1-0
1-1
Hauge90'+2

Ble dekket av Erik Eikebrokk

Hei, og velkommen til topp-mot-bunn-oppgjør mellom Ranheim og Bodø/Glimt. Bunnlaget Ranheim trenger poeng for å komme på riktig side av nedrykksstreken, mens bortelaget Glimt trenger tre poeng for å holde følge med serieleder Molde.
    Før kampen Glimt-trener ligger Kjetil Knutsens mannskap tre poeng bak serieleder Molde. Ranheim-trener Svein Maalen har sakte, men sikkert, tapt viktige poeng, og ligger nå på nest siste plass på eliteserietabellen, men kan klatre til sikker plass, med seier og gunstige resultater for øvrig.
    Ranheim-trener Svein Maalen starter med følgende mannskap: (4-3-3) Barli - Olsen, Heggem, Furu, Foosnæs - Skarsem, Valla Dønnem, Reginiussen (c) - Storflor, Bakenga, Solbakken.
    Glimt starter som følger, uten venstrekant Amor Layouni, men med Håkon Evjen. Layouni har allerede reist til egyptisk fotball, mens Evjen slutter seg til AZ Alkmaar fra og med 1. januar: (4-3-3) Friedrich (c) - Dahl Reitan, Lode, Bergan, Bjørkan - Konradsen, Berg, Saltnes - Evjen, Sveen, Zinckernagel.
    På Ranheim-benken sitter reservekeeper Lenes sammen med Alseth, Blakstad, Karlsen, Sørhøy, Erlien og Sollie Rønning.
    Glimt-benken består av Haikin (k), Moberg, Boniface, Isidoro, Hauge, Kupen og Mikalsen.
    Kampen ledes av hoveddommer Tom Harald Hagen. Linjedommere er Morten Jensen og Ole Andreas Skogsrud Haukåsen. Fjerdedommer er trønderen Dag Vidar Hafsås.
    Highasakites Eliteserie-hymne runger over anlegget, og avspark er bare et par minutter unna.
    Strålende spillvending av Berg, som drar ballen helt over til Zinckernagel på venstre. Dansken drar seg innover og vil skyte, men Alseth setter inn en strålende sklitakling. Ikke frispark engang.
    1'
    Bakenga får feilvendt seg og får med seg ballen etter at Lode faller på klønete vis. Medspillerne jobber hjem og rydder opp for Glimt.
    2'
    Alseth er på hugget her nå, klinker ballen rett i pannebrasken til Saltnes. Tøffingen kommer seg på beina igjen - lett fortumlet.
    3'
    Dommer Hagen dropper ballen på 18 meter, og Glimt passer ballen tilbake til Ranheim-keeper Barli.
    3'
    Ranheim forsøker å spille seg ut bakfra, i kjent stil. Glimt presser relativt høyt, og tvinger hjemmelaget til å slå langt.
    4'
    Det er et bra antall Glimt-fansen som har tatt turen fra Nordland. Bortesvingen er krydret med om lag hundre fans kledt i sort og gult.
    5'
    Høstværet kan man heller ikke klage på. Det er oppholds, 13 grader, og lav sol som kaster lange skygger bak spillerne.
    5'
    Valla Dønnem jobber hardt, men greier ikke å snappe ballen fra Evjen og Berg på Glimt-midtbanen.
    7'
    – Gå! Gå! roper Ranheim-trener Maalen fra sidelinja. Vil ha spillerne høyere i press når Glimt triller ballen hjemover.
    7'
    Ole Amund Sveen
    Stor sjanse for Ole Amund Sveen. Ballen spretter Glimt-spilleren sin vei, og han får avsluttet fra sju meter. Ballen går via en motspiller og over, til corner.
    8'
    Hjørnespark til Bodø/Glimt
    8'
    Glimt står høyt, og hindrer Ranheim i å sette igang kort.
