6 834

Ble dekket av Øyvind Herrebrøden

God kveld og gled dere til livedekning fra Odd mot Brann fra Skagerak!
    Odd stiller med følgende 11 i 4-3-3: Leopold Wahlstedt – Espen Ruud, Odin Bjørtuft, Solomon Owusu, Emil Jonassen – Markus André Kaasa, Filip Rønningen Jørgensen, Joshua Kitolano – Milan Jevtovic, Tobias Lauritsen, Sander Svendsen.
    Gjestene fra Bergen har med seg nedrykksspøkelset og følgende lagoppstilling i bagasjen (4-3-3): Lennart Grill – Felix Horn Myhre, Fredrik Pallesen Knudsen, Japhet Sery Larsen, Ruben Kristiansen – Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Petter Strand – Bård Finne, Aune Heggebø, Robert Taylor.
    Solomon Owusu starter for Odd i midtforsvaret. Hans første kamp fra start siden slutten av august. Dette blir hans åttende kamp fra start i Eliteserien.
    Ellers er Brann-dansken Daniel Pedersen ute med strekk. Han er igjen i Bergen, mens Mathias Rasmussen går inn på Brann-midtbanen. Hatt noen ålreite innhopp i det siste, Mathias Rasmussen.
    Eirik Horneland har 3 seirer, 3 uavgjorte og 2 tap som Branns hovedtrener i seriesammenheng.
    11 stolte hvite har runget, gjestene spiller i gang.
    1'
    Brann har ballen det første minuttet. Rasmussen med feilpasning.
    1'
    Langpasning på Heggebø. Han flikker den til seg selv, men rekker ikke gå på løp i tillegg. Ballen utover sidelinjen.
    1'
    Odd-spiller Tobias Lauritsen ligger nede.
    2'
    Odd-spissen går av banen for halv maskin for en utvidet sjekk av støtteapparatet. Får applaus.
    3'
    Lauritsen utpå igjen.
    4'
    Brann prøver å angripe. Mye ball.
    4'
    Bjørtuft våken da Brann prøver seg. Løfter ballen ut til corner.
    4'
    Corner er... corner. Nytt forsøk fra Branns venstre sde.
    4'
    Helt over på bakre. Brann prøver å løfte inn igjen, men Odd klarerer.
    5'
    Odd står høyt i presset nå.
    6'
    Langball opp. Pallesen Knudsen har full kontroll.
    6'
    Mål for Brann!
    Odd 0 - 1 Brann
    Mål: Robert Taylor
    Målgivende: Mathias Rasmussen
    Så kontrer Brann presist! Bård Finne får ballen og smeller den ut på høyre til Mathias Rasmussen. Han banker inn ballen på bakre, og der kommer den flyvende finnen og sklir inn 1-0.
    7'
    Ny sjanse for Brann! Føles nesten identisk som ledermålet. Bård Finne skyter fra litt spiss vinkel, ballen suser rett utenfor stolpen til Wahlstedt!
    8'
    Og der kommer Odd og Tobias Lauritsen. Grill i fint firsprang nekter Odd-spissen å skyte den i mål fra 16-meterstreken. Corner!
    9'
    Svendsen slår cornerne. Blir ikke farlig.
    10'
    Nye muligheter for Odd. Ruller opp på venstre. Sander Svendsen prøver seg med venstre. Blokkert, Lauritsen på returen. Blokkert!
    10'
    10 minutters stillhet over på Skagerak. Der våknet hjemmefansen med "Nei til VAR" og "Boikott Qatar"-plakater, mens bortesupporterne synger Nystemten
    11'
    Mål for Odd!
    Odd 1 - 1 Brann
    Mål: Sander Svendsen
    Målgivende: Espen Ruud
    Og det er sang som tenner Sander Svendsen! Den tidligere Brann-spilleren skrur utligningen nyyyyyydelig i lengste hjørne med yttersiden bak Grill!
    12'
    Brann kommer på venstre. Innlegget ender med noe luftkriging der inne, så corner fra Branns høyre.
    15'
    Begge supporterleirer fyrer bra på med bluss nå.
    16'
    Odd 1 - 2 Brann
    Mål: Fredrik Pallesen Knudsen
    Målgivende: Bård Finne
    Se på bergenserne da! De to hjemvendte sønner sender Brann tilbake i ledelsen i denne deilig spinnville fotballkampen! Finne løfter corner fra Branns venstre til stoppersværingen. Han styrer den inn på direkten!
    17'
    Brann med en ny kjempemulighet på kontring! Ender med frispark utover for et Odd i undertall. Owusu stuper inn i en duell og får frispark.
    19'
    Taylor banker inn fra venstre etter kombinasjonsspill med Ruben Kristiansen. Wahlstedt fanger.
    20'
    Det lukter nyttårsaften på Skagerak nå. Passende nok for et fyrverkeri som denne matchen har vært første 20.
    20'
    Corner Odd etter løpsduell mellom Svendsen og Kristiansen
    22'
    Brann-supporterne roper "Fotballmafia", Odd-fansen svarer med "NFF" i et slags samstemt kor her nå.
    22'
    Horneland irritert på gjenvinningspresset til Brann høyt i banen nå. Vil ha ting til å skje, basert på armbevegelsene.
    23'
    Sery Larsen header ut i returrom. Filip Jørgensen skyter, i blokka og til corner.
    24'
    Strand sender Emil Jonassen rett i bakken etter en duell om ballen ved Branns innbytterbenk. Ser ut som han slår hodet rett i asfalten, men går bra. Backen er på bena.
