakrom mot Mendy. Nok en gang avblåses spissen for offside.
    13'
    Nesten for vertene! Kvande flukter en lang ball mot hurtige Gjertsen. Vingen kommer seg fri fra forsvaret, men McDermott er våken og snapper ballen foran lissene hans.
    14'
    Gjertsen kommer til nytt innlegg fra høyre. Denne gang går innlegget bak mål.
    16'
    Fine kombinasjoner av KBK fører til en skuddmulighet for Mendy. Spissen løsner fra vel 18 meter, men Barli har god kontroll på den.
    17'
    Svakt igjen av Reginiussen. Hjemmelaget spiller seg fint fri på høyresiden, men pasningen fra midtbaneleganten ut mot Gjertsen er igjen upresis. Gjestene overtar.
    18'
    Nære på for Mendy! Spissen er meget hissig på bakrommet i dag. Denne gang er det Kalludra som løfter ballen inn bak Ranheim-forsvaret. Mendy sniker seg på baksiden av Eggen Rismark, men Barli er på våken og snapper kula foran ham.
    20'
    Et grusomt touch av Fonn Witry kunne ha ledet til en KBK-kontring, men Blakstad vinner ballen tilbake for hjemmelaget.
    22'
    Reginiussen stanger unna på første.
    22'
    Qaka viser igjen klasse. Spiller en kamuflert pasning gjennom til Bamba, men fjorårets toppscorer i OBOS-ligaen misser med mottaket. Femmeter for Barli.
    23'
    Gjertsen skyter over! Aasbak spiller en pasning rett i beina på vingen som står plassert 18 meter fra mål. Gjertsen legger den over på venstre før han skyter en meter over McDermotts mål.
    25'
    Reginussen flikker videre på første, men avslutningen går over mål.
    25'
    Mendy har vært et aktivum i denne første omgangen. Stjeler ballen fra Kvande før han setter opp Bamba en mot en. Spissen forsøker å legge til rette for høyrefoten, men Eggen Rismark henger bra med og får blokkert avslutningen.
    27'
    Ingen i boksen får avsluttet. Ballen triller ut til Ranheim-innkast på motsatt side.
    27'
    Dagens mest optimistiske forsøk fra Mendy! Spissen løsner fra vel 30 meter. Fullstendig ufarlig, og ballen spretter inn i klypene til Barli.
    29'
    Kjempesjanse for Riksvold! Foosnæs drar seg innover i banen og løfter en ekstremt deilig chip i bakrom til Riksvold. Kantspilleren tar med seg ballen inn i 16-meteren og forsøker å klistre ballen nede i det lengste hjørnet. Like utenfor!
    30'
    Reginiussen har sett seg lei av Qakas driblinger. River ned KBK-spilleren på midtbanen.
    32'
    Gult kort til Ranheim
    Mads Reginiussen
    Takler Qaka nøyaktig 30 sekunder etter den første forseelsen. Det er å be om gult kort.
    33'
    Kvande stanger unna.
    33'
    Qaka med dagens første svake involvering. Prøver å lobbe gjennom Kalludra på venstre. Ballen går ut til innkast.
    34'
    Det er KBK som styrer banespillet her, men Ranheim står med kampens to største sjanser så langt!
    35'
    Himmelen har åpnet seg i Trondheim. Akkurat nå fosser regnet ned.
    36'
    Gjertsen får først et skudd blokkert, før han deretter går ned i feltet. Dommer Trædal vinker spillet videre.
    38'
    Corneren går over alt og alle. Utspill for Barli.
    38'
    Qaka feller Reginiussen idet han avanser på KBKs halvdel. Intet gult kort til Qaka dog.
    39'
    Ulvestad stanger unna.
    40'
    Qaka setter opp Kalludra i en én-mot-én-duell mot Kvande. Svensken bruker imidlertid litt for lang tid, og i tospann med Reginiussen får Kvande ryddet opp.
    41'
    Kjempesjanse! Etter mye klabb og babb faller ballen ned hos Ulvestad som får avslutte fra ti meter. Tross god skuddposisjon blåser midtstopperen avslutningen over!
    41'
    Kvande vinner duellen, men header midt på McDermott!
    43'
    Qaka prøver igjen å spille gjennom Bamba. Denne gang er presisjonen dårligere og Ranheim-forsvaret har få problemer med å avskjære pasningen.
    44'
    Fonn Witry forsøker å spille frem Riksvold, men pasningen seiler hele veien inn til gjestenes sisteskanse.
    45'
    Det legges til ett minutt!
    45'
    Sørli drar seg innover fra høyrekanten og fyrer av fra langt, langt hold. Barli holder enkelt.
    45'+1
    45'+1
    Det står 0-0 til pause! Gjestene har hatt klart mest ball, men det er Ranheim som har produsert de største sjansene! Spesielt Karlsen hadde en dobbelmulighet til å sende vertene i føringen, men to svake avslutninger hindret det. Riksvold sendte ballen like utenfor stolpen noen minutter senere. Kristiansund ser komfortable ut med ball, men evner ikke å produsere noen særlige målsjanser. Det meste har blitt blokkert. Vi er straks tilbake med andre omgang, heng med!