    9'
    Skarsem får et frispark han nok ikke skulle fått. Saltnes er først på ballen, men dommer Hagen har dårlig vinkel og gjetter. Gjetter feil.
    9'
    Reginiussen i bakrom. Furu treffer med den lange pasningen. Reginiussen bryster ned til Solbakken, men Glimt-back Dahl Reitan rydder unna.
    10'
    Storflor vinner igjen ballen på høyre, spiller til Olsen, som får et innkast. Ranheim etablerer seg langt inne på Glimts halvdel.
    10'
    Håpløs ball fra Furu i retning Bakenga. Roper på frispark, men dommer Hagen vil ikke høre på den slags.
    10'
    Sveen er for tøff mot Heggen. Denne gangen får Ranheim frispark. Sveen får mildt tilsnakk.
    11'
    Heggem forsøker en lang tversoverpasning mot Solbakken. Ballen henger lenge i lufta, men blir likevel litt for lang for Solbakken.
    12'
    Valla Dønnem mister ballen til Zinckernagel og Saltnes. Glimt bruker tid og bygger opp bakfra.
    12'
    Litt ubevisst flikker Saltnes ballen til Sveen, som nesten er alene med keeper. Førstetouchen er litt for dårlig, og Furu og Heggem får stoppet angrepet.
    13'
    Patrick Berg er alltid spillbar sentralt i banen. Glimt-spilleren har ikke bommet på noe som helst så langt.
    14'
    Lode avanserer fremover fra sin stopperposisjon. Har lyst til å skyte, men spiller i stedet ut til Dahl Reitan på høyreback. Innlegget er nesten perfekt. Ranheim får klarert.
    15'
    Klønete forsvarsspill fra Ranheim. Det er ikke første gangen. Nok en gang er det en dårlig touch fra Saltnes som hindrer stor mulighet til bortelaget. Glimt er flinke til å finne indreløpere i mellomrom. Klassisk 4-3-3.
    16'
    Ola Solbakken
    Stor Ranheim-sjanse. Solbakken er helt alene på venstre, og litt innenfor 16-meteren, lader han venstreslegga. Treffer bra, men Friedrich redder greit. Bakenga er nesten først på returen - men bare nesten.
    17'
    Philip Zinckernagel
    Zinckernagel går nok en gang innover. Bommer på pasningen til høyre, men får tilbake ballen. Skyter kjapt fra tjue meter, men rett på keeper Barli.
    18'
    Godt Ranheim-forsøk. Furu forsøker å finne Storflor på motsatt kant, men det er litt for mye luft under ballen, slik at Bjørkan får klarert før Storflor kommer seg inn foran.
    19'
    Solbakken kommer seg til linja, og legger inn på bakerste. Han treffer Storflor, som kan heade på mål. Storflor forsøker i stedet å heade bakover i returrom. Bommer med flere meter. Burde kanskje headet på mål i stedet.
    20'
    Hjemmefansen liker det de ser, og trampeklappene gjaller over Ranheimsfjæra for første gang i aften.
    20'
    Mushaga Bakenga
    Kampens største sjanse. Bakenga løper seg gjennom i bakrom, og kommer litt skrått på Friedrich. Avslutningen er litt tam, og Glimt-keeperen redder. Bakenga burde gitt hjemmelaget ledelsen der.
    21'
    Bra involvering av Solbakken. Tar med seg laget. Heggem følger opp med en forferdelig tversoverpasning som ødelegger angrepet.
    23'
    Bakenga kjemper bra og holder på å tråkle med seg ballen forbi Glimt-stopperne. Igjen er det en lang ball rett i bakrom som skaper problemer for Lode og Bergan.
    24'
    Glimt kontrer på venstre, og Zinckernagel leker karusell med Olsen. Får skutt, men går via en motspiller, og når aldri frem til Barli i Ranheim-målet.
    25'
    Valla Dønnem styrer troppene bra, og bidrar til å skape tid og rom for stopperne. Da ender det ofte med en lang diagonalpasning mot en av vingene. Det blir ingenting ut av det nå.
