0-1
0-2
Author avatar

Ble dekket av Mats Arntzen

    Det er duket for sommerens første treningskamp for Ole Gunnar Solskjær og co når Manchester United skal møte Perth Glory i Australia. Mitt navn er Mats Arntzen. Eventuelle spørsmål og klager (eller ros??!!) kan rettes til mats.arntzen@vg.no.
    Lagene har kommet. Mange United-fans reagerer nok med glede over at nyervervelsen Daniel James er med fra start, mens Aaron Wan-Bissaka kanskje blir sett på som en skuffelse. Men også den høyrebacken blir nok å se i aksjon i løpet av kampen!
    Uniteds lag (4-2-3-1): Romero – Dalot, Tuanzebe, Jones, Young – Pereira, Matic – James, Lingard, Chong – Martial
    Benken: De Gea, Rojo, Shaw, Smalling, Wan-Bissaka, Garner, Gomes, Mata, McTominay, Pogba, Greenwood, Rashford
    Perths lag (3-5-2): Reddy – Lowry, Mrcela, Tratt – Franjic, Chianese, Juande, Kilkenny, Brimmer – Harold, Fornaroli
    Det er for øvrig verdt å merke seg at Inter-aktuelle Romelu Lukaku ikke er med i troppen for United i dag. Det er heller ikke Fred, som har fått forlenget ferie i Brasil av personlige årsaker.
    Samuel Luckhurst i Manchester Evening News melder at Daniel James spiller høyreving, mens Tahith Chong er på venstre.
    Lukaku er i likhet med Victor Lindelöf, Eric Bailly og Lee Grant, som heller ikke er i troppen, til stede under dagens kamp og ankom sammen med resten av troppen.
    Ole Gunnar Solskjær sier i et intervju at han planlegger å bytte alle elleve spillerne ved pause, ifølge The Times-journalist Paul Hirst.
    Voldsomt show med fyrverkeri, flammekastere og diskolys på den australske vestkysten. Ikke bare i Norge nisseluene er tredd godt nedover øyelokkene, så gjenstår det å se om vi får et liknende show når Christian Michelsen og co skal i aksjon på Ullevaal i slutten av juli.
    I all verden, nå er det noen lekre drakter og aboriginere som danser en merkelig dans. Ord blir fattige!
    Enorm dans på et par av gutta her. Fin inspirasjon for de som måtte finne på å rote seg ut på dansegulvet utover lørdagskvelden!
    Kampen har startet
    Paul Pogba og Jesse Lingard har måttet tåle litt kritikk for mye dansing, handshakes og fjas, men om de tar meg seg litt av det som ble vist på Optus Stadium, skal nok flabben forsegles på de fleste.
    1'
    Men nok dans! Vi er i gang med kampen!
    1'
    Så er United frempå umiddelbart! Daniel James er på farten ute til venstre. Den legges inn foran mål, hvor Diogo Dalot banker ballen himmelhøyt over mål.
    2'
    Ser med en gang her at undertegnede har en høne (eller hane, i likestillingens navn) å plukke med Samuel Luckhurst, som meldte at James skulle spille til høyre. Det var 50/50-sjanse til å treffe her, Samuel, men du klarte likevel å bomme.
    4'
    Selv Thorir Hergeirsson ville vært enig i at det var gode muligheter her, mister.
    4'
    Og United får et frispark. Sølvfoten til Ashley Young skal svinge inn den.
    4'
    Men så lurer han alle, den lurifaksen! Triller ballen forbi muren og gjennom til Daniel James, men Perth Glory er våkne og faller av med forsvarslinjen sin. Klarerer den vekk.
    5'
    Pereira sklir. Et aldri så lite «lolz-øyeblikk». Dukker vel muligens opp i et internett nær deg, den der.
    6'
    Dalot på farten. Ryggsekken er fremdeles på for portugiseren, som vel gjorde seg mest bemerket da han hamret ballen opp i armen til Kimbembe forrige sesong – et skudd som trolig også ville funnet veien til en heldig tilskuer bak mål.
    10'
    Har jo litt å bevise nå, Dalot. United har punget ut rundt 500 millioner for 21-åringen Aaron Wan-Bissaka, som imponerte mange fra sin høyrebackposisjon for Crystal Palace forrige sesong.
    10'
    Wan-Bissaka sitter på benken i denne førsteomgangen, men Solskjær har altså varslet at han ville bytte hele laget i pausen.
    11'
    Daniel James blir spilt gjennom på venstresiden. Gutten er hurtig, men nok en gang blir innlegget med venstrefoten litt for dårlig. Mulig Solskjær skulle lyttet til Luckhurst, faktisk.
    14'
    United triller ballen i treningskamp-tempo for øyeblikket. Har ikke klart å underholdningsnivået oppe siden det knallsterke åpningsshowet før kampstart.
