Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

Hei og velkommen til livedekningen av VM-kvalifiseringskampen mellom Polen og Norge.
    Polen (4-3-3): Klabis - Buszewska, Mesjasz, Dudek, Matysik - Grzywinska, Achcinska, Kaletka - Padilla, Zawistowska, Wiankowska.
    Norge (3-4-3): Fiskerstrand - Hansen, Bergsvand, Thorisdottir - Eikeland, Syrstad Engen, Maanum, Blakstad - Graham Hansen, Utland, Reiten.
    Dette er den tredje kampen i kvalifiseringen til fotball-VM 2023. Norge har startet strålende med to seire og 13-0 i målforskjell på sine to første kamper.
    Polen står på sin side med en seier og en uavgjort på sine to første kamper.
    Norge topper gruppen med seks poeng, mens Belgia, Polen og Albania på de neste plassene alle har fire poeng.
    Den tsjekkiske dommeren Jana Adámková leder lagene ut på banen. Straks avspark i Polen, men først nasjonalsanger.
    Vertene sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Polen går rett i angrep, og kommer til innlegg. Ballen treffer spissen Zawistowska i feltet, men hun får ikke kontroll på ballen og roter den utover dødlinja.
    1'
    Polen kommer igjen, men Wiankowska stoppes enkelt av Tuva Hansen.
    2'
    Innkast høyt i banen for Polen, men de får ikke noe ut av det. Ballen inn til Fikerstrand i Norge-buret.
    3'
    Slurvete åpning av Norge her. Eikeland med innkast midt på banen, som hun kaster til Hansen. Hun prøver å spille tilbake til Eikeland, men pasningen er upresis og går utover sidelinjen.
    4'
    Thorisdottir slår ballen opp langt opp i banen, men Polen avverger den greit.
    5'
    Reiten prøver å sende Blakstad gjennom på kanten, men hjemmelaget hindrer den pasningen.
    6'
    Eikeland er fryktelig sent inne i Dudek. Polen-kapteinen tar telling, men kommer seg etter hvert opp igjen. Litt heldig som slipper kortet der, Eikeland.
    7'
    Nytt Polen-frispark. Høyere i banen denne gangen. Laget flyttes opp.
    8'
    Meget god mulighet til Polen! Achinska løfter frisparket inn i feltet, der Mesjasz kommer stormende. Hun får heade fra god posisjon, men heldigvis for Norge går den over mål.
    8'
    Endelig kommer Norge på en visitt inn i Polen-feltet. Graham Hansen som forserer flott inn i feltet, men hun klarer ikke å få spilt den til en lagkamerat foran mål.
    12'
    Det er så nære 1-0 til Norge! Graham Hansen kommer igjen på høyre, og denne gangen løfter hun innlegget på nydelig vis til Reiten på bakerste. Hun klinker til på volley, men avslutningen stoppes av en feberredning av Klabis.
    13'
    Polen med kampens første hjørnespark. Norge har god kontroll på den.
    14'
    Herlig langpasning fra Thorisdottir til Blakstad, som tar med seg Reiten på utsiden. Hun legger inn, men den går rett i klypene til Klabis.
    16'
    Graham Hansen får masse rom på høyre, men bruker altfor lang tid. Da blir hun løpt opp av Matysik, og taper ballen til den polske høyrebacken.
    19'
    Den polske midtbanespilleren Achcinska ligger nede. Ser ut som hun må ut her.
    20'
    Spillet er i gang igjen. Polen med bare ti spillere på banen i øyeblikket.
    21'
    Polen setter fart i angrep, men Syrstad Engen hindrer vertene med strålende forsvarsspill.
    22'
    Graham Hansen spiller fri Guro Reiten som fyrer fra godt hold. Avslutningen er dog ikke spesielt bra, og går rett på keeper.
    22'
    Blakstad kommer til innlegg, men den klareres ut til norsk hjørnespark.
    23'
    Achcińska byttes ut for Polen. Inn kommer Grabowska.
    24'
    Corneren løftes inn i boksen, og Blakstad får hodet på den. Ballen går ut over dødlinja, og de norske spillerne roper på nok en corner. Ender med utspark fra keeper.
    24'
    Utland prøver å slå inn til Graham Hansen i boksen, men ballen går rett til Polen-forsvaret.
    27'
    Graham Hansen går og går til hun er helt inne i feltet. Da tester hun skuddfoten fra godt hold, men den reddes av Klabis.
    28'
    Maanum prøver seg fra langt hold. Via en polsk spiller, og ut til corner.
    29'
    Litt rot i feltet, før Polen får klarert.
    29'
    Tuva Hansen setter fart høyt i banen, og skaffer nok et norsk hjørnespark.
    30'
    Ballen løftes mot Syrstad Engen, men Grzywinska vinner duellen på første stolpe.
    30'
    Polen kontrer, men Norge forsvarer seg godt og hindrer at vertene kommer til en stor mulighet.
    30'
    Grabowska skyter fra langt hold. Høyt over mål.
    31'
    Gigantisk mulighet for Polen! Ballen løftes inn i feltet, og plutselig er Wiankowska alene på bakerste. Heldigvis er ikke avslutningen hennes god nok, og Norge slipper med skrekken.
    32'
    Polen vinner ballen høyt i banen, og Grabowska vil prøve skuddet fra langt hold igjen. Rett i blokka til Eikeland.
    34'
    Syrstad Engen vinner ballen langt inne på Norges halvdel, før Zawistowska dundrer inn i henne.
    36'
    Syrstad Engen ligger nede etter den duellen, og får behandling på gresset. Også Zawistowska får tilsyn her.