    27'
    Straffe til Ranheim. Ranheim vrir spillet fra sentrum til venstre. Solbakken og Reginiussen dobler, og førstnevnte får ballen. Bestemmer seg for å slå et tidlig innlegg, og treffer armen til Dahl Reitan, som snur ryggen til. Dommer Hagen er raskt ute, og peker på straffemerket.
    28'
    Det er Bakenga...
    28'
    Ranheim scorer på straffe!
    Ranheim 1 - 0 Bodø/Glimt
    Mål: Mushaga Bakenga
    Elegant av Bakenga. Sender keeper én vei, ballen den andre, og hjemmefansen opp i stående applaus.
    29'
    Bakenga i farta på høyre. Setter på storfarten og får frispark. Har skapt mye trøbbel for Glimt-forsvaret.
    31'
    Storflor tar frispark, men det er lavt og dårlig.
    32'
    Nok en ball i bakrom, nå i retning Solbakken. Glimt-forsvaret må spurte hjemover, og lykkes akkurat i å klarere til innkast. Baller i bakrom har vært «seiersoppskriften» for Ranheim til nå.
    34'
    Glimt kontrer på venstre ved Bjørkan og Zinckernagel.
    34'
    Bakenga er med langt nede på egen halvdel, og presser bortelaget til å spille hjemover.
    34'
    Hjemmelaget legger seg lavt i 4-5-1, når Glimt forsøker å etablere seg inn på «blå halvdel». Derfra lukter de blå etter flere kontringer.
    35'
    Ranheim forsøker seg på trekantkombinasjoner på høyre. Det er nesten så Skarsem og Storflor spiller seg gjennom. Bjørkan rydder opp.
    36'
    Berg spiller med de gule strømpene trukket langt opp over knærne. Bare dét er klasse.
    37'
    Sveen får ballen høyt oppe, litt ute til høyre. Forsøker å legge inn i blinde, til en fremadstormende medspiller, men ballen går via Furu, og inn til keeper Barli.
    37'
    Godt Ranheim-spill, men høyreback Olsen er offside.
    38'
    Ny ball i bakrom, og nok en gang somler Lode. Bakenga får tak i ballen, blir felt, og får frispark. Lode har hatt store problemer med å time oppspillene fra Ranheim-forsvaret.
    39'
    Perfekt slått frispark fra Storflor, rett på bannebrasken til Bakenga. Bakenga stanger ballen kontant i mål, men det er vinket for offside.
    40'
    Ranheim i farta på høyre. Innlegg mot bakerste, men keeper Friedrich er ute og plukker ned ballen.
    42'
    Glimt åpnet kampen klart beste, men de siste tjue minuttene er det hjemmelaget som har hatt et klart overtak. Spesielt Glimt-forsvaret har virket usikkert, noe Bakenga har vært nære på å utnytte flere ganger.
    43'
    Foosnæs har vært relativt anonym på Ranheims venstreback, men er med opp i høyt press nå, og sørger for at Glimt må kaste nesten helt nede ved eget cornerflagg.
    44'
    Barli kan sette igang kort og hurtig på Olsen, men velger å bruke tid. Ranheim er nok mest interessert i å komme seg til pause med 1-0, uten å ta noen sjanser.
    45'
    God jobb hjemover av Valla Dønnem. Får frispark, og da ebber nok omgangen ut.
    45'+1
    – Vi er fornøyd med første omgang. Vi må fortsette å legge press på dem, for å unngå at de får tid til å styre kampen. Så må vi sørge for å få til eget spill, sier Ranheim-trener Svein Maalen til Eurosport i pausen.
    – Jeg er overhodet fornøyd med første omgang. Vi har ikke den intensiteten vi pratet om før kampen. Nå er målet å få opp presset, og det må spilles mer fremover. Det er den enkle oppskriften, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til Eurosport.