    16'
    Meget god gjenvinning av Daniel James, som er raskt oppe i motspilleren og får tak i ballen. Får nærmest en rugby-takling signert Kilkenny, som likevel slipper unna gult kort.
    19'
    Young står ved ballen og skal slå inn frisparket igjen. Tør han å teste skuddfoten herfra?
    19'
    Det er nære! Ashley Young viser at han har en god frisparkfot. Skuddet smeller i nettveggen! TV-seerne blir litt lurt av kameravinkelen, og det ser først ut som ballen går i mål. Men det står 0-0, altså.
    19'
    Lingard nede på gresset med en liten sklitakling. Vinner tilbake ballen, og United fortsetter å holde den i laget.
    21'
    Andreas Pereira starter i bakrom. Fint initiativ av midtbanespilleren med det blekede håret. Pasningen er også brukbar, men brasilianeren får ikke kontroll på den.
    22'
    Au da! Så får Daniel James seg en smell i ankelen. Gikk det bra da?
    22'
    TV-kameraene fanger opp Romelu Lukaku, som tilsynelatende har det hysterisk morsomt på tribunen.
    22'
    Er jo sterkt linket til Inter, Romelu Lukaku. De siste ryktene sier at United ikke er fornøye med budene som har kommet fra Milano-klubben. I dag sliter han angivelig med noen småskader, og derfor tør ikke United å risikere ham når han er aktuell for en overgang til andre klubber.
    23'
    Det gikk for øvrig bra med Daniel James, som er oppe på beina igjen. Har vært ganske frisk i starten her, venstrekanten.
    24'
    Flott involvering av Martial! Mottar ballen innenfor sekstenmeteren og vender opp under press. Han forsøker å sende av gårde et frekt skuddforsøk, men ballen sniker seg utenfor stolpen. Fine tendenser fra franskmannen!
    27'
    Phil Jones gjør en god defensiv jobb. Deretter er han kald når han kombinerer med Tuanzebe innenfor egen sekstenmeter. Lingard blir spilt rettvendt av en frekk flikk fra Matic, og plutselig vinner United en corner.
    28'
    Den tas kort.
    29'
    Perth Glory ligger dypt med elleve spillere på egen tredjedel. Kan United bryte gjennom?
    29'
    For en redning! Jesse Lingard rapper ballen og skyter. Det er også et godt forsøk, men hjemmelagets målvakt, Liam Reddy, drar frem en praktredning!
    29'
    Corneren blir ufarlig.
    30'
    Perth står høyt og forsøker å låse av United når keeper Romero får ballen. Det ender med en lang ball hvor australerne vinner førsteduellen. Kan jo være en fin taktikk for vertene å variere presset. Har fungert brukbart så langt.
    31'
    Lillatrøyene forsøker å beholde ballen litt i laget også nå, men det tar ikke veldig lang tid før den igjen er i de hvites føtter. Har vært mye ryggen mot veggen så langt.
    32'
    Matic med en flott crosser mot Dalot. Litt «stein i skoen» over det touchet til høyrebacken, og Perth Glory tar over.
    34'
    Voldsomt som hjemmelaget går til i taklingene her!
    34'
    Skudd fra Matic! En markkryper som Reddy ligger langflat for å ta, men keeperen har god kontroll der.
    36'
    Tahith Chong viser at han har tempo i beina når han løper opp en ball. Men klarer bare å unngå femmeter og gi vertene et innkast i lite fordelaktig posisjon. United vinner ball igjen.
    37'
    Ser tegn til at hard gjenvinning er noe Solskjær ønsker i denne kampen. Spillerne stuper opp i press for å vinne ballen raskt tilbake, og alle de tre offensive bak Martial er gode i denne fasen.
    37'
    Chong går i bakken innenfor sekstenmeteren! Får ingenting.
    38'
    Spent på reprisen.
    38'
    Martial får et frispark.
    41'
    Martial snapper nesten ballen fra en litt overmodig Perth-spiller!
    42'
    Mye Martial i monitor nå. Nære på igjen, men får ikke avsluttet skikkelig. United opprettholder trykket.
    43'
    Klokken tikker mot pause. Ole Gunnar Solskjær har altså varslet at hele laget blir byttet ved halvtid. United-fansen kan dermed vente seg å få se nyervervelsen Aaron Wan-Bissaka fra start i andre omgang.
    44'
    Martial skyter! Ballen skifter retning i et lilla bein. Keeper er paralysert, men puster lettet ut når ballen går utenfor stengene.
    45'
    Et litt artig Phil Jones-øyeblikk. Sklir ute på venstresiden når han skal vende opp der. Midtstopperen er jo en mester på litt småkomiske situasjoner. I dag har han hatt stålkontroll på det meste som har kommet hans vei.
    45'+1
    Pause
    Ikke allverdens underholdning i den første omgangen. Syltynt, mener TV 2s kommentator Peder Mørtvedt. Vi gleder oss til andre omgang, hvor vi trolig får elleve nye United-spillere ut på banen etter pause. Gøy for alle som ser kampen, litt tungt for live-reporteren som må føre elleve bytter i starten av andre omgang.
