5 553

Ble dekket av Øystein Jarlsbo

Paris Saint-Germain (4-3-3): Navas - Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa — Gueye, Paredes, Verratti – Draxler, Icardi, Mbappé
    Barcelona (4-3-3): ter Stegen - Dest, Mingueza, Lenglet, Alba – de Jong, Busquets, Pedri – Messi, Griezmann, Dembele
    Barcelona har en mektig oppgave foran seg i Paris i kveld etter å ha tapt 1-4 på Camp Nou i det første oppgjøret. Men Lionel Messi og hans lagkamerater vet hvordan man skal snu nederlag til avansement mot det franske hovedstadslaget. I 2017 snudde de 0-4-tap i første kamp til 6-1-seier og 6-5-sammenlagt mot PSG i åttedelsfinalen i Champions League.
    Dagens kamp på Parc des Princes i Paris er i gang.
    Kurzawa for røff i en duell. Kveldens første frispark går til Barcelona på midtbanen.
    1'
    I Paris slår Julian Draxler en corner fra venstre.
    3'
    Marquinhos
    Marquinhos får ikke helt dreis på headingen.
    3'
    Minguenza feller Mbappé ute ved sidelinjen. PSG får frispark i god innleggsposisjon.
    4'
    Idrissa Gueye
    Draxler svinger den inn. Gueye header/stusser den over mål.
    5'
    Dembélé kommer seg fri nede ved dødlinjen, men har mange forsvarere på seg. Finner Messi som fyrer av rett i blokka. Barcelona beholder ball.
    5'
    Busquets prøver å finne Alba på løp inn i boksen, men Florenzi får hodet på den og header den inn til egen keeper.
    6'
    Pedri leter etter Dest. Kurzawa stusser til corner.
    7'
    Sergio Busquets
    Messi slår hardt mot Busquets på første stolpe, men headingen fra lagkameraten er ikke særlig god.
    7'
    Kurzawa er altfor sent inne i en takling på Dembélé som snurrer rundt i lufta. Barcelona får frispark i meget god posisjon på 20 meter midt foran mål.
    8'
    Gult kort til Paris Saint-Germain
    Layvin Kurzawa
    Får gult kort for den taklingen på Dembélé.
    8'
    Lionel Messi
    Messi fyrer av, men Navas ser ut til å kontrollere den greit utenfor.
    9'
    Ousmane Dembele
    Alba sender Dembélé på løp i bakrom. Franskmannen fyrer av fra skrått hold, Navas ser ut til å ha god kontroll på avslutningen.
    11'
    Paris Saint-Germain, prøver et skudd, men det reddes
    11'
    Messi fyrer av fra 16 meter, men rett i blokka.
    12'
    Barcelona kontrer ved Dembélé. Franskmannen stormer fremover og skjærer innover i banen før han fyrer av fra like utenfor 16-meteren, men treffer ikke særlig godt.
    13'
    Barcelona har satt inne et skikkelig trykk mot PSG her i åpningen. Kanskje ikke så rart med tanke på at de har fire mål å ta igjen på sin franske motstander.
    16'
    Pedri slår corneren kort til Messi som finner Alba. Slår inn, men det heades til ny corner.
    17'
    Kylian Mbappe
    Mbappé fyrer av fra 16 meter – hardt, men rett på ter Stegen.
    17'
    Barcelona, prøver et skudd, men det reddes
    17'
    Messi tar corneren denne gangen. Slår inn i feltet. Lenglet stuper frem, men Mingueza får frispark mot seg for å klatre på en motspiller.
    18'
    Paris Saint-Germain FC tildelt et frispark på egen banehalvdel.
    18'
    Dembélé er virkelig frisk her. Spilles i bakrom igjen og kommer til avslutning fra litt skrått hold. Navas må virkelig ut i strekk for å stanse avslutningen.
    19'
    19'
    Det smeller noe voldsomt med fyrverkeri eller lignende utenfor stadion i Paris.