    – Jeg er overhodet ikke fornøyd med første omgang. Vi har ikke den intensiteten vi pratet om før kampen. Nå er målet å få opp presset, og det må spilles mer fremover. Det er den enkle oppskriften, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til Eurosport.
    Strålende hælflikk fra Bakenga, men Skarsem får en litt dårlig førstetouch, og mister momentet fremover.
    47'
    Ranheim-kapteinen blir liggende nede, men kommer seg opp med en liten halt.
    48'
    Dommer Hagen lar spillet gå, men pasningen fra Reginiussen blir akkurat for lang. Da går Hagen tilbake og blåser frispark til de blå. God bruk av fordelsparagrafen.
    49'
    Ranheims venstreback, Aleksander Foosnæs, var ikke med veldig mye frem i første omgang, men defensivt hadde han full kontroll på Håkon Evjen.
    50'
    Nok en gang header Bakenga ballen i mål. Nok en gang - for andre gang i kampen - er det offside. Bakenga har vært sentral i «alt» i dag.
    50'
    Glimt slår mer direkte nå. Ballen i bakrom er nesten perfekt for Sveen, men keeper Barli er ute som en sweeper og rydder unna.
    51'
    Så kontrer Ranheim, ved Bakenga i bakrom, men ballen er litt for lang.
    51'
    Strålende takling av Furu, når Sveen kommer snikende bak ham, på scoringsjakt. Corner.
    53'
    53'
    Barli er ute på skogtur, og forsøker å bokse. Ballen havner en meter utenfor...Heldig - og dårlig - der hjemmelaget.
    53'
    Endelig får Evjen tatt ned ballen ute på høyre, og har god tid. Men nok en gang stoppes Evjen av Foosnæs. Han har ikke sett ut som titalls millioner i dag, Glimts høyreving.
    55'
    Frispark til Glimt 25 meter fra mål. Berg står over ballen sammen med Zinckernagel.
    55'
    Barli redder enkelt det slappe skuddet langs bakken.
    56'
    Kjempetabbe av Ranheim i oppbygginga. Det går bra, mest fordi Sveens pasning til Zinckernagel er upresis. Keeper Barli er raskt oppe med lanken og sier «unnskyld, min feil».
    56'
    Ranheim får ryddet unna.
    57'
    – Kom oss ut! Kom oss ut! roper Ranheim-trener Svein Maalen. Han syns nok de blå har havnet for langt bak i banen.
    57'
    Glimt har dominert andre omgang. Ranheim har ikke vært i nærheten av å skape noe som helst - sett bort fra Bakenga «offside-scoring».
    58'
    Nok en gang mister Evjen ballen enkelt. Bommer på enkle tekniske ting.
    59'
    Målscorer Bakenga blir liggende nede etter en duell. Holder seg til ansiktet, og blir liggende inntil dommer Hagen blåser.
    60'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Jens Petter Hauge
    Ut: Morten Konradsen
    Kampens første bytte.
    60'
    Bakenga jogger ut på matta igjen.
    60'
    Sveen får ballen i god posisjon innenfor 16-meteren, men Furu er umiddelbart på pletten, og «tåer» ballen unna.
    61'
    Glimt-keeper Friedrich drar av Bakenga, men pasningen ut til venstre er ikke bra. Rett på Storflor, med målet vid åpent, men ballen spretter til alt hell under Storflors fot.
    62'
    Zinckernagel forsøker å tråkle seg gjennom tre, fire Ranheim-spillere, men Furu henger på som en klegg. Ender med femmeter til hjemmelaget.
    62'
    Bakenga jobber knallhardt på topp, og gir ikke Glimt-forsvaret mye ro med ballen. Er flere ganger nær ved å stjele ballen fra de gule.
    63'
    Godt spilt av Evjen. Skjærer inn fra høyre i stor fart. Vil skyte, men finner ikke rom. Finner i stedet en medspiller ute på venstre, som får skutt. Via en motspiller og til corner.
    65'
    Hjørnespark til Bodø/Glimt som det ikke blir noe ut av.