    36'
    Begge spillerne er oppe igjen, og ser ut til å kunne fortsette her.
    38'
    Spillet er i gang med Syrstad Engen på banen. Zawistowska fortsatt ute, så elleve mot ti på banen nå.
    38'
    Blakstad spilles gjennom i bakrom, men avvinkes for offside.
    39'
    Norge kommer tre mot to. Graham Hansen driver fremover i midten, før hun slipper til Reiten. Hun prøver å spille til Utland i feltet, men den stoppes av det polske forsvaret. Dårlig utnyttet av Norge.
    40'
    Blakstad river seg lekkert fri på venstre, før hun løfter ballen inn i feltet. Foran mål kommer Eikeland, men hun får ikke sendt ballen mot mål.
    42'
    Polen inn i det norske feltet, men Thorisdottir hindrer en avslutning fra god posisjon. Viktig og god jobb av midtstopperen.
    43'
    Det legges til tre minutter.
    45'+1
    Mye frem og tilbake på overtid her.
    45'+3
    Blakstad får frispark rett utenfor sekstenmeteren. God innleggsposisjon, og Norge flytter opp.
    45'+3
    Graham Hansen går for skudd faktisk, men den stopper i flokken av spillere foran mål. Fullstendig klabb og babb, før Polen til slutt får frispark.
    45'+4
    Rotete omgang med mye slurv, men begge lag har hatt flere gode muligheter til å score. De har ikke blitt utnyttet, og dermed står det 0-0 halvveis.
    Antall stemmer: 662
    Da er vi i gang igjen. Polen med ball. De spiller med keeper, så opp. Norge bryter.
    47'
    Reiten får lagt inn. Så innlegg fra Maanum. Kommer strålende rundt på kanten.
    47'
    Reiten kommer ned til linjen, innlegg mot Graham Hansen.
    48'
    Norge med nytt forsøk, Utland til avslutning fra 16 meter, god posisjon, men Utland setter den godt over mål.
    49'
    Thorisdotter skjermer en ball ut. Sterk der. Zawistowska sjanseløs.
    50'
    Graham Hansen utfordrer, men pasningen foran mål er svak.
    51'
    Graham Hansen forsøker seg gjennom. Blir stoppet.
    52'
    Polen har lite å by på.
    54'
    Spillerbytte - Norge
    Inn: Elisabeth Terland
    Ut: Amalie Eikeland
    55'
    Sandviken-spiller Terland kommer inn. Neste sesong er hun Brann-spiller. I kveld ble det bestemt at Sandviken blir innlemmet i SK Brann.
    55'
    Polen kommer til avslutning. Ikke noe å bli vettskremt av, for å si det sånn.
    56'
    Antall stemmer: 457
    Norge til ny avslutning, Hansen spiller ut til Maanum.
    58'
    Innbytter Terland kommer til avslutning, men headingen går utenfor. Friskt pust Terland.
    60'
    Graham Hansen til avslutning, men utenfor med venstrefoten.
    60'
    Polen tillater jo at dette nærmest er kontinuerlig skudd-trening for Norge. Sånn sett veldig svakt at Norge ikke har scoret.
    61'
    Gult kort til Norge
    Frida Maanum
    62'
    Kaletka ligger nede. Får litt medisinsk behandling ute på banen. Sjögren benytter muligheten til å gi noen beskjeder.
    62'
    Norge igjen. Men snur og spiller hjemover.
    66'
    Norge til sjanse. Men det blir dømt mot Norge og Terland for angrep på keeper.
    67'
    Polen gjør et bytte. Kaletja går ut. Kinga Kozak kommer inn.
    70'
    Så kommer Polen til en avslutning. Skuddet fra litt dårlig vinkel, gjør at en presset Grabowska skyter utenfor.
    71'
    Norge igjen. Graham Hansen legger knallhardt inn. Får corner.
    73'
    Norge får ikke noe ut av den corneren. Polen kontrer. Norge bryter ved Terland.
    74'
    Innkast til Polen. Får et nytt litt nærmere Norges mål.
    75'
    Polen har spilt seg godt inn i omgangen nå, etter fullstendig Norge-dominans etter sidebytte.
    76'
    Polen slår inn. Halvfarlig.
    78'
    Inn: Karina Sævik
    Ut: Lisa-Marie Utland
    79'
    Polen kommer til nok en sjanse. Heldig for Norge at avslutningen ikke er bedre. Det norske forsvaret er ikke bunnsolid.
    80'
    Graham Hansen spiller Terland, men den er for lang. Hun når den ikke. Over dødlinjen.
    83'
    Polen med et bytte. Wiankowska går ut. Karczewska kommer inn.
    84'
    Norge med hjørnespark. Men treffer ikke rett hode foran det polske målet.
    85'
    7%
    sånn at det norske målet kommer på tampen!
    6%
    Antall stemmer: 382
    Blakstad har fått seg en trøkk.
    87'
    Thorisdatter holder seg til hodet. Sitter i knestående. nå.
    88'
    Minuttene går, mens Norge har småskadede spillere.
    88'
    Inn: Vilde Bøe Risa
    Ut: Julie Blakstad
    90'
    Norge får et innkast.
    90'
    Det er lagt til fem minutter.
    90'+1
    Graham Hansen legger inn, det ser ut som om ballen er innom hånden til Matysik i straffefeltet, men dommer lar den gå.
    90'+1
    Gult kort til innbytter Karcewska.
    90'+2
    Graham Hansen går fremover. Maanum skyter. Blir corner.
    90'+3
    Graham Hansen slår hjørnesparket. Keeper prøver å bokse, en polakk header til Bøe Risa. Hun setter den høyt over fra meget god posisjon.