    25'
    Fortsatt høyt tempo og heftig trøkk utpå her, men færre sjanser enn de første 17.
    27'
    Felix Horn Myhre avskjærer Jevtovic som om han har spilt back hele livet.
    30'
    Odd kommer hurtig på høyre. Svendsen til Ruud som løfter inn. Grill ute og plukker foran Tobias Lauritsen.
    31'
    Odd spiller seg fint ut og vrir. Ruud prøver å slå fremover, men i et Brann-ben til innkast.
    34'
    SE PÅ BÅRD FINNE! Turboen går og går og går - runder Bjørtuft og er plutselig alene med Wahlstedt fra skrått hold. Spiller til Petter Strand på bakre stolpe, men får bare corner! Lauritsen (av alle!) var nede og blokkerte!
    35'
    Hulken Heggebø holder unna enda større og sterkere Odin Bjørtuft og får Brann til å bygge opp et nytt angrep.
    38'
    Sjanse Brann! Finne trilles gjennom og prøver seg med venstre. Wahlstedt redder! Brann-spillerne vil ha straffe, ser det ut til, på det som skjer på returen. Da skyter Heltne Nilsen, Owusu blokkerer. Brann-spillerne hevder det er hands...
    40'
    Langskudd Odd og Kaasa. Grill holder.
    41'
    Nå er det Odd og Sander Svendsen som vinker i feltet! Mener ballen er i hånden på Brann-stopper Sery Larsen. Ballen faller så ned til Svendsen som skyter, men blir en slags tupp i steget innimellom Brann-benene.
    43'
    Brann kontrer umiddelbart og får corner
    43'
    Corneren ikke farlig.
    44'
    Odd 2 - 2 Brann
    Målgivende: Tobias Lauritsen
    SUPER-SVENDSEN! Bjørtuft løfter frem, Tobias Lauritsen header ned – og Sander Svendsen klinker inn 2-2 med venstrefoten! Hvem sa at han var ufarlig etter å ha byttet til høyre kant? Lekkert, effektivt og vi har 2-2!
    45'
    Pause! Her må vi puste.
    Da er vi i gang igjen!
    46'
    Begge trenerne sier seg enig i at Odd var heldig med det siste målet.
    46'
    Strand legger inn i feltet, men dommer blåser frispark til Odd.
    46'
    Så kommer Ruud seg på skudd, men det går utenfor.
    48'
    Taylor drar seg inn i banen og fyrer av, men det går utenfor mål.
    49'
    Så finter Ruud seg langt inn i 16-meteren og legger den lavt foran mål, men ingen klarer å sette frem foten og sette ballen i mål.
    50'
    Odd 3 - 2 Brann
    Mål: Salomon Owusu
    Målgivende: Sander Svendsen
    FOR EN KANONKULE! Owusu kliner til fra ca. 20 meter og setter den nede i hjørnet!
    52'
    Dette må føles utrolig tungt ut for gjestene!
    54'
    Heggebø blir dratt ned av to Odd-spillere og får frispark.
    56'
    Den tar de kort.
    56'
    Finne legger inn på første, hvor Taylor kommer og header langt over mål.
    57'
    Se på Jonassen da! Tar ned ballen, drar av en mann og går på skudd, men det ender bare med corner.
    58'
    Den tas kort.
    59'
    Så spiller Odd seg inn i feltet og mister ballen.
    60'
    Odd 3 - 3 Brann
    Mål: Aune Heggebø
    Målgivende: Petter Strand
    SÅ UTLIGNER HEGGEBØ! Han får den på hodet inne i feltet og nikker den i mål. For en kamp!
    63'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Moonga Simba
    Ut: Robert Taylor
    64'
    Inn: Kasper Skaanes
    Ut: Bård Finne
    64'
    Så holder Odd på å gå opp i ledelsen igjen! Ruud legger inn foran mål, og Bjørtuft header på mål, men Grill når den over.
    65'
    Skaanes legger inn til Heggebø som spiller videre til Heltne Nilsen, som fyrer av rett i blokka.
    66'
    Nok en sjanse til Odd! Wallem får ballen inne i feltet og fyrer av, men den går utenfor.
    69'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Flamur Kastrati
    Ut: Tobias Lauritsen
    72'
    Inn: Steffen Hagen
    Ut: Salomon Owusu
    72'
    Ruud legger inn i feltet, men Grill er ute og plukker den.
    73'
    Ruud legger inn i igjen, men Larsen header ut.
    75'
    Så kommer backen seg til nok et innlegg, og denne gangen finner han Kastrati, men dommer blåser for frispark til Brann.
    75'
    FOR EN SJANSE! Heggebø går på kontring, river seg løs og legger inn mot Skaanes som ikke klarer å sette ballen i mål.
    77'
    Simba slår inn på bakerste, hvor Heggebø står, men den går over den unge spissen.
    78'
    Heltne Nilsen klarer å fange opp returen og fyrer av, men den går rett på keeper.
    78'
    Så prøver Kastrati seg på et langskudd, som går langt utenfor mål.
    79'
    Odd holder mye i ballen nå og jobber hardt for å komme seg gjennom Brann-forsvaret, men sliter med å komme seg til en ordentlig sjanse.
    81'
    Så er det Kristiansen som kommer seg høyt opp på kanten og legger inn mot Simba, men den blir for lang.
    82'
    Skaanes går ned i en duell med Ruud, men dommer sier at det ikke er noe.
    83'
    Skaanes legger inn mot Horn Myhre, som vinner en corner.
    84'
    Strand legger en på første mot Heltne Nilsen, men dommer blåser frispark til Odd.