    65'
    Glimt har fortsatt et klart overtak i kampen, og Ranheim er ikke med i kampen i det hele tatt. De blå har knapt nok hatt ballen i andre omgang.
    66'
    Ranheim i angrep høyt i banen på venstre. Får slått inn i farlig sone, men Glimt header unna.
    66'
    Glimt to mot én på venstre, men nok en gang er pasningen sideveis upresis. Da taper angrepet all fart, og Ranheim får spillere på riktig side.
    67'
    Ranheim bryter og kan kontre. Reginiussen setter fart på, og har med seg flere medspillere.
    67'
    Godt Ranheim-spill på høyre. Olsen kommer seg til linja, og er ute etter én ting; corner. Og får det.
    68'
    Hjørnespark til Ranheim
    68'
    Reginiussen stuper frem med hodet først på corneren, men får ikke headet mot mål.
    69'
    Ranheim har kommet seg høyere i banen nå, og har vært mer med de siste minuttene.
    69'
    Ny slepen involvering av Berg. Beina arbeider like raskt som fotballhjernen.
    70'
    Ranheim kontrer ved Solbakken. Kommer seg til linja, og slår fem-og-ført ut. Kun Glimt-spillere der.
    71'
    Står dette seg, og Mjøndalen taper for Rosenborg i kveldskampen, vil Ranheim være over nedrykksstreken.
    71'
    Det er 1 833 tilskuere på Extra arena i dag.
    71'
    Aleksander Foosnæs
    Stor Ranheim-sjanse. Storflor snubler ute på høyre, men ballen ruller til Bakenga. Spissen slår inn fra høyre, og treffer Reginiussen. Kapteinen lader volleyslegga, men bommer totalt. Får tak i ballen, og ruller tilbake til Foosnæs, som brenner til. Via en motspiller og til corner.
    73'
    Corneren slås lavt mot første stang. Glimt klarerer.
    73'
    Glimt kontrer, fire mot fire.
    73'
    Håkon Evjen
    Glimt får lagt inn, og Evjen er plutselig helt alene på bakerste. Evjen bruker litt lang tid på å legge ballen til rette, og da er keeper Barli lynraskt ute og redder med en beinparade. Andre omgangs beste sjanse.
    74'
    Inn: Victor Boniface
    Ut: Ole Amund Sveen
    74'
    Det ser ut som Bakenga har spilt ferdig. Får stående applaus idet han tusler av banen med armen rundt fysioterapeuten.
    74'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Michael Karlsen
    Ut: Mushaga Bakenga
    75'
    Victor Boniface
    God Glimt-sjanse på corneren. Det ser ut som det er innbytter Boniface som header over med ryggen mot mål.
    75'
    75'
    Inn: Magnus Blakstad
    Ut: Eirik Valla Dønnem
    Ranheim bytter midtbanespiller. Valla Dønnem har vært god.
    76'
    Frispark til Ranheim 25 meter fra mål. Storflor gjør seg klar.
    76'
    Godt slått frispark, og flere blå spillere kommer stormende inn. Innlegget er en smule for høyt, og spretter ut til femmeter fra Friedrich, som skynder seg å sette igang spillet.
    77'
    Reginiussen forsøker seg på et brassespark etter innlegg fra venstre. Hjemmefansen liker det de ser, men Reginiussen blir nok ikke trapesartist med det første.
    79'
    Glimt har åtte minutter pluss overtid på seg til å sikre seg viktige poeng i medaljekampen.
    82'
    Ranheim ligger lavt nå, og Glimt kjører opp hele laget.
    86'
    Ivar Furu leder an i den blå muren som forsøker å holde Glimt fra livet.
    86'
    86'
    86'
    Øyvind Storflor
    Enorm Ranheim-sjanse på kontring. Karlsen ser at Storflor er helt alene på høyre, og får spilt ballen. Men alene med keeper Friedrich skyter Storflor utenfor.