    2. omgang
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Joel Pereira
    Ut: Sergio Romero
    46'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Aaron Wan-Bissaka
    Ut: Diogo Dalot
    46'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Chris Smalling
    Ut: Axel Tuanzebe
    46'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Marcos Rojo
    Ut: Phil Jones
    46'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Luke Shaw
    Ut: Ashley Young
    46'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Scott McTominay
    Ut: Andreas Pereira
    46'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Paul Pogba
    Ut: Nemanja Matic
    46'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Mason Greenwood
    Ut: Daniel James
    46'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Juan Mata
    Ut: Jesse Lingard
    46'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Angel Gomes
    Ut: Tahith Chong
    46'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Marcus Rashford
    Ut: Anthony Martial
    46'
    Puh! Nesten et årsverk alene å føre alle byttene til United her. Voldsomt bytte-bonanza fra Solskjær og co.
    48'
    Den andre omgangen er i hvert fall i gang.
    48'
    Aaron Wan-Bissaka får altså sin United-debut her. Roper forgjeves på ballen ute til høyre når Rashford heller velger å skyte. Spissen sklir i tillegg, og da treffer den bare en lilla spiller.
    50'
    Rashford tar en kort corner. United begynner på nytt.
    51'
    Nydelig av Greenwood! Drar seg innover og skyter. Den ballen treffer nettveggen!
    51'
    Lekkert hælspark fra Rashford, men Mata er i offside.
    52'
    Wan-Bissaka viser sine defensive egenskaper når han jobber seg på riktig side og takler ballen til kast.
    54'
    Nydelig stikker fra Mata! Angel Gomes er på farten, men heller ikke han klarer å finne en medspiller foran mål.
    56'
    Rashford prøver seg på en finte. Lykkes ikke.
    60'
    Mål for Manchester United!
    Perth Glory FC 0 - 1 Manchester United
    Mål: Marcus Rashford
    Målgivende: Paul Pogba
    Der lykkes Rashford! Pogba er litt heldig når han lykkes med en lækker hælpasning til Rashford, som tar med seg ballen og setter den i lengste med venstrefoten!
    60'
    Spillerbytte - Perth Glory FC
    Inn: Nicholas D'Agostino
    Ut: Chris Harold
    Bytte hos Perth.
    63'
    Gomes skyter! Rett på Reddy. Brukbart forsøk.
    63'
    Spillerbytte - Perth Glory FC
    Inn: Brandon James Wilson
    Ut: Jake Brimmer
    64'
    Greenwood da! Flott angrepsspill av United når Mata spiller gjennom Greenwood. Unggutten har kjempegod tid til å sette den i mål, men treffer ikke rent og sleiver den utenfor.
    66'
    Kort, kort, kort. Alle cornere skal slås kort!
    68'
    En god kompis sa en gang at «å ta korte cornere er like effektivt som å plukke blåbær med boksehansker». Til ettertanke.
    68'
    Corner, corner, corner. Kort igjen?
    70'
    Nei da, tror faktisk Mata skal slå denne inn.
    70'
    Mata henger den opp med lavtliggende vristspark. Rojo hopper opp og header den utenfor.
    70'
    Også Rojo har bleket luggen sin. Mulig han, Jones og Pereira har noe internt på gang.
    70'
    Av de som er i United-troppen er det bare De Gea og Garner som ikke har kommet inn.
    72'
    Fantastisk av Pogba! Nydelig detalj når han får ballen forbi en motstander. Ballen havner til slutt ute hos Greenwood, men skuddet går i blokka.
    74'
    Gomes skyter over.
    77'
    Spillerbytte - Perth Glory FC
    Inn: Tando Velaphi
    Ut: Liam Reddy
    78'
    Spillerbytte - Perth Glory FC
    Inn: Kristian Popovic
    Ut: Joel Chianese
    Begge sønnene til treneren er inne nå. Gabriel Popovic (født 2003) kom inn for Bruno Fornaroli for et par minutter siden.
    79'
    Smalling header over.
    80'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: James Garner
    Ut: Luke Shaw
    Får litt spilletid.
    83'
    Mål for Manchester United!
    Perth Glory FC 0 - 2 Manchester United
    Mål: James Garner
    2-0! Unggutten markerer seg umiddelbart når han banker ballen i mål fra 20 meter. Utnytter en feilpasning, snapper ballen og setter den. Flott gjort!
    85'
    I stolpen! Greenwood nærmer seg, men det vil seg liksom ikke. Har ikke marginene med seg når han skyter fra spiss vinkel rett utenfor femmeteren.
    89'
    Inne i overtiden nå.
    90'+1
    To minutter lagt til.
    90'+1
    Rawlins får de siste sekundene og et minne for live for vertene her.
    90'+3
    Kampen er slutt
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her