    45'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Pål Erik Ulvestad
    Ut: Kamer Qaka
    Qaka tas av etter bare 45 minutter på banen.
    46'
    Gjestene med avspark i andre omgang.
    46'
    Karlsen med en god og en dårlig involvering. Først holder han fint av Ulvestad, men når han skal vri spillet lemper han ballen rett ut over sidelinja.
    47'
    Baranov går for hardt i ryggen på Karlsen. Frispark til Ranheim midt på banen.
    48'
    Jakob Tromsdal løfter i bakrom uten at noen Ranheim-spillere har startet. En skadet Kristoffer Løkberg maner lagkompisene til å stå høyere fra tribunen.
    49'
    Mål for Kristiansund!
    Ranheim 0 - 1 Kristiansund
    Mål: Jean Allasane Mendy
    Målgivende: Daouda Bamba
    Mendy sender KBK i føringen! Bamba får plutselig enormt med rom inne i Ranheims 16-meter. Spissen kommer seg ned til dødlinja og løfter inn igjen mot spisskollega Mendy. Han tar ned ballen på et touch før han legger den tilbake i hjørnet bak en utspilt Barli!
    49'
    Tidlig kalddusj for hjemmelaget. Hvordan responderer blåtrøyene på det?
    51'
    Bamba med en god mulighet! Økland spiller gjennom spissen i bakrom. Bamba tar ett steg innover før han måker ballen midt på Barli!
    51'
    Ballen stusses videre gjennom feltet. Mendy plukker opp og gjestene står etter.
    52'
    Ranheim 0 - 2 Kristiansund
    Mål: Daouda Bamba
    Målgivende: Joakim Bjerkås
    Bamba banker inn 2-0 med en herlig volley! Bjerkås vinner en duell inne i Ranheim-boksen, og ballen faller perfekt ned til Bamba. Spissen fornekter seg ikke og drar til med en knallhard volley i hjørnet. Nå ser det tungt ut for Ranheim.
    52'
    Nære på igjen for Kristiansund! Gjestene stormer i angrep på en kontring og igjen er det Bamba som kommer seg fri i bakrommet. Denne gang er han uselvisk og forsøker å spille ballen på tvers når han er i god skuddposisjon. Eggen Rismark får blokkert.
    54'
    Gjertsen drar seg fri fra Bjerkås og slår flatt inn foran mål. Der er Ulvestad på pletten og avverger farlighetene.
    56'
    Meget labert fra hjemmelaget nå! Fonn Witry står fullstendig upresset på høyresiden når han slår ballen ut over sidelinja.
    57'
    Blakstad med en ålreit mulighet! Gjertsen spiller inn til midtbanespilleren som drar seg innover i banen før han løsner. Skuddet er hardt, men McDermott har god kontroll og holder.
    58'
    Mendy legger armene i ryggen på Reginiussen. Frispark til Ranheim fra 25 meter.
    59'
    Kvande brenner frisparket en liten meter over mål.
    60'
    10-10 i avslutninger så langt! Ranheim har altså vært fullt på høyde med Eliteserielaget.
    60'
    Riksvold brenner en eventyrlig mulighet! Foosnæs viser igjen klasse når han serverer Riksvold. Backen løper seg fri på venstre og skrur et deilig innlegg bak KBK-forsvaret til en fremadstormende Riksvold. Kantspilleren trenger bare å sette pannebrasken til, men klarer likevel å sette den utenfor fra syv meter. Smått utrolig!
    61'
    Nok en gang nære på for Ranheim! Gjertsen og Riksvold kriger seg til et innlegg på venstre. Sistnevnte får pisket den inn foran mål, men ingen Ranheim-spillere kommer på den.
    63'
    Gjertsen felles på kanten av 16-meteren. Tromsdal skritter opp!
    63'
    Serven fra Tromsdal er fin, men innbytter Ulvestad vinner duellen inne i feltet.
    64'
    Foosnæs med nok en glitrende involvering! Backen skrur en pasning mellom back og midtstopper til Gjertsen på venstre. Kantspilleren forsøker å drible av halve Kristiansund-forsvaret og mister dermed ballen.
    65'
    Ranheim mye mer med nå! Styrer banespillet mens gjestene ligger lavt og forsvarer ledelsen.
    66'
    Inn: Benjamin Stokke
    Ut: Jean Allasane Mendy
    Målscorer Mendy går av. Vært god i dag, spissen.
    67'
    Foosnæs gjør en god defensiv jobb mot Sørli og får tildelt et frispark.
    68'
    Det skorter på presisjonen fra Eggen Rismark. Ranheim-kapteinen fører innover på KBKs halvdel og lemper ballen ut til utspill for McDermott.