    20'
    Pedri (FC Barcelona) slår en corner fra venstre side på Parc des Princes.
    22'
    Sergino Dest
    Busquets crosser perfekt ut til Sergino Dest som stormer fremover. Nederlenderen fyrer av fra skrått hold via hanskene til Navas og i tverrliggerne. Nære for Barcelona nå!
    23'
    23'
    Barca presser voldsomt! Dembélé prøver å finne Messi alene foran, men argentineren rekker akkurat ikke frem. Like etter forsøker Messi seg på et brassespark, men treffer ikke ordentlig.
    24'
    24'
    Gult kort til Barcelona
    Óscar Mingueza
    Soleklart gult kort. Totalt uinteressert i noe annet enn drakten til Mbappé i den situasjonen.
    25'
    PSG får frispark når Mingueza drar i drakten på Mbappé på vei fremover.
    26'
    Mingueza lever farlig... Sent inne i en duell med Mbappé som blir liggende nede. Men Barcelona-forsvareren slipper unna noen flere kort enn så lenge.
    26'
    Mingueza litt stresset nå. Header ut til en unødvendig corner til PSG hvor han egentlig kan legge ned ballen.
    27'
    Draxler slår inn, Alba header unna.
    28'
    Dommer Taylor kikker på skjermen og peker på straffemerket.
    29'
    VAR sjekker om det er straffe til Paris Saint-Germain
    Kurzawa slår inn rett i fanget på ter Stegen, men Icardi skriker og går i bakken inne i feltet. Ser ut til å bli tråkket på av Lenglet på hælen. Hva blir det til?
    29'
    Dommeren dømmer straffe til Paris Saint-Germain
    30'
    Clement Lenglet
    Lenglet får det gule for hæl-tråkket.
    30'
    Paris Saint-Germain scorer på straffe!
    Paris Saint-Germain 1 - 0 Barcelona
    Mål: Kylian Mbappe
    Mbappé banker den i krysset – hans Champions League-mål nummer 25 i karrieren.
    30'
    Tungt for Barcelona som har vært friske den første halvtimen i Paris. Nå må spanjolene score fire for å redde ekstraomganger og fem for å ta seg videre.
    33'
    Gueye får frispark på midtbanen.
    33'
    Ny enorm mulighet for Dembélé! Griezmann finner landsmannen som får avslutte fra kloss hold, men igjen står Navas i veien. Nå har det blitt mange muligheter, Dembélé!
    35'
    35'
    Spillerbytte - Barcelona
    Inn: Junior Firpo
    Ut: Óscar Mingueza
    Mingueza som har levd meget farlig her blir tatt ut for Junior Firpo. Ikke vært signalisert at Mingueza har slitt med noe fysisk. Tøft av Koeman å ta ut 21-åringen allerede nå.
    35'
    Antoine Griezmann
    Griezmann med en skummel stuss, men Navas er oppmerksom.
    36'
    36'
    Mål for Barcelona!
    Paris Saint-Germain 1 - 1 Barcelona
    Mål: Lionel Messi
    Målgivende: Pedri
    En kanon fra argentineren! Legger den tilrette på 30 meter og nesten stillestående klinker han til RETT i krysset. Koeman måper på sidelinjen. For en scoring!
    37'
    38'
    Frenkie De Jong
    De Jong irritert over et eller annet og får se det gule kortet.
    38'
    Draxler kakker Pedri på hælen. Frispark Barcelona.
    41'
    Busquets (!) skyter fra 16 meter – knallhardt rett på Navas, som må varte opp med en beinparade.
    42'
    42'
    PSG kontrer direkte og Mbappé kommer til skudd fra skrått hold, men ter Stegen redder greit.
    42'
    42'
    Frispark til FC Barcelona på halvdelen til Paris Saint-Germain FC.
    43'
    VAR sjekker om det er straffe til Barcelona
    Kurzawa sparker ned Griezmann. Dommer Taylor peker på straffemerket, men VAR skal kikke på situasjonen.
    45'+2
    Dommeren dømmer straffe til Barcelona
    45'+2
    Dommer Taylor kikker på skjermen igjen og opprettholder sin egen avgjørelse.
    45'+2
    Lionel Messi (FC Barcelona) misbruker sjansen fra straffemerket!
    45'+3
    Svak straffe av Messi som skyter nærmest rett på Navas. Skuddet treffer keeperen rett i kneet og går opp i tverrliggeren.
    45'+3
    45'+3
    Messi tar corneren. Busquets med en ekkel stuss, men Florenzi får klarert før den havner hos en Barcelona-spiller på bakre stolpe.
    45'+4
    Det har vært en heidundranes første omgang. Ousmane Dembélé har fått en rekke store muligheter, men effektiviteten har vært svak fra franskmannen. Barcelona har presset mest de første 45, men det var Kylian Mbappé som sendte PSG i føringen fra straffemerket etter en klønete inngripen av Clement Lenglet på Mauro Icardi. Så våknet Lionel Messi til liv og fyrte av en rakett rett i krysset til 1-1. Argentineren kunne snudd oppgjøret for Bareclona på overtid av omgangen, men leverte en overraskende svak straffe til ham å være.
    Dermed står det altså 5-2 sammenlagt i favør PSG før de siste 45 minuttene. Barcelona må score tre til for å redde ekstraomganger eller fire for å kapre avansementet.
    Spillerbytte - Paris Saint-Germain
    Inn: Abdou Diallo
    Ut: Layvin Kurzawa
    Paris Saint-Germain FC bytter ut Layvin Kurzawa med Abdou Diallo.
    46'
    Frispark for Paris Saint-Germain FC på egen banehalvdel.
    48'
    En gammel kjenning, Owen Hargreaves, uttaler til BT Sport at han er veldig imponert over Barcelona. Mener de har funnet tilbake til noe av sitt gamle jeg, eller varemerke. Mangler bare tre mål nå, så ...
    48'
    Anthony Taylor signaliserer et frispark til FC Barcelona på egen banehalvdel.
    48'
    FC Barcelona tildelt et frispark på egen banehalvdel.
    50'
    Mbappé legger seg liksom ned og roper mot dommeren: Frispark! For døve dommerører.
    50'
    Idrissa Gueye (Paris Saint-Germain FC) pådrar seg et gult kort.
    50'
    God, gammel stempling på Griezman.
    51'
    Leandro Paredes
    Dommer Anthony Taylor gir Leandro Paredes (Paris Saint-Germain FC) et gult kort.
    50'
    Barcelona begynner liksom å nærme seg noe, altså en redusering. Men PSG er ikke til å leke med. Forsvarer seg selvsagt godt foran Navas, som ikke lar seg stresse når gjestene (nesten) bryter seg forbi/gjennom og inn i "hans" 16-meterboks.
    56'
    Griezman jobber som slave (?!) tilbake mot eget mål og snapper ballen fra Mbappe, som selvsagt var i godt driv mot Ter Stegen. Sterke saker av Griezman.
    58'
    Dobbelt bytte PSG:
    59'
    Inn: Angel Di Maria
    Ut: Julian Draxler
    Fjerdedommeren signaliserer et bytte for Paris Saint-Germain FC. Inn kommer Angel Di Maria, mens Julian Draxler tar plass på benken.
    59'
    Inn: Danilo Pereira
    Ut: Idrissa Gueye
    Paris Saint-Germain FC bytter ut Idrissa Gueye med Danilo Pereira. Dette er det tredje byttet som Mauricio Pochettino gjør i dagens kamp.
    60'
    Der buuuurde Messi ha gitt Barcelona 2-1, fra seks meter hold. Men Marquinhos kaster seg inn og blokkerer. Sistnevnte bedre enn førstnevnte der altså.
    62'
    Dommer Taylor nær skutt i senk av Icardi. Icardi på volley - pang, rett i baken på kamplederen.