    69'
    Gnistrende Ranheim-angrep! Gjertsen kombinerer fint med Blakstad før han overrasker hele stadion med en bokseåpnerpasning på tvers mot Fonn Witry! Backen slår flatt inn foran, men KBK klarer til corner!
    69'
    Eggen Rismark går opp og stanger! Midt på McDermott.
    69'
    Riksvold med en frekkis! Fonn Witry fosser fram på høyresiden og slår inn bak forsvaret til gjestene. Der kommer Riksvold først på ballen og forsøker å styre ballen i mål med hælen. Avslutningen blokkeres ut til corner.
    71'
    KBK klarerer!
    71'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Mats Lillebo
    Ut: Michael Karlsen
    Ranheim-debut for Mats Lillebo!
    72'
    Corneren tas kort før Kalludra prøver å dra av hele Ranheim-forsvaret. Svensken kommer et stykke, men Barli plukker innlegget hans.
    73'
    Ballen stusses først bakover før Blakstad får headet. Nok en gang går avslutningen midt på McDermott.
    74'
    Gjestene roer fullstendig ned når de har ballen. Ønsker naturlig nok å dra tempoet ut av kampen.
    76'
    Storflor gjøres klar for vertene!
    76'
    Gjestene får en kontringsmulighet ved Stokke, men pasningen fra innbytteren er upresis og Fonn Witry plukker opp.
    78'
    Gjestene forspiller nok en god mulighet til å kontre! Kalludra har fri passasje på venstre, og det ser Bamba. Presisjonen derimot er meget svak og ballen ruller inn til Barli.
    79'
    Enorm redning av McDermott! Et blokkert skudd havner i føttene på Gjertsen inne i 16-meteren . Vingen får god tid inne i feltet og forsøker å feie ballen inn lavt i det lengste hjørnet. KBKs sisteskanse vil det imidlertid annerledes og fyker ned i kunstgresset for å avverge scoring!
    79'
    Inn: Øyvind Storflor
    Ut: Torgil Gjertsen
    Storflor får de siste tolv minuttene!
    79'
    KBK klarerer.
    79'
    Riksvold med et håpløst forsøk. Prøver å avslutte med sin svakeste fot fra 30 meter. Ballen spretter inn til McDermott.
    81'
    Inn: Tor Erik Torske
    Ut: Liridon Kalludra
    Bruker ekstremt lang tid på å gå av banen, Kalludra.
    81'
    Dagens tilskuertall er 330.
    82'
    Stor Stokke-mulighet! Det åpner seg store rom bak hos Ranheim nå. Bamba setter opp Torske på høyresiden som prikker ballen tilbake igjen til Benjamin Stokke. Innbytteren drar til på volley, men setter ballen like utenfor stolpen.
    84'
    Seks minutter pluss tillegg å gjøre det på for vertene nå!
    85'
    Inn: Karl Morten Eek
    Ut: Aslak Fonn Witry
    Skal midtstopper Eek legge seg på topp her da?
    87'
    Eek tar plass i midtforsvaret. Eggen Rismark flyttes opp på spiss.
    87'
    Riksvold skjærer inn foran Sørli og skaffer Ranheim et frispark. Scoringen er nesten nødt til å komme nå om cup-drømmen skal leve for Ranheim.
    88'
    Tromsdal tar den kort til Storflor som prikker på topplokket til Lillebo. Innbytteren evner ikke å styre avslutningen mellom stengene.
    89'
    Nesten for Ranheim! Den omskolerte midtstopperen Eggen Rismark viser fine ballferdigheter når han drar seg fri fra Ulvestad. Ranheim-kapteinen forsøker så å tre gjennom Lillebo, men pasningen er akkurat litt for lang for innbytteren. McDermott snapper!
    90'
    Ny gedigen Ranheim-sjanse! Riksvold slår inn fra venstre og finner Storflor. Veteranen er rutinert og slipper ballen til en bedre plasser Reginiussen på bakerste. Midtbanespilleren får fritt leide til å avslutte, men sender kula rett i en Kristiansund-forsvarer.
    90'+1
    Det legges til tre minutter!
    90'+2
    Blakstad får igjen gå opp upresset, men nok en gang header han utenfor!
    90'+3
    Dette går mot KBK-avansement!
    90'+3
    90'+4
    Det er over, og Kristiansund slår Ranheim 2-0 på bortebane! Det kunne imidlertid sett veldig annerledes ut. Ranheim hadde de største mulighetene i første omgang, men verken Riksvold eller Karlsen omsatte sine sjanser i mål. Etter hvilen gikk Kristiansund rett i strupen på vertene, og to kjappe scoringer fra Mendy og Bamba gjorde jobben vanskelig for Ranheim. Blåtrøyene trykket på gjennom hele andre omgang og skapte flere store sjanser. Det skorter imidlertid på presisjonen, og Kristiansund tar seg dermed videre til neste runde. Det var alt fra EXTRA Arena. Vi takker for følget!