    64'
    Inn: Trincao
    Ut: Sergino Dest
    Sergino Dest (FC Barcelona) erstattes av Trincao.
    66'
    Barcelona kan selvsagt klare å score tre i løpet av de siste 25 minuttene. Men for å sprite om stemningen og spenningen: Tipper PSG legger inn ett til, etter en kjapp spillevending og avslutning ved Mbappé.
    67'
    Anthony Taylor signaliserer et frispark til FC Barcelona.
    67'
    I Paris slår Ousmane Dembele en corner fra venstre.
    69'
    Sergio Busquets (FC Barcelona) kommer til avslutning på Parc des Princes, men headingen blir reddet. Der var Navas god å ha: "Reaksjonsredning".
    69'
    69'
    Ousmane Dembele (FC Barcelona) slår en corner fra venstre side på Parc des Princes.
    70'
    Di Maria KAN holde på ballen ... sekundene og minuttene går. Barcelona fortsatt ganske optimistisk i uttrykket og stilen og offensiven.
    72'
    Jordi Alba (FC Barcelona) løfter inn en corner fra venstre på Parc des Princes.
    72'
    Frispark FC Barcelona.
    74'
    Spillet på Parc des Princes er stoppet midlertidig fordi Alessandro Florenzi ligger nede.
    76'
    Inn: Colin Dagba
    Ut: Alessandro Florenzi
    Colin Dagba (Paris Saint-Germain FC) erstatter Alessandro Florenzi som muligens er skadet.
    77'
    En av FC Barcelonas spillere går i offside.
    78'
    Inn: Miralem Pjanic
    Ut: Pedri
    Bytte for FC Barcelona. Miralem Pjanic kommer inn for Pedri på Parc des Princes.
    78'
    Inn: Martin Braithwaite
    Ut: Ousmane Dembele
    FC Barcelona gjør sitt fjerde bytte. Ousmane Dembele erstattes av Martin Braithwaite.
    79'
    Inn: Moriba Ilaix
    Ut: Sergio Busquets
    Ronald Koeman gjør dagens femte bytte i Paris, når han tar ut Sergio Busquets og setter inn Moriba Ilaix.
    79'
    Mauro Icardi
    Paris Saint-Germain FC avanserer bokstavelig talt i Paris. Mauro Icardi avslutter, men treffer ikke mål.
    83'
    Neymar sitter og rugger på tribunen, med smittevernkorrekt munnbind. Ser Icardi komme til en avslutning. Icardi i ubalanse.
    83'
    Inn: Rafinha
    Ut: Marco Verratti
    Mauricio Pochettino (Paris Saint-Germain FC) gjør sitt femte bytte for dagen. Rafinha erstatter Marco Verratti.
    84'
    Sjanse! FC Barcelona avanserer forover, men Antoine Griezmann avslutter med et skudd over Navas mål. Høyt over. Fikst og kjapt av Barcelona, som ved flere tidligere tilfeller. Men så er det bråstopp, i PSG-ben og i kraft av åpenbar mangel på dyktighet i avgjørende øyeblikk - og noen ganger mangel på flaks, for å være ærlig.
    85'
    87'
    88'
    89'
    Mauro Icardi (Paris Saint-Germain FC) får et gult kort av dommer Anthony Taylor.
    89'
    Målsjanse! Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain FC) avslutter, men treffer ikke mellom stengene.
    90'
    Tre minutter tillegg, Barcelona må fortsatt score tre - og det var det. PSG til kvartfinalen. Vanskelig å påstå noe annet enn at det er fullt ut fortjent.
    90'+2
    Anthony Taylor tildeler FC Barcelona en corner. Miralem Pjanic sparker ballen inn fra det venstre cornerflagget.
    90'+2
    Junior Firpo
    FC Barcelona angriper og Junior Firpo får avsluttet. Headingen treffer ikke Paris Saint-Germain FC-målet.